Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Jurčina: "Bija piedāvājumi no citām KHL komandām, bet man patīk Rīga"

Jurčina: "Bija piedāvājumi no citām KHL komandām, bet man patīk Rīga"
Milans Jurčina olimpiskajās spēlēs pret Latviju
Foto: AFP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo", kas septīto sezonu sāks tieši pēc divām nedēļām savā laukumā pret Minskas "Dinamo", vakar uz pārbaudes laiku pievienojās 31 gadu vecais slovāku aizsargs Milans Jurčina. Viņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka cita komanda piedāvājusi kontraktu uz visu sezonu, tomēr raženais hokejists nav vēlējies doties uz Krieviju. Tāpat Jurčina neplāno atgriezties Nacionālajā hokeja līgā - 12 gadi Ziemeļamerikā esot gana.

"Pirms tam trenējos mēnesi, taču nevis kopā ar pieaugušo, bet gan ar junioru komandu. Lai gan aiz muguras ir ceļojums un divi vairāk nekā stundu gari treniņi, jūtos labi. Tagad tikai jāpierod un jāpielāgojas jaunajam hokeja stilam, kuru piekopj Rīgas "Dinamo"," sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja rīdzinieku jaunpienācējs Milans Jurčina, kuram ir līgums uz pārbaudes laiku. "Gribēju pēc iespējas ātrāk sākt sezonu. Ierados, un tagad mēģināšu parādīt ko spēju. Bet vēlāk gala lēmums būs ģenerālmenedžera un trenera rokās."

"Bija piedāvājums no citām Kontinentālās hokeja līgas komandām, turklāt nevis uz pārbaudes laiku, bet gan visu sezonu. Kāpēc priekšroku devu Rīgas piedāvājumam? Man šeit patīk, tāpat negribēju spēlēt kaut kur Krievijā, lai gan nemaz nezinu, kuras komanda piedāvāja kontraktu. Negribu runāt par citām komandām; man patīk Rīga, gribu parādīt visu, uz ko esmu spējīgs," teica 31 gadu vecais, 193 centimetrus garais un 114 kilogramus smagais Jurčina, kurš šobrīd spēlē vienā pārī ar Kristapu Sotnieku.

Tikmēr Krišjānis Rēdlihs spēlēja kopā ar Ēriku Ševčenko, Georgijs Pujacs - ar Čeju Genoveju, bet Oskars Cibuļskis - ar Mārtiņu Poreju. Uzbrucējus Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols kopā ar palīgiem bija sadalījis piecos virknējumos: Lauris Dārziņš - Andris Džeriņš - Miks Indrašis, Roberts Bukarts - Pjotrs Ščastļivijs - Marcels Hosa, Miķelis Rēdlihs - Māris Bičevskis - Gints Meija, Juris Upītis - Gunārs Skvorcovs - Kaspars Saulietis un Jānis Ozoliņš - Artūrs Ozoliņš - Mārtiņš Cipulis.

No Rīgas "Dinamo" hokejistiem Jurčina iepriekš pazinis tikai Hosu, ar kuru kopā piedalījies trīs olimpiskajās spēlēs un piecos pasaules čempionātos. "2010. gada Vankūveras olimpiskās spēles, kurās ieguvām ceturto vietu, ir mans augstākais sasniegums izlasē. Taču karjerā pirmo vietu ieņem uzvara Nacionālās hokeja līgas regulārajā čempionātā kopā ar Vašingtonas "Capitals"," pauda aizsargs, vienlaikus atzīstot, ka Ziemeļamerikā neatgriezīsies. "12 sezonas ir pietiekami daudz. Nē, tas nav saistīts ar naudu; svarīgi ir justies labi pašam, spēlēt labu hokeju Somijā, Šveicē, Kontinentālajā hokeja līgā vai kur citur."

"Nacionālā hokeja līga ir bizness, svarīgākā ir nauda. Ja neiederies - ārā. Esi kā gaļas gabals. Iekšā un ārā. Četras sezonas pavadīju Bostonas "Bruins" un Vašingtonas "Capitals". Pēdējā gadā Vašingtona aizmainīja uz Kolumbusas "Blue Jackets", taču, kad komanda saprata, ka nekvalificēsies izslēgšanas spēlēm, tiku aizmainīts atpakaļ uz "Capitals". Pēcāk kā brīvais aģents uz divām sezonām vienojos ar Ņujorkas "Islanders"," stāstīja slovāks, kuram pēdējā sezonā otrpus okeānam bija negatīvs lietderības koeficients -34. "Tam pārāk lielu uzmanību nepievēršu, lietderības koeficientu nopietni uztver tikai Eiropā. Katrā mačā spēlēju vairāk nekā 20 minūtes pret sāncenšu labākajām maiņām un līderiem."

Pēdējo divu sezonu laikā Jurčina nomainījis četras komandas, to skaidrojot ar pārstāvēto vienību izredzēm un neveiksmīgu mēģinājumu atgriezties Ziemeļamerikā: "Pēc Soču olimpiskajām spēlēm aizbraucu uz Turku, bet viņi beigās saprata, ka netiks izslēgšanas spēlēs, tāpēc atbrīvojās no dārgākajiem spēlētājiem. Aizbraucu uz Šveici, kas bija pirmais piedāvājums. Pirms tam spēlēju Raumas "Lukko" un gaidīju darījumu ar Nacionālās hokeja līgas klubu. Viņiem bija finansiālas problēmas - nebija pietiekami daudz vietas zem algu griestiem. Bijām tuvu līgumam, bet beigās nekas neizdevās, tāpēc nolēmu palikt Eiropā."

"Nav ne jausmas, uz cik ilgu laiku noslēgts pārbaudes laika līgums. Man tikai teica, lai braucu šurp. Te nu esmu, trenējos un daru visu, ko man liek," noslēdza slovāks, kura debija Rīgas "Dinamo" rindās būs Latvijas Dzelzceļa kausā. Otrdien rīdzinieki spēlēs pret Minskas "Dinamo", trešdien - pret Kazaņas "Ak Bars", piektdien - pret Jaroslavļas "Lokomotiv", bet sestdien aizvadīs maču par vietu. Regulāro čempionātu Rīgas "Dinamo" ievadīs ar trim spēlēm savā laukumā: 6. septembrī pret Minskas "Dinamo", 8. septembrī pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un 10. septembrī pret debitanti no Sočiem.


Slēpts komentārs: trakais_zaglens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-23 15:12, pirms 10 gadiem
trakais_zaglens rakstīja: Dīvains frukts Izvēlas nākt uz komandu kurai nav nākotnes kaut viņam piedavāja reālu līgumu citos klubos
Gan jau Hossa viņam izstāstīja par visādām niansēm Krievijas klubos un Rīgā, Hossam tāda pieredze ir

Ja arī RD pajuks, šitais čalis noteikti bez darba nepaliks.
, 2014-08-23 15:12, pirms 10 gadiem
Iepazīsies ar Latvijas darba līgumu specifiku. Vispirms pārbaudes laiks uz minimālo algu, un pēc tam čau...
, 2014-08-23 15:16, pirms 10 gadiem
Beidzot ir kāds kurš nealkst naudas, bet skrien pēc baudas. Tam jau tas hokejs ir, lai gūtu baudu spēlējot, nevis smieklīgs bizness. Šis čalis man patīk!
, 2014-08-23 15:18, pirms 10 gadiem
trakais_zaglens rakstīja: Dīvains frukts Izvēlas nākt uz komandu kurai nav nākotnes kaut viņam piedavāja reālu līgumu citos klubos
Ja vien Krievi negrib mūs pazemot un pasniegt kā ES klubs sankciju dēļ bankrotē sezonas laikā vai entos mēnešus nemaksā algas, kaut kā sezonu izvilks un lielu algu parādu nebūs. 1.variants ir biedējošs, jo apkauno mūs, tad labāk iedot no budžeta vai valsts uzņēmumiem, komandu pārņemt valstij un pēc sezonas uz karstām pēdām likvidēt!!!!!!!!!! un uz visiem laikiem aizliegt piedalīties. Ja ir aizdomas par 1.variantu, labāk uzreiz likvidēt jau rīt, ja nav tad nav, mož vēl dzelzceļa kausu nospēlēt uz atvadām.....
Slēpts komentārs: pleesonja
, 2014-08-23 15:20, pirms 10 gadiem
udaci tebe v rizskom dinamo. glavnoe prizitsa i vse budet okei. vse uze budet vidno vo vtornik. ewe raz udaci. vpered rizane. pobed vam pobolwe.
, 2014-08-23 15:20, pirms 10 gadiem
StalkeR rakstīja: Beidzot ir kāds kurš nealkst naudas, bet skrien pēc baudas. Tam jau tas hokejs ir, lai gūtu baudu spēlējot, nevis smieklīgs bizness. Šis čalis man patīk!
Visiem ir ģimenes un tāpēc ir kas no Krievijas baidās, kaut vai no tā, ka pārtikas nebūs :p
, 2014-08-23 15:23, pirms 10 gadiem
Īsts hokejists! Lai veicas Rīgā.
Slēpts komentārs: Buhatajs_v1
Slēpts komentārs: Buhatajs_v1
, 2014-08-23 15:43, pirms 10 gadiem
moretto rakstīja: Ja vien Krievi negrib mūs pazemot un pasniegt kā ES klubs sankciju dēļ bankrotē sezonas laikā vai entos mēnešus nemaksā algas, kaut kā sezonu izvilks un lielu algu parādu nebūs. 1.variants ir biedējošs, jo apkauno mūs, tad labāk iedot no budžeta vai valsts uzņēmumiem, komandu pārņemt valstij un pēc sezonas uz karstām pēdām likvidēt!!!!!!!!!! un uz visiem laikiem aizliegt piedalīties. Ja ir aizdomas par 1.variantu, labāk uzreiz likvidēt jau rīt, ja nav tad nav, mož vēl dzelzceļa kausu nospēlēt uz atvadām.....
Jā, nereāls apkaunojums būtu - krievu naudas balstīts klubs bankrotē. visā Eiropā un pasaulē uz mums ar pirkstiem rādītu, ja? Nesmīdini... Un nospļaujies, lai nepiesauktu nelaimi, ka valsts mēģinātu stutēt šo. Lūk tas būtu jau konkrētākais idiotisms - balstīt Krievijas maigās varas projektu ar Latvijas nodevējiem un pārdevējiem pie stūres.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-23 16:28, pirms 10 gadiem
Hm,2 nedēļas līdz khl sezonas sākumam un vēl nav zināms vai tāds Rīgas Dinamo šo sezonu vispār vēl būs sakarā ar finansēm,bet čalis mierīgā garā atbrauc uz pārbaudes laiku.Kaut kas te nerīmējas kopā!
, 2014-08-23 16:39, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Var redzēt, ka Jurčinam hokejs ir apnicis
No NHL pārvācies uz atpūtu Eiropā, nespējot nostiprināties nevienā komandelī
Pareizāk sakot saprata, ka NHL nav tas par ko to daudzi uzskata...
, 2014-08-23 16:53, pirms 10 gadiem
StalkeR rakstīja: Beidzot ir kāds kurš nealkst naudas, bet skrien pēc baudas. Tam jau tas hokejs ir, lai gūtu baudu spēlējot, nevis smieklīgs bizness. Šis čalis man patīk!
Ja jaunības gados ir spējis iekrāt no spēlēšanas NHL tad jau vēlāk var baudas pēc protams paspēlēt, katram normāli domājošam cilvēkam ir jādomā kā tu izdzīvosi vecumdienās.
, 2014-08-23 17:12, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Spriežot pēc pēdējām 2 sezonām - nebūtu tik pārliecināts
HK Liepāja ir viņa īstā vieta
ļoti smieklīgi vairāk nekā stulbi, profesor ..
Slēpts komentārs: Bolgzds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-23 18:06, pirms 10 gadiem
Nu neticās, ka bija arī citi piedāvājumi. Viņš jau tā var teikt, bet cik tur taisnības, zina tikai viņš pats! Un šādi sakot viņš trenera acīs padara sevi par labiņo,
Un kas vispār ar uzbrukumu? Spēlēsim ar Bukartu , Bičevski vairākumā?
Sējējam jāsāk rosīties, lai uzbrucējus vēl vismaz 2 parakstītu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-23 18:36, pirms 10 gadiem
LTG rakstīja: Nā veiksme nūderies RD naudu atrast, bet Jurcinam var nūvieliet tik vīnu lobu i skaistu sezonu RD rinduos
Varbūt viņam vīns negaršo !
, 2014-08-23 18:42, pirms 10 gadiem
Viņam iesauka būs Žurciņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-23 19:00, pirms 10 gadiem
LTG rakstīja: Niko jauna izdūmuot navari, vacs i nūdrosts tys jūks iroda.

Vīns- viens iegaumē pokemon
Vienīgais pokemons šeit esi tu, rakstot čangaliski. Varu derēt, ka vairāk kā puse nemaz nemēģina salasīt tavus komentārus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-23 19:19, pirms 10 gadiem
Kapec valodu nomainiji? Deguma smaku sajuti ? Nesen dabujat no kurzemniekiem zem astes! Un changals esi , biji un busi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-23 19:52, pirms 10 gadiem
Prieks par šo spēlētāju. Lai spēle iet no rokas!
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.