Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Eštons: "Labprāt dodos uz vārtu priekšu – zinu, ka tur iespējams tikt pie punktiem"

Eštons: "Labprāt dodos uz vārtu priekšu – zinu, ka tur iespējams tikt pie punktiem"
Kārters Eštons. Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Vakar Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņu ar uzvaru sāka Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas atstāja sausā Jekaterinburgas "Avtomobilist" – 3:0. Divas ripas iemeta kanādietis Kārters Eštons, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka sezonas laikā viņš daudz būs redzams pretinieku vārtu priekšā.

Tieši Eštons atklāja rezultātu, pirmās trešdaļas izskaņā ar metienu no kreisās malas realizējot skaitlisko vairākumu. Pārsvara dubultošanai bija nepieciešamas teju 20 minūtes, un atkal kanādietis bija īstajā vietā un laikā – pēc Jākoba Berjlunda metiena viņš devās uz vārtu priekšu un pirmais pamanīja vārtsargam aiz muguras izkritušo ripu, iestumjot to pretinieku cietoksnī.

"Labprāt atrodos vārtu priekšā, un tieši to no manis prasa. Zinu, ka tur iespējams tikt pie daudz vārtu guvumiem, tāpēc katrā situācijā, kad rodas tāda iespēja, ieņemu kursu uz vārtiem. Zinu, ka Berjlundam ir labs metiens un ka viņš pagājušajā sezonā bija labs snaiperis, tāpēc cenšos doties pie vārtiem un meklēt ripas tur," atzina Eštons. Ar diviem vārtu guvumiem vienā spēlē viņš šajā sagatavošanās ciklā vēl nebija izcēlies, tiesa, mačā pret Sanktpēterburgas SKA viņa kontā bija 1+3.

"Neteiktu, ka spēlēšana kopā ar diviem citiem leģionāriem ir pluss vai mīnuss. Manuprāt, nav lielas starpības. Hokejs ir universāla valoda. Iepriekšējās sezonās esmu spēlējis vienā maiņā ar diviem krieviem, un mums sanāca gana labi. Nejūtu atšķirību no tā, ja spēlēju ar amerikāņiem vai kanādiešiem. Skaidrs, ka ir nepieciešams laiks, lai izveidotos savstarpējā ķīmija. Ar Maku [Brendons Makmilans] spēlējām kopā "Torpedo", tāpēc viens otru pazīstam. Bet jā, jo vairāk spēļu kopā aizvadīts, jo labāka ķīmija, lai ar ko darbotos vienā maiņā," teica Eštons.

"Treneris sagaida, lai es būtu spēlētājs, uz kuru var paļauties dažādās situācijās. Kad man ir ripa, lai uzbrukuma zonā to nepazaudētu un aizsardzības zonā rīkotos atbildīgi. Bez ripas jāmeklē brīvās vietas. Tāpat no manis sagaida punktus, kad rodas tāda iespēja – vairākumā un cīnoties vārtu priekšā. Man jābūt spēlētājam, kuram nav tikai vienas stiprās puses," sacīja 28 gadus vecais uzbrucējs. Otrajā vairākuma brigādē viņš spēlēja kopā ar aizsargiem Uvi Balinski un Kristoferu Berjlundu, kā arī uzbrucējiem Makmilanu un J. Berjlundu.

"Domāju, ka sagatavošanās posms bijis ļoti līdzīgs tam, ko pieredzēju iepriekšējos gados. Pirmajās nedēļās daudz laika pavadīts prom, vairākas reizes dienā bijuši ledus treniņi, plus klāt nāk trenažieru zāle. Skaidrs, ka šajos brīžos nevari sagaidīt, kad sāksies spēles un varēsi parādīt, kam esi gatavojies. Fiziskā sagatavotība mums ir ielikta, tagad jāuzlabo spēle," vērtēja Eštons.

Viņam šī būs piektā sezona KHL, un iepriekšējie gadi pavadīti Krievijas komandās – pirmās divas sezonas Eštons pārstāvēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kam sekoja pa sezonai Toljati "Lada" un Čerepovecas "Severstal" rindās. Labākajā sezonā viņš 59 mačos iemeta 18 vārtus un sakrāja 28 punktus, tiesa, kanādieti daudz vajājuši savainojumi. Jāizceļ, ka viņa kontā ir arī 54 spēles Nacionālajā hokeja līgā.

"Galvenā atšķirība starp Rīgu un Krieviju – šeit cilvēki zina angļu valodu. Atšķirību iespējams just jau hallē, kad vari aprunāties ar treneriem un komandas biedriem. Četros Krievijā pavadītajos gados esmu iemācījies krievu valodu, cik vien to spēju, bet tagad varu runāt savā mēlē, un tas ir komfortablāk," teica Eštons. "Pirmajos divos gados bija tā, ka neviens nesaprata mani un es nesapratu viņus. Komandas biedriem bija jāpalīdz, tulkojot sarunas ar treneriem. Tā bija lielākā pielāgošanās."

"Atceros spēles, kad ierados Rīgā kā pretinieku komandas pārstāvis, un jau tad šī bija viena no patīkamākajām hallēm, kurā viesoties. Prieks, ka varu pārstāvēt "Dinamo". Jau gaidām sezonas sākumu, jo pirmos mačus aizvadīsim mājās," teica Eštons.


, 2019-08-21 09:40, pirms 5 gadiem
Statu kačātājs! Ka tik savi punkti.
, 2019-08-21 09:43, pirms 5 gadiem
Hokejs ir universala valoda - nu kur vel labak pateikt!
Veiksmi Karteram jaunaja sezona, spelejot Riga!
, 2019-08-21 10:22, pirms 5 gadiem
Ko neteiksi
, 2019-08-21 12:12, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Statu kačātājs! Ka tik savi punkti.
vispār jau ja tu iemet ,iestum kaut vai ar gaļu kas ir pec vina teiktā tie goli skaitās pie spēles un palidz komandai nevis tikai viņam!
, 2019-08-21 13:15, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: vispār jau ja tu iemet ,iestum kaut vai ar gaļu kas ir pec vina teiktā tie goli skaitās pie spēles un palidz komandai nevis tikai viņam!
idin,vins ta ari bija domajis,ja iemet,tatad palidz komandai!!!!
, 2019-08-21 13:38, pirms 5 gadiem
Labs kadrs bāzes klubam.
, 2019-08-21 13:54, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: idin,vins ta ari bija domajis,ja iemet,tatad palidz komandai!!!!
Maikl neesmu zīlnieks ,atvaino!piedosi ?
, 2019-08-22 08:10, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: vispār jau ja tu iemet ,iestum kaut vai ar gaļu kas ir pec vina teiktā tie goli skaitās pie spēles un palidz komandai nevis tikai viņam!
Bet tad jau, ja RWB iemet basīti grozu, tad tas arī palīdz komandai. Kāpēc viņu lamā par statu kačātāju?
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.