Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: ''Drīz sāksies īstā sezona, un ledus visu parādīs''

Krišs Upenieks

Dārziņš: ''Drīz sāksies īstā sezona, un ledus visu parādīs''
Lauris Dārziņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Vakar ''LMT Straumē'' tiešraidē bija vērojams Rīgas ''Dinamo'' treniņš Inbox.lv ledus hallē Piņķos. Pēc tā komentārus par sajūtām un sezonas tuvumu sniedza komandas kapteinis Lauris Dārziņš un ilggadējais kluba aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

''Laikam jāsaka, ka trāpījāt uz tāda treniņu trīsdiennieka beigām. Principā varēja dot, ko grib, tāpat būtu smagi.Tas smagnējums pašlaik sitās cauri. Līdz sezonai ir stipri mazāk nekā mēnesis, bet sajūtas ir ļoti labas. Tagad gatavojamies ''Dzelzceļa kausam'', kas arī būs tāds mazais sezonas ievads. Ilgi atkal neesam spēlējuši. Bijuši tādi posmi - ''Dzelzceļa kauss'' būs otrais, pēc tam sezona jau trešais un īstais,'' noguris un noilgojies pēc spēlēm ir aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Viņš arī īsumā komentēja to, kāds treneris ir somu speciālists Kari Heikile: ''Jūs jau paši treniņprocesā redzējāt - daudz cīņas, kas, manuprāt, latviešiem ir vajadzīgs. Ja mums dažreiz patīk tikt cauri mazliet vieglāk, tad, rupji runājot, ir vajadzīga spēle viens uz viens. Ja vinnēsim divcīņas, vinnēsim arī spēles. Kā pašlaik veidojas kolektīvs? Brīnišķīgi. Protams, norūdīsimies spēlēs, tad veidosies raksturs. Pagaidām ir ļoti labi. Vēlreiz saku, nevaru sagaidīt ''Dzelzceļa kausu''. Skaidrs, ka vairāk tas būs pārbaudes turnīrs, bet svarīgi ir izveidotu komandas dūrīti. Vai šī varētu būt ''play-off'' komanda? Viennozīmīgi! Ja domātu, ka tāda neesam, tas būtu briesmīgi.''

Lielu enerģijas daudzumu treniņā bija atstājis arī komandas kapteinis Lauris Dārziņš: ''Protams, ka ir smagi. Tikko ir beidzies treniņš. Hallē bijām divas ar pusi stundas, pulss nav bijis zem simts un sviedri ir diezgan daudz atstāti. Šodien ir pirmā diena, kad ir viens treniņš. Iepriekš piecas nedēļas bija pa diviem trim. Protams, viņi ir bijuši viļņveidīgi. Domāju, ka tagad treniņi vairs nebūs tik ilgi, bet vairāk eksplozīvi. Gatavojamies startam. Sezonas sākums nav vairs aiz kalniem. Nebūs vieglāk atlikušajā laikā, taču, uzskatu, ka treniņi būs mazliet īsāki.''

Kapteinis arī komentēja iekšējo konkurenci, ņemot vērā, ka pašlaik komandā ir 16 uzbrucēji: ''Visi jaunie rokās.. Labs darbs notiek treniņos. Katru dienu, atbraucot uz treniņu, ir jāpierāda sava lietderība trenerim. Pēc tam arī spēlēs, jo treniņš viena lieta, bet spēles - jau kaut kas cits. Drīz īstās spēles sāksies, tad arī ledus visu parādīs. Vai leģionāriem ir uguntiņa acīs, kas nereti ir ļoti svarīgi? Kam nav svarīgi! Šajā līmenī visi pret savu darbu attiecas profesionāli - emblēma priekšā, uzvārds mugurā. Cilvēki nāk uz spēlēm. Neviens negrib apkaunot savu komandu un uzvārdu. Vairāk prieku gūsti no tā visa pasākuma, kad ir uzvaras un gūtie vārti. Neviens te nav atbraucis atsist kaut kādu numuru. Skaidrs, ka labas komandas atšķiras ar to, kā reaģē grūtības brīžos. Jāskatās, kā reaģēsim, ja būs kādi zaudējumi, tad arī jutīsim kāda ir komandas vienotība. Darīsim visu, lai tādos brīžos viss neplīst pa vīlēm. Šobrīd viss izskatās labi, bet sezona visu parādīs.''

KHL ietvaros ''Dinamo'' pirmo spēli aizvadīs 25. augustā savā laukumā pret Kazaņas ''Ak Bars'', bet vēl pirms tam komandai paredzēta tradicionālā ''Latvijas dzelzceļa kausa'' izcīņa, kas startēs 16. augustā. ''Šogad ātrāk sākām treniņus. Pasaules čempionāts arī vēlu beidzās, tāpēc sanāk, ka šogad gandrīz bez atvaļinājuma,'' tā Rīgas ''Dinamo'' kapteinis Dārziņš.

Pilnu Rīgas ''Dinamo'' vakardienas treniņa video ir iespēja noskatīties ŠEIT.

Rīgas ''Dinamo'' pārbaudes spēļu grafiks

DatumsLaiksVietaSpēleRezultāts
24. jūlijs18:30ValmieraRīgas "Dinamo" – Toljati "Lada"3:1
28. jūlijs18:30ValmieraRīgas "Dinamo" – Podoļskas "Vityaz"6:2
30. jūlijs18:30Tukuma ledus halleRīgas "Dinamo" – Novosibirskas "Sibir"3:4
31. jūlijs16:00Inbox.lv ledus halleRīgas "Dinamo" – Novosibirskas "Sibir"3:2 p.m.
3. augusts15:00Volvo ledus halleRīgas "Dinamo" – Podoļskas "Vityaz"2:0
16. augusts19:30Arēna RīgaRīgas "Dinamo" – Minskas "Dinamo"
17. augusts19:30Arēna RīgaRīgas "Dinamo" – Kazaņas "Ak Bars"
19. augusts19:30Arēna RīgaRīgas "Dinamo" – Jaroslavļas "Lokomotiv"
20. augusts19:30Arēna RīgaSpēle par vietu Latvijas dzelzceļa kausā

Izmantotie resursi:
straume.lmt.lv / Sports / DINAMO treniņš zem...

     [+] [-]

, 2015-08-13 14:37, pirms 9 gadiem
"Neviens negrib apkaunot savu komandu un uzvārdu. Vairāk prieku gūsti no tā visa pasākuma, kad ir uzvaras un gūtie vārdi."

Vai raksta autors nevar pārlasīt, ko ir uzrakstījis?
Cerams ,ka šī sezona būs labāka par iepriekšējo, būs interesanti. Tikai žēl, ka khl neviens ārzemju klubs nevar PO pacīnīties par nopietnām vietām, jo tie taču ir krievi, kuri grib, lai uzvar viņu līdzinieki. Pie tam, kur viss ir sarunāts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-13 14:43, pirms 9 gadiem
ivanans41 rakstīja: "Neviens negrib apkaunot savu komandu un uzvārdu. Vairāk prieku gūsti no tā visa pasākuma, kad ir uzvaras un gūtie vārdi."

Vai raksta autors nevar pārlasīt, ko ir uzrakstījis?
Cerams ,ka šī sezona būs labāka par iepriekšējo, būs interesanti. Tikai žēl, ka khl neviens ārzemju klubs nevar PO pacīnīties par nopietnām vietām, jo tie taču ir krievi, kuri grib, lai uzvar viņu līdzinieki. Pie tam, kur viss ir sarunāts.
Vispār jau čehu LEV spēlēja Kolorado hokeja līgas finālā. Tur gan viņus notiesāja pēc pilnas programmas.

     [+] [-]

, 2015-08-13 14:46, pirms 9 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār jau čehu LEV spēlēja Kolorado hokeja līgas finālā. Tur gan viņus notiesāja pēc pilnas programmas.
To es zinu. Tajā finālā krievi neļāva, lai LEV uzvarētu, kaut viņi bija krietni labāki, bet krievi ar neko nepārsteidz, nemaz nebrīnos par viņu tizlumu, kurš ir visaugstākajā pakāpē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-13 14:50, pirms 9 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār jau čehu LEV spēlēja Kolorado hokeja līgas finālā. Tur gan viņus notiesāja pēc pilnas programmas.
Nu nezinu, divu Gagarina kausu īpašnieks somu vārtsargs(ha piemirsu uzvārdu) rādīja tādas lažas finālā, ka liek domāt ka īsti tīri nav. Tiesāšana gluži acīs nekrita. šajā finālā ak bars zviedrs arī nekāds.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-13 14:55, pirms 9 gadiem
Parādis kā PO netiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-08-13 15:40, pirms 9 gadiem
Cerams,ka būs labāka sezona,jo tik bālu sniegumu kā pagājušogad redzēt negribētos.Pie kam,kad izlases treneris Beļavskis(nu jau ,paldies Lipmanam-bijušais)paziņoja,ka pasaules čempionātā balstīsies uz Dinamo kadriem-nodomāju-nekas labs tur nebūs,jo kaut kas nebija ar to ķīmiju tur kārtībā-ne tā kā Nolana laikā,kad bija redzams kolektīvs.Cerams,ka pagaidām redzētais nav mānīgs,jo tiešām izskatās,ka šosezon ir labāki ārzemnieki(līdz 1.sezonas ārzemniekiem gan nevelk!).Jo es varu skatoties un atbalstot pieļaut komandas zaudējumu-ja es redzu,ka visi cīnās un sitas un ar to kompensē meistarības trūkumu.

  +5 [+] [-]

, 2015-08-13 17:15, pirms 9 gadiem
Kādēļ daudziem šķiet , ka šogad DR sastāvs patiešām ir labs?
1) Uz pagājušā gada fona viss kopumā ieskaitot kad un kā parādījās leģionāri, kāds finansiālais stāvoklis pirms gada un tagad (pirms gada Heikile, Rābe, Leino, Sesisto, Šics pat nesāktu saraunas ar komandu, kurai par finanasēm vēl nekas nav sarunāts).
2) Ir patiešām 3 labi uzbrucēji leģionāri (ja salīdzinām ar citu gadu uzbrucējiem).
3)Daudziem cerības vieš Heikile un arī Rābe.
4) Ir visi labākie Latvijas izlases uzbrucēji, kuri ir reāli pieejami (nav Girgensons, Ķēniņš, Karsums, Daugaviņš, kurus nav iespējams dabūt).
5)Visur izskan ļoti labas ziņas par komandas mikroklimatu. Daži nīdēji vienmēr norāda, ka tā sakot vienmēr. Jālasa starp rindām, ja žurnālists jautā kāds mikroklimats tas ir kas cits nekā tad, ja sportists pats sāk par mikroklimatu runāt. Vēl neviens neteiks par mikroklimatu - Brīnišķīgi (K. Rēdlihs) ja tas būs slikts vai vidējs.
6) KHL komandas šogad būs vājākas kā iepriekš un uz tā fona arī DR izredzes palielinās.
Tikai nevajag pārlieku sacerēties, ka nu tik būs. Laiks rādīs, nav ko zīlēt. Īstais mikroklimats parādās kad nāk zaudējumu sērijas, tad arī redzēsim kā būs.
Mums ir pat ļoti īss rezervistu soliņš un vārtsargiem jābūt vismaz labā līmenī, pamatsastāvam bez lielām traumām.
Iespējas rotēt sastāvu ir ļoti mazas (uzbrucējus), pilnvērtīgi aizstājēji nav.
Vēl viens akmens to dārziņā , kuri reklamē ka biļešu cenas nav palikušas dārgākas. Jā ja skatās pa sektoriem tad nav, bet 300-tajos sektoros 1-2 rinda maksāja dārgāk kā pārējās rindas šajā sektorā tā tas bija pirms gada (un arī tas netika pateikts bet klsuējot paaugstināja cenas 1-2 rindā), šogad jau pirmās četras rindas maksā dārgāk šajos sektoros.
Labi, cenu var celt , bet tad nevajag melot , ka nav dārgākas. Nedaudz , pakāpeniski tās cenas ceļas.
Pakritizēju, tagad paslavēšu. Laba iespēja nopirkt biļetes 1-2 nedēļas pims spēles ar 20% atlaidi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-13 17:57, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja:
es ieliku plusu, par humoru...vismaz lasīt palagu nevajadzēja pēc īsas recenzijas

     [+] [-]

, 2015-08-13 18:03, pirms 9 gadiem
Funs lej, pirmās 4 rindas 300tajos dargākas vismaz 4sezonas.

     [+] [-]

, 2015-08-13 18:25, pirms 9 gadiem
[quote jurixxx]
Funs lej, pirmās 4 rindas 300tajos dargākas vismaz 4sezonas.
[/quote
Vismaz tajos sektoros, kuri man patīk, es pirku biļetes kādreiz 2 rindā (jo pirmā bija dārgāka) bet pagājušā gadā pirku 3 rindā, jo 1-2 rinda bija dārgāka.