Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Bukarts: "Jutos labi, bet pirmajā periodā bija neliela nervozitāte"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bukarts: "Jutos labi, bet pirmajā periodā bija neliela nervozitāte"
Rihards Bukarts. Foto: Artūrs Stabulnieks

Ceturto uzvaru šosezon guva Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas izbraukumā Mitiščos ar 5:4 papildlaikā apspēlēja Pekinas ''Kunlun Red Star''. Rīdziniekiem tā bija sezonas pirmā uzvara izbraukumā šajā sezonā. Pēcspēles preses konferencē savus komentāru sniedza rīdzinieku galvenais treneris Pēteris Skudra un uzbrucējs Rihards Bukarts, kuram šī bija pirmā spēle šosezon.

Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris Pēteris Skudra:
- Mačs izvērtās, rezultatīvs, ātrs, uzbrūkošā stilā. Mums nebija vienkārši pielāgoties ātrumam, kādu piedāvāja pretinieks. Neskatoties uz to, neslikti gāja uzbrukumā. Uz trešo trešdaļu vajadzēja iznākt nedaudz savāktākiem. Pirmās piecas minūtes - divas izmestas ripas ārpus laukuma un divas ripas mūsu vārtos. Bet izturējām līdz beigām. Izgāja vairāki jauni spēlētāji, atzīmēšu Bukartu, priecājos par Miku Indraši, labi darbojās Paršina - Černova - Stoļarova trijnieks. Visus atbalstītājus un spēlētājus apsveicu ar uzvaru.

Rīgas ''Dinamo'' uzbrucējs Rihards Bukarts:
- Pirmā uzvara izbraukumā, izcīnīti vērtīgi punkti. Pēdējās trīs, četrās spēlēs uzņemam labu spēles ritmu pēc tam, kad komanda atgriezās pēc slimošanas. Tāpēc esmu ļoti priecīgs par uzvaru. Brauksim mājās, nākamā spēle [pret ''Sibir''] būs ļoti svarīga.

- [Vietējā žurnālista jautājums] Kas šodien bija ar mazākumu? No 3:1 izlaidāt divu vārtu pārsvaru, kopā mazākumā ielaistas trīs ripas.
- Protams, strādāsim pie mazākuma. Pavisam vienkārši - nevajag noraidīties. Strādāsim pie tā, lai mazāk noraidītos un vairāk spēlētu pieci pret pieci. Strādāsim pie mazākuma un uzlabosim to.

- Apsveicu ar uzvaru un pirmo spēli. Kā pats šobrīd jūties uz ledus, kādā formā esi?
- Teikšu tā, būsim reāli - pirmā spēle astoņu, deviņu mēnešu laikā. Aizvadīju ļoti labu divu nedēļu sagatavošanās procesu Rīgā, pēc tam arī šīs četras dienas izbraukumā. Skaidrs, ka nav viegli atgriezties spēļu ritmā pēc deviņu mēnešu pauzes. Diezgan ok spēle pēc tik lielas pauzes, neskaitot izlases spēles. Jutos labi, bet skaidrs, ka bija nedaudz nervozitāte pirmajā periodā - atgriešanās KHL, bet pēc tam uztraukums pārgāja. Pirmajā periodā aizgāja vairākums, ripiņa pastaigāja un uzmetu pa vārtiem. Tā kā principā vērtēju savu spēli ar plus zīmi. Protams, ir kur pielikt, kļūt labākam, bet kopumā esmu priecīgs par mūsu maiņu un komandas uzvaru. Ļoti svarīga pirmā uzvara izbraukumā, un tagad galvenais ir turpināt uz pareizās nots, un uzvarēt mājās ''Sibir''.

- Kā tu raksturotu Pētera Skudras hokeju, un ko treneris sagaida tieši no tevis?
- Kā jau katrs treneris, viņš grib, lai tu izpildi doto uzdevumu aizsardzības zonā, pēc tam arī viduszonā un uzbrukumā, kur katrs uzbrucējs var izpausties. Tā mums [Bukarta maiņai] bija pirmā spēle, īss treniņš vakar kopā ar Miču [Zaku Mičelu] un Induli [Miku Indraši]. Daudz ko vēl neesam saspēlējuši, bet es domāju, ka sajūtam viens otru ar vien vairāk.

Ko treneris no manis gaida? Manu aktivitāti, enerģiju, metienus pa vārtiem, spēka spēli. Radīt plašumu partneriem - man liekas, ka tas mums šodien labi sanāca. Vēl ir, kur saspēlēties, kur attīstīties, kopumā vērtēju ar plus zīmi. Tad jau laiks rādīs, kā ies tālāk.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-24 00:02, pirms 3 gadiem
Kā parasti, nepārlaužama pārliecība mazajam bukijam..

  +1 [+] [-]

, 2020-11-24 00:26, pirms 3 gadiem
Bukijs izskatījās labi, it sevišķi, ja ņem vērā lielo spēļu pauzi. Komanda arī pakāpeniski kļūst labāka, lai gan mazākums pēdējos mačos ļoti slikts. Nepieciešams strauji uzlabot spēli nevienādos sastāvos.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-24 00:51, pirms 3 gadiem
Teikšu tā, būsim reāli - pirmā spēle astoņu, deviņu mēnešu laikā. Aizvadīju ļoti labu divu nedēļu sagatavošanās procesu Rīgā, p - izlases mači bukijam neskaitās?

     [+] [-]

, 2020-11-24 12:54, pirms 3 gadiem
Bukarts mašīna