Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

papildināts Sprukts: ""Dinamo" zaudēja, nevis "Torpedo" uzvarēja"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sprukts: ""Dinamo" zaudēja, nevis "Torpedo" uzvarēja"
Jānis Sprukts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta avīze, f64

Šodien no cīņas par Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausu izstājās Rīgas "Dinamo", kas pirmās kārtas izšķirošajā spēlē neprata gūt vārtus (0:2) un sērijā ar 3-4 piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" priekšā. Pēc "Dinamo" uzbrucēja Jāņa Sprukta domām, rīdzinieki zaudēja, nevis sāncenši uzvarēja.

Sprukts: ""Dinamo" zaudēja, nevis "Torpedo" uzvarēja"

Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Jānis Sprukts: "Lai uzvarētu sērijā, "Dinamo" nedaudz pietrūka veiksmes. Bija momenti, mēs centāmies. Taču sāncenši arī nepadevās un cīnījās līdz galam. Sērija bija līdzīga. Apsveicu "Torpedo" ar panākumu un vēlu veiksmi turpmākajos "play-off" raundos.

"Dinamo" zaudēja, nevis "Torpedo" uzvarēja. Bijām gatavi sērija, taču ceturtajā spēlē zaudējām koncentrēšanos. Tas mūs izsita no sliedēm. Bet pēc tam bija cīņa uz dzīvību un nāvi. Šodien atkal nevarējām iemest. Paši vainīgi."

Sprukts "play-off" kļuva par "Dinamo" labāko snaiperi, septiņās spēlēs sāncenšu vārtsargu pārspējot piecas reizes. Divas no trim uzvaru nesošajām ripām tieši centra uzbrucēja rēķinā. Vēl viņš pievienoja trīs rezultatīvas piespēles, kļūstot par Rīgas kluba otro rezultatīvāko spēlētāju.

Kovaļs: "Mums veicās"

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vārtsargs Vitālijs Kovaļs: "Pirmkārt, gribu pateikt paldies sāncenšiem par tik lielisku sēriju. Ņižņijnovgorodas un Rīgas līdzjutējiem uzvedām īstu izrādi. Grūti atrast vārdus, lai aprakstītu, cik daudz spēka zaudējām šajā sērijā. Bija ļoti grūti.

Rīdzinieki praktiski visās spēlēs kontrolēja mača gaitu, viņiem piederēja pārsvars. Bija jāatdod daudz spēka, lai gūtu izšķirošo uzvaru.

Jā, "Dinamo" daudz meta no distances, taču aktīvi cīnījās par atlēkušajām ripām, mēģināja mainīt ripas trajektoriju. Bija grūti, pastāvīgi jābūt modram. Viņi lieliski zināja, ko dara. Kvantitāte agri vai vēlu pāriet kvalitātē. Vēl jo vairāk, ja sastāvā ir tādi meistari. Atklāti runājot, mums šodien daudzos momentos vienkārši paveicās – vieglāk bija iemest nevis netrāpīt. Iespējams, kaut kādi augstāki spēki nostājās mūsu pusē.

Sērijā pret Maskavas "Dynamo" sava laukuma priekšrocības noteikti palīdzēs. Redzējāt, kas šodien notika tribīnēs. Mūsu līdzjutēji – septītais spēlētājs."

Kovaļs šodien atvairīja visus 34 rīdzinieku metienus un aizvadīja pirmo sauso spēli Gagarina kausā. Viņš sargāja "Torpedo" vārtus visās septiņās spēlēs, atvairot 94,1% rīdzinieku metienu un vidēji spēlē ielaižot 1,97 vārtus.

Nilsons: "Uzvarai pilnībā noticēju tikai pēc otrajiem vārtiem"

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzbrucējs Roberts Nilsons: "Šodien spēlējām lieliski. Jā, iemetām vien divus vārtus, bet uzvarai pietika. Un mēs šo panākumu nopelnījām. Par "Dinamo" izveidoto momentu daudzumu jāprasa treneriem. Taču es uzskatu, ka aizsardzībā spēlējām labi, īpaši jāatzīmē Kovaļa sniegums.

Kad pilnībā noticēju uzvarai? Tikai tad, kad [komandas kapteinis Mihails] Varnakovs iemeta tukšos vārtos un panāca 2:0. Tad kļuva skaidrs, ka ejam tālāk.

Nedomāju, ka iepriekš aizvadītā septiņu spēļu sērija būs noteicošā spēlēs pret Maskavas "Dynamo". Mums ir vairākas dienas atpūtai. Domāju, ar to pietiks."

Nilsons kļuva par "Torpedo" labāko piespēlētāju sērijā pret "Dinamo" – septiņos mačos viņš partneriem asistēja piecas reizes. Taču pārspēt rīdzinieku vārtsargus viņam neizdevās, par spīti deviņiem izdarītajiem metieniem.

Zainuļins: "Uzvaras vārti – veiksme"

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzbrucējs Ruslans Zainuļins: "Pietiekami ātri iemetām vārtus, bet turpinājumā centāmies saglabāt vadību. Droši vien tā bija mūsu kļūda. Ja nebūtu Kovaļa, viss varēja beigties bēdīgi. Viņš šodien aizvadīja līdera spēli.

Kāpēc lai mums būtu šaubas pirms spēles? Laukumā devāmies, lai uzvarētu. Velti visu gadu strādājām, trenējāmies un spēlējām?

Jā, gūtajos vārtos paveicās. Metu ripu uz vārtu priekšu, bet tā ielidoja vārtos. Veiksmīgi trāpīja, un paldies Dievam!

Kur laiks, lai sagatavotos nākamajai sērijai? Pret "Dynamo" spēle jau pēc divām dienām. Savukārt viņi atpūtās daudz. Centīsimies atgūties un tikt vēl tālāk."

Tieši Zainuļins šodien guva spēles un sērijas uzvaras vārtus. Pirms tam sešās spēlēs viņš bija izdarījis tikai vienu rezultatīvu piespēli.

"Torpedo" pirmo spēli pret "Dynamo" aizvadīs otrdien.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

1 2 3 87 komentāri

+260 [+] [-]

, 2012-03-10 20:12, pirms 12 gadiem
Vismaz Sprukts būs atpūties uz čempi!
Slēpts komentārs: garais 193

+161 [+] [-]

, 2012-03-10 20:12, pirms 12 gadiem
spruktu liec miera pateicoties vina mainai mes tik labi nospelejam

 +40 [+] [-]

, 2012-03-10 20:13, pirms 12 gadiem
Tagad atliek gaidit cik no RD pateiks ka nespeles PČ....dzekiem ligums beidzies un dazs labs bus saudzigaja rezima kamer nebus jauan darba vieta

 +25 [+] [-]

, 2012-03-10 20:14, pirms 12 gadiem
nu, Sprukt, lai izlasē arī šitā džeki nokapātu! malači!

+105 [+] [-]

, 2012-03-10 20:16, pirms 12 gadiem
Ko tur Kovals muld par lidzjutejiem?
Vajadzeja paskatities uz vinu sejam visas speles garuma, vini visi labi saprata ka Dinamo spele labak, pa reto kaut ko blava!
Torpedo iemeta vienus vartus pec kartejas musu vartsarga kludas un visu speli sedeja aizsardziba, un tas majas spele?
Ceru zu Znaroku, nepatik Torpedo.......

 +70 [+] [-]

, 2012-03-10 20:17, pirms 12 gadiem
Interesanti, ka mums skatītāji ir 6tais laukuma spēlētājs, bet Torpedo - 7tais. Tas laikam šodien bija izšķirīgi .
Ja no pietni, paldies vismaz kovaļam, ka neceļ snīpi gaisā, bet atzinīgi novērtē Dinamo centību.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-10 20:20, pirms 12 gadiem
Pilnībā piekrītu Spruktam!

Bet nu jā, tāpēc tas ir hokejs un nevienmēr te viss notiek loģiski!

Koval, 7.tais laukuma spēlētājs, are you kidding me?
tikai švilpj un kliedz,kad golu iemet,bet nu ok varbūt tā tik pārraidē liekas, vismaz malacis, ka atzina ,ka paveicās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +29 [+] [-]

, 2012-03-10 20:24, pirms 12 gadiem
Nespēja un neprasme realizēt savus momentus izšķīra šīs sērijas rezultātu . Tik daudz momentu kā šajā spēlē ārprāc .... Ja pirmiem neiet , tad nav ko cerēt pozitīvu rezultātu , dienžēl slotaskāti pa reizei jau izšāvuši ( Cipulis , Lucenius )un tas arī viss.

  +6 [+] [-]

, 2012-03-10 20:24, pirms 12 gadiem
žēl tik tiešām.liekas ka bijām vairāk pelnijuši tikt tālāk.vnk vēl jo vairāk šīs muļķīgās kļudas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +30 [+] [-]

, 2012-03-10 20:26, pirms 12 gadiem
Varbut, ka pat labi vien ir, ka izkrita pirmaja karta. Varbut beidzot speletaji uz PC savaksies un centisies tiesam kautko izcinit.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-10 20:27, pirms 12 gadiem
Pilniibaa piekriitu Spruktam

  +4 [+] [-]

, 2012-03-10 20:27, pirms 12 gadiem
juings rakstīja: Nespēja un neprasme realizēt savus momentus izšķīra šīs sērijas rezultātu . Tik daudz momentu kā šajā spēlē ārprāc .... Ja pirmiem neiet , tad nav ko cerēt pozitīvu rezultātu , dienžēl slotaskāti pa reizei jau izšāvuši ( Cipulis , Lucenius )un tas arī viss.
vienkarsi Holt+Jucers<Kovals........
Matematika ir vienkarsa

 +24 [+] [-]

, 2012-03-10 20:29, pirms 12 gadiem
kas atiecas uz Torpedo speletajiem, tad man patika, ka visas serijas gaita komentaros speletaji bija loti solidi, vienmer uzslaveja RD, vienmer uzsvera cik laba komanda ta ir un cik gruti spelet.
Nav taka dazkart, kad vienas komandas speletaji metajas ar solijumiem un spilgtam frazem par to ka uzvaretajs jau zinams u.t.t.

 +11 [+] [-]

, 2012-03-10 20:32, pirms 12 gadiem
Vārdu spēlēs jau Sprukts ir spēcīgs , cerams spēka pietiks arī izlasei.

 +31 [+] [-]

, 2012-03-10 20:44, pirms 12 gadiem
Labi viss, shtrunts ar Dinamo, tagad uz PC tur gan vajadzees padejot...
Slēpts komentārs: KrokodiIs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2012-03-10 21:00, pirms 12 gadiem
Visu cieņu kovaļam vins šajā sērijā parādija vnk lielisku spēli!!
Paldies Dinamo par skaistajām uzvarām, un lieliskajām emocijām.

Ar nepacietību gaidu nākamo sezonu !
turās nakamgad gaidam labāku sniegumu !
Slēpts komentārs: Povečerovskis

 +26 [+] [-]

, 2012-03-10 21:05, pirms 12 gadiem
Šie mūžīgie komentāri: "Mēs esam labāki, mēs kontrolējam spēli.." Ņefiga! Labāki ir tie, kas uzvar! Kā Pekka sezonas sākumā teica: "Kā jums šķiet, kāpēc spēlētāji saņem lielas algas labākajās līgās? Jo viņi var iemest!"

 +16 [+] [-]

, 2012-03-10 21:05, pirms 12 gadiem
Kovaļs laikam nezina, ka Dinamo sastāvā ir spēlētāji, kuri specializējas tieši uz neiemešanu situācijās, kad vieglāk iemest nekā neiemest.

 +51 [+] [-]

, 2012-03-10 21:05, pirms 12 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Es ceru, ka Sprukts nepiedalīsies PČ, jo manuprāt, Dinamo sagādā vairāk prieka (uzvaru vairāk, vieta labāka) nekā LV izlase, tāpēc labāk lai Dinamo vadošie spēlētāji SPRUKTS, KARSUMS, REDLIHS atpušās un PČ nepiedalās, jo labāk būs sagatavojušies nākamajai KHL sezonai!!!!
Vai nu tu esi provokātors ,vai idiots ,vai krievs,vai humorists.Kāda augstāka vieta,kur krievijas čempi pielīdzini PČ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-03-10 21:17, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Varbut, ka pat labi vien ir, ka izkrita pirmaja karta. Varbut beidzot speletaji uz PC savaksies un centisies tiesam kautko izcinit.
lai nu kāds bija pagājušā čempionāta iznākums, tomēr pirmās 2 spēles Latvija nospēlēja lieliski pret lielvalstīm.. maz trūka, lai kādu punktu izrautu

 +12 [+] [-]

, 2012-03-10 21:21, pirms 12 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Es ceru, ka Sprukts nepiedalīsies PČ, jo manuprāt, Dinamo sagādā vairāk prieka (uzvaru vairāk, vieta labāka) nekā LV izlase, tāpēc labāk lai Dinamo vadošie spēlētāji SPRUKTS, KARSUMS, REDLIHS atpušās un PČ nepiedalās, jo labāk būs sagatavojušies nākamajai KHL sezonai!!!!
Ceru, ka tas bija sarkasms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-10 21:27, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Vai nu tu esi provokātors ,vai idiots ,vai krievs,vai humorists.Kāda augstāka vieta,kur krievijas čempi pielīdzini PČ.
Nevis krievijas čempis, bet gan 2. spēcīgākā līga pasaulē. Un man tiešām lielāks prieks skatīties uz Dinamo uzvarām, nevis PČ, kur galvenais uzdevums ir uzvarēt vienu vājāko grupas komandu

  +6 [+] [-]

, 2012-03-10 21:28, pirms 12 gadiem
Mordehajs Levijs rakstīja: pret ko jāspēlē čempī?
Zviedriju Čehiju Krieviju Vāciju Dāniju Norvēģiju Itāliju

 +18 [+] [-]

, 2012-03-10 21:32, pirms 12 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Nevis krievijas čempis, bet gan 2. spēcīgākā līga pasaulē. Un man tiešām lielāks prieks skatīties uz Dinamo uzvarām, nevis PČ, kur galvenais uzdevums ir uzvarēt vienu vājāko grupas komandu
Otrā spēcīgākā ,bet ne izteikti un man tomēr svarīgāk ,lai PČ izdodas pieveikt Dāniju,Norvēģiju,Itāliju un pacīnīties ar Vāciju un cienijami nospēlēt pret SWE,RUS un Čehiju ,nekā iegūt piemēram gagarinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-03-10 21:36, pirms 12 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Nevis krievijas čempis, bet gan 2. spēcīgākā līga pasaulē. Un man tiešām lielāks prieks skatīties uz Dinamo uzvarām, nevis PČ, kur galvenais uzdevums ir uzvarēt vienu vājāko grupas komandu
Par kurām Dinamo uzvarām tev šosezon ir prieks? RD jau kārtējo sezonu neko nav sasnieguši. Jau pirms sezonas bija skaidrs, ka viņi finišēs 7. vai 8. vietā. "Lokomotīves" bojāeja iznīcināja pēdējās intrigas paliekas Rietumu konferencē.
Pleyoffā, kā jau tam vajadzēja notikt, izlido 1.kārtā. Par vienīgo panākumu var uzskatīt davlkšanu līdz 7.spēlei un tās pats notika ne bez tiesnešu palīdzības.
1 2 3 87 komentāri