Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

KHL pie visa vaino nemaz neeksistējošus Covid-19 eksprestestus Rīgā

KHL pie visa vaino nemaz neeksistējošus Covid-19 eksprestestus Rīgā
Aleksejs Morozovs. Foto: khl.ru

Kontinentālās hokeja līgas prezidents Aleksejs Morozovs un direktoru padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Krilovs šodien Krievijas medijiem raksturojuši līgas situāciju saistībā ar divu klubu nonākšanu karantīnā, pie tās vainojot Rīgā veiktos Covid-19 eksprestestus un pieprasot klubam mainīt testēšanas pakalpojumu sniedzējus. E. Gulbja laboratorijā mūsu portālam norādīja, ka eksprestesti netiek izmantoti, to vietā izmantojot daudz drošākos RNS testus, un laboratorijas vadība ir cieši pārliecināta par saviem analīžu rezultātiem, kamēr ārzemēs veikto testu atšķirīgos rezultātus komentēt nevar. To, ka ārzemju klubu pārstāvjiem nekādi eksprestesti nemaz netiek veikti, apstiprināja arī Rīgas "Dinamo" ārsts.

Sportistiem un komandu pārstāvjiem šobrīd ir atviegloti noteikumi ieceļošanai Latvijā, kas principā arī ir galvenais iemesls, kādēļ Rīgā vispār var notikt KHL spēles. Ārzemju sportistiem un komandu pārstāvjiem, iebraucot, piemēram, no Krievijas, nav jāievēro obligātā karantīna, taču uzreiz pēc ierašanās valstī jāveic Covid-19 testi, izpildot Latvijas valdības noteikto protokolu. Par šī protokola ievērošanu atbildīga spēles mājiniece, un Rīgas „Dinamo” preses sekretārs Jānis Stepītis portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka testu veikšanu organizē „Dinamo” klubs, bet analīzes tiek pārbaudītas E. Gulbja laboratorijā.

„Esam nosūtījuši Rīgai vēstuli, lai viņi mainītu savus Covid-19 testēšanas pakalpojumu sniedzējus,” Krievijas medijiem šodien izteicās KHL prezidents Aleksejs Morozovs, kuram nācās atbildēt uz jautājumiem, kas notiek ar līgu divu komandu nonākšanas karantīnā dēļ. „Viņu eksprestesti sniedz nepatiesus pozitīvus iznākumus. To mēs redzējām arī „Neftekhimik” komandas un mūsu tiesnešu piemēros. Mūsu PCR testi ir daudz precīzāki.”

Šai kritikai piekrita arī KHL direktoru padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Krilovs, kurš ir arī Omskas „Avangard” kluba vadītājs: „Manuprāt, čempionāts jāturpina. Situācija ar maču pārcelšanu ir saistīta ar eksprestestiem. Ja Rīgā būtu normāli testi, nekas te nebūtu bijis.”

„Dinamo” preses sekretārs mūsu portālam sīkāk par izmantoto Covid-19 testēšanas veidu nevarēja pastāstīt, norādot, ka analīžu ņemšana ir medicīniskā personāla ziņā, bet analīžu pārbaude tiek veikta medicīniskajās laboratorijās. "Dinamo" preses sekretārs aicināja vērsties laboratorijā pēc papildu informācijas. Savukārt Rīgas "Dinamo" medicīniskā personāla pārstāvji uz Sportacentrs.com jautājumiem nevēlējās atbildēt, taču komandas ārsts Āris Aivars teksta īsziņā tikai apstiprināja, ka nekādi eksprestesti no ārzemēm iebraukušajām komandām netiekot veikti.

E. Gulbja laboratorijas valdes locekle Sandra Dimante portālam Sportacentrs.com kategoriski norādīja, ka laboratorijā netiek veikti eksprestesti: „Nezinu, kur KHL prezidents smeļas informāciju, taču mēs nevienu eksprestestu neesam veikuši! Tā gluži vienkārši ir nepatiesa informācija. Mēs veicam RNS testus, jā, ar dažādām metodēm. Eksperimenta kārtībā eksprestesti ir tikuši izmēģināti, taču esam pārliecinājušies, ka tie nav precīzi, un attiecīgi vairs neizmantojam.”

„Iegūtās pozitīvās analīzes tiek pārbaudītas vēlreiz. Mēs ļoti cītīgi strādājam pie tā, un par saviem analīžu rezultātiem esam cieši pārliecināti,” uzsvēra Dimante. „Galu galā, mēs testējām ne tikai hokejistus, bet arī futbolistus, motokrosistus un pludmales volejbolistus. Nevienam nav bijušas nekādas pretenzijas.”

E. Gulbja laboratorijas valdes locekle nevēlējās komentēt citur veiktos Covid-19 testus, attiecīgi nekomentēja, kā KHL kluba „Neftekhimik” spēlētājiem pēc pozitīvajiem testiem Rīgā jau pavisam drīz Krievijā varēja tikt veikti negatīvi testi. „Pateikšu tikai, ka testu paraugus iespējams iegūt dažādi,” sacīja Dimante. Par KHL prezidenta teikto, ka Rīgas klubam būtu jāmaina organizēto testu veids, Dimante teica, ka būtu absurdi šādu lēmumu prasīt no kluba: "Hokeja spēli tiesāt taču netiek sūtīti mediķi."

Neskatoties uz plašo Covid-19 izplatību Krievijas komandu vidū (KHL vadība ziņoja par vairāk nekā 100 saslimušajiem hokejistiem vasaras gaitā), KHL sezona sākās pēc pilnas programmas. Tagad „Jokerit” un „Barys” komandu nonākšanas karantīnā dēļ nācies pārcelt vairākus mačus, šodien turklāt nenotiek arī vēl "Sochi" un "Lokomotiv" mačs (par to ziņots Soču mājaslapā), un jāatgādina, ka Rīgas „Dinamo” un „Neftekhimik” spēle Rīgā nenotika pretinieku vairāku pozitīvo testu dēļ. KHL vadība savos pārmetumos Rīgā veikto testu kvalitātei gan nekādi nepaskaidroja, kā ar to saistīta plašā saslimšana Kazahstānas „Barys” sastāvā.

KHL prezidents Morozovs sarunā ar krievu medijiem uzsvēra, ka kritiskā robeža vēl nav sasniegta un situācija tiek kontrolēta, turklāt no viņa puses arī sekoja atgādinājums klubiem „taču ir arī fārmklubi un jaunatnes komandu sastāvu, būs, kas spēlē”. Morozovs savos komentāros norādīja, ka līga, protams, vēlas parūpēties par spēlētāju veselību, taču reizē arī neslēpa, ka galvenā prioritāte esot spēļu aizvadīšana līdzjutēju priekšā, tāpēc arī pagaidām nav atbalsta īpaša burbuļa veidošanai pēc NHL parauga.

Jāuzsver, ka Latvijā kopš pandēmijas sākuma kopumā reģistrēti mazāk nekā 1500 Covid-19 saslimšanas gadījumu, kas ir viena no labākajām epidemioloģiskajām situācijām Eiropā, kamēr Krievijā reģistrēts vairāk nekā miljons inficēšanās gadījumu un apstiprināts vairāk nekā 18 tūkstošu Covid-19 pacientu nāves gadījumu.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
https://sport24.ru/news/hockey/2020...


, 2020-09-17 18:46, pirms 4 gadiem
Kur raksts, par LOkomotiv saslimšanu, kā dēļ atcelta spēle ar sočiem ?
Man jau liekas, ka RD ielidos un paliks karantīnā uz 2 nedēļām

p.s. Latvijas atteikšanās rīkot PČ kopā ar baltkrieviem ir gudrs gājiens, jo kuram vajag čempi LV bez skatītājiem ? Lai belari ņemās un miers.
, 2020-09-17 18:56, pirms 4 gadiem
Achates rakstīja: Kur raksts, par LOkomotiv saslimšanu, kā dēļ atcelta spēle ar sočiem ?
Man jau liekas, ka RD ielidos un paliks karantīnā uz 2 nedēļām

p.s. Latvijas atteikšanās rīkot PČ kopā ar baltkrieviem ir gudrs gājiens, jo kuram vajag čempi LV bez skatītājiem ? Lai belari ņemās un miers.
belari nerīkos
Slēpts komentārs: fenster
, 2020-09-17 19:03, pirms 4 gadiem
labs raksts. beidzot var palielīt. jo ielikti ne tikai tupo mongoļu uzbraucieni Rīgai par testiem, bet arī kā tad tie testi īstenībā tiek veikti.
ja kaut kas mongoļiem nepatīk, tak spēlējiet piemaskavā kā gribat savu čempi. gribat te, tad ievērojiet Latvijas noteikumus!
, 2020-09-17 19:05, pirms 4 gadiem
Pārsmieties var, bet kaut kur iekšā man ir mazliet bail par to, kā tāds KHL, Kremlis vai Tramps var vienkārši sirreāli melot, acis nemirkšķinot, viņiem par to nekas nav un kaut kāda sabiedrības daļa uz to arī pavelkas.
Slēpts komentārs: SteveDavis
, 2020-09-17 19:11, pirms 4 gadiem
fenster rakstīja: Rikos gan padauza
rīkos, ja padauzu nometīs līdz novembrim
, 2020-09-17 19:18, pirms 4 gadiem
Lasu un apbrīnoju to utaino mongoļu prāta spējas.
, 2020-09-17 19:25, pirms 4 gadiem
Kur Morozova pirms sezonas teiktais...spēles netiks pārceltas, būs tehniskie zaudējumi!
, 2020-09-17 19:39, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: labs raksts. beidzot var palielīt. jo ielikti ne tikai tupo mongoļu uzbraucieni Rīgai par testiem, bet arī kā tad tie testi īstenībā tiek veikti.
ja kaut kas mongoļiem nepatīk, tak spēlējiet piemaskavā kā gribat savu čempi. gribat te, tad ievērojiet Latvijas noteikumus!
+100. Vispār, ņemot vērā, kas Krievijā un KHL darās, gaidītu arī valsts iejaukšanos šeit. Ja tiešām nevar iztikt bez tās Krievijas līgas, lai brauc un spēlē tur.
Slēpts komentārs: Džonnijs
, 2020-09-17 20:08, pirms 4 gadiem
Nez, Jokerit komandā pēc spēles ar Ņižņekamskas Oileriem kāds ir inficējies? Un vai somi pārbauda iebraucošās RU komandas?
, 2020-09-17 20:12, pirms 4 gadiem
Ja mums testi sūdīgi, tad lai tik mauc uz krievzemi kapāt, dalīt autogrāfus un tad lai notiek playoffs līdz pēdējam, kas spēj kājas uz ledus pavilkt. Piķis pāri visam parašā, kā vienmēr. Gagarina kausu vajag pārsaukt par Nadeždas kausu. Nadežda par to, ka visi izdzīvos. Dauņu valsts.

RD silti iesaku izstāties no tā balagāna un pārstāt ievazāt Latvijā visādus zarazņikus no totalitāra režīma valstīm. Vienvārdsakot atpisās.
, 2020-09-17 20:45, pirms 4 gadiem
stulbais stulbais kolhozs ..

vajadzētu vispār nogriezt viņiem iespēju braukt uz Rīgu un apdraudēt mūsu veselību.
to nepamana, ka Rīgai neviens hokejists nav bijis slims, bet pašiem 1/2 jau slimi un bail domāt cik spēlēs ar vīrusu, jo nav spējīgi atklāt ar saviem primitīvajiem testiem ..
, 2020-09-17 21:25, pirms 4 gadiem
Nu jau kaut kādi krievu diletanti sevi iecēluši par gudriem epidemiologiem un dod mums padomus par Covid testiem , nezinot pat elementāras lietas.
Kā ierasts-gan padomju laikos,gan arī tagad.Lai dzīvo savā valstī un slimo uz veselību,bet nevelk iekšā Latvijā šo zarazu !
, 2020-09-17 21:30, pirms 4 gadiem
Mēs izdrāzīsim jūsu khl ar mūsu eksprestestiem !
, 2020-09-17 21:31, pirms 4 gadiem
Principā Gulbja laboratorija var mierīgi to KHL ar visu to Morozu priekšgalā iesūdzēt Eiropas tiesā,un mierīgi uzvarēt to nomelnošanas lietu. Vienīgais,ka utainie slēpjoties aiz kremļa,neko nesamaksās,vēl prēmijas un ordeņus par cīņas sparu viņiem piešķirs
, 2020-09-17 21:33, pirms 4 gadiem
Krievi melo pēc principa- ja ģīmis greizs, tad spogulis vainīgs. Ja hokejisti saslimuši, tad testi vainīgi, nevis pašu bardaks.
, 2020-09-17 21:42, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Krievi melo pēc principa- ja ģīmis greizs, tad spogulis vainīgs. Ja hokejisti saslimuši, tad testi vainīgi, nevis pašu bardaks.
Rakstot alegorijās : dzīvojot vilku barā,pats arī drīz sāksi kaukt viņiem līdzi pavisam nemanāmi.Ja nevēlies to darīt un saglabāt savu "es", tad ej projām.Ej projām uzreiz,nevis gaidi brīnumu
, 2020-09-17 21:58, pirms 4 gadiem
striker rakstīja: Rakstot alegorijās : dzīvojot vilku barā,pats arī drīz sāksi kaukt viņiem līdzi pavisam nemanāmi.Ja nevēlies to darīt un saglabāt savu "es", tad ej projām.Ej projām uzreiz,nevis gaidi brīnumu
Šis gan nebūs Daudziem sportistiem ir, bet arī tur ir izņēmumi!
, 2020-09-17 22:44, pirms 4 gadiem
Šie "gudrinieki" īstenībā ir pilnīgi diletanti jomā, kas saistīta ar Covid testēšanu. Nav jau brīnums, jo korupcija Krievijā ir augstā līmenī, un daudzās vietās, kur būtu jābūt īstiem ekspertiem, sēž diletanti, jo viņi ir lojāli augstākajai vadībai un runā un dara to, ko prasa. Zinot Krievijas paradumus, nebūtu brīnums, ka daudzi pozitīvi testi tiek vienkārši noslēpti. Cilvēku veselība tur nav prioritāte.
, 2020-09-17 23:00, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Šie "gudrinieki" īstenībā ir pilnīgi diletanti jomā, kas saistīta ar Covid testēšanu. Nav jau brīnums, jo korupcija Krievijā ir augstā līmenī, un daudzās vietās, kur būtu jābūt īstiem ekspertiem, sēž diletanti, jo viņi ir lojāli augstākajai vadībai un runā un dara to, ko prasa. Zinot Krievijas paradumus, nebūtu brīnums, ka daudzi pozitīvi testi tiek vienkārši noslēpti. Cilvēku veselība tur nav prioritāte.
Jā, nebrīnītos,ja tā arī ir. Ja jau dopinga testus varēja elementāri noviltot un uzbraukt par to,ka nepamatoti apvainoti,tad vienkāršāk ir šo miljonu biznesu nepārtraukt un ļaut,lai hokejisti mauc,kamēr nav izteiktu simptomu. Melu ģeržava,nekā jauna.
, 2020-09-17 23:59, pirms 4 gadiem
Kolhoza liekuļi! Barys karantīnai arī Rīgas "eksprestesti" vainīgi? Es ļoti ceru, ka Kariņš šito parašas zarazņiku vazāšanos uz Rīgu te vienu dienu tomēr pievērs! Ja čekists pa visām varēm tai kolhozā grib spēlēt tad, lai ar Pjotru un visu to savu varzu dzīvojas pa piemaskavu! Te mums nekādus parašas triperainos nevajag. Punkts!
, 2020-09-18 08:31, pirms 4 gadiem
Krievu olimpiskos dopinga testus mēs jau redzējām, tie arī atšķīrās no pārējās pasaules!
, 2020-09-18 09:14, pirms 4 gadiem
Krieviem ir savādāki testi un viņiem covid arī nav. Krievu bardaks.
, 2020-09-18 09:37, pirms 4 gadiem
Varbūt beidzot nolikvidēs to čekistu midzeni Rīgā.
, 2020-09-18 10:21, pirms 4 gadiem
Ja gribi dzīvot krievu kolhozā, tad jāpieņem viņu sadzīves apstākļi.Sērgu tagad varēs atvest uz Latviju katrā spēlē.
, 2020-09-18 11:16, pirms 4 gadiem
Priekš kam visu to KHL un Krieviju? Pieriebies lasīt viņu propogandu. Par visu vienmēr meli, meli un atkal meli... Pašiem kauna nav?
, 2020-09-18 12:13, pirms 4 gadiem
Bet pag, Barysam taču neviens Latvijas express testu netaisīja. Sochu spēle netika atcelta Latvijas testu dēļ... Ko var muldēt
, 2020-09-18 15:19, pirms 4 gadiem
Morozovs, kā hokejists bija ļoti labs, bet izrādās tik pat liels irsējs
Viņu testi esot labāki Nu tāpat, kā viss, kas saistīts ar tehnoloģijām, inovācijām un zinātni krievijā
, 2020-09-20 16:33, pirms 4 gadiem
It kā sen jau jābūt zināmam,ka vateņu padibenes aizgūtnēm melo visur, par visu un bezjēgā.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.