Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ševčenko: "Vairākumā ir meistari - nosedz vienu, atdos nākamajam"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ševčenko: "Vairākumā ir meistari - nosedz vienu, atdos nākamajam"
Ēriks Ševčenko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvojis Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā ar 1:2 atzina Magņitogorskas "Metallurg" pārākumu. Viesu pārākums bija acīmredzams, lai gan aizsargs Ēriks Ševčenko sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka galvenā atšķirība bijusi vairākums: "Tur spēlē meistari, neko daudz nevari izdarīt." Tikmēr kanādietis Stīvens Saigo atskatījās uz nosēdināšanu rezervē un pārliecības lomu.

Atgriešanās mājās pēc trīs izbraukuma spēļu sērijas Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" neizvērtās patīkama - 1:2 pret Magņitogorskas "Metallurg". Taču cīņa atmiņā varēja palikt trešā pāra aizsargam Ērikam Ševčenko, kurš 35. minūtē pieslēdzās pretuzbrukumam. Lai izceltos, pietrūka tikai daži centimetri, jo viesiem talkā nāca vārtu stabs. "Bija laba iespēja, taču drusku nesanāca metiens. Miks [Indrašis] labi atdeva. Laikam slikti uzņēmu piespēli, pats vainīgs," atcerējās 24 gadus vecais spēlētājs, kurš pēdējā izbraukuma spēlē - pret Čeļabinskas "Traktor" - izdarīja pirmo rezultatīvo piespēli "Dinamo' kreklā.

"Gatavojāmies, ka viņi mūsu zonā griezīs vienu riņķi pēc otra. Bijām gatavi, taču uzskatu, ka vajadzēja spēlēt ciešāk. Bet tas nav viegli, tāpat noslēgumā spēki gāja uz beigām. Viņi izskatījās mazliet labāk nekā mēs," norādīja Ševčenko, kurš laukumā pavadīja 18 minūtes - vairāk nekā Krišjānis Rēdlihs un Kristaps Sotnieks. "Vasarā trenējāmies, lai varētu spēlēt caur nevaru. Neko darīt, tāds ir sports, mēs ar to pelnām naudu."

Magņitogorskas "Metallurg" pirmos vārtus guva skaitliskajā vairākumā, bet otro ripu iemeta četras sekundes pēc Gunāra Skvorcova atgriešanās laukumā, un Ševčenko izcēla pretinieku meistarību: "Arī vienādos sastāvos gāja grūti, bet turējām līdzi. Domāju, ka arī viņi bija noguruši, ka pieci pret pieciem bija līdzīgi. Bet vairākumā viņiem ir tādi izpildītāji! Protams, izpētījām video, bet viņi daudz improvizē. Varbūt kaut ko izdarījām nepareizi. Vai viņi ir daudz meistarīgāki, tāpēc gāja smagi. Ko vari izdarīt pret tādiem meistariem? Viņiem vairākumā ir par vienu spēlētāju vairāk: nosedz vienu, piespēlēs nākamajam."

Saigo: "Manuprāt, mazākumā spēlējām labi"

Ševčenko piedalījies astoņās no 20 spēlēm, bet izbraukumā ar rezervista lomu nācās aprast arī kanādietim Stīvenam Saigo - viņš malā palika divās no trim cīņām. Treniņos nodemonstrējis pareizo attieksmi, aizsargs pret Magņitogorskas "Metallurg" darbojās pirmajā virknējumā, laukumā pavadot 23:35 minūtes un izdarot rezultatīvu piespēli. "Nekāda garā saruna ar treneriem nebija, bet vēstījumu saņēmu: viņi grib, lai esmu stabilāks. Jāmet pa vārtiem, jāpieņem vienkāršāki lēmumi, smagāk jātrenējas. Trūka pārliecības par saviem spēkiem," problēmu cēloni norādīja Saigo, kuram ir sliktākais lietderības koeficients komandā - mīnus deviņi. "Aizsargs ar ripu ir pēdējais spēlētājs laukumā, tāpēc pārliecība ir ļoti svarīga. Bez tās nebūs pirmās piespēles, neizdosies apturēt pretinieku uz zilās līnijas un netiks pieņemti pareizie lēmumi uzbrukuma zonā."

Atskatoties uz maču, Saigo Magņitogorskas "Metallurg" pielīdzināja Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA līmenim: "Karjerā nevaru iedomāties nevienu citu komandu, kas tik labi pieturētu ripu, kas kopā darbotos tik vienoti. Viņi smagi strādāja, katru kustību pabeidza ar spēka paņēmienu. Turklāt "Metallurg" ir viena no meistarīgākajām komandām. Ne velti tā ir labāko vidū." Beidzamajā trešdaļā laukuma saimnieki vairākas reizes tika iespiesti aizsardzības zonā, un kanādietis norādīja, ka situācijā, kad esi piekusis, ir jāsaglabā pacietība - nedrīkst skriet pakaļ pretiniekam, vienmēr jāatrodas ceļā starp viņu un vārtiem.

"Mazākumā galvenais uzdevums bija spēlēt cieši, bet neskriet pakaļ. Manuprāt, parādījām labu sniegumu, lai gan viņi guva vienus vārtus un vēl vienu ripu iemeta uzreiz pēc beigām. Domāju, ka mazākumā spēlējām labi," novērtēja Saigo. "Arī vairākumā bija labas iespējas. Pirmajā trešdaļā nekas nesanāca, bet pārtraukumā aprunājāmies, un tad sniegums uzlabojās. Otrajā pusotru minūti turējām ripu zonā, bija metieni un iespējas, tikai nespējām izmantot. Līdz pieci pret trim nevarējām iemest. Tur labi vārtu priekšā nostrādāja Ville [Leino], kurš pēc mana metiena pasita ripu līdz Larijam [komandas kapteinim Laurim Dārziņam]. Pārtraukumos daudz runājam par vairākumu, par uzbrukuma sākšanu, par to, ko dara pretinieki. Ja pamanām lietas, kas jāmaina, tad aprunājamies un cenšamies pielāgoties."

Lai gan sāncenši izdarīja tikai septiņus spēka paņēmienus, Saigo vairākas reizes atradās cietēja lomā un to atminējās arī pēc noslēguma: "Visgrūtāk gāja pret Vojteku Voļski, viņš mani vairākas reizes ietrieca apmalē. Pirmajās divās nomaiņās saņēmu divus spēka paņēmienus, uzreiz pamodināja. Protams, ka vienmēr gatavojies fiziskai spēlei, bet tādi spēka paņēmieni palīdz saprast, ka spēle ir sākusies, ka jāpalielina apgriezieni. Palīdz gan izdarīts spēka paņēmiens, gan atrašanās mainītās lomās, jo tas uzsit emocijas."

Heikile: "Uzbrukumu var uzlabot trenējoties"

Kari Heikile, Rīgas "Dinamo" galvenais treneris: "Komandu meistarība bija dažādos līmeņos. Iespējas, kādas radās šodien, Magņitogorska izmanto, turklāt abi vārtu guvumi bija skaisti. "Metallurg" pārstāv labi hokejisti, kuri spējīgi gūt tādus vārtus. Kopumā ar spēli aizsardzībā esmu apmierināts, bet uzbrukums joprojām ir problēma - pēdējos četros mačos esam guvuši tikai piecus vārtus, un tā uzvarēt spēles ir grūti. Vienīgais veids, kā uzlabot sniegumu - trenēties."

Somu speciālists arī norādīja, ka vienība nav jauna uzbrucēja meklējumos un ka viņš ir apmierināts ar Villes Leino darbu centra uzbrucēja lomā. Taču prieku neraisa savainojumu epidēmija, jo pēdējās trīs cīņās no ierindas izkrituši trīs spēlētāji - aizsargi Aleksandrs Jerofejevs un Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs, kurš pret "Metallurg" lauza atslēgas kaulu un iedzīvojās smadzeņu satricinājumā.

Maiks Kīnens, Magņitogorskas "Metallurg" galvenais treneris: "Aizraujoša un saspringta spēle. Rezultāts atspoguļo, cik labi komandas spēlēja aizsardzībā, cik labi bija abi vārtsargi. Tāpat katra komanda guva vienus vārtus skaitliskajā vairākumā. Trešajā trešdaļā palielinājām apgriezienus, izdarījām vairāk metienu un guvām uzvaras vārtus, un tas bija izšķirošais mirklis."

Rīgas "Dinamo" nākamo spēli aizvadīs trešdien, kad pulksten 19:30 uzņems 19 spēlēs 27 punktus sakrājušo Austrumu konferences desmitās vietas īpašnieci Ufas "Salavat Yulaev".

     [+] [-]

, 2015-10-13 02:16, pirms 9 gadiem
Seigo priekšsezonā meta iekšā vienu ripu pēc otras, bija īsts līderis, uzbrucējiem "lika iekšā", bet īstajā sezonā no viņa, šķiet, palikusi vien tikai čaula... Vai psiholoģija vainīga? Iespējams. Derētu viņam atgūt pārliecību, ka var iemest, un to reāli izdarīt! Vienalga, lai kas tam detonators būtu!
Bet, nopietni runājot, kaut kas (daudz kas!) nav kārtībā, jo īpaši ar uzbrukumu. Un ar visu komandas spēli tāpat. Negribas ticēt, ka Heikile iet Rautakalio pēdās. Te būtu laiks par nākotni padomāt kluba šefiem - kamēr sezona vēl ir glābjama (2 labi uzbrucēji vilku maizē atskaitīti, aizsargiem traumu epidēmija, jopt.rozīt, tikko vēl vienam nopietna trauma - ar vienu Pavlovu, kas novembrī atvērsies, būs DAUDZ PAR MAZ!). Nav ko žņaugties, mēs gaidām pārdomātu rīcību un komandas uzvaras!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-13 02:26, pirms 9 gadiem
denebs rakstīja: Seigo priekšsezonā meta iekšā vienu ripu pēc otras, bija īsts līderis, uzbrucējiem "lika iekšā", bet īstajā sezonā no viņa, šķiet, palikusi vien tikai čaula... Vai psiholoģija vainīga? Iespējams. Derētu viņam atgūt pārliecību, ka var iemest, un to reāli izdarīt! Vienalga, lai kas tam detonators būtu!
Bet, nopietni runājot, kaut kas (daudz kas!) nav kārtībā, jo īpaši ar uzbrukumu. Un ar visu komandas spēli tāpat. Negribas ticēt, ka Heikile iet Rautakalio pēdās. Te būtu laiks par nākotni padomāt kluba šefiem - kamēr sezona vēl ir glābjama (2 labi uzbrucēji vilku maizē atskaitīti, aizsargiem traumu epidēmija, jopt.rozīt, tikko vēl vienam nopietna trauma - ar vienu Pavlovu, kas novembrī atvērsies, būs DAUDZ PAR MAZ!). Nav ko žņaugties, mēs gaidām pārdomātu rīcību un komandas uzvaras!
nevienu tas neinteresē!
Pirms 8 gadiem šis klubs jau bija noiets etaps.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-13 07:36, pirms 9 gadiem
Kā jādod piespēles Magņitka parādīja - ātrāk un precīzāk! Fiziski nevelk, no tā nepārtrauktās kļūdas piespēlēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-13 09:00, pirms 9 gadiem
Klubs nav jauna uzbrucēja meklējumos..
Ko tad RD grib sasniegt, ja nav izteikta līdera?

  +2 [+] [-]

, 2015-10-13 10:44, pirms 9 gadiem
gembird rakstīja: Klubs nav jauna uzbrucēja meklējumos..
Ko tad RD grib sasniegt, ja nav izteikta līdera?
Nu tak drīz jau Pavlovs varēs spēlēt, 14 uzbrucēji būs. ja būs cerības tikt PO tad moš uz Šutca ietaupītās algas rēķina kādu paņems, bet nu nelolosim ilūzijas pēdējās spēlēs izskatās švaki un godīgi sakot visa Heikilas retorika stipri vien velk uz Rautakalio norieta periodu.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-13 10:51, pirms 9 gadiem
Pāris sezonas atpakaļ, kad pēdējo reize tikām playoff 2. kārtā, tādas atrunas nebija dzirdamas.
Ja pretenieks iemeta 3 mums bija 2 triecienmaiņas, kas varēja iemest 4.
Un spēlētaju "meistarība" pa lielam bija tādi pati.
Vienkārši somu stils priekš mums nestrādā, jo somiem jau no 3 gadiņiem māca kā trāpīt vārtos, un vārtsargiem kā atsist.
Un arprāts, cik garlaicīgs ir šis stils, amatieru izpildījumā.

     [+] [-]

, 2015-10-13 13:29, pirms 9 gadiem
Георгий Пуяц вернется в рижское «Динамо»

Латвийский защитник Георгий Пуяц пополнит состав рижского «Динамо». Напомним, что накануне «Нефтехимик» расторг контракт с хоккеистом по собственной инициативе.
Рижское «Динамо» сейчас испытывает острый дефицит игроков обороны, в тоже же время сам Пуяц 26 сентября получил сотрясение мозга и с тех пор не выходил на лед.

По информации из источников в прибалтийском клубе контракт будет рассчитан до конца сезона.