Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" principiālā cīņā pret snaiperi Karsumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" principiālā cīņā pret snaiperi Karsumu
Maskavas "Dynamo" uzbrukuma līderi - Leo Komarovs, Maksims Pestuško un Mārtiņš Karsums
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Atgriezties Kontinentālās hokeja līgas Rietumu konferences sestajā pozīcijā šodien mēģinās Rīgas "Dinamo", kas pulksten 17:30 tiksies ar pēdējo divu sezonu Gagarina kausa čempioni Maskavas "Dynamo". Sāncenšu labākais snaiperis Mārtiņš Karsums pēdējos četros mačos guvis trīs vārtus. Tiešraide kanālā TV6.

2013. gada 19. septembrī Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" kanādiešu centra uzbrucējs Pols Šehura guva vārtus vienu sekundi pirms pamatlaika noslēguma, Aleksandrs Ņiživijs un Vojtehs Polāks realizēja pēcspēles metienus, nodrošinot mājinieku uzvaru ar 3:2 pret divkārtējo čempioni Maskavas "Dynamo". Sāncenšu rindās pa vārtu abiem stabiem trāpīt pamanījās latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš sešos mačos bija nopelnījis tikai vienu rezultativitātes punktu.

"Momentu netrūkst nedz pašam, nedz maiņai, taču ripa tīklā nelido. Pazudusi vārtu oža. Varbūt visu izšāvu pārbaudes spēlēs. Viena ripa jāiestumj ar gaļu, varbūt tad aizies," pēc neveiksmes sacīja 27 gadus vecais hokejists, kurš pagājušajā sezonā ar 35 punktiem kļuva par Rīgas "Dinamo" rezultatīvāko spēlētāju. Šobrīd Karsums guvis vairāk vārtu nekā pagājušajā sezonā (17 pret 16) un ir Maskavas "Dynamo" labākais snaiperis.

Pēdējā spēlē "Dynamo" Maskavas derbijā pēcspēles metienos ar 2:1 pārspēja CSKA, un vienīgos vārtus 54. minūtē guva tieši latviešu uzbrucējs. 19. janvārī Karsuma vārtu guvums ievadīja atspēlēšanos pret Jaroslavļas "Lokomotiv" - divkārtējā čempione 24. minūtē nonāca iedzinējos ar trīs vārtu deficītu, taču svinēja laimīgu panākumu ar 4:3. Pēdējos četros mačos Karsuma kontā ir trīs vārti, bet sausā viņš palicis tikai spēlē pret Sanktpēterburgas SKA, kurā nopelnīja 5+20 soda minūtes.

Taču Rīgas "Dinamo" būs jāaptur ne tikai Karsums - vēl pieci uzbrucēji pārsnieguši desmit gūto vārtu robežu. Tuvākais sekotājs ir 28 gadus vecais Maksims Pestuško, kura kontā ir 16 rezultatīvi raidījumi (pēdējos trīs mačos sāncenšu vārtsargi pārspēti trīs reizes). 11 vārtus guvuši Maksims Karpovs un Leo Komarovs, bet desmit rezultatīvi metieni Denisam Mosaļovam un Aleksejam Cvetkovam.

Rezultatīvākais spēlētājs ir 22 gadus vecais Karpovs, kurš pagājušās sezonas Gagarina kausa finālā pārstāvēja pretējo nometni - uzbrucējs sezonu pavadīja Čeļabinskas "Traktor". Viņa kontā ir 20 piespēles un 31 punkts, Komarovu apsteidzot par viena punkta tiesu. Pestuško kontā ir 27 punkti, Cvetkovam ir 26, bet Karsumam ir 25 punkti.

Sabalansēti uzbrucēju virknējumi, stabili aizsargi un dominējoši vārtsargi - tāda ir Maskavas "Dynamo" veiksmes formula. 33 gadus vecais vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko, kurš divas reizes atzīts par Gagarina kausa vērtīgāko spēlētāju un pārstāvēs Krievijas valstsvienību Soču olimpiskajās spēlēs, uzvarējis 21 no 27 mačiem, atvairījis 93,2% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaidis 1,84 ripas.

Viņa dublieris Aleksandrs Lazušins 13 spēlēs ticis galā ar 92,9% metienu un zaudējis 2,01 vārtus, bet 22 gadus vecais Aleksandrs Saričenkovs deviņos mačos uzvarējis sešas reizes, atvairot 91,7% metienu un vidēji spēlē ielaižot 2,34 ripas.

Maskavas "Dynamo" Rietumu konferencē ieņem pārliecinošu pirmo vietu, Sanktpēterburgas SKA apsteidzot par desmit punktu tiesu. Savukārt Austrumu konferences labākā komanda Magņitogorskas "Metallurg" ir piecu punktu attālumā. Tomēr fakts, ka sāncenši nodrošinājuši dalību izslēgšanas spēlēs un nezaudēs pirmo pozīciju konferencē, Rīgas "Dinamo" spēlētājiem nesola vieglu spēli.

Taču principiālajā duelī papildus motivācija nebūs jāmeklē arī rīdziniekiem - ja viņi Gagarina kausa pirmajā kārtā vēlas izbēgt no Maskavas "Dynamo" un Sanktpēterburgas SKA, jābūt augstāk par septīto vietu, kuru Rīgas "Dinamo" ieņem pašlaik.

Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs Kails Vilsons pēdējos deviņos mačos guvis vienus vārtus un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -5, bet pēdējā zaudējumā (2:6 pret pastarīti Podoļskas "Vityaz", kurai tas bija pirmais panākums 2014. gadā un ļāva pārtraukt deviņu zaudēto maču sēriju) Mikaels Telkvists apturēja 16 no 20 metieniem, kamēr Jakubs Sedlāčeks tika galā tikai ar pieciem metieniem un ielaida divas ripas.

Šajā gadā Rīgas "Dinamo" nav zaudējusi divās spēlēs pēc kārtas. Vai sērija turpināsies? Spēle pret pēdējo divu sezonu čempioni Maskavas "Dynamo" sāksies pulksten 17:30 un to tiešraidē piedāvās kanāls TV6.

1 2 3 80 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-01-24 07:35, pirms 10 gadiem
Jāierāda Znarokam un komandai kur viņiem vājās vietas!
Par Rigas uzvaru!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 07:36, pirms 10 gadiem
Pricipiāla cīņa, kuras iznākums jau iepriekš zināms

  +3 [+] [-]

, 2014-01-24 07:37, pirms 10 gadiem
1-5

  -3 [+] [-]

, 2014-01-24 07:38, pirms 10 gadiem
Play-off pirmās kārtas ģenerālmēģinājums : 1 pret 8 vietu !!!
Slēpts komentārs: Aigars20
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-01-24 07:56, pirms 10 gadiem
RD paliks 7.vietā. Šajā spēlē sliktāk kā pret Vitjaz nevar būt, bet zāģis būs stabils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-24 08:01, pirms 10 gadiem
spēle no Rīgas puses noteikti būs pārdomāta- pēc iespējas mazāk kustības laukumā un ātrāka atbrīvošanās no ripas, lai nedod dievs, ja pretinieks pielieto spēka paņēmienu un tad izbraukums uz Sočiem izpaliek...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-24 08:27, pirms 10 gadiem
Pilnībā neprognozējams rezultāts... Tas, ko izpilda RD, nepakļaujas nekādai loģikai vai sistēmai. Komandas sastāvs tiek mainīts no spēles uz spēli, pat tad, kad komandai iet spēle no rokas. Līdz ar to, neviens, pat numerologs Šuplers, nepateiks, kāds šodien būs zvaigžņu stāvoklis debesīs. Ādams un Ieva, no spēles uz spēli, plosa Ābolu...
Toto un krievu ruletes cienītājiem lielā diena!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-01-24 08:54, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: Brožes kungs iesaku pārbaudīt Tv programmu un tad sniegt lasītājiem nekorektu vai tieši otrādi korektu informāciju.. šo spēli pa VSB nerāda jo 17:55 ir Žalgira spēle ar Loko no Kubaņas..

Dinamo dueli redzēs tiešraidē vissi kam ir kanāls Tv6 plkst 17:20!

ps: atceros ka Gulbim bija spele ar Verdasco un to nerādija vissu, jo tai laika bija hokejs tiešraidē un Gulbja spele bija diezgan saraustīta no VSB puses (kas atcerās tie zin par ko runāju), bet tagad redz Žalgiris spēlē un Dinamo vairs nav prioritāte
Žalgiris ir popularāks par Dinamo Baltijā...
VSB nav Latvijas kanāls, bet Baltijas...
p.s. nav pofig pa kādu kanālu rāda hokeju?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-01-24 09:04, pirms 10 gadiem
man liekas, šī būs vairāk cīņa ar sevi - vai spēsim izrauties no pēdējo nedēļu neveiksmīgās svītras...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-01-24 09:25, pirms 10 gadiem
Edza007 rakstīja: Play-off mēs esam jebkurā gadijumā, jo es neticu ka atlant izcīnīs 5uzvaras pamatlaikā! Atlantam ir 63pts mums 80, lai viņi tiktu play-off viņiem jaizcīna 5 uzvaras pamatlaikā, nu neticu ka viņiem tas izdosies! Bet jebkurā gadijumā mums ir janodrošina vismaz 6 vieta, lai neuzrautos uz kovi un ska!
Es gan labaak gribeetu lai Dinamo speelee pret SKA
Nesaprotu ko visi baidaas..Tad jau driizaak neuzrauties uz LEV, jo taaa ir komanda ko Dinamo nevar uzvareet jau kuro speeli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 09:38, pirms 10 gadiem
gravitons rakstīja: Es gan labaak gribeetu lai Dinamo speelee pret SKA
Nesaprotu ko visi baidaas..Tad jau driizaak neuzrauties uz LEV, jo taaa ir komanda ko Dinamo nevar uzvareet jau kuro speeli.
tieši tā, ar tādu spēli kā pašlaik ir pilnīgi vienalga kas nāk pretī, tāpat rezultāts zināms jau iepriekš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 09:47, pirms 10 gadiem
ŠODIEN IR IESPĒJA PARĀDĪT VAI MUMS PLAY OFĀ IR VAI NAV KO DARĪT!
UPĪTIM JĀSPĒLĒ,VIENS NO RETAJIEM KAM IR ČUJŅIKS KUR RIPA ATLEKS!

  +2 [+] [-]

, 2014-01-24 09:51, pirms 10 gadiem
Korektais eksperts rakstīja: Vienīgā vājā vieta ir zama līmeņa pretinieki, šādās spēlēs var zust koncentrācija. Cerams Maskavas puiši spēlēs visas 60min, ja tā būs, tad rezultāts varētu būt ~ 15-0
Tu uzmanies,zutis var apvainoties, ka viņam uzradies reāls konkurents. Liela iespēja ka esi vienkārši zuša klons.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 09:53, pirms 10 gadiem
Jāpavēro, jāsalīdzina ātrums, spēka spēle. Jāpaskatās cītīgāk kā mums ar fizisko formu (fizisko bedri).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-24 10:00, pirms 10 gadiem
TOTO=ManaMaize+Kafijas rakstīja: Nu uz ploviem Kovi saaks slidot, pagaidam sis tik atslido sezonu + taupaas olimpiadei. Pec olimpiades redzesim isto SKA. Tapec labak butu uz kkadu Donbasu trapities, speletu ka lidzigs ar lidzigu.
Ja tu atslido sezonu, tad taa pat slidosi plovos.
Runa ir par to ka Riigai SKA ir eerts pretinieks.. Un tev kaa toto cieniitaajam tas buutu pashaa laikaa, jo ret SKA koefs uz Riigu zemaaks par 5 nau.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-24 10:13, pirms 10 gadiem
gravitons rakstīja: Es gan labaak gribeetu lai Dinamo speelee pret SKA
Nesaprotu ko visi baidaas..Tad jau driizaak neuzrauties uz LEV, jo taaa ir komanda ko Dinamo nevar uzvareet jau kuro speeli.
Tieši tā - pret SKA mūsējiem vismaz būtu iedvesma cīnīties, jo zinām, ka esam vājāki, bet, kurš gan negrib iekost tādam milzim kā SKA? RD spēles pret SKA vienmēr bijušas interesantas un bieži vien esam arī šos paņēmuši, tāpēc, nav ko baidīties. Ja no pašreizējā top4 jāizvēlas,tad noteikti ņemtu SKA pret RD, jo ar pārējiem mums gājis daudz grūtāk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 10:25, pirms 10 gadiem
Cerams Karsums iepriecinās.
1 2 3 80 komentāri