Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ščastļivijs: "Esmu laimīgs, ka nu jau astoņus gadus braucu uz Rīgu"

Ščastļivijs: "Esmu laimīgs, ka nu jau astoņus gadus braucu uz Rīgu"
Pjotrs Ščastļivijs treniņā Valmierā
Foto: Kaspars Volonts, dinamoriga.lv

Rīgas "Dinamo" jaunpienācējs Pjotrs Ščastļivijs (35) pievienojies uz pārbaudes laiku. Inetas Radevičas vīrs sarunā ar laikrakstu "Diena" cer, ka jaunajā sezonā spēs iepriecināt Latvijas līdzjutējus. Pētera Skudras vadītājā klubā iepriekšējā sezonā neizdevās iegūt nozīmīgu vietu, bet tagad krievu hokejists ir apņēmības pilns atkal spēlēt augstā līmenī.

"Sarunas [ar Rīgas klubu] ilga divus vai pat trīs mēnešus. Nonācām pie kopsaucēja, un tagad ir no abām pusēm parakstīts pārbaudes līgums līdz augusta beigām. No manas puses ir vēlēšanās to pagarināt un līdz sezonas beigām spēlēt šajā komandā," atzīst Ščastļivijs, kurš jau daudzus gadus Latvijas galvaspilsētā bijis regulāri. "Es esmu laimīgs, ka nu jau astoņus gadus braucu uz Rīgu, tāpēc tiešām gribu parakstīt pilnvērtīgu līgumu. Cerams, ka spēšu iepriecināt Latvijas līdzjutējus. Rīgā ir gados jauna, bet tajā pašā laikā laba komanda, kas spēlē enerģisku hokeju un ātri pāriet no aizsardzības uzbrukumā. Spēles gaitā var pārsteigt arī ar negaidītiem taktiskiem risinājumiem. "Dinamo" komanda vairākkārt apspēlējusi tādu KHL komandu kā SKA, tāpēc vienmēr izraisījusi cieņu."

Aizvadītā sezona Ņižņijnovgorodā "Torpedo" krievu uzbrucējam nebija veiksmīga, spēlētājs tika nosūtīts uz fārmklubu. "Jau pirmssezonas pārbaudes spēlēs un pēc tam arī sezonas sākumā es laukumā pavadīju pa piecām minūtēm. Tā jebkuru labu spēlētāju no bombardiera var pataisīt par hokejistu ar sliktu statistiku. Treneris Pēteris Skudra man neredzēja vietu pirmajā vai otrajā maiņā, bet ceturtajā trijniekā spēlētājam ir grūti iekrāt rezultativitātes punktus," atzīst uzbrucējs ar NHL pieredzi. "Aizbraucu uz fārmklubu Sarovā. Februāra nogalē pēc sezonas beigām Krievijas augstākajā līgā jau nedēļu atpūtos, kad man piezvanīja un teica, lai braucu atpakaļ uz Ņižņijnovgorodu. Es atteicos, jo nebiju gatavojies izslēgšanas spēlēm. Šajā situācijā pastāvēja risks arī gūt savainojumu."

Ščastļivijam pagaidām nav domu par tālāko karjeru. "Koncentrējos tikai uz nākamo sezonu. Pēc pagājušās sezonas ir jāuzlabo statistikas rādītāji, tad jau redzēs, kā būs. Varbūt pēc tam aizbraukšu uz NHL [smejas]."

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) krievu uzbrucējs Pjotrs Ščastļivijs aizvadījis 129 spēles un guvis 40 rezultativitātes punktus (2000-2004). Pasaules bronzas medaļnieks Krievijas izlases sastāvā (2007). Gagarina kausa ieguvējs Ufas "Salavat Yulajev" sastāvā (2011).

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"


Slēpts komentārs: Ahmeds
, 2014-07-23 16:32, pirms 10 gadiem
Ahmeds rakstīja: Stastlivijs laimigs latvija , bet liela dala rigas krievi saka ka latvija ir fashisti. Kautka neiet kopa !!!
Nu tad varbūt viņš ir no tiem kuri tā nesaka?
Btw "Latvija" rakstās ar lielo burtu.
, 2014-07-23 16:34, pirms 10 gadiem
Būtu interesanti redzēt Pjočku dinamo sastāvā, iespējams pat kapteiņa lomā, bet šķiet, ka kapteinis šogad Dārziņš visticamāk būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-23 16:40, pirms 10 gadiem
@Ahmeds

WTF??? VINJI DOMAA KA ESAM ITAALJI?????

peev veestures - fashisti bija Italji..

smuki ka kaads domaa ka esam itaalji
Slēpts komentārs: coffijs
, 2014-07-23 17:09, pirms 10 gadiem
coffijs rakstīja: Labāk viņa vietā kāds letiņš spēlētu ,jo nevēlos Dinamo līdzīgu psrs laikiem ,kad klubā bija pilns ar krieviem.Ja jau krievi iedala naudu ,tad tā ir jāiegulda latviešu spēlētājos,nevis šašļivijos un Hosās.
Pirms gadiem 15 Latvijas izlase bija +/- 80% krievi,un kur bija problema?
, 2014-07-23 17:20, pirms 10 gadiem
Diezgan interesants viedoklis, būsi laikam ekspertos iestājies
sylphlv rakstīja: Aizp*sies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-23 18:17, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: tā ir standarfrāze priekš leģionāriem,viņi ir laimīgi visur kur maksā
Skiet soreiz tas nebus tas gadijums, domaju ka karjeru vins beigs Dinamo un ari paliks Latvija. Mus par fasistiem sauc tie kas Latviju uzskata par Krievijas sastavdalu.
, 2014-07-23 18:49, pirms 10 gadiem
Laimīgi izmucis no Skudras dzelžainā režīma...
Slēpts komentārs: gaisma2
, 2014-07-23 19:51, pirms 10 gadiem
Nu Vins ir 1 un 2 mainas kaplis...Vienkarsi Skudra nemaceja izmantot vinu...Ceru ka bus labs kaplis...gaidu sezonas atklasanu un dzelzcela kausu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-25 03:34, pirms 10 gadiem
Būs jākapā, vecais, vai lidosi, kā korķis!!!!
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.