Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" Valmierā: kopīgas vakariņas, Kristo pēdējā iespēja un pavārs Stolerijs

"Dinamo" Valmierā: kopīgas vakariņas, Kristo pēdējā iespēja un pavārs Stolerijs
Rīgas "Dinamo"
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" līdz pirmajai pārbaudes spēlei jāgaida vēl sešas dienas. Šajā nedēļā hokejisti sviedrus lej Valmierā. Kāds mēģina izbaudīt lielā laukuma piedāvātos plusus, kāds ilgojas pēc paša gatavota ēdiena, bet vārtsargi apmainās idejām un atsvaidzina iepriekš apgūto.

Lai gan Rīgas "Dinamo" hokejisti ir noilgojušies pēc hokeja, galvenā trenera Sanda Ozoliņa plāns nav grozāms – treniņa pirmās desmit minūtes spēlētāji aizvada bez ripām, veicot vieglākus un sarežģītākus slidošanas vingrinājumus. Citiem slidošana atpakaļgaitā uz vienas kājas ir svētdienas pastaiga parkā, citiem jādomā par to, kā nenokrist, un tas ne vienmēr izdodas.

"Lielākā daļa vingrinājumu ir tieši tādi paši, kā Ziemeļamerikā. Taču ir arī jaunas lietas. Piemēram, paši pirmie vingrinājumi vai dažādi veidi, kā trenēt metienu. Skaidrs, ka katra komanda ir citāda, katrs treneris ir citādi. Ir patīkami samiksēt, izmēģināt jaunas lietas, lai gan pamati visur ir vienādi," sacīja 29 gadus vecais aizsargs Karls Stolerijs, kurš pagājušajā sezonā aizvadīja 11 spēles Nacionālās hokeja līgas klubā Ņūdžersijas "Devils", taču vienalga neizpildīja paša izvirzīto uzdevumu un pieņēma lēmumu par došanos uz Eiropu.

"Galvā visu laiku bija doma – vai nu nostiprinos NHL, vai nu braucu prom. Tiku pie iespējas un spēlēju labi, taču tad pamatsastāva aizsargi izveseļojās. Neskatoties uz sniegumu, biju atpakaļ Amerikas Hokeja līgā. Piecu gadu laikā tā arī neizdevās nostiprināties. Kas zina, kas notiktu, ja paliktu vēl vienu gadu. Taču nāca piedāvājums no Rīgas, un jutu, ka esmu gatavs pamēģināt un saprast, vai man patīk Eiropā," stāstīja Stolerijs, kurš vairākos treniņos slidoja vienā aizsargu pārī ar pieredzējušo Krišjāni Rēdlihu.

Tikmēr uzbrucējs Denijs Kristo domu par Ziemeļamerikas pamešanu apsvēris ilgāk, taču lēmumu nepieņēma tik zibenīgi. "Pirms divām sezonām iemetu 25 vārtus un pietuvojos 50 punktu robežai. Domāju par Eiropu, tomēr nolēmu, ka vēlreiz mēģināšu ielauzties Nacionālajā hokeja līgā. Pēdējā iespēja." Amerikānis nomainīja trīs komandas, taču pie debijas mača tā arī netika.

No Kontinentālās hokeja līgas zvanījušas vairākas komandas, tomēr Rīgas "Dinamo" izrādīja visnopietnāko interesi, teica Kristo. "Aprunājos ar pāris hokejistiem, kuri šeit spēlējuši, un viņi teica, ka Rīga ir laba vieta, kur pierast un sākt šajā līgā," pauda 27 gadus vecais uzbrucējs. Tikmēr Stolerijs ar lūgumu pēc padoma vērsies pie Koltona Gilīsa, ar kuru kopā trenējas vasarās, un viņam bija sakāmas tikai labas lietas.

Ozoliņš no pirmās dienas uzsvēris, ka visiem hokejistiem jābūt kā vienai komandai. Kad pagājušās nedēļas beigās piešķirta brīvdiena no treniņiem, komanda sanākusi kopā un kopīgi pavakariņojusi. "Bija iespēja parunāt ārpus laukuma, ārpus halles," sacīja Kristo.

Viņš arī pauda prieku par Eiropas laukuma izmēriem: "Domāju, ka man lielais ledus ir labāks. Esmu uzbrūkošs hokejists, un šeit būs vairāk laika nolasīt situāciju un veidot saspēli. Nākamajā nedēļā būs pirmās pārbaudes spēles, bet jau tagad gaidu tās ar nepacietību."

Savukārt Stolerijs ar nepacietību gaida mirkli, kad varēs sakravāt mantas un no viesnīcas pārcelties uz dzīvokli. "Brokastis vai tas, ka tavā vietā sakārto istabu, ir priekšrocība, taču visvairāk ilgojos pēc brīža, kad varēšu gatavot ēst. Restorāni ir laba lieta, bet mums patīk pašiem gatavot. Man ir pāris gadu pieredze, kā jau visiem profesionālajiem hokejistiem. Arī pāris firmas ēdieni. Tie nav izcili, taču ir ēdami," smejot sacīja Stolerijs. Hokejisti cenšas pēc iespējas vairāk laika pavadīt ārpus viesnīcas, tāpēc ne tikai kopīgi dodas vakariņās – kuģītī izbraukāts Rīgas kanāls un apmeklēts Pēterbaznīcas tornis.

Ar pārmaiņām jāsadzīvo arī vārtsargam Jānim Kalniņam – lai gan viņš Rīgas "Dinamo" aizvadīs otro sezonu, šoreiz būs cits konkurents par vietu vārtos. "Ir vārtsargi, kuri ar otru negrib runāt, vispār negrib attiecības. Taču Džastins Pīterss ir foršs cilvēks. Neko sliktu nevaru par viņu pateikt. Jau pirmajā dienā palīdzēju viņam uzzināt, kā viss notiek. Apmaināmies idejām arī par vārtu sargāšanu."

Ja laukuma spēlētājiem Valmierā ir divi treniņi dienā, tad vārtsargiem sanāk pat trīs, jo pusstunda tiek pavadīta individuālā darbā. "Lielāko uzmanību veltām tehniskajām lietām un pozīcijas izvēlei. Kā pieejam pie vārtu staba, kā izejam no vārtiem," teica Kalniņš. "Ja spēlētājs ir pie vārtu līnijas, pie staba jāpieiet citādi, nekā tad, ja leņķis ir platāks. Strādājam, lai nav tukšo laukumu, pa kuriem izspraukties ripai." Ja pirms pirmās sezonas Rīgas "Dinamo" kreklā nācies mainīt stilu, tad šovasar notiek iemācītā atsvaidzināšana. Vai tas nozīmē, ka no Kalniņa varam gaidīt vēl labāku sezonu?


Slēpts komentārs: erred
Slēpts komentārs: erred
, 2017-07-20 17:20, pirms 7 gadiem
RD ir laba vieta kur pierast un sākt kajeru KHL. nu kepkas sapratāt savu vietu ?
, 2017-07-20 17:23, pirms 7 gadiem
Kad būs vismaz 3:1 u/z tad varesim parunāt, pagaidam joprojām pass
, 2017-07-20 17:41, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Varēs pacīnīties par pēdējām 3 vietām, neko vairāk. Veikalā bija bars, pirka visādu drazu, čipsus utml. Var jau būt, ka tie nebija viņi, pēc sejām neatpazīstu, jo KHL neskatos.
Es nesaprotu, ko tu čīksti? Ja tu neskaties KHL tad, kāpēc vispār komentē? Tev tak ne silts, ne auksts no tā. Jā, viņi varbūt pacīnīsies par pēdējām trijām vietām, neviss kā Tu, sēdēsi dīvānā un turpināsi dzert savu optimas līnijas alu. Bučas.
, 2017-07-20 17:52, pirms 7 gadiem
Amēlija rakstīja: Es nesaprotu, ko tu čīksti? Ja tu neskaties KHL tad, kāpēc vispār komentē? Tev tak ne silts, ne auksts no tā. Jā, viņi varbūt pacīnīsies par pēdējām trijām vietām, neviss kā Tu, sēdēsi dīvānā un turpināsi dzert savu optimas līnijas alu. Bučas.
Jirgensone, tu te laikam projektē pēc sava veča (optimas līnijas alus) Ja ziņa man rādās augšā, tad varu komentēt. Tā kā nomierinies, tas tavs vīrs bildē? Izskatās pēc kepona.
, 2017-07-20 17:53, pirms 7 gadiem
Amēlija rakstīja: Es nesaprotu, ko tu čīksti? Ja tu neskaties KHL tad, kāpēc vispār komentē? Tev tak ne silts, ne auksts no tā. Jā, viņi varbūt pacīnīsies par pēdējām trijām vietām, neviss kā Tu, sēdēsi dīvānā un turpināsi dzert savu optimas līnijas alu. Bučas.
kepka ir runājusi! Laipni lūgta bariņā!
, 2017-07-20 17:56, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Jirgensone, tu te laikam projektē pēc sava veča (optimas līnijas alus) Ja ziņa man rādās augšā, tad varu komentēt. Tā kā nomierinies, tas tavs vīrs bildē? Izskatās pēc kepona.
Super!
, 2017-07-20 17:57, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: kepka ir runājusi! Laipni lūgta bariņā!
nevaru vien beigt priecāties.
, 2017-07-20 18:01, pirms 7 gadiem
Amēlija rakstīja: Super!
Super būs, kad viņi aizbrauks prom no šejienes un es varēšu atkal braukt uz zāli ierastajā laikā, 9:00
, 2017-07-20 18:04, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Super būs, kad viņi aizbrauks prom no šejienes un es varēšu atkal braukt uz zāli ierastajā laikā, 9:00
Super būs, ja krievu komanda Динамо Рига aizbrauks vispār prom no Latvijas, līdzi paņemot Juri un citas kremļa lakstīgalas!
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-20 18:32, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Domāju, ka tomēr ātrāk aizbraukusi ravēt uz Angliju tu, nekā dinamieši.
Kura vieta Tev?
, 2017-07-20 18:32, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Domāju, ka tomēr ātrāk aizbraukusi ravēt uz Angliju tu, nekā dinamieši.
Vai tad tik švaki jau KHL ar algām, ka dinamieši taisās uz Angliju braukt ravēt? Tie ārzemnieki, lai brauc, kur grib, bet vietējie puikas gan varēja atbalstīt vietējos biznesus un braukt paravēt pie manis- nezāles pietiks visiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-20 18:43, pirms 7 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Super būs, ja krievu komanda Динамо Рига aizbrauks vispār prom no Latvijas, līdzi paņemot Juri un citas kremļa lakstīgalas!
Zini, nav nemaz slikti, ka pie mums pastāv tāds projekts. Uzreiz redzi, kuras mūsu prominences sēž čekistu ložā un vari mierīgi izdarīt secinājumus.
, 2017-07-20 18:49, pirms 7 gadiem
Eu nu pakaitiniet kāds nabaga wanabe "patriotus".. tie vēl ņems un sāks domāt sakarīgi..
, 2017-07-20 18:51, pirms 7 gadiem
Pernambuķis ir sarkasma virtozaurs!
, 2017-07-20 19:19, pirms 7 gadiem
O čom bazar, pacani? Raksts jau ir par spēlētājiem nevis kā st. Juris gatavojas sezonai, aber Pučes viedoklis, protams, ir atbalstāms, bet tur NAV teikts, kā jāignorē DR. Jāšķiro tomēr graudi no pelavām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-20 20:03, pirms 7 gadiem
'Boikots čekistu kantorim. https://www.youtube.com/watch?v=TEd...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-20 20:11, pirms 7 gadiem
lonja rakstīja: tīrākais populisms,nekas vairāk!!armandiņu norāva no naudas pupa,tagad raud skaļā balsī!!!ko ta klusēja,kamēr barojās no Savicka pupa??Ja kāds slikti atceras,tad tieši uz RD Armandiņš pacēlās popularitātes viļņa virsotnē!!!
Nevajag te *irst, labi? Puče ir turīgs vīrs, ilgus gadus strādājis vadošos amatos, sarakstījis daudz labu un finansiāli veiksmīgu grāmatu, izveidojis arī šo portālu. Nezinu kādēļ viņš piekrita sadarbībai ar MTG, bet ne jau nu naudas dēļ. Puče bija populārs un veiksmīgs pirms ģinamo un būs arī pēc!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-20 20:45, pirms 7 gadiem
fanotājs a rakstīja: Pelavu Dinama,šajā sezonā būs izcili baletdejotāji,trenējās uz vienas kājas dejot
Ne jau tādi kā tu, klibais trolli, kam tikai mošķi vien visapkārt rādās.
, 2017-07-20 21:16, pirms 7 gadiem
...= Citiem slidošana atpakaļgaitā uz vienas kājas ir svētdienas pastaiga parkā, citiem jādomā par to, kā nenokrist, un tas ne vienmēr izdodas.=...
Tad jau tādus ar ņem komandā kuri atpakaļ nemāk paslidot?... jautra būs nākamā sezona!
, 2017-07-20 21:46, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: 'Boikots čekistu kantorim. https://www.youtube.com/watch?v=TEdrNsijNqg
Ha ha ha ! Klauns!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-21 10:08, pirms 7 gadiem
Kapec nav video apskata?
, 2017-07-21 13:10, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kura vieta Tev?
Hendža, beidz ķircināt Permaku! Dinamo heiteri ir krietni lielāks ļaunums Latvijas Hokejam, nekā "kremlini"!!! Veiksmīgu sezonu DR!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.