Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ankipāns: "Trešajā trešdaļā atguvām iniciatīvu un spēle bija līdz pirmajiem vārtiem"

Andrejs Siliņš

Ankipāns: "Trešajā trešdaļā atguvām iniciatīvu un spēle bija līdz pirmajiem vārtiem"
Ģirts Ankipāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

LETA. Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles ar Kazaņas "Ak Bars" trešajā trešdaļā izdevies atgūt iniciatīvu, bet pēc tam duelis ritēja līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem, uzskata rīdzinieku galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

""Ak Bars" nospēlēja ļoti disciplinēti. Spēli var dalīt trijās daļās. Sākumā mums bija iniciatīva, bet pēc tam diezgan vienkārši atdevām pārsvaru. Trešajā trešdaļā atkal atguvām iniciatīvu un spēle gāja līdz pirmajiem vārtiem. Diemžēl tos guva "Ak Bars"," pēc dueļa pauda Ankipāns.

Kā vēstīts, rīdzinieki jau iepriekš šosezon zaudēja cerības uz dalību Gagarina kausa izcīņā, tomēr Ankipāns uzsver, ka sezonas pēdējos astoņos mačos problēmu ar motivāciju nebūs.

"Esam profesionāli sportisti. Mūs nemotivē tikai līgumi nākamajai sezonai. Hokejistiem ir vēlme sevi parādīt pretiniekiem un saviem skatītājiem. Vairāk vai mazāk, bet katru spēli viņi (skatītāji) ir," teica treneris.

Šajā nedēļas nogalē būs KHL Zvaigžņu mačs, līdz ar to turnīrā būs pārtraukums, no kura "Dinamo" atgriezīsies nākamajā ceturtdienā ar cīņu pret Habarovskas "Amur" komandu. Tālāk būs spēkošanās ar Minskas "Dinamo", šim mačam 20.janvārī notiekot zem atklātas debess Purvciemā, kā arī Hantimansijskas "Jugra" komandām.

"Labi, ka būs pārtraukums. Bijām ļoti sarežģītā ciklā - tālais izbraukums un pēc tam Špenglera kauss. Atpūtīsimies pāris dienas un tad atsāksim treniņus. Var just, ka zūd jauda un koncentrācija. Beigās tie sīkumi izšķīra spēles likteni. Ir tikai dažas dienas, lai atgūtu fizisko kondīciju," pauda Ankipāns.

"Komanda izpildīja taktisko plānu. Pelnīti izcīnījām uzvaru," kodolīgi dueli komentēja "Ak Bars" galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs.

Izmantotie resursi:
LETA