Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Morozovs: "Rīgas un Minskas "Dinamo" spēlēs sešus savstarpējos mačus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Morozovs: "Rīgas un Minskas "Dinamo" spēlēs sešus savstarpējos mačus"
Aleksejs Morozovs. Foto: KHL

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksejs Morozovs norāda ir izpratne par to, kādā veidā Rīgas "Dinamo" jauno sezonu varēs sākt mājās. 3. septembrī Rīgā viesosies Nursultanas "Barys".

Koronavīrusa pandēmijas izraisīto ceļošanas ierobežojumu dēļ tika domāts, ko darīt ar KHL ārzemju klubiem. "Pekinas "Kunlun Red Star" pārceļas uz Mitiščiem. Spēļu kalendārs sastādīts tā, lai Kazahstānas, Somijas un Baltkrievijas klubu sezonu sāktu izbraukumā. Kazahstānā patlaban ir aizliegts aizvadīt sporta pasākumus, bet komanda jau trenējas un gatavojas," atklāj Aleksejs Morozovs. "Rīgas "Dinamo" sāks savās mājās. Ir sapratne kā, tas tiks organizēts, esam kontaktējušies. Zinām, ka ir ierobežojumi, taču tie viņiem ļaus čempionātu sākt mājās."

KHL optimālais komandu skaits ir 24, jaunajā sezonā gan spēlēs tikai 23 vienības, līdz ar to bija grūti izveidot maču kalendāru. "Lai visām komandām būtu vienāds spēļu skaits (60), Minskas un Rīgas "Dinamo" nāksies spēlēt sešus savstarpējos mačus," informē līgas prezidents. "Nākamgad gaidām atpakaļ Vladivostokas "Admiral", kas mūs nav pametis pavisam, bet tikai paņēmis pauzi izveidojušās situācijas dēļ. Nākamgad visi klubi būs vairāk vai mazāk vienādos apstākļos un savā starpā spēlēs vienādu maču skaitu."

Koronavīrusa uzliesmojuma gadījumā būs iespēja pārcelt spēli. Taču var izveidoties arī situācija, kad to nevarēs izdarīt, piemēram, janvārī, tuvojoties izslēgšanas spēlēm. "Tādā gadījumā būsim spiesti klubam piešķirt tehnisko zaudējumu - 0:5."

22.-24. janvārī Rīgā risināsies KHL Zvaigžņu spēles nedēļa. "Tas ir viens no zīmīgākajiem KHL pasākumiem. Rīga atsūtīja prezentāciju ar interesantu piedāvājumu. Izvērtējot vairāk nekā 10 parametrus, izvēlējāmies Rīgu. Tagad notiek gatavošanās. Ceru, ka mums nekas nepatraucēs pienācīgi aizvadīt to nedēļas nogali," saka KHL vadītājs.

Jauno saslimšanas gadījumu skaits Krievijā turas vienmērīgā līmenī ar tendenci samazināties: pirms dažām nedēļām bija 9000 un daži simti diennaktī, pēcāk 6000 un daži simti, bet pagājušajās trijās nedēļās bija jau 5000 un daži simti diennaktī - ar tendenci samazināties, liecina worldometers.info/coronavirus apkopotie dati.

Izmantotie resursi:
Rossija 24 / championat.com
Rossija 24 / sport-express.ru

     [+] [-]

, 2020-08-11 20:32, pirms 4 gadiem
Domāju, ka Rīgas Dinamo Minskā būs jāspēlē mājas spēļu formā, ņemot vērā kādas ir Rīgas Dinamo viesu formas (kājas).