Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Skudra: "Mums komandā ir pareizie cilvēki, kuriem nav vienalga"

Skudra: "Mums komandā ir pareizie cilvēki, kuriem nav vienalga"
Rīgas ''Dinamo'' komandas soliņš. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv

Rīgas ''Dinamo'' izdevies pārtraukt 14 spēļu zaudējumu sēriju, savā rezultatīvākajā mačā šosezon ar 5:3 pārspējot Pekinas ''Kunlun Red Star''. Pēcspēles preses konferencē rīdzinieku galvenais treneris Pēteris Skudra atzina, ka uzvarā viņa padotie parādījuši cīņassparu, kā arī pauda uzticību neveiksmīgu debiju piedzīvojušajam vārtsargam Zeinam Makintairam.

Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris Pēteris Skudra:
- Līdzjutējus gribu apsveikt ar uzvaru. Ilgi gaidījām, bet, kā jau teicu arī hokejistiem - mums nebija kauns par spēli, kuru rādījām, bet, protams, ka patīkami beidzot arī dabūt uzvaru. Daudz labas lietas šodien notika - ļoti labi spēlēja un iemeta savas ripas tie cilvēki, no kuriem mēs to gaidījām. Zinājām, ka viņi pie tā nonāks. Prieks, ka Miks [Indrašis] ielika ļoti vajadzīgu golu, un, protams, Gļebs Zirjanovs iemeta ļoti labi, savā stilā. Sezonas sākumā mums pietrūka tādu hokejistu. Tā bija komandas uzvara, jo, ja paskatāmies tādas lietas kā bloķētie metieni un spēka paņēmieni - šodien čaļi sitās, reāli sitās. Protams, nebija viegli. Noteikti jāpaslavē ''Kunlun Red Star'' - komanda ļoti labi kustās uzbrukuma zonā, tāpēc brīžiem bija ļoti grūti. Bet čaļi nostrādāja - cepuri nost un paldies viņiem par šo darbu.

- Vēl viena zīmīga epizode bija Džeisī Lipona kautiņš otrās trešdaļas sākumā. Vai piekrītiet, ka šī epizode deva grūdienu un raksturoja komandas spēli?
- Jā, viennozīmīgi. Es gaidu no Džeisī punktus, viņš ir meistarīgs hokejists, neskatoties uz to, ka viņš spēlē ļoti agresīvi, fiziski un var nomest cimdus, aizsargāt partneri. Protams, tas moments bija svarīgs, bet es pateikšu citu lietu - man patika, kā komanda noreaģēja uz to, ka Džeisī Lipons iznāca no noraidīto soliņa. Visi piecēlās kājās, sita pa bortu un viņu sagaidīja. Tas rāda, ka mums ir pareizie cilvēki komandā, kuriem nav vienalga par to, kas notiek, neskatoties uz rezultātu. Kā jau teicu - bija daudz labas un svarīgas lietas. Vairāki [Staņislava] Gaļimova seivi un reakcijas uz beņķa - priekš manis tas ir ļoti svarīgi, kā komanda uz to reaģē.

- Par taktiskām niansēm - savā maiņā iemetienos devās Miks Indrašis, kurš ir nomināli malējais uzbrucējs. Vai vairāk rēķināties ar viņu kā centra uzbrucēju?
- Ziniet, tā centra uzbrucēja pozīcija pēc mūsu taktikas ir nedaudz peldoša. Kurš pirmais atgriežas [aizsardzības] zonā, tas arī spēlē centra pozīcijā. Nezinu, man liekas, ka pie laba centra Miks ir ļoti efektīvs malā, jo centra uzbrucējam ir daudz laika jāpavada savā zonā, spēlējot zemu. Varbūt vēl skatāmies kādu centru - nezinu, man grūti teikt. Principā [Indraša maiņas nominālais uzbrucējs Dāvids] Levins brīžiem rāda ļoti labu sniegumu priekš jauna hokejista. Skatīsimies, bet dotajā brīdī Miks ir ļoti efektīvs malā, efektīvāks nekā centrā.

- Skaidrs, ka [''Dinamo'' vārtsargam Zeinam] Makintairam nav viegli pēc šādas pauzes [Makintairs šovakar debitēja ''Dinamo'' rindās un pēc ātri ielaistiem diviem vārtiem tika nomainīts. Iepriekšējo maču amerikānis aizvadīja martā.]. Nezinu, vai pats spēlētāja karjeras beigās esat bijis šādā situācijā, bet ko jūs kā bijušais vārtsargs varētu Makintairam ieteikt - kā iegūt pārliecību?
- Viņš ir profesionālis. Man nav jautājumu par Makintairu. Vienkārši divi ātri goli un mēs nedaudz apstājāmies, tāpēc šī vārtsargu maiņa notika. Man ļoti patīk, kā Gaļimovs izskatās pēc slimošanas - šīs pēdējās spēles viņš ir tas Gaļimovs, ko es zinu no ''Torpedo'' laikiem. Tāpēc man bija pārliecība, ka viņš var iziet grūtā brīdī, jo patiešām nedaudz apstājāmies, un es negribēju, ka ieejam nedaudz dziļākā bedrē - arī Makintairam psiholoģiski. Tāpēc izdarījām maiņu. Nekādas problēmas nav, ir jāstrādā, viņam vajadzīga pieredze. Mēs atradīsim iespēju iedot viņam spēlēt, un es esmu pārliecināts, ka viss būs kārtībā.

Rīgas ''Dinamo'' uzbrucējs Gļebs Zirjanovs:
- Šodien bija laba spēle. Sākumā bija tādas kā šūpoles no vieniem līdz otriem vārtiem, bet labi, ka to izturējām. Parādījām savu spēles zīmējumu un izcīnījām uzvaru.


Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs: profesorsk
, 2020-11-17 07:03, pirms 3 gadiem
Lipons malacis, uzreiz bija pacēlums spēlē. Nav kā pie Sējēja vai Ankipāna, ja komandas biedram iesit, visi griež galvu uz otru pusi un slido garām. Ja vajag izkauties, tad vajag, nevar ļaut sist savējos, šis tomēr ir hokejs.
, 2020-11-17 10:17, pirms 3 gadiem
profesorsk rakstīja: Mikam 2/11 iemetienos. Dolbajobs Skudra. Nav brīnums, ka dynamka ir tur, kur ir
viņu centrā liek?
, 2020-11-17 10:53, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: viņu centrā liek?
izskatās, ka zons, kas parasti liek uz iemetieniem, ir pajājis totikā un ķer kreņķi
, 2020-11-17 11:04, pirms 3 gadiem
Mums ir viens nepareizs cilveks un tas ir Skudra!!!
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.