Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

V.Samoilovs: "Dinamiešu tagadējie panākumi nav radušies tukšā vietā"

V.Samoilovs: "Dinamiešu tagadējie panākumi nav radušies tukšā vietā"
Rīgas kluba darbinieki: Viktors Ignatjevs, Artis Ābols, Juris Klodāns, Normunds Sējējs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas hokeja cilvēks un olimpiskais čempions Vitālijs Samoilovs (51) atzīst, ka Rīgas "Dinamo" panākumi šosezon ir likumsakarīgi, akcentējot treneru darbu, komandas vārtsarga un kapteiņa nozīmi, kā arī sekmes spēlētāju atlasē un leģionāru izvēlē.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs Rīgas klubs izcīnījis jau septiņas uzvaras pēc kārtas un stabili ieņem 3. vietu Rietumu konferencē. "Tagadējie dinamiešu panākumi nav radušies tukšā vietā. Zināmā mērā tie izskatās likumsakarīgi," norāda Samoilovs. "Ļoti spēcīgi kā treneris izaudzis Artis Ābols. Viņš ir ļoti domājošs speciālists, kas uzņēmis sevī daudzas spēcīgas īpašības no tiem treneriem, ar kuriem viņš kopā strādāja iepriekš. Man viņš atgādina Hariju Vītoliņu, kuš ir Oļega Znaroka labā roka Maskavas "Dynamo". Arī viss treneru korpusa darbs ļauj vilkt paralēles ar tagadējo Gagarina kausa ieguvēju, kur ir darba dalīšana un katrs atbild par savu daļu. Rīgas komandā Viktors Ignatjevs strādā ar aizsargiem, Juris Klodāns lieliski darbojas ar vārtsargiem, un ir arī teicams fiziskās sagatavotības treneris."

Rīgas kluba zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists šosezon rāda teicamu sniegumu, savos vārtos ielaižot vien 1.55 ripas vidēji mačā, kas ir 4. labākais rādītājs līgā. "Vienmēr esmu uzskatījis viņu par spēcīgu un tehnisku vārtsargu. Lai vārtsargs pilnībā realizētu savu potenciālu, viņam nepieciešama komfortabla atmosfēra. Tāda, kāda šobrīd ir Rīgā. Bez tam starpsezonā tika uzaicināts labs čehu vārtsargs Sedlāčeks, kurš nedod Telkvistam iespēju atslābināties. Ja zviedrs laistu 2-3 ripas vidēji mačā, tad pat lieliska spēles organizācija rīdziniekiem neļautu kompensēt šādu vājo vietu. Tomēr Telkvists šobrīd izskatās patiešām lieliski," atzīst hokeja speciālists.

Starpsezonā komandā atgriezās leģendārais aizsargs Sandis Ozoliņš (41), kurš atkal ir komandas kapteinis. 27 mačos viņš sakrājis 15 (4+11) rezultativitātes punktus, kas starp aizsargiem ir 6. labākais rādītājs līgā. "Sandis ir īsts līderis, kura klātbūtne ģērbtuvē ir priecīga ziņa jebkuram trenerim. Blakus tādam spēlētājam neviļus savācies, uzvelcies un centies nepieļaut ne mazāko vaļību gan sadzīvē, gan uz ledus. Ozoliņš runā maz, tomēr ir spējīgs paskatīties puišiem acīs (ja atceramies slaveno frāzi). Komandā ir ļoti laba disciplīna. Visi zina, kā jāuzvedās un kad var atslābināties. Spēles ziņā Ozoliņš, protams, nav bez grēka, jo vecums ir jūtams, taču viņa milzīgā pieredze komandai dod milzu labumu," saka Samoilovs.

Kopā ar mūsu dinamiešiem ir arī līdzjutēji, kas komandai dod papildus spēku. "Vēl viens svarīgs faktors komandas veiksmīgam sniegumam ir līdzjutēju intereses palielināšanās. Iepriekšējā sezonā dažreiz arēna piepildījās tikai pa pusei, bet tagad iekļūt arēnā uz mačiem atkal ir problēma. Ar tādu līdzjutēju atbalstu "Dinamo" iegūst papildus trumpi mačos ar tādiem grandiem kā SKA un CSKA. Komandai ir svarīgi sajust vienotību ar līdzjutējiem, tāpat arī trenerim," norāda speciālists. "Ābols ir savs, vietējais, nevis viesstrādnieks, kurš atbraucis uz pāris sezonām. Redzams, ka šis speciālists savu nākotni saista ar Rīgu. Spēlētāju atlase tiek veikta rūpīgi. Svarīgi, lai ārzemnieks mentālajā ziņā saderētos ar vietējiem apstākļiem. Nevis vienkārši atvest pāris pazīstamus somus un zviedrus, kurus es zinu (kā teica treneris Peka Rautakalio), bet atlasīt īstos cilvēkus, kuri spējīgi iekļauties kolektīvā."

Kā zināms, Vitālijs Samoilovs savulaik bija Rīgas "Dinamo" vārtsargs (1981-1989), bet PSRS izlasē viņš kļuva par olimpisko spēļu čempionu (1988), strādājis kā Latvijas izlases vārtsargu treneris (2005-2007).

Izmantotie resursi:
itar-tass.com


Slēpts komentārs: zzk
, 2013-11-21 14:10, pirms 10 gadiem
uz izlasi Irbes vietā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-21 14:21, pirms 10 gadiem
Vareni skaists pirmais teikums- Latvijas hokeja cilvēks Vitālijs Samoilovs... Spīdoša uzruna vienīgajam Olimpiskajam čempionam hokejā no Latvijas
, 2013-11-21 14:33, pirms 10 gadiem
Guntars Šēnbergs rakstīja: Vareni skaists pirmais teikums- Latvijas hokeja cilvēks Vitālijs Samoilovs... Spīdoša uzruna vienīgajam Olimpiskajam čempionam hokejā no Latvijas
Tās OS viņam nekādas saldās nebija - laukumā viņš tā arī netika un atgriežoties Rīgā izrādījās, ka arī RD pirmā vārtsarga vieta ir zaudēta.
, 2013-11-21 14:35, pirms 10 gadiem
bikovs77 rakstīja: neuzkatu abolu vel joprojam par normalu treneri uzskatu kad plusus ir devis ankipans un ozolins un tad jau pavasari redzes kas bus ar dinamo riga cik talu tiks nevajag aizmirs to kad ne jau abols mekleja speletajus kas tas par sviestu atgriezas menedzers un ozolins tas bija grudiens un treneriem pievienojas ankipans taksto dzekin nedod intervijas jo tavi uzskati ir nepareizi
izlasot tavus murgus, pat īsti nezinu ko atbildēt. īsi sakot, pilns rubulis tev tiešām nav.
, 2013-11-21 15:49, pirms 10 gadiem
kad labi iet - tad uzrodas daudz dažādu speciālistu. šis arī izlīda no pagultes. Nez ko dara tagad?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.