Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Ābols: "Neizmantotais vairākums sākumā atņēma mums pārliecību"

Ābols: "Neizmantotais vairākums sākumā atņēma mums pārliecību"
Artis Ābols
Foto: Vladislavs Proškins/F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā šovakar Rīgā vietējais "Dinamo" pēcspēles metienos ar 1:0 pārspēja Bratislavas "Slovan". Pēc spēles komentārus sniedza abu vienību pārstāvji.

"Ja spēles sākumā ir vairākums, tas var nostrādāt gan labā, gan sliktā ziņā. Šoreiz bija negatīva ietekme, jo neizmantotās četras minūtes atņēma komandai pārliecību. Turpinājumā labi nospēlēja gan vārtsargs, gan aizsardzība, īpaši mazākumā. Puiši ir malači," spēles kopsavilkumu veica Rīgas "Dinamo" treneris Artis Ābols.

"Spēle varēja iegrozīties visādi. Mēs varējām ielaist mazākuma laikā pagarinājumā, taču tajā pašā laikā ripa divreiz trāpīja pa "Slovan" vārtu stabiņu. Mēs izcīnījām divus punktus, nevis zaudējām vienu," piebilda Ābols.

"Šis bija grūts vakars, īpaši pirmie divi periodi. Izbraukuma dēļ bijām noguruši, taču labi, ka vārtsargs visu maču demonstrēja lielisku sniegumu. Trešajā periodā izskatījāmies jau nedaudz labāk. Zināju, ka būs grūti, jo Rīga šobrīd spēlē labi," komentēja Bratislavas "Slovan" galvenais treneris Petri Matikainens.

"Nezinu, vai mēs bijām pelnījuši divus punktus, taču gribu teikt, ka pēdējā laikā vienmēr zaudējam pēcspēles metienos. Es gan domāju, ka tā tomēr ir loterija," sacīja Matikainens.

"It kā momenti bija, bet pamatlaiks beidzās ar 0:0. Domāju, abas komandas labi spēja notīrīt atlecošās ripas. Labi, ka vinnējām pēcspēles metienos. Šobrīd ņemsim arī divus punktus, tas mums der. Komandas trāpīja pa stabiem. Varēja būt 3:3 vai 2:2. Domāju, rezultāts ir objektīvs," pēc mača atzina rīdzinieku uzbrucējs Lauris Dārziņš.

"It kā viss sanāca. Darīju to, ko gribēju, tikai noslēguma fāzē ripa nedaudz noslīdēja. Nedaudz samisējās. Vienkārši, izpildījums nedaudz piekliboja noslēgumā," Dārziņš komentēja savu mēģinājumu pēcspēles metienu sērijā.

"Dinamo" nākamais mačs būs jau parīt, kad jāspēlē ar Sanktpēterburgas SKA. "Vienalga. Tiešām vienalga (smaida). Šī ir līgas septītā sezona, pirms spēles neviens nevar pateikt, kāds būs rezultāts. Reizēm, viss ieiet vēl labākās sliedēs, ja spēlē ar kādu izteiktu favorītu. Mēs, protams, respektējam pretinieku, bet vairāk jādomā par to, ko mēs darām laukumā," sacīja Dārziņš.

Izmantotie resursi:
Sākums - Hokeja kluba Dinamo Rīga oficiālā...


Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.