Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sestito beidz karjeru un atklāj, kāpēc "Dinamo" piedzīvoja izgāšanos

Sestito beidz karjeru un atklāj, kāpēc "Dinamo" piedzīvoja izgāšanos
Tims Sestito
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

32 gadu vecumā punktu karjerai licis uzbrucējs Tims Sestito, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo" un aizvadījis vairāk nekā 100 mačus Nacionālajā hokeja līgā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš atzina, ka lēmumu pieņēmis ģimenes dēļ, un atklāja, kāpēc "Dinamo" pēdējā sezona bija izgāšanās.

"Doma par karjeras beigšanu skraidīja pa manu prātu jau vairākus gadus. Nevis tāpēc, ka vairs nespētu spēlēt augstā līmenī, bet gan gribēju koncentrēties bērniem un ģimenei. Gribu, lai viņi augtu starp draugiem un skolas gaitas sāktu Amerikā," sacīja Tims Sestito. Par viņa pakalpojumiem interesējušies klubi Zviedrijā un Vācijā, taču uzbrucējs atzina, ka nespētu par 100% nodoties hokejam, un tas nebūtu godīgi pret komandas biedriem.

"Uz diviem Rīgā pavadītajiem gadiem atskatīšos ar patīkamām atmiņām. Ārpus laukuma pieredze bija lieliska. Skaista pilsēta un jauki cilvēki, ieguvu pāris jaunus draugus. Savukārt laukumā bija divi dažādi stāsti, divas dažādas sezonas. Abos gados bija labi komandas biedri, latvieši uzreiz ļāva sajusties kā savējam," teica amerikāņu uzbrucējs, kurš abas sezonas bija viens no kapteiņa asistentiem un skaļākajām balsīm ģērbtuvē.

"Protams, pirmais gads man personīgi bija krietni labāks. Radās vairāk iespēju, kuras izmantoju. Tikmēr otrā sezona bija izgāšanās no paša sākuma. Manuprāt, treneru korpuss bija iebridis vietā, kur ūdens sniedzās pāri galvai. Taktika un savstarpējā komunikācija bija ļoti sliktā līmenī," priekškaru pavēra Sestito. Rīgas "Dinamo" ilgi nevarēja atrast treneri, līdz pienākumus uzņēmās Normunds Sējējs, un viņa vadītā komanda palika pēdējā vietā Rietumu konferencē.

"Pirmajā gadā iemetu 19 vārtus, lielāko daļu vairākumā un no vārtu priekšas. Nākamajā sezonā vairs neatrados vārtu priekšā vai vispār nespēlēju vairākumā. Nebiju pozīcijā, kas izmantotu manas stiprās puses," teica Sestito. Pirmajā gadā viņš vairākumā guva astoņus vārtus, nākamajā sezonā – tikai vienus. "Uzskatu, ka biju viens no labākajiem iemetienu speciālistiem visā līgā. Svarīgos iemetienos aizsardzības zonā, it īpaši mazākumā, atrados uz rezervistu soliņa. Tie ir paši pamati. Un nav tā, ka treneris nebūtu lietas kursā par pagājušo sezonu."

"Kad ieradās Ozo, bija patīkams satraukums – domāju, ka būs izmaiņas spēles stilā. Taču citi treneri neklausījās un nevēlējās dzirdēt viņa padomus. Izniekota un bezjēdzīga sezona, kas mutē atstāja nepatīkamu garšu. Man žēl fanu, jo viņi bija pelnījuši ko labāku. Ceru, ka ar Ozo kā galveno treneri un jaunajiem spēlētājiem izslēgšanas mači ir sasniedzams mērķis," pauda uzbrucējs, kura pārstāvētā komanda pat nepietuvojās Gagarina kausa izcīņai, tomēr pirmā gada beigās viņš nevēlējās tikt aizmainīts uz Kazaņas "Ak Bars" – jo tobrīd pastāvēja cerība aizķerties un iekļūt Gagarina kausa izcīņā ar Rīgas "Dinamo".

Karjeras laikā aizvadījis 101 spēli Nacionālajā hokeja līgā, pārstāvot Ņūdžersijas "Devils", Sestito izcēlās ar astoņām rezultatīvām piespēlēm, tomēr pie vārtu guvuma netika. Tāpat viņa kontā ir 451 spēle un 170 punkti Amerikas Hokeja līgā. Uzbrucējs nebija draftēts un ceļu sāka no ECHL, izlaužoties līdz pašai virsotnei un aizvadot arī vienu maču Stenlija kausa ietvaros.

"Hokejista karjeras sakarā nenožēloju nevienu pieņemto lēmumu. Ir vilšanās, ka NHL tā arī neguvu nevienus vārtus. Taču turpināšana spēlēt NHL, kad nemet vārtus, pierāda, ka treneri un ģenerālmenedžeris ticēja manām spējām spēlēt pareizajā stilā un palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras. Sezonā, kad tikām līdz Stenlija kausa finālam, viens no spēlētājiem bija slims un nevarēja spēlēt. Komanda varēja izvēlēties daudzus spēlētājus, taču priekšroka tika dota man. Mačā, kurā obligāti vajadzēja uzvarēt, viņi ticēja un zināja, ka astoņās līdz desmit minutēs izdarīšu visu, lai komanda uzvarētu. Nevienu brīdi neesmu bijis talantīgākais – visu panācu ar attieksmi un darbu."

Sestito atklāja, ka pēc karjeras beigām sekos tēva, vectēva un vecvectēva pēdās, kļūstot par dzimtās Romas pilsētas (Ņujorkas štats) ugunsdzēsēju. Tāpat vietējā hallē viņš palīdzēs trenēt bērnus. "Kad biju mazs, daudzi man palīdzēja, un tagad ir pienācis laiks atlīdzināt," teica Sestito.


, 2017-08-14 13:29, pirms 7 gadiem
Pareizi visu pateica, bez aplinkiem. Tas man patīk, tas diemžēl pietrūkst latviešiem tiešums, protams tikai liekuļot un būt bez mugurkaulnieki ..
, 2017-08-14 13:34, pirms 7 gadiem
Paldies par rakstu.
, 2017-08-14 13:36, pirms 7 gadiem
Krietns vīrs! Atceros kā nenobijās no divmetrīgā Ļošas Semjonova un izrādīja tam labu pretestību! Un protams, kā izārdīja ģīmi Kondraķjevam! Veiksmi ugunsdzēsēja gaitās.
, 2017-08-14 13:37, pirms 7 gadiem
Lūk, arī spēlētājs pateica, ka Sējējs nav nekāds treneris!!! Un vēl utubunga Sējējs pat neieklausās citos treneros, asistentos, tad skaidrs, ka nekas labs tur nevar sanākt.
, 2017-08-14 13:42, pirms 7 gadiem
Nu, galvenais iemesls - ka Normis nebija Treneris, nepadevās viņam.
, 2017-08-14 14:10, pirms 7 gadiem
ko Tu te stāsti, kurš spēlētājs spļaus akā no kuras dzer?

kamēr Sestito bija apritē, arī viņš neko neteica ... sava āda tuvāka - pabeidzis karjeru var runāt ko grib un teikt patiesību - neko tādu jau viņš nepateica

zaxx rakstīja: Pareizi visu pateica, bez aplinkiem. Tas man patīk, tas diemžēl pietrūkst latviešiem tiešums, protams tikai liekuļot un būt bez mugurkaulnieki ..
, 2017-08-14 14:35, pirms 7 gadiem
moskis rakstīja: ko Tu te stāsti, kurš spēlētājs spļaus akā no kuras dzer?

kamēr Sestito bija apritē, arī viņš neko neteica ... sava āda tuvāka - pabeidzis karjeru var runāt ko grib un teikt patiesību - neko tādu jau viņš nepateica
Tu tiešām nesaproti, ka tas koments bija nevis pēc būtības, bet kremļa sūkātāja provokācija ar domu uztirst latviešiem?
, 2017-08-14 14:37, pirms 7 gadiem
Paldies Timam par Riga pavadito laiku! Paldies ari par atklatibu attieciba uz pagajuso sezonu. Lai veicas turpmakajas dzives gaitas bez hokeja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-14 14:55, pirms 7 gadiem
da kāda starpība, tik pat tas ir tas pats nenovīdīgais latvietis vai, kuram nav ko darīt, kā tikai klabināt bezjēgā ... un nav nekādas starpības - vai atbalsta Ušakovu, vai, mūsu pašu Āboltiņu & Co ...

Banss rakstīja: Tu tiešām nesaproti, ka tas koments bija nevis pēc būtības, bet kremļa sūkātāja provokācija ar domu uztirst latviešiem?
, 2017-08-14 14:55, pirms 7 gadiem
Pladies par visu, Tim. Zel ka nepalika vel vienu seonu, bet gan jau Norca Ankipanam sastastija, ka so nevajag nemt.
, 2017-08-14 15:10, pirms 7 gadiem
HMB-BIROJSSS!!! rakstīja: Dinaburgas Chekistu klubs nobeidza labu speletaju
Vislabākais, ka Sējējs nav ņēmis pierē OZO padomus. chekistu roklaiža! Tātad OZO tika ņems, lai piepildītu tribīnes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-14 15:18, pirms 7 gadiem
Patīkami ka Sestito tik labi atsaucās par Rīgu, komandu.Tikai viens mīnuss tiek nosaukts-Sējējs. Viss pārējais tikai pozitīvi.
, 2017-08-14 15:56, pirms 7 gadiem
nu neko jaunu jau neuzzinājām,tāpat visi saprata ka vājais komandas posms bija Sējējs,tapēc jau arī aizvākts tālāk no komandas tiltiņa par Savicka denščiku jeb latviski laikam dieninieks..
Slēpts komentārs: otins
, 2017-08-14 15:57, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Ko Sējējam uzbrūkat? Nu pierunāja viņu, lai ietaupītu naudu, piekrita cilvēks pastrādāt par treneri, nu nesanāca. Nedomāju, ka Ozoliņam ies labāk. Priecāšos, ja būšu kļūdījies.
Nu ja jau viņš nav treneris , tad kāpēc citos viņš neklausījās?
, 2017-08-14 16:23, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Ko Sējējam uzbrūkat? Nu pierunāja viņu, lai ietaupītu naudu, piekrita cilvēks pastrādāt par treneri, nu nesanāca. Nedomāju, ka Ozoliņam ies labāk. Priecāšos, ja būšu kļūdījies.
Domāju, ka noteikti ies labāk. Cik labi - vai būs playoff vai aiz strīpas, tas jau ir cits stāsts, bet pēdējie konferencē nebūs.
, 2017-08-14 16:31, pirms 7 gadiem
Vakar padomāju, kur Sestito??? Prieks ka vismaz kaut viens izstāsta kas Dinamo par bardaku bija un varbūt vel ir!!! Sējējs pēc būtības bija tikai aizsargs... un tikai viduvēja līmeņa, tāpēc nemaz nebrīnos, ka klubam bija pilnīgs "POFIG"!!! T Labs Cilvēks, Teicams Hokejists Un Noteikti ar tādu raksturu būs Superīgs Ugunsdzēsējs, Lai Veicas Un Labu Veselību, Tim!!! Paldies par Teicamu Darbu!!!!
Slēpts komentārs: otins
, 2017-08-14 17:18, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Tāpēc, ka trenerim ir jābūt savam viedoklim un nostājai - ja viņš sāks ieklausīties visos pārējos, tad būs pilnīgs bardaks un nekādas autoritātes.
Tu tikko teici ka viņš nav treneris. Pats atceries ko raksti?
, 2017-08-14 17:22, pirms 7 gadiem
izredzētais rakstīja: Tu tikko teici ka viņš nav treneris. Pats atceries ko raksti?
Atceros gan, neko tādu neteicu. To teici tu. Tu saproti, ka neesi es?
, 2017-08-14 17:30, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Atceros gan, neko tādu neteicu. To teici tu. Tu saproti, ka neesi es?
Ups , tiešām , sajaucu .
, 2017-08-14 17:33, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Atceros gan, neko tādu neteicu. To teici tu. Tu saproti, ka neesi es?
Bet fakts paliek fakts . No Sējēja treneris kā no manis balerīna.
, 2017-08-14 17:41, pirms 7 gadiem
izredzētais rakstīja: Bet fakts paliek fakts . No Sējēja treneris kā no manis balerīna.
Iespējams, bet pat vislabākais treneris nevar uzvarēt spēli ar vājiem vai apslinkušiem spēlētājiem. Uz Sestito tas neaattiecas, viņš bija viens no retajiem, kas cīnījās jebkurā situācijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-14 18:07, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Iespējams, bet pat vislabākais treneris nevar uzvarēt spēli ar vājiem vai apslinkušiem spēlētājiem. Uz Sestito tas neaattiecas, viņš bija viens no retajiem, kas cīnījās jebkurā situācijā.
Nez kāpēc tad pie Hārtlija strādāja daudz labāk visi apslinkušie?
, 2017-08-14 18:27, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Krietns vīrs! Atceros kā nenobijās no divmetrīgā Ļošas Semjonova un izrādīja tam labu pretestību! Un protams, kā izārdīja ģīmi Kondraķjevam! Veiksmi ugunsdzēsēja gaitās.
izārdīt ģimi nenozīmē spēlēt hokeju. Ja atceries no Sestito spēles tikai kautiņu, tad man tevis žēl.
Sestito novēlu veiksmi turpmākajā dzīvē. Pozitīvs cilvēks.
, 2017-08-14 18:36, pirms 7 gadiem
Viens no retajiem jēdzīgajiem leģiem, kas TRTD ir bijuši pēdējā laikā! Tāds normāls kanādiešu "oldskūla" spēlētājs(lai arī pats viņš ir amerikānis), var teikt, sava līmeņa "gordijs hovs", kas varēja gan pasu iedot, gan pats kaut ko iemest, gan arī vēl pie vajadzības cimdus nomest! Lai Timam veicas turpmākajā dzīvē un aktivitātēs!
, 2017-08-14 18:39, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Viens no retajiem jēdzīgajiem leģiem, kas TRTD ir bijuši pēdējā laikā! Tāds normāls kanādiešu "oldskūla" spēlētājs(lai arī pats viņš ir amerikānis), var teikt, sava līmeņa "gordijs hovs", kas varēja gan pasu iedot, gan pats kaut ko iemest, gan arī vēl pie vajadzības cimdus nomest! Lai Timam veicas turpmākajā dzīvē un aktivitātēs!
Nebija lielais pasu devējs. Sezonā kad viņš dabuja 19 golus viņš atdeva tikai 4 piespēles.
, 2017-08-14 18:58, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Tāpēc, ka trenerim ir jābūt savam viedoklim un nostājai - ja viņš sāks ieklausīties visos pārējos, tad būs pilnīgs bardaks un nekādas autoritātes.
Vajag jau arī bišķi sajēgt ko tu dari nevis tikai "taisīt skatu", ka kaut ko dari! Sējēja gadijumā bija tieši tā kā R2000 laikos, kad šams vadija R2000 tā arī pagājušogad pie TRTD stūres, kad tika nospēlēta sūdīgākā sezona un ne būt ar ne sūdīgāko sastāvu, bet ar totālu treneri aunu un nejēgu. Sajēgas pašam maz ko kā vadīt vienmēr pats ir bijis vadāmais un klausijies ko "šefi" saka. Kā pats tika pie "šprices" tā sajutās varens un svarīgs un nevienu pierē neņēma pie kā tas viss noveda labi varēja redzēt TRTD pagājušās sezonas rezultātos. Nedomāju, ka Ozo tur arī būtu tagad baigā "panaceja", jo kā treneris viņš ir vēl nekas un pašam viņam vēl šajā lauciņā ir ļoti daudz jāmācās, bet viņš atšķirībā no tādiem sējējiem vismaz ir bijis labās komandās un pie labiem treneriem (Kraufords, Hartlijs, Kīnens u.c.) un var šo to paņemt no viņiem arī savās "shēmās" kamēr Sējējs var tikai svētajam roku pabučot un gudri pa*irst.
, 2017-08-14 19:00, pirms 7 gadiem
izredzētais rakstīja: Nez kāpēc tad pie Hārtlija strādāja daudz labāk visi apslinkušie?
Hārtlijs (arī Nolans) prata viņus motivēt, izmantojot patriotisma jūtas. RD tas nestrādā.
, 2017-08-14 19:09, pirms 7 gadiem
als rakstīja: ...bet viņš atšķirībā no tādiem sējējiem vismaz ir bijis labās komandās un pie labiem treneriem (Kraufords, Hartlijs, Kīnens u.c.) un var šo to paņemt no viņiem arī savās "shēmās" kamēr Sējējs var tikai svētajam roku pabučot un gudri pa*irst.
Jāatgādina, ka Sējējs spēlēja RD, kas Jurzinova vadībā 1988.gadā sensacionāli izcīnīja PSRS čempionāta sudrabu. Izlases sastāvā piedalījies 9 PČ. Karjeras laikā spēlējis vairākās ārzemju komandās. Pieredze viņam ir liela, bet ne katrs labs spēlētājs var kļūt par labu treneri.
, 2017-08-14 19:23, pirms 7 gadiem
Sējējs = miskaste.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.