Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Sabres" apskatnieks: "Leino nav NHL līmeņa spēlētājs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" apskatnieks: "Leino nav NHL līmeņa spēlētājs"
Ville Leino Detroitas "Red Wings" vārtu priekšā
Foto: AFP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" rīt pēc medicīniskajām pārbaudēm pievienosies uzbrucējs Ville Leino, kurš ir apņēmības pilns parādīt labāko sniegumu. Soms aizvadījis 286 spēles Nacionālajā hokeja līgā, taču viņa pēdējās komandas - Bufalo "Sabres" - apskatnieks Maiks Haringtons sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka Leino vienkārši nav bijis pietiekami labs hokejists.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" turpina gatavošanos pirmajām pārbaudes spēlēm un jaunajai sezonai, un šajā nedēļā tika izmēģināti pirmie virknējumi. Kopā ar komandas kapteini pagājušajā sezonā Lauri Dārziņu un amerikāņu centra uzbrucēju Timu Sestito slidoja Edgars Kulda, kuram ir pārbaudes laika līgums, un galvenais treneris Kari Heikile sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka viņa vietā, visticamāk, tiks iespēlēts Ville Leino, kuram piektdien paredzētas medicīniskās pārbaudes.

Uzbrucējam pagājusī sezona pleca savainojuma dēļ noslēdzās priekšlaicīgi, bet sarunā ar Somijas mediju MTV Sport Leino nezaudēja optimismu: "Plecs jūtas arvien labāk un labāk. Tas vairs nesagādā problēmas un nav šķērslis. Taču ir pašsaprotami, ka nepieciešams lielāks treniņu skaits un lielāka uzmanība, lai atgrieztos iepriekšējās sajūtas."

Leino atklāja, ka jau vairākas nedēļas trenējies individuāli uz ledus un ir gatavs pievienoties komandai treniņos, tāpat atzinīgi izteicās par jaunajiem partneriem: "Vēl nezinu, ar ko spēlēšu kopā, taču komandā ir hokejisti no Latvijas valstsvienības. Priecājos atrast komandu tik agri. Ir labi, ja tiec pie jaunas iespējas jaunā komandā - tas dod pamatu panākumiem. Esmu dzirdējis, ka Rīga ir lieliska pilsēta. Komandai jābūt labai, treneris ir labs."

Somu uzbrucējs uz Eiropu pārcēlās pirms pagājušās sezonas, pievienojoties Kontinentālās hokeja līgas klubam Zagrebas "Medveščak", kura rindās aizvadītajos 28 mačos izcēlās ar septiņiem gūtajiem vārtiem un astoņām piespēlēm. Pēcāk Leino pievienojās Šveices klubam Klotenes "Flyers", bet savainojuma dēļ piedalījās tikai četrās spēlēs.

Viņam ir bagātīga pieredze Nacionālajā hokeja līgā - aiz muguras sešas sezonas. Labākajā 31 gadu vecais malējais uzbrucējs kopā ar Filadelfijas "Flyers" sasniedza Stenlija kausa finālu (21 punkts 19 izslēgšanas spēlēs). Nākamajā gadā Leino vēlreiz uguņoja, sakrājot 53 punktus 81 regulārā čempionāta cīņā, un ar to bija gana, lai nopelnītu naudīgu līgumu ar Bufalo "Sabres" - 27 miljoni dolāru sešos gados.

Tomēr sadarbība izbeidzās tikai pēc trim sezonām - līgums tika izpirkts jeb uzbrucējs saņēma 7,33 miljonus dolāru par to, lai nespēlētu -, un pēdējā Leino 58 spēlēs neguva nevienus vārtus, izdarot tikai 15 piespēles. Labākās atmiņas nav palikušas nevienam, arī komandas apskatniekam Maikam Haringtonam no The Buffalo News.

"Bufalo parakstīja ar viņu līgumu galvenokārt 2011. gada dēļ: Leino guva vārtus pret "Sabres" sērijas sestās spēles pagarinājumā. Slikts, slikts darījums," pārdomās ar portālu Sportacentrs.com dalījās Haringtons.

"Leino bija lielisks puisis, bet viņš nevarēja spēlēt. Kā vari sezonu Nacionālajā hokeja līgā aizvadīt bez nevieniem vārtiem? Viņš nav Nacionālās hokeja līgas līmeņa spēlētājs. Jā, viņš varētu atbilst Kontinentālās hokeja līgas līmenim. Leino pēc ierašanās Bufalo nespēja attaisnot cerības, kuras radās pēc viņa snieguma izslēgšanas spēlēs Detroitas "Red Wings" un Filadelfijas "Flyers" rindās," noslēdza amerikāņu žurnālists.

Rīgas "Dinamo" rīt pulksten 18:30 Valmierā aizvadīs pirmo pārbaudes spēli, tiekoties ar Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" vienību. Tiešraidi piedāvās portāls Sportacentrs.com.

1 2 51 komentārs

  +3 [+] [-]

, 2015-07-23 13:55, pirms 9 gadiem
Labrīt.

 +17 [+] [-]

, 2015-07-23 13:57, pirms 9 gadiem
Būs slikts - atlaidīs.
Būs labs - savāks bagātāks klubs.
Tā tas bijis un būs ar mūsu klubu...

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:07, pirms 9 gadiem
Tad KHL vel ne tik nav....

 +21 [+] [-]

, 2015-07-23 14:08, pirms 9 gadiem
Gūža rakstīja: Būs slikts - atlaidīs.
Būs labs - savāks bagātāks klubs.
Tā tas bijis un būs ar mūsu klubu...
Dinamo nav klubs, tā ir meistarkomanda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-07-23 14:19, pirms 9 gadiem
Labi ir, ka nav NHL līmeņa, savādāk Dinamo nebūtu.
Klusībā ceru, ka varētu izšaut.
Jo vairāk šādi komentāri, jo vairāk vīrelis gribēs pierādīt pretējo.
286 spēles NHL nedod uzspēlēt par skaistām acīm. Potenciāls ir.
Un ja soms grib kādreiz atgriezties hokeja mekā, tad slinkot nevarēs.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-23 14:27, pirms 9 gadiem
Tas apskatnieks tā saka tikai tāpēc ka Leino uzmeta nacionālo kolhozu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-07-23 14:33, pirms 9 gadiem
Ja viņš būtu NHL spēlētājs, tad spēlētu NHL. šobrīd viņš KHL apakšgala komandas spēlētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-23 14:34, pirms 9 gadiem
rietumu vagons likumigais imperiona trona pretendents rakstīja: Ne tikai uzmeta, bet pat ar sabotāžu nodarbojās. Spītīgi punktus neguva. Bet to kolhozu nevajag izmisīgi katrā teikumā pieminēt, visi zin, kur tāds ir.
Leino kritizē "Sabres" un ir...

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:37, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Ja viņš būtu NHL spēlētājs, tad spēlētu NHL. šobrīd viņš KHL apakšgala komandas spēlētājs.
nedaudz rāmāk- paliksi neinteresants
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:44, pirms 9 gadiem
specha rakstīja: nedaudz rāmāk- paliksi neinteresants
Nospied "ignorēt" un Tava sāpe pāries

  -1 [+] [-]

, 2015-07-23 14:46, pirms 9 gadiem
rietumu vagons likumigais imperiona trona pretendents rakstīja: Ā, vēl labāk. Čalim patīk ķengāties un paškritikas trūkst. Tādus labāk pa gabalu turēt.
Tam apskatniekam no Bufallo ir paškritikas trūkums jo visi 2 gadus jau runā kāda miskaste ir tā Buffalo organizācija un ne pa velti pedējā vieta līgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:56, pirms 9 gadiem
27 miljoni 6 gados un pirmā sezonā 25 punkti 7+15. Nākošā sezonā trauma un tikai 8 spēles un trešajā lielā līguma sezonā , kur 58 spēlēs 0 vārti (!!!) no spēlētāja,kurš tika ņemts ar domu par vārtu gūšanu.
Izejot no cenas Leino nospēlēja ļoti slikti jeb daudz vājāk kā tika gaidīts, bet kopumā labs varētu būt priekš DR. Vārtus prot gūt, NHL pieredze, PO pieredze un arī KHL nav svešs.

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:00, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Nospied "ignorēt" un Tava sāpe pāries
nespiedīšu, tu piesaisti, izņemot to dbh...y, ar margināliem arī jāstrādā, sāpju nav, reizēm ir izbrīns vai vilšanās par ceļu, mērauklu, vīziju un galaproduktu, bet kopumā labi- vismaz dod cilvēkiem enerģiju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-07-23 15:05, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Jā, Sabres izpirka Leino lai pēc tam brīvo aģentu tirgū pārmaksātu tādam Mesarošam algu grīdas sasniegšanai.

Un ja Leino būtu NHL līmeņa spēlētājs, pēc Sabres viņš uzreiz tiktu pie līguma citā komandā. Bruins viņu paņēma uz pārbaudes laiku un tā arī līgumu nepiedāvāja.

Tajā pašā laikā Sabres šovasar izpirktais Hodžsons, kurš sezonā pelnīja šķiet ap 4 miljoni un pagājušājā sezonā 78 spēlēs tika pie 13 punktiem(mazāk nekā Leino savā pēdējā NHL sezonā) uzreiz pēc izpirkšanas tika pie jauna līguma NHL.
Nestāsti Kad viņu izmers no RD un nebūs labu piedāvajumu Eiropā tad visticamāk atkla atgriezīsies nacionālajā kolhozā jo tā ir bijuši jau daudzi gadījumi.

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:05, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Sabres laikam NHL peedejaa vietaa palika. Neko labu no taa apskatnieka nesadzirdeesi. Kaut kas vinnam jaarunaa ir. Varbuut Leino liigums tikai par lielu bija. Neviens negribeeja vinna liigumu celt. NHL liimenna speeleetaajs iespeejams vinnss ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:13, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Salīdzinājumā ar kolhoza pusi no komandām, tad Bufalo ir savrupjmāja, kamēr kolhozā ir mazmājiņas
Leino ir spēlējis Medveščakā un spēlējis ar citiem KHL klubiem, bet viņš tikai par Bufallo teica ka tas ir kolhozs.

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:19, pirms 9 gadiem
dsdsy rakstīja: Leino ir spēlējis Medveščakā un spēlējis ar citiem KHL klubiem, bet viņš tikai par Bufallo teica ka tas ir kolhozs.
Sabres neapšaubāmi bija vājākā NHL komanda pēdējo 15-20 gadu laikā, tev ir taisnība. Un Leino šajā modelī bija vājākais uzbrucējs.

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:21, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Vārtus prot gūt,
3 sezonas, 101 spēle, 9 vārti. Bukarts ir gāzts no komandas snaipera troņa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:27, pirms 9 gadiem
Varbūt Sējēja noslēpums ir aizsargs Iļja Ņikuļins.

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:30, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Varbūt Sējēja noslēpums ir aizsargs Iļja Ņikuļins.
Jācer! Labāk lai "tautas klubā"spēlē leģionāri, nevis vietējie!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-07-23 15:36, pirms 9 gadiem
ImperionaPrieksnieks rakstīja: Nu jaa. Tas ir tapat ka pusee EPL, pusee spaanu klubos kur vietejie ir 30% skaitliski un 10% no komandas snieguma.
Uz to pusi ejam. Drīz FUNIS legāli varēs apprecēties ar Gūžu un kopā skatīties Dinamo.
1 2 51 komentārs