Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Spēle zem klajas debess: "Dinamo" treneri un spēlētāji dalās pieredzē un pārdomās

Spēle zem klajas debess: "Dinamo" treneri un spēlētāji dalās pieredzē un pārdomās
Rīgas "Dinamo"
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" 20. janvāris būs īpašs, jo principiālais mačs pret Minskas "Dinamo" tiks aizvadīts zem klajas debess. Portāls Sportacentrs.com aprunājās gan ar galveno treneri Ģirtu Ankipānu, kurš apsvēra domu par trenēšanos ārā, gan ar spēlētājiem, kuri pat nezināja, ko sagaidīt no spēles.

Kamēr Nacionālajā hokeja līgā Ziemas klasika tiks aizvadīta desmito reizi un katru sezonu norisinās arī citas spēles zem klajas debess, Latvijas hokejam 20. janvāris kļūs par jaunu izaicinājumu. "Spēles pret Minsku vienmēr ir principiālas, bet tagad būs papildus odziņa. Nevienam nav tādas pieredzes, tāpēc nezinām, ko gaidīt. Bet domāju, ka būs smuki. Citas emocijas, citi apstākļi, skatītāji būs vēl skaļāki. Domāju, ka būs jautri," sacīja rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

"Ui, tas bija tik sen," pēdējo reizi, kad slidots uz ledus, virs kura nav jumta, mēģināja atcerēties 33 gadus vecais uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kura kontā pēdējās piecās spēlēs ir pieci punkti. "Tas bija Daugavas stadionā, kad nebija pūšļa. Paši tīrījām sniegu un tad trenējāmies. Vēl vidusskolā gāju, baigi sen."

"Varbūt 2005. gads?" atmiņās rakņājās Rihards Bukarts. "Baltezerā notika "Sāgas" pasākums, tāda Jaunā gada eglīte. Vārījām zupu, sīkie spēlēja hokeju, vecāki darīja kaut ko stiprāku. Tas bija pēdējais "Winter Classic", kurā esmu spēlējis. Būs kaut kas foršs. Kad 2011. gadā atbrauca Fīniksas "Coyotes", tas bija īpašs notikums Latvijas hokejam. Tagad arī būs īpaša spēle. Cerams, ka viss tiks sagatavots augstākajā līmenī, lai varam izbaudīt pasākumu."

Citiem spēlētājiem brīvā dabā izdevies uzspēlēt ne tik sen. Māris Bičevskis lēsa, ka paslidot aizgājis pirms diviem gadiem, kad sezonā bijusi pauze. Tomēr mačā viņš nav piedalījies. Kristaps Zīle norādīja, ka 100 metrus no mājām ir dīķis, un katru ziemu kopā ar jaunāko brāli abi dodas uzspēlēt viens pret vienu. "Junioros Krievijā esam spēlējuši hallēs, kurās ir vēl aukstāks nekā ārā, -30 grādi," teica aizsargs. Tomēr īsta pieredze mačos zem klajas debess ir bijusi vārtsargam Jānim Kalniņam un aizsargam Karlam Stolerijam.

Stolerijs maču aizvadīja, kad vēl spēlēja Amerikas Hokeja līgā, savukārt Kalniņš sargāja vārtus, kad spēlēja Ungārijā. "Ja atmiņa neviļ, uzvarējām ar 3:2 pagarinājumā. Bija interesanti uzspēlēt ārā. Pūta vējš, bija vēsāks nekā ierasts," sacīja Kalniņš. "Kamēr bija tīrs ledus, kādas pirmās piecas minūtes acīs spīdēja apgaismojums, bet pēc tam bija OK. Tas varētu būt vienīgais traucēklis, jo pie pārējā pierod."

"Pat grūti spriest, kādas būs emocijas un sajūtas. Kad izdarīsim, tad varēsim dalīties ar pieredzi, bet pagaidām viss ir nezināms," sacīja Rēdlihs. Viņš arī sacīja, ka, tuvojoties mačam, dosies pēc padoma pie komandas biedriem ar lielāku pieredzi. Tikmēr Bukarts norādīja, ka duelis ar Minskas "Dinamo" būs īpašāks nekā citas spēles, tomēr uzdevums paliek ierastais – izcīnīt punktus. "Cerams, ka laika apstākļi palutinās. Aukstumu izturēsim, galvenais, lai nesākas lietus vai snigšana. Ja būs putenis, ripa vispār neslīdēs."

Gatavojoties Ziemas klasikai, Ņujorkas "Rangers" hokejisti jau mēnesi pirms dueļa ar Bufalo "Sabres" devušies treniņus aizvadīt āra slidotavās, un ideju apsver arī Ankipāns. "Ja būs brīvs laiks, varētu aiziet un kaut kur paslidot. Varēsim mazliet pārslēgties. Svaigā gaisā patrenēties tomēr ir interesanti," teica komandas galvenais treneris. Ankipāns arī sacīja, ka abām komandām treniņš uz īstā laukuma būs tikai vienu dienu pirms spēles.

"Nekad nevari zināt, vai vēl kādreiz radīsies iespēja spēlēt brīvā dabā astoņu ar pusi tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē. Interesanti gan faniem, kuriem būs jāģērbjas biezāk, gan arī mums. Cerams, ka uzvarēsim un izbaudīsim," teica Bukarts. Savukārt Ankipāns deva mājienu, ka tiek strādāts pie īpašas atribūtikas, kas būs domāta tikai šai spēlei.

Hokeja laukumam blakus ir pļava, 84. vidusskola un dzīvojamās ēkas.

Tāpat blakus hokeja laukumam ir arī rotaļu laukums.


, 2017-12-16 15:58, pirms 6 gadiem
Būs teicama ģēre spirdzinošajā Pļavnieku gaisā. Obligāti būšu baudīt klātienē šo Eiropas mēroga notikumu.
, 2017-12-16 16:17, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Būs teicama ģēre spirdzinošajā Pļavnieku gaisā. Obligāti būšu baudīt klātienē šo Eiropas mēroga notikumu.
Nebūs pārspīlēts arī sakot- pasaules mēroga notikums!
, 2017-12-16 16:32, pirms 6 gadiem
Apanasenko rakstīja: Nebūs pārspīlēts arī sakot- pasaules mēroga notikums!
Valdįs pacilāti-latviska gaisotne, cilvēkiem būs labs garastāvoklis, bērni dies un onkoļi bauros: Tikai Rīga, tikai Dinamo!
, 2017-12-16 16:42, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Valdįs pacilāti-latviska gaisotne, cilvēkiem būs labs garastāvoklis, bērni dies un onkoļi bauros: Tikai Rīga, tikai Dinamo!
Mēs gan vairāk esam internacionāla kustība- tāpēc neizpaliks arī kaļinka-maļinka un šņabītis no graņonkas. Galu galā Dinamo vēsturiski ir vienojošs faktors.
, 2017-12-16 16:42, pirms 6 gadiem
Apanasenko rakstīja: Nebūs pārspīlēts arī sakot- pasaules mēroga notikums!
Kāpēc tāda pieticība? Visuma mēroga!!! Kaut kur lasīju, ka citplanētieši pa kluso arī translēšot.
, 2017-12-16 16:46, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Kāpēc tāda pieticība? Visuma mēroga!!! Kaut kur lasīju, ka citplanētieši pa kluso arī translēšot.
Manas sajūsmas trīsas tiešām neiekļaujas šīs pasaules mērogos.
, 2017-12-16 17:00, pirms 6 gadiem
Čekas derbijs brīdī, kad rižaņi par neko vairs necīnās. Apsmiekls. Bet gan jau sadāvinās biļetes un tauta sanāks.
, 2017-12-16 17:06, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Čekas derbijs brīdī, kad rižaņi par neko vairs necīnās. Apsmiekls. Bet gan jau sadāvinās biļetes un tauta sanāks.
Kas ir čeka? Ar ko viņi šobrīd nodarbojas? Vai viņiem ir sava mājaslapa?
, 2017-12-16 17:23, pirms 6 gadiem
čekai ir Tava dzīvokļa lapa viņi nodarbojas ar mazumtirdzniecību.
, 2017-12-16 17:46, pirms 6 gadiem
Ei! Ko par laika apstākļiem saka Bukšs? Kā pie plus grādiem sasaldēs ūdeni ledū? Vai tas būs no nano??
, 2017-12-16 20:33, pirms 6 gadiem
Apanasenko rakstīja: Nebūs pārspīlēts arī sakot- pasaules mēroga notikums!
Pēc diženā sporta biedrības Ģinama dibinātāja F. Dzeržinska pēcnāves rikojuma, šis notikums ir Eirāzijas padumju savienības iekšējā lieta. Visiem, kas lūr no aizokeāna, dzelzs priekškaru priekšā un lai peras savos dolāros, enhāellos un kukluksklanos.
, 2017-12-16 21:51, pirms 6 gadiem
20.01.- visi uz Barikādēm !
, 2017-12-16 22:14, pirms 6 gadiem
Vai varētu būt, ka tas ir Brožes oriģinālraksts? Ja tā, tad liels paldies autoram, labs darbiņš padarīts. Vēl gribētos uzzināt par pasākuma tehnisko pusi - laukums, ledus, tribīnes.
, 2017-12-16 22:58, pirms 6 gadiem
20.janvārī soļanku, karstvīnu , uzvaru nelūdzam. Pieprasām.
, 2017-12-16 23:54, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: 20.janvārī soļanku, karstvīnu , uzvaru nelūdzam. Pieprasām.
Sevi cienošs urla ar gļentveinu neblēņojas. 2 litrīgais pivasiks un krutkas polļitrovka uzturēs Ģinamo fanu jestrumu .
, 2017-12-17 11:36, pirms 6 gadiem
Laikam būšu kaut ko palaidis garām.Jautājums viens.Ko darīs ,ja būs plusos.Vai mākslīgo ledu garantēs?
, 2017-12-17 13:39, pirms 6 gadiem
, 2017-12-17 13:50, pirms 6 gadiem
Diez, pa kuru laiku viņi paspēs 8,5k lielas tribīnes uztaisīt, laukumam tochna jābūt lielākam... Šis viss ir U12 tipa laukums
, 2017-12-17 14:03, pirms 6 gadiem
scores rakstīja: Fuņi atpūšas!
https://www.youtube.com/watch?v=b_NlwSSA-bE&feature=share
tev laikam tas tuvāk, ja tu tam seko un vēl ievieto, urlēn
, 2017-12-17 18:04, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: ...
spirdzinošajā Pļavnieku gaisā.....
Atkritumu kalna ielejā.
, 2017-12-17 20:43, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: tev laikam tas tuvāk, ja tu tam seko un vēl ievieto, urlēn
Vate , kurš tu tur esi?
Aizķēra video?
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.