Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Eksperti par Skudru: Dinamo iedomātie tēli un divkoši, manipulators un forčekings

Eksperti par Skudru: Dinamo iedomātie tēli un divkoši, manipulators un forčekings
Pēteris Skudra. Foto: hctraktor.org

Vakardien pēc vairāku mēnešu ziepju operas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā tika apstiprināts Pēteris Skudra. Vienlaikus Skudra pildīs arī ģenerālmenedžera pienākumus, tādējādi esot lielākai teikšanai sastāva komplektācijā. Pēc nozīmīgā notikuma portāls Sportacentrs.com aicināja izteikt viedokli trīs hokeja ekspertiem – laikraksta "Diena" sporta nodaļas galvenajam redaktoram Mārim Zembergam, vairāku grāmatu autoru un sporta raidījumu vadītājam Armandam Pučem un raidījuma "Exi" vienam no sejām Edgaram Lūsiņam.

Visi trīs Sportacentrs.com uzrunātie eksperti atzina, ka Skudras vadītajām komandām raksturīga disciplīna un agresīva spēle. "Skudra ir ļoti disciplinēts. Tur nav pa labi vai pa kreisi - ir tikai viens virziens, ko pateica treneris. Viņš ir prasīgs gan pret treneriem uz soliņa, gan spēlētājiem uz laukuma. Tur nav daudz vietu improvizācijai. Stingri pēc plāna," savu viedokli par "Dinamo" jaunā trenera rokrakstu izsaka Edgars Lūsiņš. "Skudra savu hokejista pieredzi guva NHL, viņš ir mācījies no tiem kolēģiem, viņš ir mācījies no saviem priekštečiem. Viņam izpratne par hokeju ir veidojusies Ziemeļamerikā, tāpēc nedomāju, ka viņš no tā atkāpsies. Spēles stils baigi daudz nemainīsies – būs agresīvs, līdzīgi kā iepriekšējās komandās, kas nozīmē, ka pret viņa komandu būs grūti spēlēt pa visu laukumu."

Viņam piekrīt arī Armands Puče. "Pie viņa nelabprāt atrodas spēlētāji, kuri kaut kādā mērā domā, ka ar savu attieksmi uz ledus varēs piemānīt vai apmānīt, vai ietīt tādā papīrā, kas izskatās skaists, bet īstenībā apakšā nav ne konfektes, ne kotletes. Viņš kā bijušais augstas klases hokejists redz šīs lietas. No vārtsarga pozīcijām viņš laukumu pārredz daudz labāk nekā, piemēram, parastais laukuma spēlētājs gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Vārtsargiem tomēr ir attīstītas citas maņas. Skudra prasa kārtību, disciplīnu un pašatdevi. Viņš būtu simpātisks jebkurai somu komandai, jo viņi tieši tā spēlē."

"Šoreiz arī jāņem vērā finansiālās iespējas. Skudra nevarēs komplektēt komandu kā savulaik Ņižņijnovgorodā. Šeit varētu būt svarīgs šis aspekts," finansiālo pusi uzsver Māris Zembergs. "Viņu visu laiku asociē kā treneri, kuram patīk agresīvs spēles stils jeb forčekings , kad spēlētāji laukumā visu laiku izdara spiedienu. Skudram būs jārēķinās ar Latvijas spēlētājiem, kuri šeit jau ir. Saprotu, ka būs gan Lauris Dārziņš un Miks Indrašis, gan Mārtiņš Karsums. Varbūt šī būs reize, kad būs jāpielāgojas Latvijas hokejistu spēles stilam. Neesmu runājis ar hokeja speciālistiem par spēlētāju tirgus situāciju, bet, ņemot vērā Covid-19 ietekmi, pieļauju, ka daudzi spēlētāji vēl ir pieejami. Tas variants, ka viņš apvieno trenera un ģenerālmenedžera pienākumus, ir loģisks," spriež Zembergs.

"Skaidrs, ka tas nav viena gada projekts. Šis gads ir iemests podā. Labā lieta priekš Skudras, ka nav parakstīts neviens līgums, jo klubam nebija naudas. Viņš savus akcentus vēl varēs iespraust. Tādai komandai kā Rīgas “Dinamo”, kur ir prasīgs treneris, kurš vienlaicīgi komplektē sastāvu, tas ir ļoti labi," teic Puče.

"Domāju, ka viņš komandā vēlēsies redzēt sava stila spēlētājus," saka Lūsiņš. "Vai tie būs latvieši, vai leģionāri – tas ir sarežģīts jautājums, ņemot vērā šī brīža situāciju ar ceļošanu. Ja būtu normāli apstākļi, domāju, ka būtu liels leģionāru īpatsvars, bet, izejot no pašreizējās situācijas un tirgus, varbūt kādam no latviešu spēlētājiem tiks dota lielāka iespēja, kā tas būtu citos apstākļos. Šobrīd nezinu, ko pateikt, jo neesmu redzējis viņa melnrakstu, bet esmu 100% pārliecināts, ka viņam ir vīzija par sastāvu. Tagad ir jautājums, kur atrast labāko un lētāko spēlētāju, bet to vēlas visi."

Tikmēr Zembergs ir pārliecināts, ka atslēgas figūra šosezon varētu būt vārtsargs. "Skudra kā bijušais vārtsargs varbūt rūpīgi izdomās, kuru vārtsargu ņemt komandā. Labākās sezonas "Dinamo" bija ar Mīkaelu Telkvistu. Kad vārtsargi velk, ir iespējams labs rezultāts. Ja komandā būs Dārziņš, Indrašis un Karsums, tad arī no šiem spēlētājiem var prasīt rezultātu. Protams, jāpielasa klāt kāds ārzemnieks. Būs interesanti redzēt, kā Skudra atradīs kopīgu valodu ar vadošajiem latviešu spēlētājiem. Vēl interesanti, vai viņš turpinās asi reaģēt uz visām situācijām. Kā zināms, Ģirts Ankipāns ir mācījies no Skudras, tāpēc varbūt spēles stils tik krasi nemainīsies. Pagaidām par to pāragri runāt, kamēr komplektācija nav pabeigta. Šobrīd tās ir ļoti miglainas spekulācijas."

Vai Pēteris Skudra ir piemērots treneris Rīgas "Dinamo"? Puče norāda, ka uz šo jautājumu atbildēt nevar neviens. "Katra komanda ir pelnījusi tādu treneri, kāds tas ir. No visiem cilvēkiem, kas trīs četrus mēnešus figurēja, Skudra jau no pirmās dienas bija favorīts. Viņš ir mērķtiecīgs un taisnprātīgs. Daudz ko parāda, ka viņš atbildēs arī par komandas komplektāciju. Tas norāda uz viņa spēju argumentēt kaut kādas lietas. Mēs jau atklausījāmies, cik šajā klubā ir formālu un neformālu speciālistu, kuri kaut ko komplektē. Skudras gadījumā aizmuguriskie gājieni faktiski ir izslēgti, lai gan viņš pats ir labs manipulators – labā nozīmē. Viņš zina, kur ir nokļuvis, viņam nav ilūziju par to, kāda ir vide – domāju nevis ar hokeju saistītā, bet administratīvā. Kad Skudra "Dinamo" pirmajā lasījumā bija Jura Savicka padomnieks, bija cilvēki, kas diezgan mērķtiecīgi gāja pret viņu. Tie cilvēki joprojām atrodas klubā. Būs diezgan interesanti paskatīties, kā ar šiem iedomātajiem tēliem Skudra tiks galā. Ne tikai iedomātiem, jo pie komandas atrodas arī rafinēti divkoši. Rupji sakot, viņu toreiz ieraka zemē," kluba aizkulises atklāj Puče.

"Skudru personīgi nepazīstu, zinu tikai viņu no malas. Viņam arī tagad jārāda labs rezultāts. Ne tikai “Dinamo” šī ir ļoti izšķiroša sezona, bet arī pašam Skudram. Tas nozīmē, ka Skudram vajag "Dinamo" un "Dinamo" vajag Skudru. Domāju, ka tur viss būs kārtībā," saka Lūsiņš.

"Šī sezona būs ļoti īpaša – nezinām kā būs. Jāņem vērā arī Maskavas "Spartak" situācija ar daudziem Covid-19 saslimušajiem. Nav zināms, cik ļoti līdz septembrim vai oktobrim uzlabosies situācija. Negribu izteikt prognozes, bet saslimšanas gadījumi var krietni ietekmēt čempionāta gaitu. Iespējams, ka sezonas sākumā “Dinamo” spēlēs Čehovā, kur arī visai komandai būs īpaši apstākļi. Ja atbrauc uz šejieni, jāievēro karantīna, kas nozīmē dzīvot visu laiku prom no mājām. Tas arī varētu ietekmēt rezultātu, ka nebūs mājas sienu, lai gan "Dinamo" ir bijis dažādi – izbraukumā spēlē labāk kā mājās," atminas Zembergs.

     [+] [-]

, 2020-07-21 13:39, pirms 4 gadiem
Tiek lasīti vietējie veterāni, bet grib forčekingu

  +1 [+] [-]

, 2020-07-21 14:19, pirms 4 gadiem
interesanti, kas būs ar sastāvu. jo visu vasaru Paste lielījās, ka viņš lieliski strādā un 95% jau "sarunāts". iedodot Skudram GM skaidrs, ka viņš vāks savu sastāvu. tirgū tiešām pieejami daudzi spēlētāji. pašiem cerīgi, ka viņš labi zin vadību un nebūs pārsteigumi .. nebrīnīšos, ja piem Indraši tomēr nepaņems..

  +1 [+] [-]

, 2020-07-21 14:19, pirms 4 gadiem
vēl viens viedoklis
https://www.championat.com/hockey/a...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-21 14:59, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: interesanti, kas būs ar sastāvu. jo visu vasaru Paste lielījās, ka viņš lieliski strādā un 95% jau "sarunāts". iedodot Skudram GM skaidrs, ka viņš vāks savu sastāvu. tirgū tiešām pieejami daudzi spēlētāji. pašiem cerīgi, ka viņš labi zin vadību un nebūs pārsteigumi .. nebrīnīšos, ja piem Indraši tomēr nepaņems..
Paste gandrīz katru dienu šovasar (nepārspīlēju), sēžot Pļavnieku Optibet, lika kaut kādus sastāvus. Šogad tad jau cels ārā māju Baltezerā caur Dinamo

  +1 [+] [-]

, 2020-07-21 16:32, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Tiek lasīti vietējie veterāni, bet grib forčekingu
man tieši tas pats jautājums...tie špīleri knapi kust but te forčekings pa visu laukum, moš varēs izlaist tos penšus tikai PP

     [+] [-]

, 2020-07-21 17:04, pirms 4 gadiem
heh rakstīja: man tieši tas pats jautājums...tie špīleri knapi kust but te forčekings pa visu laukum, moš varēs izlaist tos penšus tikai PP
Tak arī pie Ankipāna Dinamo centās spēlēt forčekingā. Nav jau tas nekāds jauns kosmoss! Man ir interesanti - kādu Tu iedomājies skatu laukumā, kad domā par forčekingu? Piecus ļoti tehniskus jauniešus, kuri visas 60 minūtes nemitīgi līmē pretiniekus gar bortiem? Šinī pusē okeānam tādu ir ļoti maz.

  -4 [+] [-]

, 2020-07-21 17:09, pirms 4 gadiem
krievs murovejs savilks krievijas pabiras uz Rigu

     [+] [-]

, 2020-07-21 18:48, pirms 4 gadiem
Kāds insaiders varētu paturpināt Pučes pēdējo rindkopu...

     [+] [-]

, 2020-07-21 23:27, pirms 4 gadiem
b2 rakstīja: Kāds insaiders varētu paturpināt Pučes pēdējo rindkopu...
Ko tur turpināt,čekistu/stukaču bāzes klubiņš strādāja pareizākajās tradīcijās

     [+] [-]

, 2020-07-22 06:51, pirms 4 gadiem
Peecis30 rakstīja: Tak arī pie Ankipāna Dinamo centās spēlēt forčekingā. Nav jau tas nekāds jauns kosmoss! Man ir interesanti - kādu Tu iedomājies skatu laukumā, kad domā par forčekingu? Piecus ļoti tehniskus jauniešus, kuri visas 60 minūtes nemitīgi līmē pretiniekus gar bortiem? Šinī pusē okeānam tādu ir ļoti maz.
Arī LV izlase jau labu laiku cenšas spēlēt ar forčekingu, jo realitātē visas lielās izlases ir daudz tehniskākas un nav jau cita ceļa kā ar viņām cīnīties. Nekas jauns priekš LV hokeija, tikai daudzi vēl dzīvo Tambījeva un co ērā.

     [+] [-]

, 2020-07-22 07:20, pirms 4 gadiem
Rautikalio to pašu prasīja no spēlētājiem,bet daļai tak tas nepatika,lai gan arī Ankipāns to pašu prasīja.

     [+] [-]

, 2020-07-22 08:51, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Rautikalio to pašu prasīja no spēlētājiem,bet daļai tak tas nepatika,lai gan arī Ankipāns to pašu prasīja.
Ankipānu neviens nerespektēja. Savējie zināja, ka, pat dzenot luni, viņu vieta bija drošībā. Atlaida divus labus ārzemniekus (zviedrus) un viss aizgāja standarta sliedēs.

     [+] [-]

, 2020-07-22 09:58, pirms 4 gadiem
b2 rakstīja: Kāds insaiders varētu paturpināt Pučes pēdējo rindkopu...
Šo arī varētu paturpināt: "Viņš savus akcentus vēl varēs iespraust."