Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" sezonas pēdējo izbraukumu sāks Jaroslavļā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Dinamo" sezonas pēdējo izbraukumu sāks Jaroslavļā
Ernests Ošenieks spēlē pret ''Lokomotiv''. Foto: dinamoriga.lv

Rīgas ''Dinamo'' priekšā pēdējās divas izbraukuma spēles šosezon. Pirmā no tām šovakar Jaroslavļā, kur rīdzinieki tiksies ar vienu no Rietumu konferences spēcīgākajām komandām - vietējo ''Lokomotiv''. Mača sākums 18:00 un tiešraide ''Go3'' interneta televīzijā.

Pētera Skudras vadītajai Rīgas ''Dinamo'' komandai šosezon vēl atlicis aizvadīt piecas spēles. Uzkrātā deviņu zaudējumu sērija un sāncešu veiksme rīdziniekiem uzdevumu tikt ārā no pēdējās vietas KHL padarījusi vēl sarežģītāku. Divas uzvaras pēc kārtas izcīnījusi Pekinas ''Kunlun Red Star'', par vienu punktu apsteidzot Ņižņekamskas ''Netfekhimik'', kas ieņem līgas priekšpēdējo vietu šobrīd. ''Dinamo'' atpaliek no ''Neftekhimik'' par astoņiem punktiem (25 pret 33), kas jāatspēlē piecās spēlēs.

Iepriekšējā mačā ''Dinamo'' nu jau kārtējo reizi izrādīja vērā ņemamu pretestību pret kādu no KHL augšgala komandām. Rīdzinieki spēles gaitā divreiz atradās vadībā pret līgas līdervienību Kazaņas ''Ak Bars'', taču beigās piedzīvoja zaudējumu ar 3:4. "Zaudēt jebkurā situācijā ir nepatīkami, bet mēs cenšamies gūt baudu no hokeja, no tā, ko šodien rādījām. Neskatoties uz rezultātu, bija daudz pozitīvu momentu,'' pēc mača izteicās treneris Skudra.

Rīdzinieku sastāvā aizvakar pret ''Ak Bars'' spēlēja tikai četri ārzemnieki, no kuriem viens pēc šīs spēles komandu pameta - uz Zviedrijas čempionātu pārcēlies kanādietis Džeisī Lipons. Neskatoties uz zemu rezultativitāti līdz gadumijai, gūstot tikai vienus vārtus, Lipons saglabāja savu vietu komandā, un sezonas otrajā daļā šo uzticību attaisnoja, no 4. janvāra līdz 15. februārim aizvadītajās 15 spēlēs gūstot septiņus vārtus un septiņas rezultatīvas piespēles. Savu pirmo sezonu, spēlējot ārpus Ziemeļamerikas, kanādietis ar 20 (8+12) punktiem 37 spēlēs noslēdza ceturtajā vietā ''Dinamo'' rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Gaidāmajā izbraukumā, kur jātiekas ne tikai ar ''Lokomotiv'', bet arī ar Maskavas CSKA, Rīgas ''Dinamo'' vienība devusies ar sešiem leģionāriem - aizsargiem Toniju Sundu, Metjū Majoni un Rīsu Skārletu, kā arī uzbrucējiem Denisu Paršinu, Jevgeņiju Gračovu un Genādiju Stoļarovu. Savainojuma dēļ komandai joprojām nevar palīdzēt ''Dinamo'' kapteinis Lauris Dārziņš, kā arī vārtsargs Ivans Naļimovs, savukārt trenēties Rīgā palicis pieredzējušais aizsargs Kristaps Sotnieks.

''Lokomotiv'' un ''Dinamo'' komandām šī būs sezonas pēdējā tikšanās reize. Vienīgo reizi pie punktiem rīdzinieki tika komandu pirmajā duelī Rīgā, 14. oktobrī, par zaudējumu pēcspēles metienos (2:3). Abās pārējās spēlēs ''Dinamo'' zaudējumi pamatlaikā ar 1:3 un 1:4. Andreja Skabelkas vadītā Jaroslavļas komanda 55 spēlēs sakrājusi 74 punktus un turpina cīņu par augstāku pozīciju Rietumu konferencē. Šobrīd ''Lokomotiv'' ieņem ceturto vietu, bet augstāk esošajām Maskavas ''Dynamo'' un Sanktpēterburgas SKA komandām attiecīgi 56 un 55 spēlēs tikai par diviem punktiem vairāk. Savā iepriekšējā spēlē ''Lokomotiv'' pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, pieveicot Čerepovecas ''Severstal'' (3:2).

Rīgas ''Dinamo'' februāra kalendārs

DatumsLaiks (LV)PretinieksKurRez.
2.02.18:30CSKAViesos3:4 P
4.02.16:00Salavat YulaevViesos4:5 PM
7.02.17:00SpartakMājās1:2
9.02.18:00AvangardViesos1:5
15.02.19:30Ak BarsMājās3:4
18.02.18:00LokomotivViesos
20.02.18:30CSKAViesos
23.02.19:30Salavat YulaevMājās
25.02.19:30Dinamo MnMājās
27.02.17:00AmurMājās

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

18. februārī spēles paredzētas arī abu pārējo Latvijas hokejistu pārstāvētajām KHL komandām. Pulksten 18:30 Kaspara Daugaviņa Podoļskas ''Vityaz'' uzņems Magņitogorskas ''Metallurg''. Latviešu uzbrucēja pārstāvētā komanda turpina sīvu cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs - ''Vityaz'' ir vienāds punktu skaits ar Maskavas ''Spartak'' (56), taču astotajā vietā atrodas tieši Daugaviņa komanda, pateicoties vairāk izcīnītajām uzvarām pamatlaikā (20 pret 18). Abām komandām regulārajā turnīrā vēl atlikušas piecas spēles. Kaspars Daugaviņš šosezon 53 spēlēs iekrājis 47 (16+31) punktus.

Paralēlajā spēlē Helsinkos Jāņa Kalniņa pārstāvētā ''Jokerit'' uzņems Minskas ''Dinamo''. Iepriekšējā spēlē pēc ilgākas pauzes no lazaretes ierindā atgriezās Anderss Lindbeks, Kalniņam paliekot rezervē, un ''Jokerit'' ar 5:2 apspēlēja ''Metallurg''. Helsinku vienība ar 65 punktiem 55 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, bet minskiešu rēķinā par četriem punktiem mazāk un septītā pozīcija. Kalniņš šosezon stājies ''Jokerit'' vārtos 28 spēlēs, izcīnot 15 uzvaras. Latviešu vārtsargs ticis galā ar 91,4% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaidis 2,43 vārtus.

     [+] [-]

, 2021-02-18 12:32, pirms 3 gadiem
Lipons dodas speciālā uzdevumā uz SWE, lai pajautātu Marejam, kur ir Kovī kļuška, pat Bobam drūmāks vaigs. Kopumā vektors pareizs, iespēlē jaunos un uzbrukums normāls. Analizēsim, biedri !

     [+] [-]

, 2021-02-18 12:59, pirms 3 gadiem
Viss jau labi, iespēlējam jaunos. Arī jaunajiem tā ir dzīves skola un tiem kam ir galva, sapratīs pie kā ir jāpiestrādā, lai kļūtu par hokejistiem. Bet vai Dinamo būs nākamsezon? Un ja tiešām būs, vai atkal netiks paņemti 20 trešās šķiras leģionāri?

  -2 [+] [-]

, 2021-02-18 13:29, pirms 3 gadiem
pēdējā laikā ar savu analīzi diferencētā pieejā nav dzirdēts Sers F, laikam aizklapēts ciet- kurš zin ?

     [+] [-]

, 2021-02-18 16:55, pirms 3 gadiem
Dinamo Rīga !