Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ankipāns: "Pretiniekam tā bija svarīga spēle, bet mēs negribam palikt pēdējie"

Ankipāns: "Pretiniekam tā bija svarīga spēle, bet mēs negribam palikt pēdējie"
Ģirts Ankipāns. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šodien spēja noturēt minimālu uzvaru pret Pekinas "Kunlun Red Star" (2:1), tādējādi pretiniekiem zuda izredzes kvalificēties Gagarina kausam. Rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns pateicās saviem hokejistiem par parādīto sniegumu.

"Zinājām, ka pretiniekam tā ir ļoti svarīga spēle. Taču arī mums ir mērķi – skaidrs, ka negribam palikt pēdējā vietā. Gribu pateikties saviem puišiem. Tā bija drosmīga spēle, labi strādājām un bijām pelnījuši uzvarēt," pēc panākuma teica Ģirts Ankipāns. Viņa vadītajai komandai tā bija trešā uzvara pēdējos četros mačos. Ar vārtu guvumiem izcēlās Kārters Eštons un Lauris Dārziņš. "Dinamo" ar 41 punktu ieņem priekšpēdējo vietu, apsteidzot Minskas "Dinamo", kam ir 37 punkti, bet arī viena spēle rezervē.

"Jānis Švanenbergs nopelnīja savu pirmo punktu KHL. Viņš spēlēja kopā ar pieredzējušajiem hokejistiem [Dārziņš un Miķelis Rēdlihs]. Mums vēl bija vesels trijnieks ar jaunajiem hokejistiem. Tas ir ieguldījums nākotnē. Situācijā, kurā atrodamies mēs, ir mazliet vieglāk uzticēties jaunajiem," atzina Ankipāns. 18 gadus vecais Švanenbergs pie piespēles tika uzvaras vārtos. Ceturtajā maiņā kopā spēlēja trīs 1999. gadā dzimuši uzbrucēji – Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš un Kirils Sļepecs.

Sakarā ar koronavīrusa izplatību "Kunlun Red Star" savu mājas spēli aizvadīja Novosibirskā. Uz maču ieradās 3,5 tūkstoši līdzjutēju, un viņu atbalsts piederēja rīdziniekiem, jo komandu pārstāv kādreizējais "Sibir" līderis Aleksanders Salāks. "Īpašs paldies Novosibirskas faniem. Tas bija kaut kas fantastisks. Saprotu, ka Salāks šeit spēlēja, bet cilvēki tiešām juta līdzi," teica Ankipāns.

"Šodien aizvadījām labu spēli. Parādījām cīņassparu, nepadevāmies nevienā epizodē, spēlējot agresīvi," pēc panākuma teica Švanenbergs. "Līdu uz vārtu priekšu, ripa tālāk nonāca pie [Roberta] Lipsberga, kurš laicīgi piespēlēja Dārziņam. Lauris šādos momentos vārtus māk gūt." Švanenbergam tā bija 11. spēle "Dinamo" rindās.

"Esmu labi iejuties. Ir uzkrāta kaut kāda pieredzīte, ir radusies pārliecība, treneri uzticas un ļauj spēlēt vairākumā. Ātrums KHL ir lielāks nekā MHL. Sākumā bija grūtāk, bet tagad ir labi," pauda Švanenbergs. Viņam "Dinamo" rindās vēl paredzēta izbraukuma spēle pret Novosibirskas "Sibir", bet tad viņš atgriezīsies HK "Rīga" rīcībā, lai palīdzētu cīņā par iekļūšanu izslēgšanas mačos.

Izmantotie resursi:
https://sport24.ru/news/hockey/2020...
https://www.dinamoriga.lv/lv/zinas/...


, 2020-02-24 17:19, pirms 4 gadiem
Laba motivācija lai nodarbotos ar sportu...
, 2020-02-24 17:19, pirms 4 gadiem
Vai tad ir vēl sūdīgāki par jums?
, 2020-02-24 18:02, pirms 4 gadiem
Ankipāns, Savickis: "Play-Off vēl nav miris... mēs cīnamies par 8.vietu..."
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.