Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" pēc piecu gadu pārtraukuma viesosies Toljati

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" pēc piecu gadu pārtraukuma viesosies Toljati
Miks Indrašis un Mārtiņš Cipulis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas septītās sezonas piekto maču šovakar pulksten 18:00 aizvadīs Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā tiksies ar četrās spēlēs divus punktus sakrājušo Toljati "Lada", kura līgā atgriezusies pēc četru gadu pārtraukuma. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" jauno sezonu sāka ar trim rezultatīviem trāpījumiem vairākumā un 4:2 savā laukumā pret Minskas "Dinamo", taču sekoja divas neveiksmes: izlaists divu vārtu pārsvars un 2:5 pret Jaroslavļas "Lokomotiv", kā arī 1:2 pret "Sochi", kas sāncenšiem kļuva par pirmo panākumu kluba vēsturē. Rīdzinieki guva virsroku arī pirmajā mačā izbraukumā - svētdien pirmos vārtus sezonā guva Kaspars Saulietis, Marcels Hosa un Lauris Dārziņš, bet "Dinamo" piecu vārtu otrajā trešdaļā ar 3:2 pārspēja Ņižņekamskas "Neftekhimik".

Tikmēr nākamā pretiniece Toljati "Lada" ar četrās spēlēs sakrātajiem diviem punktiem Kontinentālās hokeja līgas kopvērtējumā apsteidz tikai Vladivostokas "Admiral" jeb komandu, kura pēc četriem mačiem joprojām ir pirmā punkta meklējumos. "Lada" sāka ar 2:5 savā laukumā pret Hantimansijskas "Yugra", bet sekoja 4:3 pagarinājumā pret "Neftekhimik". Pret Ņižņekamskas komandu spēlēts arī izbraukumā (2:4), bet pēdējo maču "Lada" aizvadīja sestdien, ar 2:4 atzīstot Sanktpēterburgas SKA pārākumu.

Spēli klātienē vēroja 6100 līdzjutēju, kas laika posmā no 2008. līdz 2010. gadam, kad Toljati "Lada" arī pārstāvēja Kontinentālo hokeja līgu, nemaz nebūtu iespējams, jo tobrīd hallē varēja satilpt nepilni trīs tūkstoši skatītāju. Komanda ziedu laikus piedzīvoja pirms desmit gadiem: 2003. un 2004. gadā "Lada" ierindojās trešajā vietā Krievijas Superlīgā, nākamajā sezonā izcīnīja sudraba godalgas, bet 2006. gadā kļuva par pirmo komandu no Krievijas, kura uzvarējusi Kontinentālajā kausā. Taču jau 2005. gada novembrī lielākā daļa spēlētāju finansiālu problēmu dēļ pameta vienību.

Tagad komanda atgriezusies augstākajā sabiedrībā un var lepoties ar spēcīgu vārtsargu līniju. Kanādietis Džefs Glāss bija Astanas "Barys", Novosibirskas "Sibir", Maskavas "Spartak" un Maskavas CSKA pirmais numurs, bet 2005. gadā viņš pārstāvēja Kanādas U20 izlasi un tika atzīts par pasaulē spēcīgākās junioru līgas CHL labāko vārtsargu. Tikmēr Iļja Ježovs pagājušajā sezonā atvairīja 93,4% sāncenšu metienu, bet "Lada" pievienojās tikai septembra sākumā.

Toljati "Lada" pirmos vārtus šosezon guva slovāku aizsargs Peters Podhradskis, turklāt to paveicot jau 49. sekundē. Pēdējos divus gadus viņš bija viens no Doņeckas "Donbass" aizsardzības balstiem, laukumā vidēji pavadot vairāk nekā 20 minūtes, bet izslēgšanas mačos rādītājs pārsniedza pat 22 minūtes. Tikmēr ievads nelāgs padevies Dmitrijam Vorobjovam, kurš sešu sezonu laikā nomainījis septiņas komandas, un 20 gadus vecajam Dmitrijam Ogurcovam - abu aizsargu lietderības koeficients pēc četrām spēlēm ir -5.

Uzbrukumā Toljati "Lada" ir tikai viens leģionārs - 29 gadus vecais čehu centra uzbrucējs Martins Zatovičs, kurš pēdējās divas sezonas bija "Karlovy Vary" kapteinis. Viņam četrās spēlēs divi precīzi metieni, bet rezultatīvākais ar pieciem punktiem ir Aleksandrs Čerņikovs. Tuvākajiem sekotājiem - Jurijam Petrovam un Semjonam Valuiskim - ir divi vārti un piespēle.

Pēdējais pagājušajā sezonā pārstāvēja Novokuzņeckas "Metallurg", kamēr Čerņikovs un Petrovs pārcēlās no Jaroslavļas "Lokomotiv", kur pavadīja pēdējos divus gadus. Pirms tam divas sezonas abi pārstāvēja Novosibirskas "Sibir", trīs sezonas spēlēja Toljati "Lada" rindās, divus gadus pārstāvēja Čeļabinskas "Traktor", bet pirmos soļus hokejā spēra Toljati, kur abi dzimuši 1984. gadā.

Vai Rīgas "Dinamo" izdosies apturēt Toljati divas ūdenslāses un pirmo reizi šajā sezonā izcīnīt divus panākumus pēc kārtas? Pēdējoreiz izbraukumā pret "Lada" spēlēts 2009. gada 16. novembrī, kad, Edgaram Masaļskim atvairot 30 no 33 metieniem, tika piedzīvots zaudējums ar 2:3. Sākums pulksten 18:00, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

1 2 64 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2014-09-15 09:42, pirms 10 gadiem
Tas laikam bija otrajā sezonā, kad Toljati spēli oficiāli nefilmēja un TV nerādīja. Ja nemaldos, bija pieejams strīms no vienas kameras tribīņu augšgalā, kuru grozīja turp un atpakaļ līdzi ripai Un tad tas pats nomira, jo pārāk daudzi no LV pieslēdzās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-15 09:46, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Es varētu pateikt precīzu rezultātu , bet jums tad nebūs intresanti skatīties spēli
Ja reiz esii tāds pareģis (vismaz vienreiz biji!), tad vari spēlēt. Vēlāk informē par saviem finanšu rezultātiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-09-15 10:03, pirms 10 gadiem
Saraus gabalos tos ''kapeikas'' ražotājus. Ar rezultātu 6:2.
Visi Ģinamas fani toto spēlmaņi droši lieciet uz rižikiem.

  +4 [+] [-]

, 2014-09-15 10:04, pirms 10 gadiem
jebis rakstīja: Vaacies ar sawu latgalju valodu prom, smirdina tik gaisu te katru dienu...
Ja traucē, uzliec ignorēts, bet nepalīdzi Ždanokai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-09-15 10:18, pirms 10 gadiem
Par skaistu spēli un uzvaru!
P.s. Respect Trollim Namejam,kurš nesaista to visu ar Ukrainu!

  +4 [+] [-]

, 2014-09-15 10:21, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Saraus gabalos tos ''kapeikas'' ražotājus. Ar rezultātu 6:2.
Visi Ģinamas fani toto spēlmaņi droši lieciet uz rižikiem.
ATRODI DARBU!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-15 10:22, pirms 10 gadiem
jebis rakstīja: Vaacies ar sawu latgalju valodu prom, smirdina tik gaisu te katru dienu...
Ko tu viņam piesienies? Tā ir sena Latviešu valoda. Labāk, tādu lasīt nekā Krievus.

Nesaprotu heitošanu latgaļu valodai. Nepatīk, nelasi. Tik vienkārši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Poish
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-15 10:53, pirms 10 gadiem
AlexUSA rakstīja: Já, man arí nav saprotama tá párspílétá censhanás visur líst ar to lat-gaļas valodu. Tad jau katrs, kursh zin kádu sveshvalodu, var tá mierígi, necienot citus komentáru lasítájus un rakstítájus un necienot valsts valodu, sákt te skribelét. Kur tad paliek komunikácijas kultúra? Varbút latgalé par to neko nezin?
Bet Latvijas hokejkomandai konkréti un latvijas sportistiem kopumá, neatkarígi no sportaveida, kuru vinji párstáv, vienmér un visúr vélu izcínít panákumus un iegút visaugstákás vietas!
Tas ka Krievu valoda ir visās malu malās, tas jums netraucē. Parbijušies Latvieši ātri vien pārslēdzas, ja jārunā Krieviski.

Vēmiens nāk no tādiem cilvēkiem. Lai tas cilvēks runā Latgaliski, ja viņš vēlas. NELASI tos komentārus. Ko tu satrauc galvu. Tākā mazohists, traucē, čīkst, bet lasa tāpat. Bērns vēl tā dara arī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-15 11:18, pirms 10 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Tas laikam bija otrajā sezonā, kad Toljati spēli oficiāli nefilmēja un TV nerādīja. Ja nemaldos, bija pieejams strīms no vienas kameras tribīņu augšgalā, kuru grozīja turp un atpakaļ līdzi ripai Un tad tas pats nomira, jo pārāk daudzi no LV pieslēdzās.
Nu tagad ir spēruši soli tuvāk tam progresam. Halle moderna,jauna,TV pārraides,lai kādas,bet ir.

     [+] [-]

, 2014-09-15 11:19, pirms 10 gadiem
Neesmu nevienu speli redzejis ar Lada,vismaz tagad to4 zinu,kad saaku okejam(Dinamo) sekot lidzi no otras sezonas beigam.
Bus interesanti,bet bus labi 4:3 vinnesim,un aizstumsim ladu

     [+] [-]

, 2014-09-15 11:20, pirms 10 gadiem
Kur vares redzet?

     [+] [-]

, 2014-09-15 11:28, pirms 10 gadiem
puuro rakstīja: Kur vares redzet?
Viasat strīmā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-09-15 12:14, pirms 10 gadiem
LTG rakstīja: Nu ASV piekritēj gan tu te tirs, kāda nah svešvaloda, ej takš tu galīgi.
Kā Latgaliešu valoda pašu zemē var būt svešvaloda?? Nu tu gan te melus kulsti, tev pat nav sajēgas ko tu raksti

Latgaliešu Valoda, uzveru Valoda ir viena no senākajām valodām un pastāvēja ilgi, ilgi vel pirms Latviešu valodas,( kad tā tika izveidota no Latgaliešu, vācu un krievu valodām), Latgaliešu valodā jau runāja tagadējas Latvijas teriotorijā, tāka nerunā muļkības.

Cik ta Latviešu valodai ir gadu labi ka 500 gadi, bet Latgaliešu valodu tagadējas Latvijas teriotorijā runāja jau 5-7 gs.

Tāka lūdzu savas jēlibās un dzēlibas paturi pie sevis, bet kā jau esmu teicis, tad Latgaliesu valoda no SC nekur nepazudīs.
tu riktigs luntars esi kada n.. latgalu valodu te vispar hokeju apspriez nevis shito meslu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-15 12:36, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: Ja traucē, uzliec ignorēts, bet nepalīdzi Ždanokai!
Tieši tā!

     [+] [-]

, 2014-09-15 12:38, pirms 10 gadiem
pointers rakstīja: tu riktigs luntars esi kada n.. latgalu valodu te vispar hokeju apspriez nevis shito meslu
Ignorē to ždanoku

  +3 [+] [-]

, 2014-09-15 12:56, pirms 10 gadiem
Jāsāk gaidīt , kad kāds sāks rakstīt līvu valodā.

     [+] [-]

, 2014-09-15 12:57, pirms 10 gadiem
Dinamo sobrid neprognozejams, del ta ka komandai nav centru, ir tikai Dzerins un Upitis/Bicevskis tas ir attiecigi 3 un 4 mainas centri lidz 1/2 maina viniem vel jaaug, ja vispar tik talu var tikt, Scastlivs spele ar savainojumu un nevar pilnvertigi pildit centra funkcijas, bet par Indrasa un Vidella liksanu centra labak neizteiksos, 1/2 maina ieliekot pozicijai neatbilstosus speletajus nevar ceret uz rezultatu iemetieni jau to parada.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 64 komentāri