Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" atbrīvojas no Čistova un 25 spēlētāju sastāvā dodas izbraukumā

"Dinamo" atbrīvojas no Čistova un 25 spēlētāju sastāvā dodas izbraukumā
Miks Indrašis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" devies četru spēļu izbraukumā, kurā tiksies ar komandām no Austrumu konferences, pret kurām nule spēlēja savā laukumā. Ceļā devušies trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējo spēli aizvadīja pirms divām dienām, kad savā laukumā ar 1:3 piekāpās Čeļabinskas "Traktor", kas uzvaras ripu iemeta beidzamajā trešdaļā, bet pārsvaru dubultoja ar metienu tukšos vārtos. Laukuma saimniekiem slimības dēļ nevarēja palīdzēt vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš kopā ar komandu devies izbraukumā.

Toties mājās palikuši aizsargi Uvis Balinskis un Ansi Salmela, kā arī uzbrucēji Koltons Gilīss, Denijs Kristo, Vitālijs Pavlovs un Nikolajs Žerdevs. Viņi visi ir savainoti. Savukārt uzbrucējs Georgs Golovkovs, kurš atveseļojies no savainojuma, nosūtīts uz fārmklubu "Liepāja/Optibet" un vakar aizvadīja maču Latvijas čempionāta ietvaros.

Rīdzinieki izbraukumu sāks rīt pulksten 16:00 ar cīņu pret Jekaterinburgas "Avtomobilist", kuru savā laukumā izdevās pieveikt pēcspēles metienu sērijā. Sekos duelis ar Magņitogorskas "Metallurg" un viesošanās pie Čeļabinskas "Traktor", bet izbraukumam punkts tiks likts ar maču pret Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" 30. novembrī.

Pirms izbraukuma Rīgas "Dinamo" pēc abpusējas vienošanās lauzis līgumu ar 34 gadus veco krievu uzbrucēju Staņislavu Čistovu, kurš komandas rindās aizvadīja septiņus mačus, pie punktiem netiekot. Viņa kontā četri metieni pa vārtiem un vidējais spēles laiks 8:26 minūtes. Čistovs sezonu sāka Maskavas "Spartak", taču pamatsastāvā netika un spēlēja fārmklubā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: Jānis Kalniņš, Mants Armalis un Antons Naumovs.
Aizsargi: Nerijus Ališausks, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Karls Stolerijs, Pauls Svars un Kristaps Zīle.
Uzbrucēji: Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Rihards Bukarts, Lauris Dārziņš, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Ņikita Jevpalovs, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilans, Gints Meija, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs un Gunārs Skvorcovs.

Izmantotie resursi:
https://www.dinamoriga.lv/lv/zinas/...


, 2017-11-23 14:24, pirms 6 gadiem
Beidzot no tā vatņika atbrīvojās. Bet nu ticamākais ka nakamās sezonas nebūs šai komandai. Nedaudz skumji, nedaudz iepriecinoši.
, 2017-11-23 14:27, pirms 6 gadiem
Viena blusainā mazāk
, 2017-11-23 14:28, pirms 6 gadiem
Zinot, ka KrHuLv budžets nav no tiem lielākajiem uz Kolchoza līgas fona, spēlētāju nolīgšanas politika ir ļoti interesanta. Nolīgstot kaut kādus kreisos leģus vienmēr jārēķinās, ka tie no tā jau bēdīgā KrHuLv budžeta nokodīs kādu kumosu. Normāla kluba īpašnieks un GM paņems kādus pāris laba līmeņa leģus, un nevis n-tos kreisos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-23 14:29, pirms 6 gadiem
harjax rakstīja: Bet nu ticamākais ka nakamās sezonas nebūs šai komandai. Nedaudz skumji, nedaudz iepriecinoši.
Ja cipars tiks iedalīts, tad būs.
Rezultātiem ar to vispār nav nekāda sakara. Šis projekts pastāv tāpēc, ka ir cipari, kurus var "apgūt".
, 2017-11-23 14:45, pirms 6 gadiem
Vai te nav kāds lauksaimniecības vai pārtikas produktu apstrādes rūpniecības eksperts, kas varētu pastāstīt, kā sauc to, ko atsijā no pelavām?
, 2017-11-23 14:48, pirms 6 gadiem
Likumsakarīgi, jāatbrīvo vieta Bukartam!
Slēpts komentārs: pernambucano
, 2017-11-23 14:55, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Zinot, ka KrHuLv budžets nav no tiem lielākajiem uz Kolchoza līgas fona, spēlētāju nolīgšanas politika ir ļoti interesanta. Nolīgstot kaut kādus kreisos leģus vienmēr jārēķinās, ka tie no tā jau bēdīgā KrHuLv budžeta nokodīs kādu kumosu. Normāla kluba īpašnieks un GM paņems kādus pāris laba līmeņa leģus, un nevis n-tos kreisos.
Ideja ir visnotaļ atzīstama, taču problēma ir tajā, ka RD caurumu, kas jāaizpilda ar leģionāriem ir daudz, bet naudas - maz.

Nopērkot, teiksim, vienu NHL vidēja līmeņa hokejistu, tiek samaksāts kā par trim AHL spēlētājiem, Savukārt hokejs ir spēle, kur viens pats spēlētājs nevar taisīt rezultātu vakaru no vakara, tāpēc 3 AHListi jebkurā gadījumā ir labāks risinājums (nemaz nerunājot par to, ka tajās atlikušajās divās vietās ari kāds ir jāliek un alga, kaut minimālā, ir jāmaksā).

Šeit var runāt tikai par ārzemnieku izvēles jautājumu, taču, atkal, stāsti par Rīgas komandu kā izcilniekiem, kas no lētiem spēlētājiem var dabūt maksimālu rezultātu jau sen nav aktuāli, jo ne tie spēlētāji bija lēti (tb kamēr Krievijas komandas pirka spēlētājus ar zināmiem uzvārdiem, Rīgas komanda papildinājās ar labiem NHL hokejistiem), ne rezultāts - grandiozs. Turklāt, pašlaik visi ļoti labi zina gan to kas ir KHL, gan to kas ir Rīga (;arzemnieku bailes no Krievijas realitātes bija bonuss Rīgai, kas skaitījās "civilizācija" KHL mērogos).

Un patiesībā, ne jau leģionāros ir tā problēma. Problēma ir tajā, ka nav stabila un droša komandas kodola, spēlētāju, kuri pat bez jebkuriem leģionāriem var spēlēt KHL un krāt uzvaras. Leģionāri ir tikai bonuss, kuram būtu jāpalīdz tikt augstāk, nevis vienīgajam glābiņam, kas pavelk atklāti KHL līmenim neatbilstošu komandu mazliet augstāk.
, 2017-11-23 15:06, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Vai te nav kāds lauksaimniecības vai pārtikas produktu apstrādes rūpniecības eksperts, kas varētu pastāstīt, kā sauc to, ko atsijā no pelavām?
Es neesmu agrokultūras experts, tomēr cik atceros no Latvijas lauksaimn. vēstures lekcijām LU, un ja atmiņa neviļ, tad pēc labības nokulšanas un graudu attīrīšanas, paliek mazvērtīgās sēnalas (graudu ārējais apvalks jeb miziņas, ko mūsdienās ūberveselīgās ēšanas adepti slavē un lieto pārtikā) un pelavas- nevērtīgs putekļu un citu sīko atlieku sajaukums. Un pelavas ir tik mazvērtīgas, ka tās pat neviens badakāsis nesijās un neēdīs, bet sēnalu maizi gan tāds ēstu.
, 2017-11-23 15:19, pirms 6 gadiem
Īstenībā Čistovam tā īsi iespēju nedeva,ja palaida laukumā,tad ne vairāk par 3 min.un gaida rezultātu....
, 2017-11-23 15:23, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Vai te nav kāds lauksaimniecības vai pārtikas produktu apstrādes rūpniecības eksperts, kas varētu pastāstīt, kā sauc to, ko atsijā no pelavām?
Pelavas jau arī ir tas ko atsijā,pārpalikumi.
, 2017-11-23 15:27, pirms 6 gadiem
Vitok rakstīja: Īstenībā Čistovam tā īsi iespēju nedeva,ja palaida laukumā,tad ne vairāk par 3 min.un gaida rezultātu....
Viņš jau ASV bija nopelnījis sev, lai arī talantīga, taču bezgala slinka hokejista tēlu. Runā ka šo tēlu viņš arī ir stingri saglabājis un nekas nav mainījies arī Rīgā.
, 2017-11-23 15:30, pirms 6 gadiem
Argonauts rakstīja: Es neesmu agrokultūras experts, tomēr cik atceros no Latvijas lauksaimn. vēstures lekcijām LU, un ja atmiņa neviļ, tad pēc labības nokulšanas un graudu attīrīšanas, paliek mazvērtīgās sēnalas (graudu ārējais apvalks jeb miziņas, ko mūsdienās ūberveselīgās ēšanas adepti slavē un lieto pārtikā) un pelavas- nevērtīgs putekļu un citu sīko atlieku sajaukums. Un pelavas ir tik mazvērtīgas, ka tās pat neviens badakāsis nesijās un neēdīs, bet sēnalu maizi gan tāds ēstu.
Paldies par skaidrojumu! Sēnalu maizei nav ne vainas. Jautājums radās tāpēc, ka Ankipāns no pelavām tomēr kaut ko vēl pamanās atsijāt (Tīrais Staņa ir tikai pēdējais piemērs) un nav skaidrs, kā tādus lai sauc. Pelavu pelavas? Dubultpelavas? Superpelavas?
, 2017-11-23 15:36, pirms 6 gadiem
Loģisks solis. Mazliet satrauc konkurences trūkums uzbrukuma līnijā. Pirmā spēlē 13 uzbrucēji gatavi (bez Makmilana). Ja 1-2 izkritīs izbraukuma tūrē paliks 4 maiņas bez rotācijas iespējām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-23 16:06, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Jūtu, ka tiek uzsākta jaunas play off komandas veidošana nākamajai sezonai.
Ar duci ceturtās maiņas spēlētājiem konkurētspējīgu komandu neizveidosu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-23 16:17, pirms 6 gadiem
juris_minins_107164 rakstīja: Viņš jau ASV bija nopelnījis sev, lai arī talantīga, taču bezgala slinka hokejista tēlu. Runā ka šo tēlu viņš arī ir stingri saglabājis un nekas nav mainījies arī Rīgā.
Pie tik maza spēles laika viņš nevarēja parādīt ne savu talantu,ne slinkumu.
, 2017-11-23 16:17, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Zinot, ka KrHuLv ...
Ko nozīmē krhulv?
, 2017-11-23 16:21, pirms 6 gadiem
Vitok rakstīja: Pie tik maza spēles laika viņš nevarēja parādīt ne savu talantu,ne slinkumu.
Gludekli, tu domā viņš uz treniņiem nenāca?
, 2017-11-23 16:22, pirms 6 gadiem
zzk rakstīja: Ja cipars tiks iedalīts, tad būs.
Rezultātiem ar to vispār nav nekāda sakara. Šis projekts pastāv tāpēc, ka ir cipari, kurus var "apgūt".
Ar ciparu tam nav nekāda sakara, visu noteiks politika. Īsi pirms krievi iebruka Ukrainā no KHL izslēdza Donbasu, varbūt tagad pienāks mūsu kārta?
Vakar, piemēram, bija raksts, ka visiem krievu uzņēmumiem jābūt gataviem ražot karam vajadzīgās lietiņas.
, 2017-11-23 16:34, pirms 6 gadiem
Oasis rakstīja: Ar ciparu tam nav nekāda sakara, visu noteiks politika. Īsi pirms krievi iebruka Ukrainā no KHL izslēdza Donbasu, varbūt tagad pienāks mūsu kārta?
Vakar, piemēram, bija raksts, ka visiem krievu uzņēmumiem jābūt gataviem ražot karam vajadzīgās lietiņas.
Donbasu neizslēdza...
2014.gada pavasarī kad okupēja Krimu, Donbass turpināja spēlēt KHL! Doņeckā jau arēna bija nosvilināta, bet šie spēlēja kaut kur citur!
Oficāli 2014.gada vasarā bija paņēmuši viena gada pauzi, lai atgrieztos pēc gada...bet nu tas vairs nav noticis un domāju nav vairs aktuāli. Lai kāds Ukrainas klubs spēlētu KHL, nez kam jānotiek!
p.s. viss atkarīgs no cipara ko atmet Kremlis un politikas, cik Kremlim tas ir izdevīgi un vajadzīgi uzturēt klubus citās valstīs!
, 2017-11-23 16:39, pirms 6 gadiem
Donbass kara laikā pat iekļuva Gagarina kausa izcīņas otrajā kārtā, septiņu spēļu sērijā apspēlējot bez Kaila Vilsona palikušos rižaņinus (kuri ar Kailu Vilsonu bija tik spēcīgi kā nekad iepriekš KHL ērā un nekad vairs. Tieši tobrīd Gagarina kausa fināls bija tik iespējams kā nekad).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-23 16:45, pirms 6 gadiem
Dinamkas abonents tak priecājās kādi super tehniski vaņkas spēlēšot savicka blicē lai gan daudzi uzreiz teica ,ka tādi viņi nav jau labu laiku.Nevajadzēja klauniem izmest kanādiešu uzbrucējus gan jau uz oktobra beigām viņi būtu labā formā.
, 2017-11-23 16:45, pirms 6 gadiem
Dinamkas abonents tak priecājās kādi super tehniski vaņkas spēlēšot savicka blicē lai gan daudzi uzreiz teica ,ka tādi viņi nav jau labu laiku.Nevajadzēja klauniem izmest kanādiešu uzbrucējus gan jau uz oktobra beigām viņi būtu labā formā.
, 2017-11-23 17:25, pirms 6 gadiem
Vitok rakstīja: Pie tik maza spēles laika viņš nevarēja parādīt ne savu talantu,ne slinkumu.
Domāju, ka treniņos viņa varējumu varēja vērot ilgāku laiku un mazā iesaiste spēlēs ir tikai sekas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.