Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Rautakalio: "Dinamo" laiks sākt domāt par nākamo sezonu

Rautakalio: "Dinamo" laiks sākt domāt par nākamo sezonu
Peka Rautakalio
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sarunu ar nu jau bijušo Rīgas "Dinamo” treneri sarunājam piecas dienas pēc viņa atbrīvošanas, taču situācija mainās - pāris stundu pirms paredzētās tikšanās Peka tikšanos atliek. Bažas par to, ka treneris pārdomājis, tomēr izrādās veltas - sestdienas rītā atskan zvans un vienmēr tik ārēji drūmais nopietnais soms apstiprina: gatavs sarunai.

Kopš jūsu atbrīvošanas pagājusi gandrīz nedēļa, bet joprojām nesteidzaties mājup. Rīga ir tik ļoti iemīlēta?
Man nepieciešams laiks pārdomām. Pirms pāris dienām ar sievu bijām uz operas izrādi „Karmena” - tas bija kaut kas fantastisks. Rīga ir lieliska pilsēta, lieliski kultūras pieminekļi - vēlos to izbaudīt. Cilvēki šeit ir ļoti atsaucīgi, runā labā angļu valodā - es baudu pastaigas pa pilsētas centru, vecpilsētu, muzejiem. Tas ir fantastiski.

Šķiet, ka mēs,vietējie, to visu nemaz nepamanām…
Jums to jāmācās novērtēt. Arī spēlētājiem teicu: jums jāmāk novērtēt to, kas jūs esat, un to, kas jums ir! Latviešiem jālepojas ar to, kas viņiem ir, un nav jākaunas par to, kā nav. Sievai jau pateicu, ka mēs šeit noteikti vēl atgriezīsimies. Ja ne kā citādi, tad kā tūristi.

Kādas šobrīd domas, ņemot vērā pirmdien notikušo?
Šobrīd man vēl ir pārdomu laiks, man ir ļoti daudz, ko pārdomāt – kas notika, kāpēc notika… Lēnām sāku sadzīvot ar domu, ka vairs neesmu „Dinamo” galvenais treneris, un gaidu, kas notiks tālāk. Ceru, ka Latvijas hokejs kopumā no manis šo un to ir ieguvis.

Un kādi ir pirmie secinājumi - kas notika, kāpēc notika?
Tas, ko uzsvēršu - Latvijas hokejs iegūs brīdī, kad Hokeja federācija un „Dinamo” kluba vadība sāks strādāt kā viena ģimene, ar kopīgiem mērķiem. Kluba un federācijas attiecības iespaido arī spēlētājus un viņu sniegumu laukumā. Neviens nav muļķis un jūt, kas notiek apkārt. Visas šīs negācijas uz viņiem atsaucas. Nedaudz no viena, nedaudz no otra – tas viss veido kopējo spēli.

Pirmssezonas pārbaudes spēlēs komanda rādīja labu sniegumu, bija rezultāti. Kas notika brīdī, kad sākās sezona?
Lielākajā daļā spēļu mums bija krietni vien vairāk iespēju gūt vārtus nekā mūsu pretiniekiem. Viņi izmantoja savas, bet mēs savas - ne. Tas viss radīja milzīgu spiedienu gan uz spēlētājiem, gan treneriem. Sekoja individuālās kļūdas, kas visu sarežģīja vēl vairāk. Ja negūsti vārtus, spiediens pieaug, un arī apkārtējie to tikai palielina. Ja salīdzinu ar pirmssezonas spēlēm, kad uzvarējām - komandas spēles stils nebija mainījies. Spēlējām tieši tāpat, taču nespējām gūt vārtus! Šādos brīžos tiek meklēts vainīgais, un šoreiz tas izrādījos es. Uzskatu, ka pārbaudes spēles mēs aizvadījām virs savām spēju robežām. Uzlikām latiņu pārāk augstu, bet sezonas pirmajā pusē vairs nespējām noturēties šajos augstumos. Es nekaunos par komandas parādīto cīņassparu un pašatdevi. Ja man prasa, ko es mainītu un darītu citādi, mana atbilde arī šobrīd skan - neko. Vēl viena lieta ir finansiālās iespējas. Šeit sākās sezona, bet aiz okeāna tika paziņots par lokautu, un bagātie Krievijas klubi sāka iepirkties.

NHL lokauts radīja „Dinamo” vēl nepatīkamāku situāciju…
Noteikti! Turīgie klubi tika pie NHL superzvaigznēm, mēs sastāvu nepapildinājām. Gatavojoties katrai konkrētajai spēlei, secinājām – vieniem ir šis spēlētājs, citiem – šis. Jutu, ka pretinieki kļūst stiprāki, bet mūsu nometnē nekas nemainījās.

Skaidrs, ka superzvaigznes atļauties nevaram, bet varbūt varējām paņemt pāris NHL vidusmēra spēlētājus?
Tas ir tas, ko arī gribu pateikt...

Kāda bija jūsu loma komandas komplektācijā starpsezonu periodā?
Es tiku informēts, ka kluba vadība paraksta līgumu ar to vai citu spēlētāju - tas arī viss. Manu viedokli neviens neprasīja. Tā ir viena no lietām, ko man pašam vajadzēja darīt citādi. Ja būtu zinājis, ka viss pavērsīsies šādi, būtu bijis Rīgā un sekojis komandas komplektācijai, pats meklējis spēlētājus. Pat, ja tas prasītu daudz laika, es vismaz varētu būt drošs, ka dabūju to, ko vajag.

Kāda bija Jura Opuļska loma komandas komplektācijas jautājumos?
Viņam viegli negāja un neiet arī šobrīd. Lēmumus te pieņem citi cilvēki, un arī es ar kluba vadību runāju dažādās valodās. Viens ir saprast valodu, bet pavisam kas cits saprast hokeja trenera valodu.

Vai arī Normunda Sējēja zaudējums neatstāja savu iespaidu uz komandas komplektāciju?
Zaudējām ļoti daudz. Normunds iepriekš bija spēlētājs, treneris, viņam ir daudz labu kontaktu un viņš runā hokeja valodā.

Vai bijāt gaidījis lielāku pienesumu no ārzemniekiem?
Nešaubīgi! Manā skatījumā rezultāts ir jātaisa pirmajām divām maiņām. Tām ir jāuzņemas atbildība par vairākuma realizāciju, taču tā nenotika. Mums bija iespējas, taču atkal vecās lietas – pēdējās piespēles, nespēja trāpīt ripas tukšos vārtos, metienu precizitāte… Latvijas labākos hokejistus izpirks bagātie Krievijas klubi, bet jauni vietā tik strauji nenāks. Katru gadu komandas līderi atstās komandu, tāpēc arvien lielāka loma būs ārzemniekiem. Pirms diviem gadiem Sprukts un Karsums spēlēja trešajā maiņā, pagājušajā sezonā – pirmajā. Šosezon Sprukts ir prom, nespējām noturēt arī Miķeli Rēdlihu. Šosezon pirmajā maiņā spēlē Miks Indrašis, kurš pagājušajā sezonā pat nebija lielajā komandā.

Pēc pāris gadiem arī viņš būs prom, ne tā?
Ja turpinās strādāt, tad noteikti - viņam ir visas priekšā. Tāpat labu sezonu aizvada Andris Džeriņš. Vai ir garantija, ka viņš paliks? Atgriežoties pie sākumā teiktā – vārti jāgūst un mača liktenis jāizšķir pirmajām divām maiņām, trešajai un ceturtajai tā nav prioritāte.

Vai nebija doma komandā paturēt Mārtiņu Cipuli?
Man nebija tādas teikšanas - viss bija izlemts. Es ieteicu uz nometni Valmierā aicināt lielu skaitu spēlētāju, lai saprastu, ar kuriem varu rēķināties jau tagad, ar kuriem pēc gada vai diviem. Ar vairākiem tika parakstīti līgumi un esmu pārliecināts, ka viņi „Dinamo” būs labi palīgi jau tuvākajā nākotnē.

Pastāstiet par ideju kapteiņa uzšuvi un visu no tā izrietošo uzticēt Guntim Galviņam.
Protams, nevaram salīdzināt Ozo (Sandi Ozoliņu) un Gunti. Ozo ir leģenda, Guntis - sava ceļa pašā sākumā. Domāju, ka kapteiņa pienākumu pildīšana viņam tīri labi padodas un piestāv. Manuprāt, latviešiem blakus vajag cilvēku – kapteini, kurš ir mentāli spēcīgs, tāpat katram pašam būtu vairāk jātic saviem spēkiem, jo ne vienmēr kāds no malas tev spēs palīdzēt. Galviņš cenšas palīdzēt citiem un dažbrīd pazaudē pašu galveno – savu spēli. Dažbrīd „C” burts uz krekla viņam nozīmē vairāk nekā uzvārds un numurs uz muguras.

Runā, ka Ozoliņš jau pagājušās sezonas sākumā esot ielicis kāju durvīs, lai jūs netiktu atlaists.
Jā, es par to uzzināju nedaudz vēlāk, taču tas tikai parāda, cik liela sirds ir Ozo. Tas bija aizvadītās sezonas sākums, kad tika meklēti vainīgie un vadība visu vainu centās novelt uz mani. Ozo par mani toreiz iestājās un teica: „Pag, pag, tas nav pareizākais lēmums!”

Komentējot jūsu atlaišanu, Artūrs Irbe teica – „Varbūt tieši Rautakalio šajā situācijā ir ieguvējs…” Vai kaut daļēji tam piekrītat?
Nevarētu teikt, ka tagad pēkšņi esmu apmierināts ar dzīvi. Komandā bija nepieciešamas izmaiņas, un es to teicu Savicka kungam. Teicu, ka mums nepieciešams spēlētājs, kurš var gūt vārtus. Te ir tas jautājums par mūsu atšķirīgajām valodām. Kluba vadībai bija citas domas. Tagad es varu mācīties no šīs situācijas un secināt, ka, iespējams, pats rīkojos pārāk vēlu.

Kad pirmo reizi tikāt brīdināts par iespējamo atlaišanu?
Šķiet, tas bija sešas spēles pirms izlašu pauzes. Mums bija tikšanās, kurā tika runāts par komandas sniegumu, rezultātiem, un man tika pateikts, ka šajās atlikušajās sešās spēlēs mums jāuzvar četri mači - pretējā gadījumā tiks lemts par manu atlaišanu. Mums tobrīd bija atlikušas spēles ar Magņitogorsku, „Traktor”, „Avtomobilist”, Maskavas „Dinamo”, SKA un Minskas „Dinamo”.

Izskanēja informācija, ka šķietami būtisko uzvaru Sanktpēterburgā izcīnījāt, pateicoties Arta Ābola, nevis jūsu sastādītam taktiskajam plānam. Tā ir taisnība taisnība?
Nē. (smejas) Taču šādas runas bieži uzpeld tieši situācijās, kad komandai neiet, bet vienā spēlē tā izšauj. Mēs spēlējām tieši tāpat kā iepriekšējos mačus, taktiski neko nemainījām.

Kā tikāt informēts par atlaišanu?
Savicka kungs vēlējās redzēt mani pie sevis birojā. Jau dodoties uz tikšanos, nojautu, ka pastāv tikai divi varianti – komandā tiks veiktas izmaiņas vai arī es tikšu atlaists. Tā bija apmēram desmit minūšu ilga saruna…

Kā ar galvenā trenera pienākumu pildīšanu varētu veikties Artim Ābolam?
Viņam priekšā ir smags uzdevums. Ar lielāko daļu spēlētāju viņš ir ļoti labi pazīstams, ar dažiem pat spēlējis kopā. Visticamāk, ka tagad spēlētājiem būs nedaudz tuvākas attiecības ar treneriem. Atmosfēra noteikti būs citāda, nekā līdz šim. Domāju, ka šobrīd komandai tas pat varētu būt noderīgi. Tehniski un taktiski Artis zina, kā uzvarēt - pavērosim, kā viņam veiksies ar vadīšanu. Nesaskatu nekādu problēmu, nepavisam. Šobrīd ir jāpadomā arī par komandas domāšanu. Varbūt pietiek domāt un runāt tikai un vienīgi par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Varbūt ir laiks padomāt jau par nākamo sezonu. Ja spēle ies un komanda iekļūs „play-off” – viss kārtībā, ja nē – neko darīt. Taču būs padomāts par nākotni, dota iespēja plašākam spēlētāju lokam. Jādod iespēja Porejam, Skvorcovam, Biezajam, Bičevskim.

Vai pēc atbrīvošanas no amata jau ir sanācis aprunāties ar Arti?
Nē, viņam ar Viktoru (Ignatjevu) šobrīd ir jādara savs darbs un es nevēlos viņiem radīt problēmas.

Vēl viens jaunais, par kuru nevaru nepajautāt, ir Ainārs Podziņš. Kas notika ar viņu?
Viņš ir ļoti centīgs un strādīgs puisis, taču viņa spēles izpratne ir ļoti zemā līmenī. Arī tehniski šīs līmenis viņam pagaidām ir par augstu - citi jaunie šobrīd ir labāki.

Kurš ir labākais spēlētājs, ar kuru sanāca strādāt šeit Rīgā?
Karsums! Tehniski viņš ir ļoti spēcīgs un starpība starp viņa labākajām un ne tām labākajām spēlēm nav liela. Es runāju par līmeņu atšķirībām. Labs Karsums un sliktākais Karsums – tā nav liela atšķirība. Viņš ir vienkāršs puisis, taču katrā jautājumā viņam ir savs viedoklis. Turklāt viņam ir latvietim tik trūkstošā īpašība – viņš negriež ceļu nevienam. Aizvadītās sezonas laikā ļoti progresēja Guntis Galviņš, viņš bija labākais aizsargs komandā.

Labākie ārzemju spēlētāji?
Laikam nenosaukšu nevienu... Patiešām. Viņi visi ir ļoti labi cilvēki, arī labi hokejisti, taču mums ir jāsaprot viena lieta – KHL ir otra spēcīgākā līga pasaulē. Kad spēlētājs atbrauc no Ziemeļamerikas, viņam nepieciešams laiks, lai iejustos lielajos laukumos. Te viss sākas ar labu slidojumu un vēlmi cīnīties katrā spēles epizodē. Šosezon man pietrūka Marsela Hosas, saku to godīgi. Kad viņš pagājušajā sezonā pievienojās komandai es viņam teicu: „Ja spēsi strādāt aizsardzībā, tad komandas biedri tevi cienīs un respektēs!” Ar savu darbu viņš apliecināja, ka vēlas būt šeit. Guva arī vairākus svarīgus vārtus.

Kādi ir Jūsu tuvākie nākotnes plāni?
Kā jau teicu sarunas sākumā, man nepieciešams laiks. Dzīvosim redzēsim, hokejs ir visa mana dzīve, šaubu nav.

Vai varam Jūs gaidīt atgriežamies Rīgā ne tikai kā tūristu, bet, iespējams kā treneri?
Ar prieku, taču - ne pie šīs komandas vadības... Kluba vadībā vajadzīgi cilvēki, kuri runā hokeja valodā. Ja nesanāks kā trenerim, noteikti atgriezīšos kā tūrists - kopā ar sievu, draugiem, paziņām.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-11 12:54, pirms 11 gadiem
Sakarīga intervija ar sakarīgu veci!Kamēr āksts Savickis pie stūres labāku mums neredzēt.
, 2012-11-11 12:56, pirms 11 gadiem
Interesanta intervija.
, 2012-11-11 12:58, pirms 11 gadiem
Juris Pekai iedeva sūdu čupu un pateica lai uztaisa torti, protams, nesanāca. Žēl viņa, novēlu iegūt labu darba vietu, kur spēlētāji spēs realizēt viņa norādījumus, kur ir C uzšuves cienīgs spēlētājs. Veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-11 13:04, pirms 11 gadiem
Paldies tev Pekka Vienmēr esmu teicis, ka tu es labs treneris, un saku vēljoprojām.
Arī celtnieks ceļ māju no materiāliem, tādiem kuriem viņš grib, nevis no tādiem ko viņam iedod..... Savickis - klauns uzvalkā!!!!!
, 2012-11-11 13:05, pirms 11 gadiem
Lāčplēša brālis rakstīja: ģinamai jādomā par pāslikvidāciju, bet spēlētājiem par spēlēšanu sava līmeņa līgās - Mongolijā,Japānā,Ķīnā,Uzbekistānā u.c.
Tev tiešām nav smadzenes.....
, 2012-11-11 13:05, pirms 11 gadiem
Kkas bija jāmaina pie šādas dinamo spēles, bet nu galīgi nebūtu bēdīgs jā šoreiz vainīgos meklētu no treknā un vēderainā gala!
, 2012-11-11 13:05, pirms 11 gadiem
Savickim ir jāpieslēdz sava smadzene reālitātei lai gan diezvai tas kautkad notiks.. tagad visas bumbas jau ir uzveltas uz Abolu, "tagad IR Abola iespēja" aha no čaumalām var uzcelt pili
diemžēl ir kā ir, gaidam nākamo sezonu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-11 13:07, pirms 11 gadiem
nu redz....Savickis pirms sezonas izvirza nereālus mērķus- Gagarina kauss- bet pat necenšas ieklausīties trenerī!Savāc - peč viņa domām vislabāko sastāvu kāds jebkad Dinamo ir bijis- un liek no Pekam radīt brīnumu Lipmanam daļa taisnības arī bija,kad kritizēja Dinamo vadību....nu nav šogad DInamo tik labs sastāvs kā otrajā un trešajā sezonā...tas pats Ņiživijs vairs nav tas Ņiživijs,kurš bija otrajā un trešajā gadā..tāpat arī Ankipāns...Jā jaunie sitās,bet ar ciņassparu vien nepietiek,lai regulāri gūtu vārtus,vajag arī meistarību..pēc 2-3 gadiem,turpinot cītī strādāt,jaunie būs lieli palīgi rezultāta veidošanā,bet pagaidām tā nav..pirms gada pats Savickis tak teica,ka prioritāte ir jauno hokejistu audzināšana ( un protams par labām naudām pārdošanai bagātajiem klubiem),tapēc dīvaini,ka pats izvirza neloģiski un nesasniedzami augstus mērķus klubam,ja tai pat laikā hokeja filozofija ir pretēja...jā,ja klubā būtu Dārziņš,Miķelis,Sprukts un pāris augstas klases ārzemnieki,tad varētu no trenera prasīt ja ne īsti gagarinu,tad vismaz iekļūšanu labāko 4triniekā...tā ka Savickim būtu jāpaseko tam,ko runā pats...nevis tēlot visuzinošo hokeja speciālistu...
, 2012-11-11 13:07, pirms 11 gadiem
Nu nav tas piķis un viss. R-kalio gaidīja kādu spēlmani, bet nesardzirdēja no vadības, ka nav naudas, vadība nesadzirdēja R-kalio, ka vajag vienu Hossu. Viens otru nesaprata, rezultāts nu ir. Pieļauju, ka pie šis situācijas pareizu spēles taktiku tomēr izvēlētos Šuplers, nesaku ka viņu tagad vajag. Nu bija kas jāmaina, tas skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-11 13:12, pirms 11 gadiem
Kamēr Svētais Juris maisīsies lietās,kurās viņš neko nesaprot,tikmēr neko labāku nevaram gaidīt!
, 2012-11-11 13:14, pirms 11 gadiem
Man viņš patika ! Pēc šādas intervijas neviens Labs ģenerālmenedžeris nenāks pie Savicka un Kalvīša strādāt, Opuļskis der HK Rīgai ! Īstenībā, nākošgad būtu labāk spēlēt VHL, ja turpināsim tēlot nabagmāju. Daudzi labi vārtsargi sēž rezervē - Stepanek, Gelasvili utt. Ja nevaram atlļautie Kuldu par 200.000, Pujacu par 250.000, Bārtuli par 280.000, Masaļski par 300.000 - tad tilai VHL !!!
, 2012-11-11 13:15, pirms 11 gadiem
un kāda mums būtu aizsardzības līnija,ja komandā būtu Kulda,Bārtulis,Ozo,Pujacs..bet nu jā Savickim labāk zināms,kapēc mums nav tādu spēlētāju komandā..
, 2012-11-11 13:18, pirms 11 gadiem
Lāčplēša brālis rakstīja: šodien paskatījos LAT-SVK 2010, kur spēlēja glorificētie Sprukti,Dārziņi,Rēdlihi, nu ko lai saka - NHL līmeni nevilka acīmredzami, un arī KHL bija viduvējības.
tik diezkapēc šīs viduvējības KHL ir spēlējušas labi (Dinamo sastāvā),ka ir izpelnījušās bagāto klubu uzmanību un ir nopirktas? viduvējība esi tu,kurš neko nav sasniedzis un nekad nesasniegs...
, 2012-11-11 13:19, pirms 11 gadiem
Ja jau Ozo aizstāvēja Pekku,tad varam vēlreiz pārliecināties,ka RD vadība ir apaļas nulles un krievu naudas bāzēji savās kabatās,kam pie vienas vietas ir gan valsts,gan hokejisti.Vēlreiz var pārliecināties,ka čekists,valsts prezidents un vienkārši ruksis NEVAR VADĪT HOKEJA KLUBU.
, 2012-11-11 13:20, pirms 11 gadiem
Veiksmi Pekam atrast labu klubu, ar kuru strādāt.. Savickis & Co ir amatieru kantoris!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-11 13:23, pirms 11 gadiem
arī es biju tas, kurš apgalvoja, ka Peka ir jāatlaiž, lai sagaidītu kādas izmaiņas komandas spēlē. izlasot šo interviju, liekas ka trenerim nav īsti teikšanas Dinamo komandā, jo visu nosaka komandas īpašnieki un trenerim jāstrādā ar to ko viņam iedod, nevis ko viņš ir izvēlējies. Tagad liekas, ka kamēr Savickis nemainīs pieeju komandas vadībai, neko labāku mums sagaidīt nespīd.
, 2012-11-11 13:23, pirms 11 gadiem
Lāčplēša brālis rakstīja: Labi vien ir, ka nav, ģinama ir kā vīruss, kas inficē labus, perspektīvus spēlētājus, cerams tevis minētie būs tālāk no ģinamas, tad viņiem ir iespēja sevi pilnveidot, arī izlasē minētie spēlē daudz labāk par ģinamo
tu gan esi lo*s..tiko pats noliki ka šie spēlētēji ir khl viduvējības un izlasē spēlē slikti,tagad tu apgalvo ka tāpec ka nespēlē dinamo,viņi izlasē spēlēs daudz labaak..tu vispar saproti ko raksti?mulkis..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-11 13:28, pirms 11 gadiem
Bet redz ir viena lieta, cilvekam ir japrot ari spelet uz instrumenta ko vinjam iedod nevis to ko vinsh pats izvelas. Ta ari ir sava veida meistariba trenerim.

Kurs ir teicis ka Pekka ar savu izveletu materialu buutu komandu uzvedis augstak??? Gan jau vinsh buutu savus somus panemis no kuriem jega nekada.
, 2012-11-11 13:29, pirms 11 gadiem
Irbe123 rakstīja: Paldies tev Pekka Vienmēr esmu teicis, ka tu es labs treneris, un saku vēljoprojām.
Arī celtnieks ceļ māju no materiāliem, tādiem kuriem viņš grib, nevis no tādiem ko viņam iedod..... Savickis - klauns uzvalkā!!!!!
Tadaaa gadijumaa tev nav ne jausmas, kas ir celtnieks. Celtnieks ne tikai cel maaju no tadiem materialiem kadus vinam iedod, bet arii to dara taa, kaa vinam liek to dariit.
Sajaa gadijumaa Pekka nebija ne celtnieks, ne ipasnieks, ne autoritate. Pareizs lemums - atlaist, jo komandai nav vel jadomaa par nakamo sezonu, c'mon 7i punkti un esam iekshaa playoff, jadomaa un jakoncentrejas katra nakamajai spelei vienakris, nevis jadomaa par nakamaa gada 60 speleem, pff.
, 2012-11-11 13:29, pirms 11 gadiem
Lāčplēša brālis rakstīja: Kulda,Pujacs,Bārtulis nekad nav spēlējuši ģinamā tāpēc arī ir izlases līderi aizsardzībā.
Ozo - pirmkārt jau nespēlē izlasē, bet 2 aizvadītie gadi ģinamā viņu ir pamatīgi sabojājuši, jo Atlantā viņš rāda, pareizi - NEKO, ne velti Atlant ir iegādājusies aizsargu no NHL.
Pujacs ir spelejis Dinamo, ja kas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-11 13:30, pirms 11 gadiem
izklausās neticami, ka sastāvu komplektē bez konsultēšanās ar treneri un izrādās - pat bez ģenerālmenedžera ziņas.

un beigās visai savāktajai varzai ar Telkvistu, Ivanānu un 5 šrempiem laukumā uzdod cīnīties par Gagarina kausu.

vienkārši smieklīgi!
, 2012-11-11 13:31, pirms 11 gadiem
noladets rakstīja: Tadaaa gadijumaa tev nav ne jausmas, kas ir celtnieks. Celtnieks ne tikai cel maaju no tadiem materialiem kadus vinam iedod, bet arii to dara taa, kaa vinam liek to dariit.
Sajaa gadijumaa Pekka nebija ne celtnieks, ne ipasnieks, ne autoritate. Pareizs lemums - atlaist, jo komandai nav vel jadomaa par nakamo sezonu, c'mon 7i punkti un esam iekshaa playoff, jadomaa un jakoncentrejas katra nakamajai spelei vienakris, nevis jadomaa par nakamaa gada 60 speleem, pff.
Pilniigi piekritu. Mums vel ir ceriibas, jo play-off vilciens vel nav aizbraucis.
, 2012-11-11 13:32, pirms 11 gadiem
Lāčplēša brālis rakstīja: Pekam nav jāiemāca kā iemest, tas ir jāiemāca jau bērnībā.
Somi KHL ir pieprasīta prece tāpēc viennozīmīgi, ka ar somiem sastāvā rezultāts būtu labāks, bet nu no ģinamas jau kā no mēra bēg labi spēlētāji, ne velti Irbe teica, ka ieguvējs ir tikai Peka, ka tika vaļā no šī kluba.
Bet jautajums ir tads - vai Pekka ar savu materialu buutu pacelis komandu augstak???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-11 13:33, pirms 11 gadiem
Kam vispār pieder akciju paketes "Dinamo" ? Ir cerības, ka vadība var mainīties, vai tur viss pieder tiem, kas tagad ir augšā, un viņi jau netaisās algot kompetentus cilvēkus, bet vēlas spēlēt hokeja komandas vadīšanas spēlīti?
, 2012-11-11 13:33, pirms 11 gadiem
Lāčplēša brālis rakstīja: Kulda,Pujacs,Bārtulis nekad nav spēlējuši ģinamā tāpēc arī ir izlases līderi aizsardzībā.
Ozo - pirmkārt jau nespēlē izlasē, bet 2 aizvadītie gadi ģinamā viņu ir pamatīgi sabojājuši, jo Atlantā viņš rāda, pareizi - NEKO, ne velti Atlant ir iegādājusies aizsargu no NHL.
ja nezināji tad Pujacs ir spēlējis Dinamo..bet tāds lo*s kā esi tu,kurš audzis mucā un barots caur spundi un tagad izlaists brīviba,jo muca kļuva par šauru,to nevarēja tak zināt
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.