Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Sējējs: "Vajag uzbrucēju, kurš var iemest vārtus. Tikai kur lai viņu ņem?"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sējējs: "Vajag uzbrucēju, kurš var iemest vārtus. Tikai kur lai viņu ņem?"
Normunds Sējējs
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Piecu zaudējumi pēc kārtas, 13 punkti un pēdējā vieta Kontinentālās hokeja līgas kopvērtējumā, tomēr Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Normunds Sējējs uzskata, ka situācija nav traģiska. Spēlētāji sakot, ka joprojām tic iekļūšanai Gagarina kausa izcīņā, taču esot grūti pateikt, kā ir patiesībā.

"Teikšu, ka nespēlējam slikti. Vienkārši nevaram iemest vārtus. No tā rodas nervozitāte. Cenšamies uzlabot situāciju, morāli atbalstām komandu, palīdzam puišiem atgūt ticību saviem spēkiem, ticību tam, ka varam iemest un uzvarēt. Tomēr tas nav viegli," sacīja Normunds Sējējs.

"Sarunas notiek visu laiku. Domājam, apspriežam dažādus variantus," par diskusijām ar kluba vadību un sastāva papildināšanu sacīja Rīgas "Dinamo" galvenais treneris. "Šobrīd ir tāds ritms, ka spēles notiek katru otro dienu. Nav laika ievilkt elpu un patiešām saprast, kas ir kas. Čempionāts uz priekšu iet ar ātru soli, katru otro dienu ir spēle. Izdarām īsu analīzi par iepriekšējo un gatavojamies nākamajai. Tāpēc domāju, ka vēl runāsim. Un ne vienu reizi vien."

No pēdējās izbraukuma sērijas Rīgas "Dinamo" neatveda nevienu punktu, tomēr Sējējs bija apmierināts ar sniegumu. "Spēlējām lieliski. Problēma slēpjas tajā, ka katrā mačā pielaidām rupjas individuālās kļūdas. To dēļ piedzīvojam zaudējumus. Paņemam maču pret Maskavas CSKA: vienā epizodē kļūdījāmies divas reizes pēc kārtas. Tas pats notika Čerepovecā pret "Severstal". Beigās palaidām spēlētāju vienatnē pret vārtsargu. Brīdī, kad nepieciešams nospēlēt īpaši uzmanīgi. Rezultātā neslikta spēle mums neatnesa punktus."

"Grūts jautājums. Kaut kur pietrūka fiziskās kondīcijas, kaut kur – psiholoģiskās," kļūdu iemeslus meklēja Sējējs, kurš pie komandas stūres stājās pagājušās sezonas gaitā. "Soliņš nav tik garš – sastāvu īpaši nomainīt nemaz nav iespējams. Runājam par to, ka komandā ir meistarīgi spēlētāji. Tagad atceramies bullīšu sēriju pret Jaroslavļas "Lokomotiv". Laikam meistarīgiem spēlētājiem kaut kas būtu jāiemet tādās situācijās?"

"Nožēloju vai nenožēloju… Lēmumu pieņēmu, uzreiz zināju, ka būs grūti," par stāšanos pie komandas stūres stāstīja Sējējs. "Bet, ja godīgi, neiedomājos, ka būs tik grūti. Lielākajai daļai puišu nevaru pārmest, ka viņi necīnītos, ka neatdotu visus spēkus. Izveidojam momentus, tomēr nevaram gūt vārtus. Varbūt nervozējam. Nesen apskatījām turnīra tabulu. Pēc ielaistajiem vārtiem esam kaut kur pa vidu. Pēc gūtajiem – tieši tur, kur šobrīd atrodamies. Tur arī slēpjas starpība."

Tāpat Sējējs novērtēja komandas līderu – Tima Sestito, Laura Dārziņa un Miķeļa Rēdliha – sniegumu: "Nesen padomājām par vēl vienu lietu. Situācijā, kad vairs nezini, ko darīt. Ja viņi kopā iemestu par desmit vārtiem vairāk, it īpaši mačos, kurus zaudējām ar vienas ripas starpību, mums šobrīd būtu par desmit vai 15 punktiem vairāk. Un neviens nerunātu par psiholoģiju un neveikšanos. Katram pa trim vārtiem, un būtu pavisam cits skats uz dzīvi. Diemžēl vārtu nav."

"Visi grib rezultātu. Neviens nestrādā tāpat vien," par vadības izdarīto spiedienu uz galveno treneri stāstīja Sējējs. "Teiksim tā – spiediens nav tik liels, lai ietu uz mežu. Visu laiku komunicējam, meklējam variantus, kā iziet no situācijas. Neteikšu, ka tā ir traģiska, taču ļoti grūta gan. Ja tagad uzvarētu četras piecas spēles pēc kārtas, varētu atgriezties tabulas vidū. Taču, gūstot tikai vienus vārtus, tas nav iespējams. Laikam labāk zaudētu ar 0:5 vai 0:10. Viss skaidrs, pelnīts, neko nepateiksi. Bet tagad – visu laiku zaudējam ar vienu vārtu starpību. Un tas ir vissliktāk."

"Nepieciešams uzbrucējs, kurš var iemest. Tikai kur lai viņu ņem," situāciju ap papildinājumiem komentēja Sējējs. "Apspriežamies, domājam, pieņemam lēmumus. Jāņem vērā, ka šobrīd tirgū ir maz spēlētāju, kuri patiešām varētu palīdzēt. Izmaiņas ir vajadzīgas tad, ja zini, ka tas sniegumu uzlabos."

"Saka, ka tic. Kā ir patiesībā – grūti pateikt," uz jautājumu par to, vai komanda vispār tic iekļūšanai izslēgšanas spēlēs, atbildēja Sējējs. "Šobrīd īpaši nav laika, lai rīkotu komandas iekšējās sapulces, lai gan pie mums tādas lietas notiek. Šādos momentos ir nepieciešams, lai komandas līderi, kuri ap sevi var savākt pārējos, uzņemtos iniciatīvu. Treneri var ierosināt lietas no ārpuses, bet ir nepieciešama arī palīdzība no iekšpuses."

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

1 2 57 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-10-21 14:13, pirms 8 gadiem
Lipman panem!Vish i briivs!

  +4 [+] [-]

, 2016-10-21 14:13, pirms 8 gadiem
ko tur domāt, ja nav skanošā. Videls bija brīvs, ko neņēmi? tagad normāli piespēles dala kuningusā. kurš normāls spēlētājs nāks uz pēdējā vietā bezcerīgi esošu komandu? tikai slaists, kurš zina, ka jau februārī būs brīvs. tādu jau ir rd sastāvā gabalu trīsdesmit. kur nu vēl vairāk...

     [+] [-]

, 2016-10-21 14:14, pirms 8 gadiem
Varētu trenēt uzvarētāju psiholoģiju, katru dienu liekot spēlēt 60 minūtes pret konusiem, bet ar Dinamo tā nevar. Viņi konusiem ne tikai zaudētu sausā, bet vēl, dies pasarg, dabūtu kādu traumu...

     [+] [-]

, 2016-10-21 14:16, pirms 8 gadiem
Tirgus joprojām ir pilns ar labiem metējiem, tā ka Normi, beidz *irst un turpini taupīt naudu! Pečuru paņem pa lēto, lai fani redz kaut kādas cīņas pazīmes

  +4 [+] [-]

, 2016-10-21 14:17, pirms 8 gadiem
''Vajadzīgs uzbrucējs, kurš var iemest vārtus''
Nu ģēnijs Tu esi Normund, paziņoji šitādu atklājumu. Labrīt Rīga!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 14:17, pirms 8 gadiem
Rēdlihs un Dārziņs līderi?
labs humors Normi! Labs! Rēdliha uzbrukums jau vairākums gadus atkosts - ar baigo ātrumu ieslido zonā, pārtur ripu, ja iedod piespēli, tad pilnīgi neprecīzu, Dārziņš ir slinkuma paraugs, respect vispār - mierīgi slido, taupa savu ķermeni un kardio, kā arī saņem normālu piķi priekš krīta X6

  +3 [+] [-]

, 2016-10-21 14:19, pirms 8 gadiem
bet RD ir 100% vajākais treneris visā KHL, tas ir FAKTS! 100%. Praktiski domāju, ka citu komandu fani jau spēles ar RD pat neskaita - tāpat visi vāc 3pts.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 14:20, pirms 8 gadiem
Kāpēc neko neuzprasija par ''rezultātīvo'' Indraši? Spēlē labi ja?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 14:21, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Kāpēc neko neuzprasija par ''rezultātīvo'' Indraši? Spēlē labi ja?
Indrasis ir Jucera variants - pec daziem gadiem speles kada Kazahstanas vai max Francijas liga un SC raksta bus viena rindina par godu, bet nekas - vismaz jauniba labi nopelnija RD

  +4 [+] [-]

, 2016-10-21 14:23, pirms 8 gadiem
Vienkarsi Sejeeja piedaavaatais hokejs neness augljus. Vajag citu treneri un viss

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 14:23, pirms 8 gadiem
Komandai ne uzbrucēju, bet treneri vajag. Citādāk šitas ģenerālpļāvējs vispār ir impotents. Ne kā treneris spēj kaut ko izdarīt, ne kā ģenerālmenedžeris.

Kamēr KHL bija lielais nezināmais, tikmēr ārzemnieki labāk izvēlējās Latviju, kur apskatīties kas un kā. Visi to sauca par Sējēja talantu. Kur tagad "jaunais un perspektīvais Sējējs"?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 14:29, pirms 8 gadiem
Vadībai vajadzētu izdomāt-Sējējs treneris vai menedžeris,jo izskatās kad pats nesaprot ko runā,jo es neticu kad baigi viņš pa spēlētāju tirgu aktīvi kādu meklētu
Slēpts komentārs: FUNS

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 14:59, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Es arī ticu, ka DR var iekļūt PO. Tikai tikšanas iespēja procentuāli samazinās.
hahahahahahaha... nolaidies uz zemes.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 15:01, pirms 8 gadiem
Kā menedžeris Sējejs ir viens no labākajiem visā līgā, tikai naudas ir tik cik viņas ir, no vina tas nav atkarīgs.
Tas kā viņš ir sūda treneris tur es gan piekrītu.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 15:02, pirms 8 gadiem
purva_velns rakstīja: ko tur domāt, ja nav skanošā. Videls bija brīvs, ko neņēmi? tagad normāli piespēles dala kuningusā. kurš normāls spēlētājs nāks uz pēdējā vietā bezcerīgi esošu komandu? tikai slaists, kurš zina, ka jau februārī būs brīvs. tādu jau ir rd sastāvā gabalu trīsdesmit. kur nu vēl vairāk...
piespēlētāji jau pietiek - iemest neviens nevar.. Videls ne tik

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 15:05, pirms 8 gadiem
Sitie plaveji ari Krosbiju pamanisies pataisit par nulli.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 15:06, pirms 8 gadiem
Nu tak, paskaties ss.lv ibio!
Tas pats E.Kulda var iemest, ja viņam dod spēlēt. Bet nē, jālaiž impotents leģions, jo redz, kā tu viņus liksi 4.maiņā, ja pats esi tādus sū... iegrābies.
Āpsis!!!

     [+] [-]

, 2016-10-21 15:09, pirms 8 gadiem
Pie Sējēja pat Krosbijs pa sezonu nesalasīs 3 golus!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-21 15:12, pirms 8 gadiem
Juris Novickis rakstīja: Kā menedžeris Sējejs ir viens no labākajiem visā līgā, tikai naudas ir tik cik viņas ir, no vina tas nav atkarīgs.
Tas kā viņš ir sūda treneris tur es gan piekrītu.
Cik Sējējam ir bijuši veiksmīgie pirkumi un cik izgāšanās? Kuri ir tie spēlētāji, kurus Sējējs ir atradis? NHL hokejisti Hosa vai olimpiskais čempions Telkvists? Varbūt AHL čempions un viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem, MVP Žirū?

Vai arī tas bars ar spēlētājiem, kas pusi sezonas spēlē, bet pusi izliekas, ka spēlē?

Sējēja labākās sezonas iezīmējas ar laiku, kad KHL bija nezināms, tāpēc uz RD brauca daudzi daudzi zemāko līgu spēlētāji vai tie, kas mīcījās NHL durvju priekšā, bet tikt tur nevarēja. Tāpat tajā laikā komandā spēlēja teju visi Latvijas hokeja labākie spēki.

Vai tas bija talants savākt labākos vietējos + piesolīt labas algas un spēles laiku ārzemniekiem?

Kas tagad spēlē RD? Izlases pēdējo maiņu spēlētāji un kaut kādi atkritumi.

     [+] [-]

, 2016-10-21 15:17, pirms 8 gadiem
Normund,pazvani uz Liepāju Bukartam, viņš atbrauks un sametis. Pēc tam aizbrauks atpakaļ, gaisu Dinamo nesmirdinas.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 15:32, pirms 8 gadiem
Bukarts nav Liepājā))

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 15:33, pirms 8 gadiem
Bet kā ar Robinsonu, Kundrateku, Genoveju, arī to pašu Sedlačeku neviens nezinaja…

     [+] [-]

, 2016-10-21 15:34, pirms 8 gadiem
Un vel var dažus nosaukt

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 15:39, pirms 8 gadiem
Mūsējiem pietrūkst tada kāds bija Hossa, viņš varēja uzzīmēt vārtus ne no kā, likās ka ripa pati meklēja ceļu vārtos)

     [+] [-]

, 2016-10-21 15:47, pirms 8 gadiem
pirdaks rakstīja: hahahahahahaha... nolaidies uz zemes.
Nolaidos uz Zemes, apsēdos un turpinu ticēt tālāk.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 15:52, pirms 8 gadiem
Juris Novickis rakstīja: Mūsējiem pietrūkst tada kāds bija Hossa, viņš varēja uzzīmēt vārtus ne no kā, likās ka ripa pati meklēja ceļu vārtos)
Labāks par Hossu bija tikai pārītis Hossa - Vilsons. Viņiem tiešām nevajadzēja nevienu citu, lai uztaisītu golu.

     [+] [-]

, 2016-10-21 15:58, pirms 8 gadiem
Ar Hosu itkā srunas bija bīdītas, bet viņš izvēlējās mierīgāku dzīvi pie sevis mājās. Laikam apvainojies, par to kā viņu izmeta

     [+] [-]

, 2016-10-21 16:00, pirms 8 gadiem
Polšs rakstīja: Ar Hosu itkā srunas bija bīdītas, bet viņš izvēlējās mierīgāku dzīvi pie sevis mājās. Laikam apvainojies, par to kā viņu izmeta
Daži citi arī bija izmesti, bet atgriezās. Un, re kā spēlē... Nekā nespēlē.
Droši vien kaut kur muguras smadzenēs sēž - negribas plēsties pušu par cilvēku, kas tevi izmetis no komandas. Dažos gadījumos - vairāk nekā vienu reizi.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 16:04, pirms 8 gadiem
Lai sauc atpakaļ Jūli...
Tas vismaz mācēja strādāt tiem spèlētājiem, kas ir...
Zināja, ka precīzu piespēli neviens iedot nevar...

     [+] [-]

, 2016-10-21 16:04, pirms 8 gadiem
Jāgaida kad Marians beigs NHL karjeru, hahahaha

  +5 [+] [-]

, 2016-10-21 16:05, pirms 8 gadiem
FUNS, 14:53, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Es arī ticu, ka DR var iekļūt PO. Tikai tikšanas iespēja procentuāli samazinās.

HA,ha,ha! Puika runā 100% taisnību.Teorētiski RD izslēgšanas spēlēs vēl iekļūt var,bet ar katru spēli tas procents samazinās.Aplausi par tik izsmeļošu un patiesu komentu

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 16:05, pirms 8 gadiem
Jā, Šuplers bija pagaidam labākais treneris no visiem

  -1 [+] [-]

, 2016-10-21 16:09, pirms 8 gadiem
Es tā parēķināju, kā Rīgai vel ir iespejas zaudēt +/- 10 spēles saglabājot izredzes uz play off. Nu tas raugoties uz iepriekšējām sezonām. Bet protams, ar katru zaudējumu tas izredzes rūk. Un jau var teikt kā sākas 6 punktu spēles
1 2 57 komentāri