Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Uga Dumpis par Savicka aicinājumu doties uz Arēnu: "Tas ir mārketinga triks"

Uga Dumpis par Savicka aicinājumu doties uz Arēnu: "Tas ir mārketinga triks"
Uga Dumpis. Foto: arsts.lv

Vakardien publicētajā prezentācijas video Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis sacīja, ka līdzjutēji Arēnā Rīga būs gaidīti arī nākamsezon. Portāls Sportacentrs.com aicināja izteikt viedokli par Savicka aicinājumu Veselības ministrijas galvenajam infektologam Ugam Dumpim un SPKC (Slimību profilakses un kontroles centra) komunikācijas nodaļas vadītājai Ilzei Arājai.

Ņemot vērā neziņu par KHL nākamo sezonu, pastāv iespēja, ka "Dinamo" savas mājas spēles varētu aizvadīt Krievijā. Šādu lēmumu jau pieņēmusi Pekinas "Kunlun". Šobrīd līgas sezonas sākums nav pārcelts, un atklāšanas spēli paredzēts aizvadīt jau 2. septembrī. Tikmēr šodien preses konferencē Savickis sacīja: "Spēlēsim tur, kur dzīve liks mums spēlēt. Spēlēsim Beļģijā, Amerikā, Ķīnā vai Krievijā – pilnīgi vienalga, galvenais, lai varētu spēlēt un visas komandas būtu veselas. Covid-19 situācijā visi esam ķīlnieki. Veselība ir prioritāte."

Pieņemot, ka "Dinamo" izdotos aizvadīt savas mājas spēles Rīgā, visticamāk, klubam būs jārēkinās ar tukšām tribīnēm ierobežojumu dēļ. Ministru kabineta noteikumi, kas stājās spēkā 21. jūlijā, paredz, ka pašlaik ārtelpās pasākumu laikā var pulcēties līdz 1000 cilvēkiem, paredzot, ka vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri platības. Tomēr "Dinamo" gadījumā jāņem vērā, ka hokejs tiek aizvadīt iekštelpās, kur ierobežojumi ir vēl striktāki. Tomēr situācija līdz septembrim varētu uzlaboties.

"Viņam ir bizness, un viņš aicina. Protams, viss ir atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas. Ļoti grūti pateikt, kādai jābūt situācijai, lai atļautu skatītājus iekštelpās," savu vērtējumu dod Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis. "Krievija nav tā valsts, kur tagad būtu droši braukt."

Lielākā daļa KHL komandu ir no Krievijas, tāpēc iebraukšana Latvijā varētu sagādāt lielas problēmas, ņemot vērā arī Covid-19 saslimušo skaitu Omskas "Avangard" (vakar tika ziņots par 20 inficētajiem, skaitot personālu un spēlētājus), Maskavas "Spartak", kur pirms dažām dienām tika ziņots par 13 inficētajiem, un Maskavas CSKA (inficēti septiņi hokejisti). Tomēr līdzīga situācija var būt arī citās komandās, kas vēl nav ziņojušas par inficēšanās gadījumiem.

"Nezinu, vai šobrīd kādās arēnās notiek sporta spēles skatītāju klātbūtnē. Varbūt rudenī epidemioloģiskā situācija mainīsies, un teorētiski ar attālu sēdēšanu tas varētu būt iespējams. Bet tas, ko viņš [Savickis] aicina, pilnīgi neko nenozīmē tādā ziņā. Noteikti, ka būs kārtība, kā tas viss notiks," vērtējumu dod Dumpis.

Infektologs minēja Serbijas piemēru, kur jūnija beigās sākās uzliesmojums. Tobrīd Balkānu valstīs tika aizvadīta Adrijas tūre tenisā, ko klātienē vēroja skatītāji, tomēr turnīru neizdevās pabeigt, jo pozitīvas Covid-19 analīzes tika atklātas Novakam Džokovičam un viņa sievai, kā arī vairākiem citiem augsta līmeņa tenisistiem.

"Skaidrs, ka šobrīd Arēnā Rīga sacīkstes nenotiks. Iekštelpās ir noteikti noteikumi, un, vai viņi laidīs Arēnā dažus simtus cilvēku, grūti teikt. Jāsaprot, ka ne jau viņi ["Dinamo"] noteiks, kā šeit Latvijā notiks. Jā, sportistiem ir darbs un kaut kādām sacīkstēm jānotiek, bet par to, vai tas notiks, ir pāragri runāt. Katrs gadījums būs individuāls."

Dumpis turpina: "Domāju, ka tas ir mārketinga triks. Pieļauju, ka sacīkstes varētu notikt, bet ne jau pilnās tribīnēs. Nezinu nevienu valsti, kur šobrīd notiek sacensības iekštelpās ar skatītājiem. NBA arī būs bez skatītātjiem. Domāju, ka KHL spēles notiks, bet ne pie pilnām tribīnēm. To būtu naivi iedomāties, skatoties uz situāciju Balkānos. Es neesmu pret sportu. Kamēr nebūs vakcīnas, nespēju iztēloties sporta sacensības iekštelpās pie pilnām tribīnēm. Ārā varbūt. Risks iekštelpās ir nenormāls," savu viedokli pauž Dumpis.

Tikmēr SPKC (Slimību profilakses un kontroles centra) komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja izsakās, ka šobrīd uz iespējamo situāciju rudenī ir pāragri skatīties. "Iepriekšējās nedēļās Latvijā bija vairāki uzliesmojumi, un pieaugums dažās dienās bija līdzvērtīgs marta mēneša sākumam."

"Šobrīd Krievija ir sarkanajā sarakstā. Ierodoties no Krievijas, ir jāievēro 14 dienu pašizolācija. Jāskatās arī cits aspekts, kas būtu jājautā robežsardzei par attiecīgo valsts robežas šķērsošanas iemeslu. Ceļošana un pasažieru pārvadājumi no sarkanajām valstīm šobrīd nenotiek," teic Arāja.

"Pirmkārt, ir jāskatās tobrīdējā epidemioloģiskā situācija. Nevaram pārnest pašreizējo situāciju uz septembri. Protams, iekštelpās ir lielāks risks nekā ārtelpās," Dumpja viedokli apstiprina Arāja. "Lai spētu nodrošināt distancēšanos, jārēķina kvadrātmetri uz vienu cilvēku. Šobrīd situāciju monitorē, un skatās uz nākamo periodu. Nesen vēl bija uzliesmojumi izklaižu vietās, kas tika pārskatīti."

Vai Rīgas Dinamo nākamsezon mājas spēles aizvadīs Arēnā Rīga?

  • 108

  • 289



, 2020-07-23 10:25, pirms 4 gadiem
Pēdējās sezonās tāpat iekš arēnas bija social distancing
, 2020-07-23 10:37, pirms 4 gadiem
uzcepa baigo palagu par neko, tak skaidrs ir ka robeža ar vatastānu ir un ceru ka vēl ilgi būs ciet.
būtu OHL klubus apzvanījis un uzrakstījis jēdzīgi rakstu par Latvijas hokeju nevis mēģinājis ar šo puņķi piezīsties pie ģinamas pupa. autorelis
Slēpts komentārs: Edison
, 2020-07-23 10:52, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pēdējās sezonās tāpat iekš arēnas bija social distancing
Pieļauju, ka par Skudras vadīto komandu līdzjutēju interese būtu bijusi lielāka.
, 2020-07-23 10:59, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: uzcepa baigo palagu par neko, tak skaidrs ir ka robeža ar vatastānu ir un ceru ka vēl ilgi būs ciet.
būtu OHL klubus apzvanījis un uzrakstījis jēdzīgi rakstu par Latvijas hokeju nevis mēģinājis ar šo puņķi piezīsties pie ģinamas pupa. autorelis
Hokejā tikai Matuļu Janka ik pa laikam paziņo par aktualitātēm pašmāju hoķī jeb kaut ko kaut cik nopietni analizē.
Futenē ir Novickis, Birjuks, Suveizda, Toļiks ik pa laikam. Plus vēl Delfu Strautmanis.. Tas tā, salīdzinājumam.
Švaki hoķī ar tiem žurnālistiem, tā kā rēķinies ar kopīpeistiem no RU arī turpmāk
Slēpts komentārs: Banss
Slēpts komentārs: vivo89
, 2020-07-23 11:27, pirms 4 gadiem
smieklīgi, ārsts Dumpis pat sportu nokomentē sakarīgāk un kompetentāk nekā pajoliņš jurčiks
, 2020-07-23 11:39, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: jā, balto cilvēku sporti nav cieņā
Tik rusņas hoķis, pindosu bimbambols un cirks kurā pērtiķi latvijciem māca pa bumbu pareizi spert
Kā ta nav?!
Podkāsti,Tarkšķi,Matuļa garās videointervijas...
100x nopietnāka attieksme pret LAČ nekā pret reni...
Slēpts komentārs: Kārlis Urtāns
, 2020-07-23 11:45, pirms 4 gadiem
Un, raksta jeega ? Uzturet spriedzi kamer 2 cilveki visa valsti arstejas ??
Slēpts komentārs: Skudriniekss
, 2020-07-23 11:48, pirms 4 gadiem
maz raksta par ģinamo un jaunumu nekādu, ka bada laikos pat ārsti jāizjautā
gaidu galvenā robežsarga un ārlietu ministra komentārus par ģinamo
, 2020-07-23 11:57, pirms 4 gadiem
Par Dinamo pilnīgi pofig, bet žēl, ka PČ Rīgā ies gar degunu
Slēpts komentārs: tads
, 2020-07-23 12:27, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: uzcepa baigo palagu par neko, tak skaidrs ir ka robeža ar vatastānu ir un ceru ka vēl ilgi būs ciet.
būtu OHL klubus apzvanījis un uzrakstījis jēdzīgi rakstu par Latvijas hokeju nevis mēģinājis ar šo puņķi piezīsties pie ģinamas pupa. autorelis
Kāds personiski tev būtu labums no tā, ka robežas ar Krieviju būtu ciet uz ilgu laiku?
Pat ja Koronka beigsies?
Slēpts komentārs: Eddys
, 2020-07-23 12:37, pirms 4 gadiem
rediss77 rakstīja: Un, raksta jeega ? Uzturet spriedzi kamer 2 cilveki visa valsti arstejas ??
Kāpēc ārstējas 2 cilvēki, nevis 2000, redīsa kungs divi septītnieki?
, 2020-07-23 12:38, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Manuprāt te notiek klasiskā mērīšanās. Kurš spēcīgāks? Čekists vai epidemiologs? Gan Savicka bravūrīgie komentāri, gan arī šī Uga Dumpas "uz karstām pēdān" sacerētā atbilde. It kā tas epidemiologs nevarēja vienkārši paklusēt un atstāt bez komentāriem.
Kurš beigās izrādīsies spēcīgāks? Šobrīd 1:1, ničag!
Ne jau Dumpis pats skrēja kaut ko atbildēt.
SC viņam pajautāja (izlasi raksta ievadu), viņš arī atbildēja.
, 2020-07-23 12:38, pirms 4 gadiem
Kārlis Urtāns rakstīja: Nolinčot derētu to sorosistu!!!
Kuru tieši tu ierosini nolinčot?
, 2020-07-23 12:38, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Manuprāt te notiek klasiskā mērīšanās. Kurš spēcīgāks? Čekists vai epidemiologs? Gan Savicka bravūrīgie komentāri, gan arī šī Uga Dumpas "uz karstām pēdān" sacerētā atbilde. It kā tas epidemiologs nevarēja vienkārši paklusēt un atstāt bez komentāriem.
Kurš beigās izrādīsies spēcīgāks? Šobrīd 1:1, ničag!
Portāls Sportacentrs.com aicināja izteikt viedokli par Savicka aicinājumu Veselības ministrijas galvenajam infektologam Ugam Dumpim un SPKC (Slimību profilakses un kontroles centra) komunikācijas nodaļas vadītājai Ilzei Arājai.

cilvēkiem paprasīja, viņi atbildēja
kāda te vēl mērīšanās
Slēpts komentārs: norins
, 2020-07-23 12:55, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Šis purns ir visu to aizlieguma organizētajs LV?
Ej ārā un kaut naglas bāz sev acīs, kamēr tu neapdraudi citus, tikmēr nevienam nav nekādas daļas. Bet ja tu ar savu punķaino degunu krekšķini apkārt un aplipini citus, jo tev nav saprāta uzlikt masku vai palikt mājās - tad valstij jārīkojas un jāpasargā pārējie cilvēki, kuriem ir vairāk par vienu smadzeņu kroku.
, 2020-07-23 12:58, pirms 4 gadiem
tads rakstīja: paceļ roku kuram interesē un ir nozīmīgs Uga Dumpja viedoklis. ?
Pavisam noteikti daudz vairāk interesē, nekā debloīda Mīkstā Jura viedoklis.
, 2020-07-23 13:00, pirms 4 gadiem
purva_velns rakstīja: Portāls Sportacentrs.com aicināja izteikt viedokli par Savicka aicinājumu Veselības ministrijas galvenajam infektologam Ugam Dumpim un SPKC (Slimību profilakses un kontroles centra) komunikācijas nodaļas vadītājai Ilzei Arājai.

cilvēkiem paprasīja, viņi atbildēja
kāda te vēl mērīšanās
Tieši tā!
Varētu padomāt, ka Dumpim interesē samērīties ar kaut kādu čekas veco marasmātiķi.
Slēpts komentārs: norins
, 2020-07-23 13:14, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Pilnīgi nozombēts dzenis esi? Kur..kas..ko apdraud? Panorāmu neesi pārskatījies?
Varbūt tavā sādžā viss ir ok, bet citur Eiropā situācija bija ļoti slikta. Latvijas valdība reaģēja ļoti ātri, lai samazinātu vīrusa izplatīšanos un nostrādāja ļoti labi. Es tev vēlreiz saku - kamēr tu rubini savu degunu tikmēr viss ir ok, kad tu sāc smērēt savus punķus apkārt pārējiem, tad man parādās pretenzijas un es ceru uz valdību un ekspertiem, lai risinātu problēmu.
, 2020-07-23 13:15, pirms 4 gadiem
Es nesaprotu, kur problēma uzlik masku, vai tikties mazākās grupās? Pavadīt laiku ar savu otru pusīti. Ja visa dzīve balstās uz dzerstiņu bārā katru wīkendu, tad jau laikam ir grūti...
, 2020-07-23 13:20, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Es nesaprotu, kur problēma uzlik masku, vai tikties mazākās grupās? Pavadīt laiku ar savu otru pusīti. Ja visa dzīve balstās uz dzerstiņu bārā katru wīkendu, tad jau laikam ir grūti...
Neesmu nekāds ķīnietis, masku principiāli nevilkšu, pat ja piedraudēs ar naudas sodu.
, 2020-07-23 13:22, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Varbūt tavā sādžā viss ir ok, bet citur Eiropā situācija bija ļoti slikta. Latvijas valdība reaģēja ļoti ātri, lai samazinātu vīrusa izplatīšanos un nostrādāja ļoti labi. Es tev vēlreiz saku - kamēr tu rubini savu degunu tikmēr viss ir ok, kad tu sāc smērēt savus punķus apkārt pārējiem, tad man parādās pretenzijas un es ceru uz valdību un ekspertiem, lai risinātu problēmu.
Ko tu tam pajolim ko skaidro?
Atliek paskatīties uz ASV un Brazīlju, kur valsts līderi arī teica, ka COVID-19 nav nekas. Tāpat uz Zviedriju.
, 2020-07-23 13:23, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ko tu tam pajolim ko skaidro?
Atliek paskatīties uz ASV un Brazīlju, kur valsts līderi arī teica, ka COVID-19 nav nekas. Tāpat uz Zviedriju.
Uzvelk, tā pat kā tu mani par dažiem topikiem
, 2020-07-23 13:24, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Varbūt tavā sādžā viss ir ok, bet citur Eiropā situācija bija ļoti slikta. Latvijas valdība reaģēja ļoti ātri, lai samazinātu vīrusa izplatīšanos un nostrādāja ļoti labi. Es tev vēlreiz saku - kamēr tu rubini savu degunu tikmēr viss ir ok, kad tu sāc smērēt savus punķus apkārt pārējiem, tad man parādās pretenzijas un es ceru uz valdību un ekspertiem, lai risinātu problēmu.
Par tādiem senie latvieši teica - mucā audzis un pa spundi barots. Muļķi nesaprot, ka salīdzinoši labā situācija Latvijā ir tieši valdības savlaicīgās rīcības un stingro ierobežojumu dēļ. To, ka koronavīruss joprojām plosās citās valstīs, viņi nesaprot. Domā, ka tas ir tālu uz uz viņiem neattiecas, lai gan vīrusu var ātri atvest 1 cilvēks un pāris nedēļās var inficēties simti.
Slēpts komentārs: Klavulapa-1
, 2020-07-23 13:33, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kā ta nav?!
Podkāsti,Tarkšķi,Matuļa garās videointervijas...
100x nopietnāka attieksme pret LAČ nekā pret reni...
Tos podkāstus lūdzu nepieskaiti, jo 90% no viņiem ir prasta pamuldēsana, kas diži neatšķiras no tā, ko savā starpā te drukājam, tas pats par tarkšķiem. Vienīgais matuļa intervijas...
, 2020-07-23 13:33, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Bija histēriķi, kas runāja par pasaules galu vēl martā. Tiesa gan, to var piedot, jo tad vēl nezinājām, kāda figņa galu galā viss šis kovids bija/ir
Nesaprotami ir tas, kā tagad nepielec?
Jā, tiešām bija dažādas figņas, jo zinātne un mediķi īsti nezināja kas par zvēru ir COVID-19, un tāpēc reakcija bija atbilstoša. Labāk mazliet vairāk drošības pasākumu, nekā palaist visu pašplūsmā, un pēc tam nespēt visu pakļaut kontrolei.
Kā jau rakstīju, tad ASV, Brazīlija un Zviedrija ir spilgti piemēri, kā noteikti nevajadzēja darīt, jo šobrīd viņi absolūti vairs nekontrolē situāciju.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.