Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" izbraukumā par atgriešanos uz uzvaru takas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" izbraukumā par atgriešanos uz uzvaru takas
Lauris Dārziņš un Miks Indrašis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Savā laukumā piedzīvojuši divus zaudējumus pēc kārtas un trīs spēlēs sakrājuši trīs punktus, Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji šodien pulksten 16:00 aizvadīs pirmo cīņu izbraukumā, tiekoties ar septiņus no deviņiem punktiem sakrājušo Ņižņekamskas "Neftekhimik". Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Lai gan Kontinentālās hokeja līgas septīto sezonu Rīgas "Dinamo" sāka ar atspēlēšanos pēc mazākumā ielaistiem vārtiem un 4:2 pret Minskas "Dinamo", divās nākamajās cīņās nācās atzīt Jaroslavļas "Lokomotiv" (izlaists divu vārtu pārsvars un ciesta neveiksme ar 2:5) un "Sochi" (izmantotas divas rīdzinieku paviršības aizsardzībā un izcīnīta pirmā uzvara komandas vēsturē - 2:1) pārākumu.

Tiesa, tikai trīs punkti ir vēl piecām Rietumu konferences komandām - "Lokomotiv", "Sochi", Čerepovecas "Severstal", Podoļskas "Vityaz" un Maskavas "Dynamo", kamēr Zagrebas "Medveščak" pēc četriem mačiem joprojām ir sausā.

Tikmēr krietni veiksmīgāks regulārā čempionāta ievads izdevies Ņižņekamskas "Neftekhimik" - savā laukumā 4:1 pret Čeļabinskas "Traktor" un 4:2 pret Toljati "Lada", bet izbraukumā no "Lada", kas Kontinentālajā hokeja līgā spēlēja arī laika posmā no 2008. līdz 2010. gadam, paņemts viens punkts - 3:4 pagarinājumā. Septiņi punkti dod piekto vietu Austrumu konferencē, bet panākums pret Rīgas "Dinamo" ļaus izvirzīties vadībā.

Trīs spēlēs trīs vārtus guvis un piecus punktus sakrājis uzbrucējs Jegors Milovzorovs. 26 gadus vecais spēlētājs pārstāvējis Novosibirskas "Sibir", Kazaņas "Ak Bars", Maskavas "Dynamo", Hantimansijskas "Yugra", kā arī trīs sezonas pavadījis Ņižņekamskā, tikai pirmajā reizē (2012. gadā) nekļūstot par "Neftekhimik" rezultatīvāko spēlētāju.

Viņam piebalso 88 spēles Nacionālās hokeja līgas klubā Anaheimas "Ducks" aizvadījušais amerikānis Dens Sekstons - vārti un četras piespēles. 27 gadus vecais uzbrucējs "Neftekhimik" pievienojās janvārī, pagājušās sezonas desmit mačos sakrājot tikai četrus punktus, bet Gagarina kausā Sekstons pievienoja vienu rezultatīvu trāpījumu.

Jāizceļ vēl divi amerikāņi - arī Latvijas izlases līdzjutējiem zināmais Tims Steipltons, kurš iepriekš spēlēja Kazaņas "Ak Bars" un Minskas "Dinamo", kā arī Džošua Henesijs, kurš pēdējos divus gadus pavadīja Podoļskas "Vityaz" rindās.

Tikmēr Ņižņekamskas "Neftekhimik" aizsardzību cementē 23 gadus vecais Somijas U18 un U20 izlašu dalībnieks Tēmu Eronens, kurš visu līdzšinējo karjeru pavadījis Helsinku "Jokerit" sistēmā, bet vārtos ir 22 gadus vecais Ville Kolpanens, kurš pērn bija Tamperes "Ilves" pirmais numurs, 48 mačos atvairot 92,7% sāncenšu metienu. Viņam konkurenci sastāda četrus gadus vecākais Aleksandrs Sudņicins, kurš "Neftekhimik" vārtus sargāja divās pirmajās spēlēs.

Kā jau minēts, Ņižņekamskas "Neftekhimik" savā laukumā izcīnījusi sešus no sešiem punktiem, taču pagājušajā sezonā neveicās pārāk raiti - 40 punkti 27 mačos, apsteidzot trīs komandas no Rietumu un trīs komandas no Austrumu konferences. Nevienai vienībai neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" allaž bijusi viena no Kontinentālās hokeja līgas labākajām komandām izbraukumā izcīnītajos punktos. Spēlētāji nebeidz uzsvērt: sezonas ievads ir ļoti svarīgs, punkti jākrāj jau laicīgi. Vai Ņižņekamskā izdosies atgriezties uz uzvaru takas? Sākums pulksten 16:00, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

1 2 3 72 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-13 09:47, pirms 10 gadiem
kristaps90 rakstīja: Nedrīkst atgriezties uz uzvaru takas ,jāturpina zaudēt!!!!
Slēpts komentārs: Ruck&Maul

  +4 [+] [-]

, 2014-09-13 10:07, pirms 10 gadiem
Tūlīt zušveidīgie piepļūtīs pilnu komentu sadaļu ar idiotismu. Lai čaļiem 3 punkti.
Slēpts komentārs: Poish

  -1 [+] [-]

, 2014-09-13 10:13, pirms 10 gadiem
Tak,ko jus nematies?! Ir tikai sezonas sakums! Viss bus 4ikinieka!!

  +5 [+] [-]

, 2014-09-13 10:17, pirms 10 gadiem
3 mājas spēlēs 3 punkti (33,3%). Slikts rezultāts. No 9 trešdaļām DR izpildījumā labas bija tikai divas-3.trešdaļa pret Minsku un 3.trešdaļa pret Sočiem. Abas patiešām bija patīkami vērot. Pret Sočiem 3.trešdaļā vienkārša bija jārealizē kaut neliela daļa no daudzajiem ļoti labiem vārtu momentiem. Nedaudz izbrīnīja šīs pēdējās trešdaļas pret Minsku un īpaši pret Sočiem jo abās spēlēs 2 trešdaļas nebija labas.
Vairākumā esam 6.vietā, mazākumā 21.vietā. Vairākums mums nav slikts kopumā, bet nav arī ļotI labs. Mazākumā DR darbojās savādāk kā iepriekējā sezonā un ir uzlabojumi. 21 vieta ir mānīga mazākumā, jo maz esam spēlējuši mazākumā un ielaiduši 3 vārtus . Kopumā 3 spēlēs spēlējot 4 pret 5 zaudēti tikai vieni vārti , pārējie 3 pret 5 un 3pret 6.
Kopumā pagaidām leģionāri galīgi nevelk. Videls, Jurčina - ļoti slikti. Genovejs nekas īpašs, Hossa arī vidējs, kaut cik labs ir Sčastļivijs un Sedlačeks (bet 1 spēle tikai). Genovejs un Hossa noteikti var un spēlēs labāk, bet parējie... Parāk daudz kļūdas Pujacam.
Sliktākie lietderības koefiienti Hossa mīnus 4, Genovejs un Meija mīnus 3. Jurčina un Videls mīnus 2. Gandrīz visi leģionāri. Lielākai daļai ir mīnus 1 vai 0. Pozitīvs plus 1 ir Bukartam, Cipulim, Skvorcovam. Tie ir labākie pēc koeficienta.
Visvairāk pa vārtiem metis Dārziņš (9 metieni), Hossa (8), Bukarts, Cipulis , Skvorcovs (visiem 6).
Ļoti slikti esam iemetienos. Vismaz 10 reizes iemetienos bija 7 uzbrucēji. Pozitīva statistika ir diviem Hossam 70%, Džeriņam 57%, pārējiem 5 ir ļoti slikta statistika Indrašis 38%, Bukarts 33%, Videls 28%, Skvorcovs 27%, Upītis 20%.
3 rezultativitātes punkti ir Indrašim un Sčastļivijam, bet vienīgais ar 2 vārtiem ir Bukarts (tie tādi ļoti labi jau visiem zināmi fakti).
Ir vēl viena tendence šajā sezonā, bet tas drīzāk attieksies arī uz citām komandām. Pēc jaunajām tiesāšanas niansēm vairākums būs daudz biežāk un nepietiek ar to ka vairākumā iespēlē 1-2 maiņas. Tagad ir jāveido 3 maiņas , kuras var spēlēt vairākumā. Tas ir labi redzams DR.Līdz ar to mazākumā ir ļoti labi , ja var laist laukumā 4 maiņas spēlētājus. DR mazākumā kā pirmie iet Upītis, Skvorcovs no uzbrucējiem un neizskatās nemaz tik slikti.
Ja kopumā, tad ļoti nepatīk katastrofālā iemetienu statistika, sliktā uzbrucēju darbošanās aizsardzībā vienādos sastāvos, īsais rezervistu soliņš. Momentu realizācija nav ļoti slikta , bet vēlētos to uzlabot. Vārtsargu spēle normāla, bet ar to ir par maz lai tiktu PO. Nepatīk , ka centra uzbrucēji ir tie, kam labāk sanāk darboties malās (Indrašis, Videls).
Patīk, ka 3 trešdaļās spējam pielikt, kopumā ar dažām iebildēm darbošanās vairākumā, pēdējā spēle ļoti patika 1 maiņas spēle (Indrašis-Cipulis-Dārziņš).
Komanda pirmās trīs spēlēs radīja iespaidu kāds jau bija radies pirms sezonas. Mūsu objektīvā vieta KHL šogad aptuveni 20-24, ja paveicās esam nedaudz virs 20 vietas. Lai tiktu augstāk, vārtsargiem ir jārāda spēle ,kā pirms gada to darīja Telkvists vai arī jāmeklē daudz labāki leģionāri, kas pie pašreizējā finansējuma ir praktiski neiespējami.
Ņemot vērā politisko situāciju pasaulē, nekādi papildinājumi (labi) DR drīzāk nav gaidāmi, jo sankcijas pret Krieviju ir jāpastprina un Kremlis ar visu Putina bandu jāmēģina apstādināt dažādiem līdzekļiem.

  -3 [+] [-]

, 2014-09-13 10:22, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: 3 mājas spēlēs 3 punkti (33,3%). Slikts rezultāts. No 9 trešdaļām DR izpildījumā labas bija tikai divas-3.trešdaļa pret Minsku un 3.trešdaļa pret Sočiem. Abas patiešām bija patīkami vērot. Pret Sočiem 3.trešdaļā vienkārša bija jārealizē kaut neliela daļa no daudzajiem ļoti labiem vārtu momentiem. Nedaudz izbrīnīja šīs pēdējās trešdaļas pret Minsku un īpaši pret Sočiem jo abās spēlēs 2 trešdaļas nebija labas.
Vairākumā esam 6.vietā, mazākumā 21.vietā. Vairākums mums nav slikts kopumā, bet nav arī ļotI labs. Mazākumā DR darbojās savādāk kā iepriekējā sezonā un ir uzlabojumi. 21 vieta ir mānīga mazākumā, jo maz esam spēlējuši mazākumā un ielaiduši 3 vārtus . Kopumā 3 spēlēs spēlējot 4 pret 5 zaudēti tikai vieni vārti , pārējie 3 pret 5 un 3pret 6.
Kopumā pagaidām leģionāri galīgi nevelk. Videls, Jurčina - ļoti slikti. Genovejs nekas īpašs, Hossa arī vidējs, kaut cik labs ir Sčastļivijs un Sedlačeks (bet 1 spēle tikai). Genovejs un Hossa noteikti var un spēlēs labāk, bet parējie... Parāk daudz kļūdas Pujacam.
Tu ceri,ka šo palagu kāds arī izlasīs?
Es jau pēc diviem teikumiem sapratu,ka to nav vērts darīt.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-13 10:26, pirms 10 gadiem
veččii turrrāās!!!
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2014-09-13 10:32, pirms 10 gadiem
uzvaru taka? drīzāk iekāpt uzvaras pēdas nospiedumā

  -4 [+] [-]

, 2014-09-13 10:38, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ceru,ka katrs kārtīgs Liepājas un tās apkārtnes hokejmīlis nesēdēs pie TV ekrāna skatoties kaut kādu ..........., bet pulksten 17:00 dosies uz Liepājas ledus halli atbalstīt jaundibināto HK Liepāja pirmajā oficiālajā mājas spēlē, kas viennozīmīgi ir ļoti vēsturisks notikums.
starp citu no Liepājas paredzēta arī tiešraide: Sestdien 17:00 LČ hokejā: HK Liepāja - HASC Jūrmala...

  -4 [+] [-]

, 2014-09-13 10:40, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: starp citu no Liepājas paredzēta arī tiešraide: Sestdien 17:00 LČ hokejā: HK Liepāja - HASC Jūrmala...
To lai izmanto tie,kuri tiešām nevar ierasties klātienē uz šo vēsturisko notikumu.

  -2 [+] [-]

, 2014-09-13 10:41, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ceru,ka katrs kārtīgs Liepājas un tās apkārtnes hokejmīlis nesēdēs pie TV ekrāna skatoties kaut kādu ..........., bet pulksten 17:00 dosies uz Liepājas ledus halli atbalstīt jaundibināto HK Liepāja pirmajā oficiālajā mājas spēlē, kas viennozīmīgi ir ļoti vēsturisks notikums.
Varbuut vispirms paliidzi savai komandai logo izdomaat?

  +1 [+] [-]

, 2014-09-13 10:41, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: To lai izmanto tie,kuri tiešām nevar ierasties klātienē uz šo vēsturisko notikumu.
galvenais lai tā vēsture ir krietni ilgāka nekā LM...un Latvijā!

  -2 [+] [-]

, 2014-09-13 10:44, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: galvenais lai tā vēsture ir krietni ilgāka nekā LM...un Latvijā!
LM 15 gadu vēsture nav ļoti liels laika nogrieznis, bet savu šis klubs izdarīja, jo ir izaudzinājis veselu plejādi spēlētāju, kas tagad zem cita nosaukuma turpinās šī kluba vēsturi.

  +5 [+] [-]

, 2014-09-13 10:53, pirms 10 gadiem
Man pagaidām ļoti nepatīk situācija ar centriem, galīgi garām mums ar viņiem ir. Nepatīk kā spēlē Jurčina, Genovejs.
Videls ir krietni labāks pa malu, nevis centrā, un ceru, ka Ābols to arī sapratīs. UN beidzot jāsāk kaut kas darīt arī Miķelim ar Lauri, abi galīgi švaki pirmajās 3 spēlēs bijuši. Miķelis bet punktiem, Dārziņam tikai 1 piespēle.
Un šodien ir sajūta, ka Dinamo uzvarēs

  +4 [+] [-]

, 2014-09-13 10:54, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: LM 15 gadu vēsture nav ļoti liels laika nogrieznis, bet savu šis klubs izdarīja, jo ir izaudzinājis veselu plejādi spēlētāju, kas tagad zem cita nosaukuma turpinās šī kluba vēsturi.
Nu nosauc tos labos kapļus, kuri ir kaut kur izsitušies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-09-13 10:58, pirms 10 gadiem
Pagaidam Dinamo tads bals izskatas. Jacer, ka tas nav saistits ar komandas neskaidro finansejuma jautajumu, kad esot de facto vardos, be ne de iure uz papira ar parakstiem... Zel, ka naudas pec nesanaca noturet dazus labus legionarus no perna sastava, jauniegadatie pagaidam neparliecina. Bet ceram uz labu - lai sanak Dinamo!!!
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +2 [+] [-]

, 2014-09-13 11:01, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kas kaut ko zin par LV hokejistiem paši zin kas un kur spēlē.
Zinu diezgan par LV hokeju, bet nezinu tādus spilgtākos spēlētājus, kuri spēlējuši augstā līmenī...

  +6 [+] [-]

, 2014-09-13 11:06, pirms 10 gadiem
Es atkal neredzēšu visas izbraukuma spēles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-09-13 11:25, pirms 10 gadiem
Gūža rakstīja: Zinu diezgan par LV hokeju, bet nezinu tādus spilgtākos spēlētājus, kuri spēlējuši augstā līmenī...
Neiespringsti,seko sava "Динамо Рига" gaitām KHL, un būs viss Ok.

  -2 [+] [-]

, 2014-09-13 11:26, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neiespringsti,seko sava "Динамо Рига" gaitām KHL, un būs viss Ok.
aha, un lai turpina kaukt pie katra raksta ka vajag centru.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-13 11:29, pirms 10 gadiem
Nu ja čakarēsies kā pret Sočiem,tad 3 punktus neredzēt!

  -4 [+] [-]

, 2014-09-13 11:35, pirms 10 gadiem
DRĀZIŅŠ rakstīja: Nu ja čakarēsies kā pret Sočiem,tad 3 punktus neredzēt!
Nav jau arī baigās vajadzības

  +9 [+] [-]

, 2014-09-13 11:37, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ceru,ka katrs kārtīgs Liepājas un tās apkārtnes hokejmīlis nesēdēs pie TV ekrāna skatoties kaut kādu ..........., bet pulksten 17:00 dosies uz Liepājas ledus halli atbalstīt jaundibināto HK Liepāja pirmajā oficiālajā mājas spēlē, kas viennozīmīgi ir ļoti vēsturisks notikums.
Namej, tu esi viens liels tirliņš, jo ja tu esi tāds liels Liepājas hokeja fans tad, tev tieši būtu jāatbalsta Dinamo un HK Rīga, jo šeit kādreiz ir spēlējuši ,pašlaik spēlē un spēlēs labākie Liepājas hokeja audzēkņi-uzsveru- labākie!! Tajā pašā HK Rīga tgd. kapā 2i pazīstami bijušie Metalurga spēlētāji ar cerībām tikt uz lielo komandu, tā kā priecājies būtu, ka ir arī līmenis augstāk, kur spēlēt čaliem, nevis tikai LAČ. Protams tas ir ļoti vajadzīgs Latvijā, bet LAČ nebūs nekad tik apmeklēts un augsta līmeņa kā vecais krievu projekts KHL. Tāpēc beidz vienreiz čīkstēt un priecājies, ka mūsu spēlētājiem ir iespēja spēlēt tik augstā līmenī, jo viņi tāpat kā tu un es nav vainīgi pie tā, ka viens slimais uzsāk karadarbību.

  -4 [+] [-]

, 2014-09-13 11:39, pirms 10 gadiem
Aivitos0077 rakstīja: Namej, tu esi viens liels tirliņš, jo ja tu esi tāds liels Liepājas hokeja fans tad, tev tieši būtu jāatbalsta Dinamo un HK Rīga, jo šeit kādreiz ir spēlējuši ,pašlaik spēlē un spēlēs labākie Liepājas hokeja audzēkņi-uzsveru- labākie!! Tajā pašā HK Rīga tgd. kapā 2i pazīstami bijušie Metalurga spēlētāji ar cerībām tikt uz lielo komandu, tā kā priecājies būtu, ka ir arī līmenis augstāk, kur spēlēt čaliem, nevis tikai LAČ. Protams tas ir ļoti vajadzīgs Latvijā, bet LAČ nebūs nekad tik apmeklēts un augsta līmeņa kā vecais krievu projekts KHL. Tāpēc beidz vienreiz čīkstēt un priecājies, ka mūsu spēlētājiem ir iespēja spēlēt tik augstā līmenī, jo viņi tāpat kā tu un es nav vainīgi pie tā, ka viens slimais uzsāk karadarbību.
Tu tiešām esi pārliecinās ka nākotnē liepājnieki spēlē RD ? Laiakm spēcīgi esi ietekmējeis no Savicka runas un domā ka olimpiādē piedālījās RD un ka viņi ir, bija un būs

  -1 [+] [-]

, 2014-09-13 11:41, pirms 10 gadiem
huy rakstīja: Nav jau arī baigās vajadzības
jo Dinamo nes mieru nevis punktus

  -3 [+] [-]

, 2014-09-13 11:42, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: jo Dinamo nes mieru nevis punktus
Jā, iesēs mieru un pārticību tai vietā kur viņi šodien spēlēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-13 11:55, pirms 10 gadiem
kristaps90 rakstīja: Nedrīkst atgriezties uz uzvaru takas ,jāturpina zaudēt!!!!
tu galigs amurs esi jaturpina zaudet kas ta atbalsta komandu lobzi
1 2 3 72 komentāri