Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

"Dinamo" iemet trīsreiz, bet ar 2:4 piekāpjas Ufai

"Dinamo" iemet trīsreiz, bet ar 2:4 piekāpjas Ufai
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"Dinamo" hokejisti KHL čempionātā aizvadīja enerģisku cīņu ar "Salavat Yulaev" komandu, taču piedzīvoja zaudējumu 2:4, turklāt arī šoreiz pēc video pētīšanas komandai tika atņemts viens vārtu guvums.

Lai gan “Dinamo” pēdējos mačos bija izdevies tikt pie punktiem, uzvarēt nebija sanācis jau piecas spēles pēc kārtas, tiesa, arī “Salavat Yulaev” nav tas ērtākais pretinieks neveiksmju sērijas pārtraukšanai, jo līdzšinējas 14 tikšanās reizēs rīdzinieki uzvarējuši divreiz. Taču spēle savā laukumā piektdienas vakarā – protams, bija jācenšas sarūpēt saviem atbalstītājiem svētkus.

“Dinamo” centās jau no mača sākuma, uzreiz liekot strādāt viesu vārtsargam Juham Metsolam, tiesa, ripu vārtos nedabūjot. Diemžēl drīz vien tā nonāca Timura Biļaļova sargātajos vārtos, kad, izmantojot rīdzinieku nesaprašanos, pie labas iespējas tika Vladislavs Lukins, turklāt vēl pēc minūtes nelaimes gadījums piemeklēja Metjū Majoni, kurš par klupināšanu devās divas minūtes atpūsties uz noraidīto soliņa. Atpūta gan ilga tikai nedaudz vairāk par minūti, jo Pjotrs Hohrjakovs no vārtu priekšas panāca jau 2:0...

̎Salavat Yulaev ̎ hokejisti pa vārtiem bija metuši divas reizes un abās guvuši vārtus, un pēc šādas notikumu attīstības loģiska bija vārtsargu maiņa – laukumā devās Kristers Gudļevskis. “Dinamo” tūlīt noorganizēja vēl vienu Metsolas vārtu apšaudi, bet, kā jau pēdējos mačos pierasts, precīza metiena nebija. Kopumā periods aizritēja līdzīgā cīņā, arī metienu skaits bija vienāds (pa 7), tikai rezultāts uz tablo vēstīja par vienas komandas pārsvaru.

Otrā trešdaļa sākās ar diviem “Dinamo” noraidījumiem, turklāt otrajā piegājienā par elegantu ripas savākšanu gaisā divas minūtes nopelnīja Gudļevskis, bet viesi ne pirmo, ne otro vairākumu neizmantoja. Un mača 27. minūtē mazākumā par skaitliskā sastāva pārkāpumu nonāca paši. Rīdzinieki to aizvadīja aktīvi un beidzot nopelnīja arī veiksmi. Aizsargu saspēle beidzās ar Kristapa Sotnieka šāvienu un sarkano gaismu aiz viesu vārtiem – 1:2! Interesanti, ka jau mirkli pirms vārtu guvuma tika ieslēgta gaismas un dūmi, ar kuriem atzīmē vārtu guvumu, jo ripa trāpīja pa vārtu tīklu no sāniem, radot ilūziju, ka ir bijis vārtu guvums. Dažas sekundes vēlāk “uguņošana” bija tiešām nepieciešama.

Nepilnu minūti vēlāk pie rīdzinieku aizsardzības zonas robežas kļūdījās Grigorijs Paņins, faktiski uzdāvinot ripu Gintam Meijam, pret kuru tūlīt pat arī pārkāpa noteikumus. Šo vairākumu “Dinamo” gan neaizvadīja tik veiksmīgi kā iepriekšējo, un rezultāts nemainījās. Noraidījumu sērija turpinājās, turklāt atkal sēdēt vajadzēja viesiem. Šajā vairākumā lielākā jautrība pie Metsolas vārtiem izveidojās jau pēdējās sekundēs, bet soms ar lēkājošo ripu un lielu skaitu sāncenšu tika galā.

Mājinieku ofensīva turpinājās un galu galā noveda arī pie otrā vārtu guvuma. Marks Dzaneti no distances uzšāva pa sāncenšu vārtiem, kur labi nospēlēja Vitālijs Pavlovs, pielabojot metienu. ̎Salavat Yulaev ̎ hokejisti izskatījās pamatīgi apjukuši, un ̎Dinamo ̎ turpināja spiest un vēlreiz panāca vēlamo – ripa burzmā mainīja lidoja virzienu un pārsteidza Metsalu, nonākot vārtos. Kā gan tas pēdējos mačos pierasts, tiesneši devās pētīt video, lai noskaidrotu, vai vārti gūti pareizi, un darīja to ļoti ilgi. Un kā ierasts, tika atrasta kāja – šoreiz Dārziņa, pēc rikošeta un miera stāvoklī – un vārtu guvums netika ieskaitīts.

Piektie vārti mačā šajā trešdaļā gan tika gūti, un to paveica viesi… Divas minūtes par pārāk teatrālu kritieni soģi piešķīra Sotniekam, bet 18 sekundes vēlāk precīzi meta Jūnass Kempainens – 2:3. Līdz pārtraukumam bija atlikušas 34 sekundes vairs nemainījās, bet atmosfēra laukumā bija pamatīgi nokaitēta.

Trešajā trešdaļā aktīvāk uzbrukt, protams, centās dinamieši, kuriem vajadzēja atspēlēties, kamēr viesi, esot vadībā un atceroties trīs ripas savos vārtos otrajā periodā, vairāk bija noskaņoti uz sāncenšu plānu jaukšanu. Nedaudz vairāk par astoņām minūtēm līdz pamatlaika beigām ̎Dinamo ̎ aktivitāte beidzās ar sāncenšu divām minūtēm par spēli ar augstu paceltu nūju – cietējs šoreiz bija Majone –, taču izmantot šo iespēju neizdevās. Drīz vien nāca vēl viena šāda iespēja, pirms tās Ģirts Ankipāns pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, sazīmēja kombinācijas un salika vairākuma triecienmaiņu.

Komandai nostājoties uzbrukuma zonā, laukumu pameta Gudļevskis un ̎Dinamo ̎ sāka spēlēt ar sešiem laukuma spēlētājiem, taču izmantot vairākumu neizdevās. Sestais spēlētājs tika sūtīts laukumā arī vienādos sastāvos, taču arī šis pārsvars labumu nedeva. Vēl vairāk – ripu tukšos Dinamo ̎ vārtos dabūja Kempainens, panākot jau 2:4. Rīdzinieki piedzīvoja jau sesto zaudējumu pēc kārtas, bet nākamajā mačā komandu gaida ne mazāk nopietns pārbaudījums “AK Bars”

Rīgas "Dinamo" – Ufas "Salavat Yulaev" 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

Vārti: 2:33 Lukins (Majorovs) 0:1, 4:25 Hohrjakovs (Burmistrovs, Arzamascevs, vair.) 0:2, 27:28 Sotnieks (Balinskis, Dārziņš, vair.) 1:2, 36:25 Pavlovs (Dzaneti, Balinskis) 2:2, 39:26 Kempainens (Hartikainens, vair.) 2:3, 58:54 Kempainens (t.v.) 2:4
Soda minūtes: 10:14
Vārtsargi: Timurs Biļalovs (no 4:25 Kristers Gudļevskis) – Juha Metsola

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Timurs Biļalovs (Kristers Gudļevskis); Uvis Balinskis – Kristaps Sotnieks, Nerijus Ališausks – Metjū Majone, Kristaps Zīle – Artjoms Aļajevs, Marks Dzaneti; Gints Meija – Vitālijs Pavlovs – Koltons Gilīss, Kevins Klārks – Brendons Makmilans – Matiass Mitinens, Lauris Dārziņš – Līnuss Videls – Miķelis Rēdlihs, Rihards Marenis – Andris Džeriņš – Frenks Razgals, Mārtiņš Dzierkals


Slēpts komentārs: hamonds
Slēpts komentārs: Sers f
, 2018-12-07 22:15, pirms 5 gadiem
hamonds rakstīja: Ubagi.
par sevi jābūt labākās domās
, 2018-12-07 22:15, pirms 5 gadiem
Čeka dabūja aiz vaiga.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2018-12-07 22:17, pirms 5 gadiem
Pernakam, funarikam un franku kepkam kārtējais aizvaidznieks kā jau priekšādas tvoroga cienītajiem
#PaKrūmiem
, 2018-12-07 22:18, pirms 5 gadiem
Atbildot Dārziņam - daudziem latviešiem ir pamatota nepatika pret čekas līgu, un visu kas ar to saistās, tāpat ir krieviem attiecībā pret latviešiem, jo tiem pastiprināti tiek ieborēts, ka esam fašisti, nacisti un tā tālāk.Ja ir 50/50 momenti, tad tiesnesim ieslēdzas tā iezombētā nepatika un viņš kļūst emocionāls.Gols neskaitās, un par to, ka svilpāt še jums vēl 2.min par to, ka esat pretekļi. Politika.
, 2018-12-07 22:18, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pēcspēles intervijā Dārziņš pats atzina, ka ripa ieleca vārtos no viņa slidas.
Kur jautājumi?
Nu tas bija labi redzams arī video atkārtojumā - ripa atsitās pret slidzābaka virspusi un ieleca vārtos, bet kustības ar kāju vārtu virzienā nebija, tāpēc vārti bija jāskaita.
, 2018-12-07 22:19, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pēcspēles intervijā Dārziņš pats atzina, ka ripa ieleca vārtos no viņa slidas.
Kur jautājumi?
Pat ja ieleca, nekādas kustības tur nebija. Un pēc tam vel par simulēšanu iedot psc...
, 2018-12-07 22:19, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pēcspēles intervijā Dārziņš pats atzina, ka ripa ieleca vārtos no viņa slidas.
Kur jautājumi?
Kārtējo reizi netīšām uztrāpīji uz DR spēli?
, 2018-12-07 22:20, pirms 5 gadiem
Dēļ šitādiem video un pietiesātām uzvarām, kā tas bija šodien, pamazām sāk besīt KHL. Aiz matiem vienmėr izvelk Krievijas komandas...
, 2018-12-07 22:20, pirms 5 gadiem
Atkārtojumā skaidri redzams, ka Dārziņš ripai nepieskārās vispār, bet tā vārtos ielidoja no Filipa Larsena nūjas, lai ko Dārziņš neteiktu. Pat pieņemot KHL tiesnešu leģendāro aklumu, kustības ar kāju nebija. Šķiet, ka KHL speciāli neskaita Dinamo šos vārtu guvumus. Jau 4 pēdējās 4 spēlēs. Sviests, pērkami maitasgabali tie tiesneši.
, 2018-12-07 22:21, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pēcspēles intervijā Dārziņš pats atzina, ka ripa ieleca vārtos no viņa slidas.
Kur jautājumi?
Tak noskaties momentu. Klasiska spēles salaušana tur pat nav ko apspriest.
, 2018-12-07 22:21, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Atbildot Dārziņam - daudziem latviešiem ir pamatota nepatika pret čekas līgu, un visu kas ar to saistās, tāpat ir krieviem attiecībā pret latviešiem, jo tiem pastiprināti tiek ieborēts, ka esam fašisti, nacisti un tā tālāk.Ja ir 50/50 momenti, tad tiesnesim ieslēdzas tā iezombētā nepatika un viņš kļūst emocionāls.Gols neskaitās, un par to, ka svilpāt še jums vēl 2.min par to, ka esat pretekļi. Politika.
Var tikai piekrist šim viedoklim.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2018-12-07 22:23, pirms 5 gadiem
Neesi paspējis savas domas izteikt, kā vatesgalvas jau klāt un krāmē mīnusus.Ierijat sovoki..
, 2018-12-07 22:24, pirms 5 gadiem
Ko jūs te cepaties par kārtējo neieskaitīto golu,ja jau reiz vēl čekistēni spēlē utaino līgā,tad tas nozīmē,ka viņus apmierina krievu huiņas līgas noteikumi.
, 2018-12-07 22:24, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Tak noskaties momentu. Klasiska spēles salaušana tur pat nav ko apspriest.
Kas maksā tas pasūta mūziku.
Tā tas bija PSRS laikā hokeja čempionātā, tā tas ir Krievijas čempionātā.
, 2018-12-07 22:26, pirms 5 gadiem
Labas emocijas labi pavadīts vakars īsti latviskā gaisotnē. Nīgrajiem to nesaprsst.
, 2018-12-07 22:26, pirms 5 gadiem
Padumjš virsraksts.Ģinamka slīklst arvien dziļākā bedrē....
, 2018-12-07 22:27, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neredzēju to atlēcienu, bet tikai dzirdēju ko Dārziņš teica, un tāpēc bez komentāriem.
Attiecībā par simulēšanu, tad nekad neesmu sapratis to noteikumu, kad vienam dod par pārkāpumu, bet otram tajā pašā laikā par simulāciju. Manā izpratnē, ja ir pārkāpums, tad nekāda simulācija nevar būt, vai arī otrādi.
Tajā epzodē iedeva tikai Sotniekam par simulāciju.

P.S. Žēl, ka šī nedēļas nogale paies bez tramplīnlēkšanas PK, ne?
, 2018-12-07 22:28, pirms 5 gadiem
Kopš kura laika mainīti noteikumi? Pat Namejs dzirdējis Dārziņu- ielēca vārtos no slidas. Kur vēl jautājumi? Tīrs gols.
, 2018-12-07 22:29, pirms 5 gadiem
kārtējā tiesnešu uzvara tik tiešām drausmīga tiesāšana..
, 2018-12-07 22:30, pirms 5 gadiem
Salavecis2 rakstīja: Atkārtojumā skaidri redzams, ka Dārziņš ripai nepieskārās vispār, bet tā vārtos ielidoja no Filipa Larsena nūjas, lai ko Dārziņš neteiktu.
https://video.khl.ru/quotes/564381 No 2.minūtes.
, 2018-12-07 22:31, pirms 5 gadiem
Tik daudz vairakumi, tadas davanas, un nerealizeet, nu kauns, kauns. Bet tas gols bija jasklaita, Larijs pat nepieskaras. Nez kadas speles video momentu tiesnesi skatijas!! Nez, vai sados gadijumos tiek pienemtas ari sankcijas.
, 2018-12-07 22:31, pirms 5 gadiem
Namejs nezin ka var būt pārkāpums bet vēl pietēlo klāt. Piemēram ir pārkāpums var nekrist bet izfomā nokrist un bēl tā skaisti uzskatāmi. Jāmāca kā mazs bērns.
, 2018-12-07 22:32, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Namejs nezin ka var būt pārkāpums bet vēl pietēlo klāt. Piemēram ir pārkāpums var nekrist bet izfomā nokrist un bēl tā skaisti uzskatāmi. Jāmāca kā mazs bērns.
Tu nedomā, ka pārāk daudz Nameju piemini?
, 2018-12-07 22:32, pirms 5 gadiem
KHL ļoti zemā tiesāšanas līmeņa galvenā problēma ir tiesnešu nekonsekvence. Ne par velti šos zēnus nekur neatzīst, uz PČ nesauc. Katrs tiesā pa savam, katrs redz kaut ko savādāk un lemj savādāk, spēlētāji nesaprot kā spēlēt. Bardaks kā jau Krievijā.

paskatoties tos vārtus guvumus iekš KHL vispār nekas nav skaidrs. Nesen Ak Bars mājās pret Slovan ja nemaldos iemeta vārtus burtiski dauzot Slovana kīperu vārtsarga laukumā utt un pat video neiet skatīties, tad neieskaita piemēram Dinamo vārtus, kur Klārks esot vizuāli traucējis SKA kīperam

cik saprotu no pēdējiem lēmumiem, tad ar kāju vārtus neskaita vispār vairs KHL, pat ja neredzi vispār kur ir šaiba, kā pāris pēdējās spēles. lai gan protams Krievijā atkarīgs kurš ir tas, no kura iekrīt ripa vārtos.

laba spēle kopumā. Ufa vispār ir palikuši par bomāriem. Dārziņš pārguris atkal, ripu vispār nepārvalda. Ufas aizsargs Sergejevs spēlējot ar Semjonovu pārī uzvedās kā savā laikā Biezais, Bičevskis un Bukarts kopā ar Ivanānu - kādu pabaksta un fiksi aiz Semjonova muguras
, 2018-12-07 22:32, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tajā epzodē iedeva tikai Sotniekam par simulāciju.

P.S. Žēl, ka šī nedēļas nogale paies bez tramplīnlēkšanas PK, ne?
Tad acīmredzot arī bija tā simulācija.

Jā, esmu vīlies, ja atcēla kārtējo posmu. Pie tam ar komandu sacensībām.
, 2018-12-07 22:33, pirms 5 gadiem
Gaidu sankcijas pret tiesnešiem kuri skatījās video.
, 2018-12-07 22:34, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tu nedomā, ka pārāk daudz Nameju piemini?
Viņš ir ieguvis atkarību no manīm.
Īsts Namejnarkomāns.
, 2018-12-07 22:34, pirms 5 gadiem
Vai tā ir taisnība ka KHL vairs neskaita vārtus ja ripa trāpījusi pa uzbrucēja kāju,slidu? Ja kāja pat ir nekustīga.
, 2018-12-07 22:35, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neredzēju to atlēcienu, bet tikai dzirdēju ko Dārziņš teica, un tāpēc bez komentāriem.
Attiecībā par simulēšanu, tad nekad neesmu sapratis to noteikumu, kad vienam dod par pārkāpumu, bet otram tajā pašā laikā par simulāciju. Manā izpratnē, ja ir pārkāpums, tad nekāda simulācija nevar būt, vai arī otrādi.
Tieši tā-es arī to nekad neesmu sapratis,kā var būt vienlaicīgi pārkāpums un simulēšana!Tas nav loģiski !Nu vienreiz tiesnesis atļāvās tikai simulēšanu iedot,vienk.nenobijās no kārtējās Ankipāna dusmu lēkmes he he-tāds pārspīlēts jau bija tas Sotnieka kritiens..
, 2018-12-07 22:35, pirms 5 gadiem
Nameju pieminu jo filma Nameja gredzens patika
, 2018-12-07 22:36, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tad acīmredzot arī bija tā simulācija.

Jā, esmu vīlies, ja atcēla kārtējo posmu. Pie tam ar komandu sacensībām.
Man individuālās vairāk patīk tomēr, komandu arī, protams, ļoti interesē, bet tā interese ir daudz lielāka PČ un OS.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.