Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Sējējs: "Diezgan aktīvi meklējam centra uzbrucēju"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sējējs: "Diezgan aktīvi meklējam centra uzbrucēju"
Normunds Sējējs un Gints Meija
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Neveiksmīgi Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņu sāka Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas iedzinējos nonāca piektajā minūtē un ar 1:3 atzina Minskas "Dinamo" pārākumu. Pirmās maiņas centrā spēlēja Gints Meija, tomēr galvenais treneris Normunds Sējējs neslēpa, ka tas plānots kā īstermiņa risinājums, jo komanda meklē papildinājumu. Savukārt aizsargs Patriks Mulens atcerējās, ka nebija spēlējis kopš aprīļa, un pirms lidojuma uz Rīgu viņš aprunājās tikai ar vienu draugu, kurš spēlējis Latvijā.

"Būtībā bija laba spēle, kas parādīja daudzas lietas un spēlētāju trūkumus. Ņižņijnovgorodas turnīrā izskatījāmies daudz labāk. Brīdinājām, ka [pretinieku] komanda spēlēs agresīvi, aktīvi, ātri, bet mēs kaut kā nespējām laicīgi uz to reaģēt. Negribētu teikt, ka zaudējām kustībā. Zaudējām tieši reaģēšanā uz momentiem - pretinieks pārkārtojas, bet mēs nespējam tik ātri reaģēt. Bet viss ir labojams. Trešajā trešdaļā atdzīvojāmies un mazliet izlīdzinājām spēli, bija pāris labu momentu, kurus nerealizējām. Rezultāts ir tāds, kāds tas ir - jāspēlē tālāk," preses konferenci ievadīja Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Normunds Sējējs.

Vairāki hokejisti šodien nespēlēja. Vari ieskicēt, kāds ir plāns ar maiņām. Piemēram, leģionāru trijnieks varētu palikt kopā? Varētu būt izmaiņas?
Gaidīsim nākamo spēli, tad jau redzēsim.

Gints Meija kā centra uzbrucējs - tas ir ilgtermiņa plāns, kuru esat noskaņoti turpināt arī sezonas laikā?
Mums trūkst viens centra uzbrucējs, kuru šobrīd diezgan aktīvi meklējam. Tomēr tirgus ir ļoti tukšs. Ir pāris idejas un pāris domas, varbūt tuvākajā laikā kāds no centriem pievienosies. Viņi [Meija, Gunārs Skvorcovs un Miks Indrašis] šādā sastāvā spēlēja pagājušajā sezonā, un spēlēja diezgan veiksmīgi. Arī Ņižņijnovgorodas turnīrā divus mačus viņi aizvadīja šādā virknējumā, un arī izskatījās tīri labi. Nu, piemēram, ar Meijas spēli vairāk vai mazāk esmu apmierināts. Jā, bija kļūdas, bet to analizēsim un skatīsimies, lai novērstu uz nākamajām spēlēm.

Cik lielas slodzes ir treniņos? Jau esat noņēmuši fizisko?
Šobrīd vēl nekas nav noņemts. Varbūt pēc pāris dienām, bet šobrīd strādājam uz pilnu slodzi.

Cik daudz laika esat veltījuši vairākumam?
Cik bija, tik arī veltījām.

Kā nonācāt līdz lēmumam treneru kolektīvam piesaistīt Aigaru Ciprusu?
Padomāju, un tad arī nonācu līdz lēmumam.

Kā debijā izskatījās Patriks Mulens?
Manuprāt, neizskatījās slikti. Protams, vajadzīgs vēl mazliet ieiet spēles ritmā, iespēlēties, jo viņš ilgāku laiku ir bez spēļu prakses. Bet nebija slikti.

Kad komanda aizbrauca uz Ņižņijnovgorodu, kāds bija viņa ritms un ko viņš darīja?
Viņam bija izstrādāta individuālā programma. Cipruss vadīja treniņus.

Mulens: Pavadīju daudz laika, cenšoties nokļūt NHL, bet tā arī neizdevās

30 gadus vecais amerikāņu aizsargs Patriks Mulens, kurš pēdējās septiņas sezonas pavadījis Amerikas Hokeja līgā, Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" pievienojās jūlija noslēgumā, tomēr pirmo maču viņš aizvadīja tikai svētdien pret Minskas "Dinamo", darbojoties vienā pārī ar komandas pieredzējušāko spēlētāju Krišjāni Rēdlihu. Uz iepriekšējo turnīru viņš nedrīkstēja doties nenokārtotas Krievijas vīzas dēļ, un atlicis trenēties pēc individuālā plāna. Tas ļāvis uzlabot fizisko kondīciju, norādīja hokejists.

Atceries, kad pēdējoreiz piedalījies spēlē?
Šķiet, tas bija aprīļa sākums vai vidus. Amerikas Hokeja izslēgšanas spēles. Piedzīvojām zaudējumu. Jā, bet ir pagājis laiciņš.

Cik grūti ir spēlēt pēc tik ilga pārtraukuma?
Atkarīgs no katra mača un tā ritējuma. Piemēram, šoreiz bija ātrs sākums, nevarēju daudz domāt par lietām apkārt, tāpēc nebija tik traki.

Esi apmierināts ar debijā nodemonstrēto sniegumu?
Vienmēr var labāk. Pirmā spēle ilgākā laika posmā, bet tas bija tikai pārbaudes mačs. Vēl ir laiks līdz regulārajai sezonai, un darīšu visu, lai būtu gatavs svarīgākajiem dueļiem.

Kamēr komanda devās izbraukumā, tu strādāji viens pats. Ko tieši darīji?
Strādāju kopā ar Aigaru, vienu no mūsu treneriem. Lielāko uzmanību veltījām metieniem un fiziskajai sagatavotībai. Vienatnē ir grūti izveidot spēles situācijas, bet pie fiziskās sagatavotības strādājām labi un ļoti nopietni.

Līdz šim biji spēlējis tikai Ziemeļamerikā. Pārdomām par pāreju uz lielajiem laukumiem esi veltījis daudz laika?
Pirms pāris gadiem kopā ar Amerikas Hokeja līgas komandu Francijā aizvadījām vairākas pārbaudes spēles, un man patika lielais laukums. Tāpēc apmēram zināju, ko sagaidīt šeit. Ir plašākas iespējas izpausties uzbrukumā, bet aizsardzībā jāvelta uzmanība lielākai platībai. Ātrums ir tāds pats, kā mājās. Spēlēt uz lielā laukuma ir tikpat grūti, ja ne vēl grūtāk nekā uz mazā.

Kā raksturotu savu spēles stilu tiem, kas tevi vēl nav redzējuši?
Smagi strādāju komandas biedru labā. Cik vien varu, mēģinu pieslēgties uzbrukumiem, taču cenšos pārāk bieži neriskēt. Kustinu ripu un meklēju piespēles.

Cik daudz laika esat veltījuši vairākuma kombinācijām?
Pēdējās pāris dienas strādājām kopā ar komandu treniņos. Neesam tam pievērsuši pārāk lielu uzmanību, taču ik pa laikam mēģinām ko jaunu. Redzēsim, kā izdosies.

Kā tu un Rīgas "Dinamo" atradāt viens otru?
Neesmu īsti drošs. Droši vien kāds pamanīja mani un sazinājās ar aģentu. Vismaz parasti tā notiek.

Kas lika pieņemt lēmumu par pārcelšanos uz Eiropu?
Bija laiks paskatīties, kas notiek citur pasaulē. Pavadīju daudz laika, cenšoties nokļūt Nacionālajā hokeja līgā, bet tas tā arī neizdevās. Iegūt jaunu pieredzi nekad nevar būt slikti. Rīga ir lieliska pilsēta, kurā sākt pirmo sezonu Eiropā.

Cik daudz zināji par Rīgu?
Neko daudz. Tikai aprunājos ar vienu draugu, kurš šeit pavadīja kādu laiciņu [Broku Troteru]. Viņš pastāstīja, ka Rīga ir jauka pilsēta, un viņam bija taisnība.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-15 00:43, pirms 8 gadiem
Tukšs tirgus? Ko viņš tur stāsta? Pilns tirgus ar labiem centriem, vismaz 5 labus varu uzskaitīt

  +4 [+] [-]

, 2016-08-15 00:46, pirms 8 gadiem
No KHL Ryan Vesce, no SHL Eric Christensen (spēlējis Lev), no Liiga Ryan Potulny, vēl pilns AHL ar labiem centriem. Ja nav naudas tad tā arī lai saka, nevis ka tirgus tukšs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-15 01:26, pirms 8 gadiem
Eliteprospects.com - Brock Montpetit

Šis ir diezgan interesants čalis, labu sezonu aizvadījis Zviedrijā, uzreiz pateicis, ka meklēs līgumus augstākā līmenī, salīdzinoši lēts. Kāpēc gan nē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-15 02:26, pirms 8 gadiem
Kalvītis un Savickis kā radīti centra pozīcijai! Vienmēr mīl atrasties centrā, naudu jau tāpat noslauc nevājo no RD budžeta (nevajadzēs tērēt no spēlētājiem domātās naudas), kā arī noteikti vēlas pielikt rokas, lai tribīnes pildītos.Ikviens vēlētos dzīvajā redzēt tādu cirku ar šīm zvaigznēm uz ledus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-15 03:03, pirms 8 gadiem
Ko nozīmē "DIEZGAN" aktīvi? - Tas ir - vairāk, vai arī - mazāk, kā vienkārši - aktīvi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 04:12, pirms 8 gadiem
Te man nak prata Girgensons...baumas klist ka sis veic parrunas,jo Bufalo vietas reali nav...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-08-15 07:43, pirms 8 gadiem
grūti atrast ir tādu kurš vēl no algas ir gatavs nolikt atkatu misteram sejejam

     [+] [-]

, 2016-08-15 08:31, pirms 8 gadiem
Arsenich rakstīja: Te man nak prata Girgensons...baumas klist ka sis veic parrunas,jo Bufalo vietas reali nav...
Tā būtu bomba, bet mazāk par 500k viņš negribēs.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 08:44, pirms 8 gadiem
Arsenich rakstīja: Te man nak prata Girgensons...baumas klist ka sis veic parrunas,jo Bufalo vietas reali nav...
Aizver acis kad sapņo... :-D

  +4 [+] [-]

, 2016-08-15 08:51, pirms 8 gadiem
Sprukts esot centrs

     [+] [-]

, 2016-08-15 08:57, pirms 8 gadiem
Arsenich rakstīja: Te man nak prata Girgensons...baumas klist ka sis veic parrunas,jo Bufalo vietas reali nav...
Ko tu atļaujies? Pats MIŅINS kā ar cirvi noskaldīja, ka Girgensons paliks NHL. Veselu palagu ar pamatojumiem te bija ielicis. Kā viņš saka, tā arī ir.

P.S. Kā runā viņa ģimenei tuvs cilvēks, cerības palikt NHL gan esot.

     [+] [-]

, 2016-08-15 09:40, pirms 8 gadiem
1. Eliteprospects.com - Ryan Potulny
2. Eliteprospects.com - Jared Ross
3. Eliteprospects.com - Connor James
4. Eliteprospects.com - T.J. Galiardi
5. Eliteprospects.com - Niklas Olausson

Lūk! Vismaz 5 brīvi centra uzbrucēji uz ātro atrasti! Nav tas tirgus tik tukšs.. Tikai vai spējam maksāt.. Visticamāk, paņems kādu lēto AHL 3.maiņas centru un būs ok
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-15 11:31, pirms 8 gadiem
Biedriņš ir brīvs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 14:04, pirms 8 gadiem
Volx rakstīja: Ir tāds latviešiem teiciens - "Nu, ko tu vari pļūtīt"
Kādu augstāku līmeni, ja pats Montpetits guva izšķirošo golu(vienu no skaistākajiem, kāds redzēts) un Leksands atgriežas SHL? Montpetita alga mēnesī bija 90 000 SEK(9,5 tk. euro) un čalis apvainojās, ka šam pēc šāda panākuma netiek piedāvāts lielāks kontrakts. Pagaidām puses nav vienojušās, bet SWE līdzjutēji facebook ir atvēruši atbalsta grupu, kas vāc naudu savam jaunajam nacionālajam varonim. Atceries, spēlētāji meklē labākus līgumus neviss kkādus mistiskus līmeņus. Kādu līmeni un naudu var piedavat Sējējs, ja Džeriņš aiziet uz Čehiju? Tavuprāt arī šams meklē labāku līmeni?
Piedod ekspert! Ķipa Dinamo gan algas, gan līmeņa ziņā neapsteidz Leksand? Šaubos par to! Un kāpēc gan viņam būtu jāpaliek SHL, ja var uzspēlēt KHL, ja būtu tāda iespēja?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-15 14:24, pirms 8 gadiem
Gūža rakstīja: Piedod ekspert! Ķipa Dinamo gan algas, gan līmeņa ziņā neapsteidz Leksand? Šaubos par to! Un kāpēc gan viņam būtu jāpaliek SHL, ja var uzspēlēt KHL, ja būtu tāda iespēja?
Algas varbūt arī pārsniedz, bet..Leksandam visticamāk ir lielāka skaidrība- cik ir nauda un nav situācijas, kad mēnesi pirms sezonas nebija trenera, nebija zināms vai būs nauda. Daļai labāk patīk nedaudz mazāka nauda, bet ar garantiju, ka saņemsi, nevis piesolīta summa, kuru beigās nedabū. Kāpēc skriet uz KHL, ja SHL esi zvaigzne? Nospēlē vēl 1-2 labus gadus un tēmē uz NHL vai KHL top klubiem, kam gan nauda gan līmenis ir augstāks arī par Dinamo. A tā aizskrienot uz tādu Dinamo var pašam nesanākt un vēl bez naudas palikt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-15 14:49, pirms 8 gadiem
Volx rakstīja: Un kāpēc viņam spēlēt KHL, ja var palikt SHL? Pletam CSKA piedāvāja kļūt par kluba vislabāk apmaksāto spēletāju, bet viņš noslēdza līgumu ar Vaxjo. Var jau aizbraukt "nopelnīt", bet ne uz ilgu laiku.
Montpetits nav tāda līmeņa spēlētājs, kā Plets, lai krievi par viņu izmestu 4-5X lielāku summu.
Kā centrs šobrīd man favorīts ir Eric Christensen, kurš visur spēlējis ļoti rezultatīvi, šobrīd SHL ir brīvais aģents

  +1 [+] [-]

, 2016-08-15 15:13, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: Sprukts esot centrs
Kirovs teica, ka Sprukts ir sūdīgā formā. Pažizņi. Tad jau neņems.

     [+] [-]

, 2016-08-15 15:23, pirms 8 gadiem
Es varu būt normāls centrs, slidoju švaki, taču gan jau ar laiku iemācīšos labāk. Labi vicinu kuvaldu, tā kā ar nūjas vicināšanu problēmām nevajadzētu būt. Par uzbrukumu nezinu, taču aizsardzībā varu dot pienesumu - māku mūrēt, aizmūrēšu vārtus par 100 eirikiem mierīgi.

     [+] [-]

, 2016-08-15 19:34, pirms 8 gadiem
Spruktu vajadzēja pamēģināt, bet pēc Eliteprospects itkā jau tas Coltons Gīlis arī ir centrs, kāpēc nevar spēlēt tad arī centrā !?

     [+] [-]

, 2016-08-16 08:36, pirms 8 gadiem
Prieksh kam Spruktu? Vinjam tachu "motivacijas nav"...

     [+] [-]

, 2016-08-17 15:12, pirms 8 gadiem
Vispār Dany Heatley arī ir brīvs. Nav centrs,bet ļoti noderīgs vairākumos.