Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Telkvists: "Aizvadīt četras spēles nedēļas laikā nav grūti, ja uzvari"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Telkvists: "Aizvadīt četras spēles nedēļas laikā nav grūti, ja uzvari"
Mikaels Telkvists
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Pārliecinošāko uzvaru Kontinentālās hokeja līgas jaunajā sezonā izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā ar 6:1 sakāva Čehovas "Vityaz". Netraucēja arī tas, ka mājiniekiem tā bija ceturtā spēle pēdējo septiņu dienu laikā. "Ir vieglāk, ja uzvari, jo nāk papildus enerģija," sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja "Dinamo" vārtsargs Mikaels Telkvists. Tāpat pārdomās par maču dalījās debitanti Edgars Siksna un Andris Siksnis, vārtus guvušie Pols Šehura, Marsels Hosa un Mets Robinsons, kā arī Vitālijs Pavlovs un viesu uzbrucējs Maiks Iguldens.

Lai gan vairāk punktu par Rīgas "Dinamo" sakrājusi tikai Kontinentālās hokeja līgas līdervienība Sanktpēterburgas SKA, rīdziniekiem joprojām nav izdevies maču pabeigt sausā. Pret Čehovas "Vityaz" vienīgā ripa tika ielaista 27. minūtē skaitliskajā mazākumā. "Nepaveicās - pirms ripa ielidoja vārtos, tā atsitās pret trim vai četriem spēlētājiem. Taču ņemšu šādu situāciju, jo uzvarējām," sacīja Rīgas "Dinamo" vārtsargs Mikaels Telkvists. "Sākumu aizvadījām ļoti labi - pirmajā trešdaļā salu. Spēles ritējumu mainīja piecu minūšu mazākums, kas atkārtojumā neizskatījās pēc noraidījuma. Izturējām, iemetām vēl divus vārtus, un šaubu par uzvarētāju vairs nebija."

Zviedrs sācis septiņas no astoņām regulārā čempionāta cīņām. "Neesmu noguris - palika taču tikai 34. Varu iztēloties situāciju, kad Ozo piekūst," smejot sacīja Telkvists. "Protams, aizvadīt četrus mačus nedēļas laikā ir sarežģīti, taču uzvaras dod papildus enerģiju un spēlēt kļūst vieglāk. Tiesa, tuvākajā laikā ir jāspēlē arī Džeikobam [Jakubam Sedlāčekam]." Tāpat viņš pieskārās arī iepriekš pret Maskavas "Dynamo" izcīnītajai uzvarai, uzsverot, ka pēc tādiem mačiem saņemties ir grūti, taču komandas biedri paveikuši lielisku darbu.

Ja Telkvists spēlē daudz, tad pret "Vityaz" pirmo reizi Rīgas "Dinamo" rindās spēlēja aizsargs Edgars Siksna un uzbrucējs Andris Siksnis. "Treneris cerēja uz mani, bet sākās noraidījumi un uz ledus devās pieredzējušie čaļi, tāpēc laukumā tiku trešajā trešdaļā," atklāja Siksna, kurš spēlēja četras minūtes un 22 sekundes. "Pirmajās divās maiņās bija satraukums, bet tad aizgāja. Protams, varēju nospēlēt labāk - bija momenti, kad spēlēju pavirši."

Aizsargs arī uzsvēra padomdevējus - palīdzējis gan komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, gan vienības treneri. Siksna jau pēdējās divas sezonas pavadīja "Liepājas metalurga" rindās, spēlējot Baltkrievijas čempionātā, kamēr Siksnis iepriekš cīnījās Jaunatnes hokeja līgā jeb šovakar pirmo reizi nogaršoja pieaugušo hokeju.

"Viss notiek daudz ātrāk - nav laika pieņemt lēmumu," situāciju iezīmēja četras minūtes un 13 sekundes laukumā pavadījušaisSiksnis. "Bija satraukums, tādēļ vēlējos pēc iespējas ātrāk atbrīvoties no ripas, lai gan laika bija gana. Taču ceturtās maiņas galvenais uzdevums ir neielaist vārtus." Tiesa, uzbrucējam bija iespēja izcelties - vairākumā viņš neaizsniedzās līdz atlēkušajai ripai: "Pats negaidīju, vajadzēja vairāk koncentrēties. Arī pretinieku aizsargs bija liels, tāpēc ripai netiku klāt."

Uzvaras vārtus 18. minūtē guva kanādiešu aizsargs Mets Robinsons: "Lauzos uz vārtiem, un Saša [Aleksandrs Ņiživijs] ieraudzīja mani. Lai gan pretinieks iztraucēja piespēli, ripa tomēr nonāca manās rokās. Mēģināju metienu izdarīt pēc iespējas ātrāk. Vārtsargu neredzēju, bet zināju, kur trāpīšu."

Kontinentālās hokeja līgas otrā rezultatīvākā aizsarga kontā arī rezultatīva piespēle pēdējā vārtu guvumā, asistējot tautietim Polam Šehuram. "Vairākumā pieturējām ripu un daudz uzbrukām, tādējādi pretinieki piekusa. Atvērās piespēļu līnijas, variantu bija daudz, bet Pols atrada īsto vietu," pauda Robinsons, piebilstot, ka "Dinamo" atdots parāds par iepriekšējām spēlēm, kad ripa vārtos nav lidojusi. Tāpat kanādietis atzina, ka viņu nebaida priekšā esošais ilgais un garais izbraukums, jo lieliskie fani atgriešanos mājās padarīs vēl patīkamāku.

Pirms Robinsona līdzīgā stilā izcēlās arī slovāku uzbrucējs Marsels Hosa, gūstot trešos vārtus sezonā: "Šķiet, Gints Meija izdarīja metienu. Tiku pie atlēkušās ripas, un atlikušais notika ļoti ātri. Ja nemet, tad negūsti vārtus, un paveicās, ka vārtsargs nepaspēja pie kreisā stabiņa. Darbojamies pēc labas sistēmas, taču jāspēlē disciplinētāk. Jau sezonas ievadā jāsakrāj pēc iespējas vairāk punktu."

Savukārt Pols Šehura sāncenšu vārtsargu pārspēja pat divas reizes un izcēlās jau trešo maču pēc kārtas. "Nav svarīgi, kura komanda nāk pretī - ja rādīsim labāko sniegumu, ar maksimālu atdevi aizvadīsim katru maiņu, tad cīnīsimies ar jebkuru komandu. Arī treneri paveikuši labāko - aizvadām īsus treniņus, atpūšamies un laukumā izejam svaigi," sacīja kanādiešu centra uzbrucējs.

"Salīdzinot ar Maskavas "Dynamo", šovakar pretinieks aizsardzībā darbojās vaļīgi. Pirmajos vārtos Miks [Indrašis] atdeva labu piespēli un bija daudz brīvas vietas. Otrajos asistēja Mets. Aizvadījām labu vairākumu, radās moments pēc momenta, līdz iemetu tukšos vārtos. Jau ilgāku laiku runājam par vairākumu - tā ir svarīga spēles sastāvdaļa. Iepriekš bija momenti, taču nevarējām pārspēt vārtsargu, tāpēc ir patīkami gūt pārīti vārtu."

Pirmo reizi kopš 2010. gada Rīgā iegriezās kanādiešu uzbrucējs Maiks Iguldens, kurš pārstāv Čehovas "Vityaz". "Atgriezties ir patīkami - saglabājušās patīkamas atmiņas, joprojām atceros vienus no pasaulē labākajiem līdzjutējiem. Taču spēli noteikti nevēlēšos atcerēties - "Dinamo" mūs pārspēja visos rādītājos. Rīdzinieki aizvadīja labu maču, kamēr mēs - briesmīgu," atzina hokejists, kurš Rīgas "Dinamo" rindās aizvadītajos 60 mačos izcēlās ar 13 vārtiem un 20 piespēlēm.

Kanādietis nevēlējās iedziļināties iemeslos, kāpēc pameta Rīgu, vien atklāja, ka piedāvājums no "Dinamo" nav sekojis. "Labprāt arī turpmāk spēlēšu Kontinentālajā hokeja līgā. Šajā sezonā vēlos sakrāt 30 vai 40 punktus un palīdzēt komandai uzvarēt. Galvenais mērķis ir izslēgšanas spēles. Mainījusies komandas filozofija - mēģinām uzvarēt un spēlēt pavisam citādu hokeju," sacīja Iguldens.

Vitālijs Pavlovs 2011. gadā kļuva par Latvijas čempionu, nākamajā sezonā uzvarēja Kazahstānā, bet 2013. gadā Rīgas "Dinamo" rindās tika pie Cerības kausa. Ar katru sezonu sperts solis arvien augstāk. Vai sekos arī turpinājums? "Cerams, tikai jāturpina strādāt. Cenšos vairāk spēlēt ar galvu, paldies treneriem, ka dod iespēju," teica pret "Vityaz" rezultatīvu piespēli izdarījušais uzbrucējs, kurš pirms sezonas nomainīja numuru uz veiksmīgo 79. "Pagājušajā gadā neviens nemaz neprasīja, kādu skaitli vēlos uz muguras."

  +1 [+] [-]

, 2013-09-21 22:35, pirms 11 gadiem
Malači!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2013-09-21 22:41, pirms 11 gadiem
labs raksts paldies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2013-09-21 23:01, pirms 11 gadiem
labs interviju apkopojums , butu jauki ,ka SC būtu vairāk tādu kvalitatīvu rakstu

  +9 [+] [-]

, 2013-09-21 23:09, pirms 11 gadiem
basī Meieris un Meijeris, hoķī Siksna un Siksnis
vispār Dinamo monstruāli!

  +5 [+] [-]

, 2013-09-21 23:25, pirms 11 gadiem
Vitjaz vairs nav Čehovā.

  +6 [+] [-]

, 2013-09-21 23:32, pirms 11 gadiem
Nupat KHL TV apskatnieki prognozēja, ka Sotniekam diskvalifikācija tiks anulēta.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-22 11:26, pirms 11 gadiem
Ká var neprasít ,kádu numuru vinnss grib ....=)