Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ankipāns: "Gribam stabilitāti. Brīžiem spēlējam spilgti, brīžiem – viduvēji"

Ankipāns: "Gribam stabilitāti. Brīžiem spēlējam spilgti, brīžiem – viduvēji"
Ģirts Ankipāns. Foto: Ģirts Gertsons, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" līdz jaunās sezonas startam atlikušas precīzi trīs nedēļas. Aizvadītas sešas no desmit pārbaudes spēlēm, bet priekšā vēl Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņa. Komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka Soču pārbaudes turnīrā parādītais sniegums bijis ar pozitīvu trajektoriju.

Rīdzinieki pirmās divas pārbaudes spēles aizvadīja Liepājā, tiekoties ar divām Krievijas Augstākās līgas komandām un uzvaras dalot uz pusēm. Augusta ievadā "Dinamo" piedalījās pārbaudes turnīrā Sočos, kur četros mačos tika izcīnītas divas uzvaras (6:5 pret Sanktpēterburgas SKA un 3:2 pret Krievijas olimpisko izlasi), kā arī piedzīvots zaudējums bullīšos (1:2 pret "Sochi") un pēdējā minūtē (2:3 pret Jaroslavļas "Lokomotiv").

"Sniegums bija apmierinošs. Gribētos vairāk stabilitātes pieņemtajos lēmumos. Brīžiem mēs spēlējam ļoti spilgti, brīžiem – neteiktu, ka slikti, bet gan viduvēji. Gribētos latiņu celt augstāk. Lai mēs vienmēr būtu virs vidējā līmeņa," teica Ankipāns. Viņš norādīja, ka šonedēļ vēl notiks darbs pie hokejistu fiziskās sagatavotības. "Pēdējais posms, kurā varam atļauties to darīt."

"Vislabākā spēle laikam bija pret Sočiem – mājinieki bija kārtīgi noskaņojušies, un arī mēs gribējām sevi parādīt. Tā bija vispietuvinātākā spēle sezonai. Pret "Lokomotiv" bija jaudīga spēle. Pret SKA bija divas daļas spēlei. Protams, ka tā uzvara bija vispriecīgākais notikums visā pasākumā. Spēle pret Krievijas olimpisko izlasi – man patika, ka bijām pārliecinoši, bet pietrūka stabilitātes. Palaidāmies un sākām pavirši darboties. Tās ir lietas, ko vajag mainīt."

Stāstot gan par aizvadītajām pārbaudes spēlēm, gan par gaidāmo Latvijas Dzelzceļa kausu, kas sāksies 20. augustā, Ankipāns atkal un atkal piesauc stabilitāti. Amerikāņu kalniņi jāizskauž līdz regulārā čempionātam ievadam. Galvenais treneris labi apzinās, ka laika ieskrieties nebūs – svarīgi punkti tiks vākti jau no pirmās dienas, bet dzīties pakaļ konkurentiem nebūtu prāta darbs.

"Turpinām pilnveidot savu spēli un stabilitāti. Mums ir spilgti momenti, bet ar to nepietiek. Ir jāpieņem pārliecinoši lēmumi – lai pretinieks nemaz neiedomājas, ka varētu mums kaut ko izdarīt," teica Ankipāns. Viņš grib, lai "Dinamo" rādītu interesantu hokeju. Ātras un kvalitatīvas izejas no savas zonas, kas ļautu uzreiz veidot pretuzbrukumus. Laba un precīza sadarbība starp spēlētājiem. Ātrums gan slidojumā, gan pieņemtajos lēmumos.

Tomēr kā pati galvenā tiek izcelta spēle bez ripas. "Agresīva darbība priekšā – nedrīkstam ļaut pretinieku komandām sākt uzbrukumus. Ļoti labi apzināmies, ka pretī stāsies meistarīgākas komandas. Jāuzkāpj viņiem uz nerva tā, lai negribētos pret mums spēlēt. To varam paveikt tikai un vienīgi ar lielu pašatdevi, un tam ir jāsākas jau no pretinieku vārtiem," teica Ankipāns.

Ja Soču turnīra ievadā kopā ar Lauri Dārziņu un Miķeli Rēdlihu pirmās maiņas centrā darbojās Jākobs Berjlunds, kurš Liepājas pārbaudes spēlēs demonstrēja rezultatīvu hokeju, tad drīz vien viņu aizstāja cits zviedrs – Dāvids Ullstrems. Viņš četrās spēlēs iemeta četrus vārtus. Tikmēr Berjlunds pārvietots uz otrās maiņas malu, spēlējot līdzās diviem kanādiešiem – Brendonam Makmilanam un Kārteram Eštonam.

"Uzskatām, ka komandas rokrakstā vairāk iederas šāda ķīmija. Pašos pirmssākumos mums bija doma, ka Ullstrems spēlēs kopā ar Miķeli un Lauri, bet uz ledus kopā salikām tikai Sočos. Ja uz papīra uzrakstām, ka mūsu pirmie divi centri un Ullstrems un Berjlunds vai Ullstrems un Makmilans, tad otrais duets tomēr ir spēcīgāks. Izgājām no tādiem kritērijiem," izdarītās izvēles skaidroja Ankipāns.

Šodien "Dinamo" trenējās divās grupās – pirmajā uz ledus darbojās četras vadošās maiņas, bet otrajā grupā slidoja tuvākie rezervisti. Trešo virknējumu veidoja Koltons Gilīss, Andris Džeriņš un Rihards Marenis, bet ceturtajā slidoja Emīls Ģēģeris, Gints Meija un Daniels Bērziņš. Savukārt aizsargu pāri lielas izmaiņas pārbaudes spēļu ciklā nav piedzīvojuši: Uvis Balinskis – Kristaps Sotnieks, Brendons Māršals – Kristofers Berjlunds, Kristaps Zīle – Nerijus Ališausks, Sergejs Gimajevs – Eduards Jansons.

"Ar laiku un pieredzi rezultātam vairs nepievēršu tik lielu uzmanību, cik spēles kvalitātei. Vērtējam katru spēlētāju individuāli, kā arī komandu kopumā – to modeli, kas mums veidojas. Skatāmies, pilnveidojamies, un tas ir galvenais, kam pievērsīsim uzmanību nākamajā turnīrā. Loģiski, ka gatavība paliek arvien labāka un visi progresē, un zīmējums izskatās labāks. Pilnīgi noteikti, ka Dzelzceļa kausā būsim interesantāki," pauda Ankipāns.

20. augustā "Dinamo" tiksies ar Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet dienu vēlāk pretī stāsies "Lokomotiv". Tad sekos divas brīvdienas, bet punkts Latvijas Dzelzceļa kausam tiks pielikts 24. un 25. augustā pret Minskas "Dinamo" un Kazaņas "Ak Bars". Savukārt regulārais čempionāts tiks sākts 2. septembrī savā laukumā pret Kaspara Daugaviņa, Mārtiņa Karsuma, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa Maskavas "Spartak".


, 2019-08-12 15:31, pirms 5 gadiem
Ankipāniusss, tā būs katru gadu.
, 2019-08-12 16:07, pirms 5 gadiem
stabilitāte jau pasen apgūta, tā tik turpināt - ne sezonas ar PO...
, 2019-08-12 17:31, pirms 5 gadiem
Bērziņš izkonkurējis Batņu,Pavlovu!?
, 2019-08-12 17:32, pirms 5 gadiem
Razgalam jāmaina komanda..
Slēpts komentārs: hokejists77
, 2019-08-12 19:52, pirms 5 gadiem
fiziska sagatavotiba hujna un ar to visi sapni beidzas
, 2019-08-12 21:04, pirms 5 gadiem
fiziskais labs, bet meistarības nav!
, 2019-08-12 22:23, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: stabilitāte jau pasen apgūta, tā tik turpināt - ne sezonas ar PO...
Ko nu kurs saprot ar vardu "stabilitate".
, 2019-08-13 01:14, pirms 5 gadiem
Domāju, ka stabilais Meija savus 2 vai 3 golus pa sezonu ieliks stabili..
, 2019-08-13 09:13, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: fiziskais labs, bet meistarības nav!

a kads labs fiziskais, ja nevar pat normali ietupties, kur dabusi atrumu, leni
, 2019-08-14 11:09, pirms 5 gadiem
Var jau tās puķes kopt, bet, ja saknes puvušas, tad viss velti.
hešteg savickis, hešteg čeka.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.