Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis: "Mūsu rokraksts – tās ir 1:0, 3:2, 2:1 uzvaras. Lai uzvarētu, ir maz jāielaiž"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gudļevskis: "Mūsu rokraksts – tās ir 1:0, 3:2, 2:1 uzvaras. Lai uzvarētu, ir maz jāielaiž"
Kristers Gudļevskis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Kristers Gudļevskis uzskata, ka komandas panākumu atslēga ir spēle aizsardzībā, viņš norādīja pēc sausās uzvaras pret Vladivostokas "Admiral" ar 2:0. Gudļevskis arī pauda, ka attiecības ar Timuru Biļalovu un Maksimu Tretjaku ir ļoti labas.

"Manuprāt, uzvaras atslēga bija komandas spēle – spēlējām pacietīgi, centāmies lauzt, dabūt ripu vārtos. Prieks, ka pirmie iemetām un ka beigās noturējāmies," maču komentēja Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 32 metienus un aizvadīja otro sauso spēli sezonā. Pirmo izdevās izcīnīt sezonas ievadā, pret Novosibirskas "Sibir" (3:0) tiekot galā ar 20 pretinieku metieniem. "Centāmies spēlēt agresīvi un izdarīt daudz metienu. Ripa negāja iekšā vienkārši, tāpēc mērķis bija kaut vai iestumt. Tāds bija galvenais uzdevums."

Līdz svētdienas vakaram rīdzinieki bija piedzīvojuši sešus zaudējumus pēc kārtas. Gudļevskis pieļāva, ka tas saistīts ar izbraukumu uz Vladivostoku, Habarovsku un Šanhaju. "Cik esmu runājis, tad visām komandām pēc garā izbraukuma iestājas kritums, gribi to vai negribi. Varbūt arī piezagās pašpārliecinātība," norādīja vārtsargs. "Mums ir pieredzējuši hokejisti. Zaudējumu sēriju laikā spriedze aug, bet domāju, ka esam pietiekami profesionāli, lai pareizi attiektos pret spēli, lai izietu un uzvarētu nākamo maču."

Gudļevskis sargāja vārtus arī pirmajā duelī pret Vladivostokas "Admiral" (3:2 pēcspēles metienos). "Tur dzīvojām pēc Latvijas laika, bet tik un tā ķermenim bija dīvaini. Gulēt gājām sešos no rīta un cēlāmies četros dienā, lai brauktu uz spēli. Tam neesi gatavojies, to neesi piedzīvojis. Pašā spēlē jutos tīri normāli, varbūt fiziski nebija īstais laiks doties laukumā, bet nevaru sūdzēties," teica Gudļevskis, kurš toreiz atvairīja 19 metienus.

Pēdējo maču laikā krietni kritusies Rīgas "Dinamo" rezultativitāte. Jo komanda mazāk iemet, jo lielāka ir vārtsargu atbildības nasta, taču, pēc Gudļevska domām, tieši tāds ir "Dinamo" hokejs. "Domāju, ka komandas rokraksts ir šādas spēles – uzvaras ar 1:0, 3:2, 2:1. Jālaiž mazāk un jāiemet savi momenti – tā varam uzvarēt," teica vārtsargs, kurš neveiksmju sērijas laikā vairākas reizes tika nomainīts. "Tā gadās. Vienmēr cenšos būt pozitīvs – labāk lai tas notiek sezonas sākumā, nevis beigās. Tam vienkārši jātiek pāri, neko daudz nevajag mainīt. Jāuzticas sev, jābūt pārliecinātam un jāturpina spēlēt."

"Vārtsargs nedrīkst iespringt par daudzām lietām, jābūt atbrīvotam. Centies domāt par to, ko vari kontrolēt, un nedomāt par to, ko nevari. Kurš stāsies vārtos – tas ir treneru lēmums," teica Gudļevskis, kurš piebila, ka attiecības vārtsargu starpā ir labas. "Mēs ļoti labi satiekam. Abi ir forši čaļi. Treneri ir tie, kuri dala spēles laiku un treniņu laiku, mums nav lielas teikšanas. Vienkārši jāiet un jādara savs darbs."

"Ir patīkami dabūt sauso spēli, to nevar noliegt. Taču galvenā ir uzvara. Ja uzvaram, tad viss ir kārtībā. Sausā spēle – tas ir papildus bonuss," teica Gudļevskis. "Hokejs ir komandas sports. Ja skatīsimies uz individuālajiem panākumiem un rezultātiem, tad nekas nesanāks. Ja spēlēsim kā komanda, nevis uztrauksimies par citām lietām, tad varam sasniegt daudz."

Duelī pret "Admiral" pašam Gudļevskim sanāca nopelnīt divu minūšu noraidījumu par spēles laika vilcināšanu. "Aiz vārtiem nedrīkst piespiest ripu, ja vismaz kāda ķermeņa daļa nav vārtsarga laukumā. Man šķiet, ka Amerikā ir tā, ka vismaz kādas ķermeņa daļai ir jābūt pāri vārtu līnijai. Tieši tā arī darīju – pārliku kāju. Izrādās, ka jābūt vārtsarga laukumā. Mācība," pauda vārtsargs. "Nebija mums tas pirmais mazākums. Neko, jāiztur, mums ir labs mazākums."

"Hokejs ir hokejs. Lieta, pie kuras šeit ir jāpierod, ir dažādie laukumu izmēri. Citreiz pārsteidz. Habarovskā ir mazs laukums, Vladivostokā arī, Rīgā ir liels. Visu laiku jāpievērš uzmanība," teica Gudļevskis. Viņš arī salīdzināja KHL un AHL spēles stilus. "Šeit tas ir meistarīgāks un paredzamāks, tur ir haotisks hokejs. Man patīk, ka varu lasīt spēli un saprast, šeit viss ir paredzamāks. AHL ļoti daudz ir balstīts uz bloķēšanas tehniku."

Slēpts komentārs: Makleins

  +3 [+] [-]

, 2018-10-15 18:57, pirms 6 gadiem
Makleins rakstīja: Tu labāk domā par citu darbu, nevis gudri vāvuļo te.
Pats ar sevi sarunājies?

  -4 [+] [-]

, 2018-10-15 19:01, pirms 6 gadiem
Kamer vātsargs laidis videji 3 vartus ieksā.nekas nebūs prātigs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2018-10-15 19:46, pirms 6 gadiem
Gudis nav stabils var nostāvēt labi vienā no četrām spēlēm

  +2 [+] [-]

, 2018-10-15 19:50, pirms 6 gadiem
3:2, 2:1 un 1:0 bija Kalniņa rokraksts. Te drīzāk 3:5, 2:6, 1:7.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-15 20:23, pirms 6 gadiem
Varbūt Jūs paši kastē iestājaties un tad gudri d!ršat? Čalis dara ko var, ja kādam nepatīk, apmaksājiet dinamo augstākas kvalitātes vārtu vīru, ja ne tad muti ciet un atbalstat to kas ir.

  +4 [+] [-]

, 2018-10-15 20:49, pirms 6 gadiem
Mūsu rokraksts - 0:3 1 periodā!
Pēc tam var sakt atspēlēties!

  -4 [+] [-]

, 2018-10-15 20:51, pirms 6 gadiem
1vo6m1t5 rakstīja: Varbūt Jūs paši kastē iestājaties un tad gudri d!ršat? Čalis dara ko var, ja kādam nepatīk, apmaksājiet dinamo augstākas kvalitātes vārtu vīru, ja ne tad muti ciet un atbalstat to kas ir.
Augstākas kvalitates vārtu vīri uz beņķa sēž Dinamo!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-15 20:51, pirms 6 gadiem
Ja es ko saprotu no hokeja, tad tā ir spēle kur uzvar tas, kurš vairāk iemet. Bet laikam čekai ir citādāki uzstādījumi.

     [+] [-]

, 2018-10-15 22:49, pirms 6 gadiem
īpatnis rakstīja: Ja es ko saprotu no hokeja, tad tā ir spēle kur uzvar tas, kurš vairāk iemet. Bet laikam čekai ir citādāki uzstādījumi.
Hokejā uzvar tā komanda, kurai iemesto golu kā ielaisto. Kā to panākt - to jāskatās no komandas varējuma.
Dinamo itkā būtu jādomā par ielaisto golu mazināšanu, jo ar iemešanu ir problēmas, bet paņemot viduvēju AHL vārtsargu, nekāda baigā golu mazināšana nebūs.

     [+] [-]

, 2018-10-16 11:48, pirms 6 gadiem
M rakstīja: 3:2, 2:1 un 1:0 bija Kalniņa rokraksts. Te drīzāk 3:5, 2:6, 1:7.
Tas nav Kalniņa vai Gudļevska rokraksts, tas čekas(latviešu slepkavu) sporta kluba rokraksts...