Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Ullstrems: ''Domāju, ka tagad esmu labāks spēlētājs nekā tad, kad biju NHL''

Ullstrems: ''Domāju, ka tagad esmu labāks spēlētājs nekā tad, kad biju NHL''
Dāvids Ullstrems. Foto: Raimonds Volonts/dinamoriga.lv

Vakar Rīgas ''Dinamo'' komanda ar 2:3 sīvā cīņā piekāpās Jaroslavļas ''Lokomotiv''. Rīdzinieku pirmos vārtus guva zviedru hokejists Dāvids Ullstrems, kurš kļuvis par otru rezultatīvāko komandas spēlētāju. Pēc mača Sportacentrs.com aicināja uzbrucēju uz sarunu, kurā Ullstrems atskatījās uz pavadīto laiku NHL, pasaules junioru čempionāta sudraba godalgas izcīnīšanu, spēlējot kopā ar Ēriku Karlsonu un Viktoru Hedmanu, kā arī pauda viedokli, ka KHL līga ar gadiem kļuvusi spēcīgāka.

“Grūti teikt. Viņi guva trīs vārtus, mēs – divus. Tā bija sīva cīņa, kas varēja pagriezties jebkurā virzienā,” savas domas par maču izklāstīja Ullstrems. Tieši zviedru uzbrucējs atklāja mača rezultātu pirmā perioda ievadā, gūstot savus otros vārtus sezonā: “Kad esmu uzbrukuma zonā, vienmēr cenšos būt bīstams un apdraudēt pretinieku vārtus. Dabūju ripu līdz vārtiem, gribēju mest uzreiz, taču viss bija nosegts. Tāpēc apslidoju vārtus un metu starp kājsargiem.”

Septiņās spēlēs centra uzbrucējs iekrājis 5 (2+3) punktus, kas dod otro vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Līdz spēlei pirmdien pret Habarovskas “Amur” Ullstrems vēl nebija guvis vārtus, kaut gan ikreiz bijis viens no pamanāmākajiem rīdzinieku spēlētājiem uzbrukumā, demonstrējot augstu individuālo meistarību un izdomu, esot ar ripu.

“Pirmajās trīs spēlēs man jau droši vien vajadzēja būt guvušam jau kādus desmit vārtus,” paškritisks bija Ullstrems. “Bet tagad man ir 30 gadu, mani vairs tas neizved no pacietības, kā tad, kad man bija 21. Ja es radu tādas vārtu gūšanas iespējas, tad es arī gūšu vārtus. Par to tik ļoti nelauzu galvu. Protams, ka gribu iemest katrā spēlē, ja ir iespējas, bet, kamēr vien veidoju iespējas, ripas agri vai vēlu nonāks vārtos.”

Rīgas “Dinamo” ir sestā KHL komanda, ko Ullstrems pārstāvējis. Iepriekš četru sezonu laikā uzbrucējs pārstāvējis Jaroslavļas “Lokomotiv”, Prāgas “Lev”, Čerepovecas “Severstal”, Novosibirskas “Sibir” un Minskas “Dinamo”, kur aizvadīja vien trīs spēles 2016./17. gada sezonā. Visveiksmīgāk Ullstremam klājās Novosibirskā, kur pavadītas divas sezonas. 2015./16. gada sezonā zviedru uzbrucējs 37 mačos iekrāja 28 (16+12) punktus.

Pats hokejists atzina: “Līga pavisam noteikti kļuvusi spēcīgāka. Iepriekšējo reizi, kad spēlēju KHL, bija dažas komandas, kas neturēja līgas standartus, dažas arī tika izslēgtas. Kopumā tā tagad ir labāka līga, visas komandas ir spērušas soli uz priekšu, tāpat KHL parādās arvien vairāk jauno spēlētāju, kas virzās augšup.”

Iepriekšējo sezonu Ullstrems aizvadīja Amerikā, spēlējot Taksonas “Roadrunners” vienībā AHL. 29 spēlēs uzbrucējs iekrāja 23 (10+13) punktus, bet šovasar atgriezās KHL, pievienojoties “Dinamo”. “Esmu bijis un spēlējis šeit vairākas reizes citu KHL komandu rindās. Tā ir skaista pilsēta tuvu mājām. Šovasar labi aprunājāmies ar “Dinamo” treneri, un piedāvājums likās interesants,” savu izvēli pievienoties rīdziniekiem komentēja Ullstrems. Pagājušosezon “Dinamo” pirmās maiņas centra uzbrucēja funkcijas pildīja cits zviedru hokejists – Līnuss Videls, bet Ullstrems atturējās no salīdzinājumiem ar tautieti: “Nezinu. Varbūt [esam līdzīgi], bet tas lai paliek citu ziņā. Ceru būt labākā sevis paša versija un ne ar vienu sevi necenšos salīdzināt.”

30 gadus vecais zviedru uzbrucējs ir viens no astoņiem Rīgas “Dinamo” hokejistiem, kurš ir ticis draftēts NHL [vēl arī Brendons Makmilans, Lauris Dārziņš, Kārters Eštons, Kristofers Berjlunds, Sergejs Gimajevs, Koltons Gilīss, Kristers Gudļevskis]. Ullstremu 2008. gada draftā ceturtajā kārtā ar kopējo 102. numuru izvēlējās Ņujorkas “Islanders”. Divu sezonu laikā [no 2011. līdz 2013. gadam] zviedrs pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadīja 49 spēles, pārstāvot tieši ''Islanders'', un guva sešus vārtus, kā arī atdeva septiņas rezultatīvas piespēles. Tāpat 2012./13. gada sezonā Ullstremam arī trīs mači un viena rezultatīva piespēle Stenlija kausa izcīņā.

“Patiesībā uzskatu, ka šobrīd esmu labāks spēlētājs [nekā biju tad]. Atbraucot tur, noslēdzu trīs gadu līgumu [klasiskais debitanta līgums] un ļoti labi spēlēju AHL. Tiku arī pie iespējas NHL, bet gribētu, kaut varētu uzspēlēt vēl nedaudz vairāk. Domāju, ka arī NHL nospēlēju diezgan labi. Zini, kā ir ar līgumiem un visu pārējo – grūti noturēties NHL, ko es neizdarīju. Izvēlējos doties uz Krieviju, tāds bija mans lēmums.”

Ullstrēms ir dzimis Jončepingā un hokeja zinības apguvis vienā no pazīstamāko Zviedrijas hokeja klubu – “HV71” jaunatnes sistēmā. “Sāku spēlēt, kad man bija pieci vai seši gadi. Pirms tam vecāki vienmēr lēja ledu pie mājas, bet sāku trenēties komandā vēlāk. Spēlēju kopā ar divus gadus vecākiem zēniem. Jončepinga ir liela hokeja pilsēta. Bērnībā spēlēju arī futbolu, un iet pa hokejista ceļu nebija viegla izvēle, tomēr devu priekšroku tam,” atklāja hokejists.

Zviedrijas nacionālo izlasi Ullstrems pasaules čempionātos nav pārstāvējis, bet uzbrucēja CV ir cits gana spilgts ieraksts - 2009. gadā Zviedrijas U20 izlases sastāvā Ullstrems kļuva par pasaules vicečempionu. Toreiz zviedri spēlēja vienā apakšgrupā arī ar Latvijas izlasi, sagraujot mūsējos ar 10:1. Latviešiem pēc tam izdevās nosargāt vietu Elites divīzijā, bet zviedri turnīra finālā ar 1:5 piekāpās turnīra saimniekiem kanādiešiem.

“Tas bija sen. Bija ļoti aizraujošs turnīrs, mums bija lieliska komanda,” atmiņās dalījās Ullstrems. “Mūsu labākā paaudze gan bija gadu jaunāki hokejisti [domāti 1990. g. dzimušie, Ullstrems dzimis 1989. g.], daži no viņiem spēlēja arī mūsu izlasē. Diemžēl finālā zaudējām Kanādai, kurai arī bija neticama komanda. Tā bija jautra pieredze.” Toreiz Zviedrijas izlases rindās spēlēja par Ullstremu gadu jaunākie un vieni no šā brīža pasaules labākajiem aizsargiem Ēriks Karlsons un Viktors Hedmans, kamēr Kanādas izlasi pārstāvēja tādi hokejisti kā Džons Tavaress, Džeimijs Bens un Pīkejs Subens.

Kā atklāja Ullstrems – dzīve Latvijas galvaspilsētā viņam ejot pie sirds: “Godīgi sakot, Rīga ir viena no manām mīļākajām pasaules pilsētām. Man te ļoti patīk. Ceru, ka te palikšu uz ilgāku laiku, tad arī varēšu pamēģināt tradicionālo latviešu virtuvi.”


, 2019-09-19 14:27, pirms 5 gadiem
First two games you SUCKED A*S, Ullstrem - every single time you get a puck, you lost it, like a bit*h!
, 2019-09-19 14:45, pirms 5 gadiem
Protams, tad jau spēlētu kur citur, kā ģinamā.
, 2019-09-19 15:00, pirms 5 gadiem
Kārtējais dirsā līdējs, lai iekarotu letiņu sirdis
Slēpts komentārs: pernambucano
, 2019-09-19 15:37, pirms 5 gadiem
Shitadi Ulstremi pilna di...AHL!
, 2019-09-19 15:49, pirms 5 gadiem
[quote spaiks17]
Kārtējais dirsā līdējs, lai iekarotu letiņu sirdis
[/quote

Elementāra pieklājība daudziem SC ir sveša. Iznāk ka teikt patiesus pieklājības vārdus ir nepareizi. Ciemos tu vienmēr saki ko domā. Piemēram - Tu negaršīgi gatavo, jums tapetes slikti izskatās utt.
, 2019-09-19 16:04, pirms 5 gadiem
Es domāju ka neesi viss.
DOmāju līdz sezonas beigām puse no leģiem tik noņemti un nomainīti.
, 2019-09-19 17:51, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Elementāra pieklājība daudziem SC ir sveša. Iznāk ka teikt patiesus pieklājības vārdus ir nepareizi. Ciemos tu vienmēr saki ko domā. Piemēram - Tu negaršīgi gatavo, jums tapetes slikti izskatās utt.
Neteikšu, ka labi gatavo, ja man ēdiens negaršo un nespiedīšu to sevī par spīti tam, lai būtu pieklājīgs, par tapetēm gan gluži vienalga, varu ēst arī kā pie Putina ar paklāju pie sienas, galvenais, lai garšīgi. Buon appetito.
, 2019-09-22 10:09, pirms 5 gadiem
hahaha ticis 3x zemākā līgā pēc līmeņa. un domā ka palicis labāks. vide palikusi sliktāka, bet džekam smadzenes vēl trūkst ja nezin kas par lietu
, 2019-09-22 10:09, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: [quote spaiks17]
Kārtējais dirsā līdējs, lai iekarotu letiņu sirdis
[/quote

Elementāra pieklājība daudziem SC ir sveša. Iznāk ka teikt patiesus pieklājības vārdus ir nepareizi. Ciemos tu vienmēr saki ko domā. Piemēram - Tu negaršīgi gatavo, jums tapetes slikti izskatās utt.
atkarība no aldara nedod tev iespēju adekvāti skatīties uz lietām
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.