Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Krikunovs: "Jebkuram pret "Dinamo" klātos tikpat grūti kā mums"

Andris Liepa
Andris Liepa

Krikunovs: "Jebkuram pret "Dinamo" klātos tikpat grūti kā mums"
Iļja Krikunovs
Foto: hctorpedo.ru

Pēc zaudētās 6. spēles KHL „play-off” 1. kārtā un rezultātam sērijā kļūstot 3:3, Ņižņijnovgorodas „Torpedo” uzbrucējs Iļja Krikunovs atzina, ka pret Rīgas „Dinamo” tikpat grūti klātos arī jebkurai citai komandai.

Iļja Krikunovs: „Šodien ne pārāk labi spēlējām, vairāk no aizsardzības, lai gan parasti vairāk uzbrūkam. Nez kāpēc kaut ko gaidījām. Laikam cerējām cits uz citu, ka kāds iemetīs. Plus sestā spēle, mazliet bijām saguruši. Piecas spēles nesāmies kā mēs, tā viņi – grūti tomēr deviņās dienās aizvadīt sešas spēles. Nogurums sakrājas. Tāpēc arī spēle neiznāca īpaši skatāma. Domāju, mājās būs labāk, nedaudz atvilksim elpu.

Jā, Rīga pirmo reizi iemeta pirmā. Domāju, jebkurai komandai ir labi iemest pirmajai. Pretiniekam jātērē vairāk spēku. Tas vienmēr ietekmē rezultātu. Cik grūti atspēlēties? Grūti, protams. „Dinamo” ir ļoti sīksta komanda, ar viņiem vispār grūti spēlēt. Pie tam viņi visas četras sezonas tā spēlē. Domāju, jebkurai citai komandai sērijā ar rīdziniekiem klātos tikpat grūti.

Kāpēc pats esmu uzlabojis sniegumu? Labi partneri. Regulārajā sezonā bija dažādi apstākļi – reizi pats guvu savainojumu uz mēnesi pusotru, citu reizi traumējās maiņas partneri. Varbūt arī tagad veicas vairāk. Komanda rada momentus, pats radu, kaut kas sanāk, kaut kur paveicas. Septītā spēle? Mājās jāuzvar. Mājās jebkurā gadījumā spēlēt vieglāk nekā izbraukumā – savi līdzjutēji, savs laukums. Jāspēlē savs hokejs. Domāju, uzvarēsim, ja pieturēsimies pie savas taktikas.”

Roberts Nilsons: „Celis? Viss kārtībā, jūtos labi. Kāpēc neizpildu virāžas un esmu zaudējis ātrumu? Vienkārši uzkrājies nogurums, šodien jutos ļoti noguris. Vai 3:3 sērijā ir godīgs rezultāts? Nevar teikt, ka negodīgs, taču gribējās uz šo brīdi sasniegt labāku rezultātu. Priekšā septītā spēle, kurā mums jābūt zirgā. Septītās spēles ir īpašas, taču uzvaras recepte ir nemainīga – jāspēlē savs hokejs, rādot maksimālu pašatdevi. Šodien mums tas neizdevās, spēlējām slikti. Ja sestdien izdosies, uzvarēsim.

Kāpēc šodien spēlējām slikti? Labs jautājums [smejas]. Taču nezinu, kā uz to atbildēt. Gribējām kā labāk, taču nesanāca. Tomēr es neizdarītu kādus tālejošus secinājumus pēc šīs dienas mača. Vai sekoju „Salavat Yulaev” sekmēm [Nilsona iepriekšējais klubs – aut.piez.]? Sekoju visām komandām, bet „Salavat” jo īpaši – man tur ir daudz draugu. Zinu, ka rīt viņiem būs ļoti svarīga spēle. Domāju, būs nopietna cīņa, bet uzvarēs tā komanda, kurai būs labāka aizsardzība, jo uzbrukums abām komandām ir vienādi spēcīgs. Jutīšu līdzi Ufai.”

Vakar jau iepazīstinājām ar Krisa Holta izteicieniem, bet sarunā ar krievu žurnālistiem mūsu vārtsargs atzina, ka vakar nav bijis pārāk daudz darba: „Jā, nebija iemesla žēloties – mazāk metienu, mazāk sāpju, tas priecēja. Cerēju izturēt pilnu spēli, un nelielais metienu skaits palīdzēja. Jā, ja būtu pilnībā vesels, nepriecātos par to, jo man patīk visu laiku būt spēlē. Bet „Torpedo”, atšķirībā, piemēram, no SKA, met reti, bet precīzi. Viņi vairāk saspēlējas, cenšas mest no labām pozīcijām. Dažreiz tas strādā, dažreiz nē. Bet kurš gan zina, kā būs septītajā spēlē? Varbūt viņi pēkšņi sāks mest no jebkuras pozīcijas! Ņižņijnovgorodā laukums ir mazāks, viss notiek ātrāk. Vēl pamanīju, ka viņi bieži speciāli met garām, cerot uz ripas atlēcienu vai rikošetu. Statistikā tie netiek iekļauti, taču ir ne mazāk bīstami.

Vai mums tāpat būtu jādara, ņemot vērā, ka pa Kovaļa vārtiem izdarīti 240 metieni, bet gūti tikai 15 vārti? Varbūt, taču jūs nepareizajam cilvēkam prasāt [smejas]. Sakiet, 240? Kādus 100 var neskaitīt – tie ir uzmetieni, metieni no viduszonas un tamlīdzīgi. Protams, mums bija bīstami metieni, kad viņš glāba, taču kopumā kvalitatīvus metienus nemaz tik daudz neesam izdarījuši. Manuprāt, ar šiem „statistikas” metieniem mēs ļaujam Kovaļam būt spēlē. Man, piemēram, patīk, ja pa maniem vārtiem met no viduszonas – tas palīdz noturēt koncentrāciju, neatdzist. Citādi ir, ja gandrīz katrs metiens ir bīstams. Tādu metienu principā nav daudz un grūti visu laiku būt tonusā. Bet, runājot par septīto spēli, nav svarīgi kādu metienu taktiku izvēlēsimies – galvenais uzvarēt.

Kāpēc esmu ar kolu, nevis alu? Nē, ārsts nav aizliedzis, vienkārši jebkurā gadījumā šobrīd alu nedzertu. Alus ir tiem, kam sezona beigusies, bet mums tā turpinās. Jā, regulārajā sezonā to atļāvos, taču tāpēc tā arī ir regulārā sezona - kaut kā taču jāatslābinās, jāsamazina adrenalīna daudzums asinīs. Piemēram, nenojaušu, cikos šonakt varēšu aizmigt – pēc spēlēm ar to ir problēmas. Bet ar alu ir tā – izdzer vienu kausu un bez problēmām aizmiedz. Savukārt tagad atkal līdz 4-5 rītā vārtīšos pa gultu, pie tam jāmostas astoņos. Taču tagad ir „play-off”, un alus nav apspriežams. Ko daru, kad neizguļos? Neko, kompensēju pa dienu. Atnāku no treniņa un guļu. Ceru, ka šovakar tomēr ātri aizmigšu, jo jūtos ne pārāk labi un esmu noguris – piecas dienas nebiju trenējies.”

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +24 [+] [-]

, 2012-03-09 10:36, pirms 12 gadiem
Iļjuša mūsējos eleganti apspēlēja. Visu četrnieku un Holtu piedevām.

Interesanti, ka torpēdu līdzjutēji uzskata, ka Rīgas jaunība ir lielākais Dinamo trumpis - mūsu jaunie un mūžam jaunie labāk panesot grūto spēļu režīmu un vienkārši ir fiziski spēcīgāki (Pekas nopelns?) Salīdziniet ar Pučes analīzi (viņaprāt, pieredze sit jaunību, izņemot gadījumus, kad pieredze iemiesojas tik vecā un tik sagurušā onkulī kā Ozoliņš, tad pieredze vairs nesitot nevienu)...

 +27 [+] [-]

, 2012-03-09 10:40, pirms 12 gadiem
nav jākaunās par to, ka ar DR tik ilgi jāspēkojās, jo DR ir īsta elles mašīna, kas nekad nepadodas

 +81 [+] [-]

, 2012-03-09 10:41, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: dzer kolu tāpat kā es, tātad esam uz pareizā virziena, forma jāsaglabā līdz sezonas beigām
Iedzer indi un nesmirdi šeit
Gatavojamies 7.spēlei
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +47 [+] [-]

, 2012-03-09 10:45, pirms 12 gadiem
M
Teu Ozolinja vecumaa kaut desmit apljus uz slidaam noslidot

  +9 [+] [-]

, 2012-03-09 10:47, pirms 12 gadiem
Bet čaļi vai Jūs nezināt kas var būt labāks par šo ka DINAMO tiks tālāk bet Jums diemžēl....

 +10 [+] [-]

, 2012-03-09 10:49, pirms 12 gadiem
luniz rakstīja: M
Teu Ozolinja vecumaa kaut desmit apljus uz slidaam noslidot
Es tikai salīdzinu Torpedo fanu un superžurnālista - Lativijas sporta pelēkā kardināla Armanda Pučes par maksu izlikto viedokli. Konkrēti Puče izteicās, ka Torpēdu otrais un trešais aizsargu pāris izsmērējot Sandi gar vārtu stabiem, bet Torpēdu gadījumā viņu pārākā pieredze vienmēr esot tikai un vienīgi priekšrocība. Bet torpēdas uzskata, ka viņu komanda, un tieši viņu komanda ir drusku tā kā par vecu, lai viegli apspēlētu Ģinamu.

Par novēlējumu - paldies, strādāšu un centīšos.

 +11 [+] [-]

, 2012-03-09 10:58, pirms 12 gadiem
Kola visiem Amīšiem ir jau asinīs un Haburgers kuņģī...!!!!

 +16 [+] [-]

, 2012-03-09 11:08, pirms 12 gadiem
Krikunovs-„Šodien ne pārāk labi spēlējām, vairāk no aizsardzības, lai gan parasti vairāk uzbrūkam."
Kura tiesi spele Torpedo vairak uzbruka par mums????

 +25 [+] [-]

, 2012-03-09 11:12, pirms 12 gadiem
Nu redz, lūk arī Krikunova un Nilsona komentāri par iespējamo uzvarētāju sērijā ir kļuvuši daudz piezemētāki...

 +52 [+] [-]

, 2012-03-09 11:15, pirms 12 gadiem
un vēl, manuprāt, Krikunovam vajadzēja izteikties precīzāk:
Krikunovs: "Jebkuram pret "Dinamo" KLĀSIES tikpat grūti kā mums"

  +5 [+] [-]

, 2012-03-09 11:41, pirms 12 gadiem
Kā man patīk Holta attieksme,vot tas ir vecis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-09 12:23, pirms 12 gadiem
Vienīgā problēma, kad Dinamo baterijas reāli sēžās nost. Ja tiksim nākamajā kārtā, var arī 0:4 ieraut. Bet bumba apaļa, ripa melna un tapēc visiem patīk sports!
Par lielu Dinamo!

 +28 [+] [-]

, 2012-03-09 12:23, pirms 12 gadiem
M rakstīja: Es tikai salīdzinu Torpedo fanu un superžurnālista - Lativijas sporta pelēkā kardināla Armanda Pučes par maksu izlikto viedokli. Konkrēti Puče izteicās, ka Torpēdu otrais un trešais aizsargu pāris izsmērējot Sandi gar vārtu stabiem, bet Torpēdu gadījumā viņu pārākā pieredze vienmēr esot tikai un vienīgi priekšrocība. Bet torpēdas uzskata, ka viņu komanda, un tieši viņu komanda ir drusku tā kā par vecu, lai viegli apspēlētu Ģinamu.

Par novēlējumu - paldies, strādāšu un centīšos.
Godīgi sakot, pilnībā piekrītu Torpēdu līdzjutējiem. Tādi spēcīgi skrējēji kā Štāls, Meija, Bičevskis, Bukarts ir play-off spēlētāji (Cipulis uz play-offiem vispār ir zelta vērtē).
Sezonā, viņi neliekas, nekas īpašs, jo tad prasa rezultātu. Toties, tagad kādu degsmi viņu acīs var saredzēt un cīņassparu, viņi vienkārši ir nokausējuši pretiniekus ar savu aktīvo presingu. Tas ļoti labi bija redzams vakardienas spēlē, kad pretinieki, bija diezgan saguruši un lēni. + vēl viņi aizsardzībā kapā kā nelabie, un sūdus vēl nav savārījuši.
Tas ir viens no Dinamo stiprākajiem trumpjiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-03-09 12:43, pirms 12 gadiem
Un pateicoties vakardienai. RD fani atkal varēs vērot pasaules labāko hokeju. super
Slēpts komentārs: KaputHitler
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-03-09 13:22, pirms 12 gadiem
ralfino rakstīja: a pri4om te Loko?
Tev nesaprast!!

  +3 [+] [-]

, 2012-03-09 14:18, pirms 12 gadiem
Torpedo ir izteikta mājas komanda.Pēdējās 25 mājas spēlēs ir tikai viens zaudējums pamatlaikā pret Avangard,tāpēc liekot pretī izturību un pašatdevi papildlaikā noteikti paņemsim...

  +4 [+] [-]

, 2012-03-09 14:37, pirms 12 gadiem
Vajadzēja Robertam Nilsonam par to 4:1 sērijā uzprasīt, ko solīja pirms play off

 +20 [+] [-]

, 2012-03-09 14:40, pirms 12 gadiem
Hmmmm!!! Kā te lasu, KHL hokejistiem piemīt dīvains paradums pašiem uzdot sev jautājumus un pēc tam uz tiem atbildēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ikrnpk

  +3 [+] [-]

, 2012-03-09 18:14, pirms 12 gadiem
Vai tiešām hokejisti paši sev uzdod visādus jautājumus un pēc tam atbild un teksta autors ātri pieraksta blociņā?

  +7 [+] [-]

, 2012-03-09 18:19, pirms 12 gadiem
KaputHitler rakstīja: Lokomatīvei bija viegli tikt galā ar Dinamo,tikai vien sirēnas varēja dzirdēt!
Var teikt LOKO pārbrauca pāri mūsējiem!
Priekškam tu to piemini, āksts?

  -1 [+] [-]

, 2012-03-09 20:15, pirms 12 gadiem
Holtam nevajadzētu plātīties ar savām sāpēm un priecāties tā par maz metieniem, jo pretinieki šito uzzinās un izmantos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja