Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Bukarts: "Pats vaicāju "Dinamo", vai ir iespēja lauzt līgumu"

Bukarts: "Pats vaicāju "Dinamo", vai ir iespēja lauzt līgumu"
Roberts Bukarts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Rīgas “Dinamo” klubs vakar pavēstīja, ka pēc abpusējas vienošanās lauž līgumu ar Robertu Bukartu. Īsi pēc līguma laušanas hokejists sarunā ar portālu Sportacentrs.com izskaidroja situāciju un tās rašanās cēloņus.

"Pirms sākam šo sarunu vēlos pateikt, ka ap visu šo situāciju ir sacelta pārlieku liela ažiotāža," sacīja Roberts Bukarts. "Jo īpaši gribētu izcelt laikraksta “Diena” publikāciju, ka es esot atteicies doties uz Liepāju. Ar laikrakstu neesmu runājis un nezinu, kāpēc un kā viņi šo informāciju ieguva. Tas sagādāja nepatīkamus brīžus gan man, gan kluba vadībai, lai gan ne ar vienu no medijiem nebiju runājis pirms oficiālo papīru parakstīšanas."

Kāpēc viss izvērtās tā, kā izvērtās? Vai pats biji iniciators līguma laušanai, un cik ātri izdevās vienoties?
Bija saruna ar treneriem, kuri man pateica, ka jādodas uz Liepāju. Es teicu, ka nevēlos doties uz Liepāju un, vai ir iespēja lauzt līgumu pēc abpusējas vienošanos. Kluba vadība un ģenerālmenedžeris bija ļoti pretimnākoši un paldies viņiem par to, jo viņi saprata manu situāciju un ātri varējām vienoties par līguma laušanu pēc abpusējas vienošanās. Papīri netika uzreiz parakstīti, jo tas tomēr prasa laiku, lai tos sagatavotu, bet vienojušies mēs bijām jau sarunas dienā.

Vai punkts visam bija nosūtīšana uz Liepāju, vai arī jau iepriekš bija runas, ka tavi un kluba ceļi varētu šķirties?
Iespējams, jo jau ceturtdaļa sezonas ir pagājusi, un nejutu, ka kaut kas varētu mainīties.

Liepāja taču ir skaista pilsēta. Kāpēc negribēji doties turp? Aizbrauktu un gan jau drīz atgrieztos.
Liepāja ir ļoti skaista pilsēta, esmu tur jau bijis vairākkārt, un varu teikt tikai to labāko, bet sapratu, ka klubs ar šo soli mēģina pateikt, ka neredz man vietu sastāvā.

Ne tikai regulārajā čempionātā, bet jau pārbaudes mačos spēlēji maz, kur bija problēma? Kāds savainojums?
Pirmssezonas pirmajā pārbaudes spēlē guvu traumu, no kuras jau biju atguvies līdz Dzelzceļa kausam, taču maiņas, kādā komanda spēlēja pārbaudes mačos un sezonas sākumā, jau bija izveidotas pirms komanda devās uz ledus pirmssezonas treniņos.

Ar ko tu skaidro visai nesekmīgo sezonas sākumu? Vai Heikiles un Ābola prasības tiešām tik ļoti atšķiras?
Spēles stils atšķiras forčekā un vidējā zonā bez ripas, aizsardzība ir tieši tāda pati – spēlējām zonas aizsardzību. Somu speciālistam patīk, ka met no jebkuras pozīcijas, taču pie Ābola varēja vairāk kombinēt. Sezonas sākums nav nemaz tik traģisks kā daudziem šķiet.

Man pārsteigums bija Fēliksa Šica nosūtīšana uz Liepāju. Tu noteikti zini ko vairāk.
Komentēt citu spēlētāju situāciju nav manā kompetencē, to jājautā pašam spēlētājam vai kluba vadībai.

Kāds plāns tālāk? Vai ir jau kādi konkrēti piedāvājumi? Uz kuru valstu čempionātiem tu mērķē?
Dzīvosim, redzēsim, šobrīd trenējos individuāli gan svaru zālē, gan uz ledus. Gribēju izmantot iespēju un pateikt paldies komandai, kluba vadībai un faniem par šiem septiņiem gadiem, kurus pavadīju Rīgā. Esmu pateicīgs par dotajām iespējām un gūto pieredzi. Vēlu klubam veiksmi turpmāk.

Šajā KHL sezonā 25 gadus vecais uzbrucējs piedalījies 7 spēlēs, kurās ir guvis divus vārtus un neitrālu lietderības koeficientu, vidēji laukumā pavadot 8:42 minūtes.


, 2015-10-07 10:47, pirms 9 gadiem
Interesanti ar ko šis "Es teicu, ka nevēlos doties uz Liepāju un, vai ir iespēja lauzt līgumu pēc abpusējas vienošanos." atšķirās no tā, ko uzrakstīja Diena.
, 2015-10-07 10:52, pirms 9 gadiem
Paldies par to, ko viņš ir darijis komandas labā, bet uzskatu, ka jau pirmssezonā viņam bija jāmeklē cits klubs, jo Dinamo viņš tā arī neko nav līdz šim parādijis.
Ļoti labi nospēlēja toreiz Naģeždā, bet sezonā neko viņš nerādīja.
Lai veicas turpmāk viņam.
, 2015-10-07 11:13, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Interesanti ar ko šis "Es teicu, ka nevēlos doties uz Liepāju un, vai ir iespēja lauzt līgumu pēc abpusējas vienošanos." atšķirās no tā, ko uzrakstīja Diena.
Atšķīrās un būtiski!
Dienas tekstā situācija tika pasniegta tā, ka spēlētājs ir bezmaz vai nostājies pozā, atsakoties doties uz Liepāju. Netika minēts, ka jau ir panākta vienošanās par abpusēju līguma laušanu.

It kā maza nianse, taču kardināli ietekmē teksta vēstījumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-07 11:24, pirms 9 gadiem
Metiens bukijam viens no labakajiem komanda,butu tik centigaks vairak speka spele ietu,tad butu labs speletajs,jo juska uz goliem vinjam laba,zhel ka sevi nepilnveidoja,jo manliekas tads kads bij pirms 4gadi tads pats ir tagad!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-07 11:54, pirms 9 gadiem
Ladai, man liekas, bija vēl brīvas leģionāru vakances, ne? Protams, ka Bukarts nebūtu viņiem nekāds mega glābējs, bet nebija jau viņš tik netalantīgs kā lielāka daļa te d**š - par +/- minimālu atalgojumu būtu diezgan noderīgs komandai, kurā situācija ar uzbrucējiem ir traģiska. Ābols iekš RD Bukijam arī vairāk par citiem treneriem uzticējās, viņa vadībā Robertu biežāk ņēma ārā no čekeru maiņas un lika pat pirmajos virknējumos.
, 2015-10-07 11:58, pirms 9 gadiem
Jāsaka ka sakarīgas un adekvātas atbildes čalim, bez pontiem. Pareizi novērtēja situāciju un pieņēma lēmumu. Uhh, sen neko labu par Bukartu nebiju rakstījis
, 2015-10-07 11:58, pirms 9 gadiem
orākuls5 rakstīja: Bukarts ir otrs Brahmanis.
Vakardien arī man šāds salīdzinājums ienāca prātā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-07 12:40, pirms 9 gadiem
Bukartam japagrauz legionara sura maizite un jaiemacas no speletaja,kas var iemest klut par speletaju,kuram iemetot ir jaizvelk komanda...respektivi legionara statusa bus jadod rezultats..ja Bukijam tas bus pa kaulam,tad tas gan nodrosinas atgriesanos khl ,gan bus ieguvums ari izlasei...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-07 13:48, pirms 9 gadiem
l_b_c rakstīja: Ladai, man liekas, bija vēl brīvas leģionāru vakances, ne? Protams, ka Bukarts nebūtu viņiem nekāds mega glābējs, bet nebija jau viņš tik netalantīgs kā lielāka daļa te d**š - par +/- minimālu atalgojumu būtu diezgan noderīgs komandai, kurā situācija ar uzbrucējiem ir traģiska. Ābols iekš RD Bukijam arī vairāk par citiem treneriem uzticējās, viņa vadībā Robertu biežāk ņēma ārā no čekeru maiņas un lika pat pirmajos virknējumos.
bljin labāmetiena slavinātāj, paskaties statistiku, skaitļi ir nepielūdzami, pag sezonā pie 14 punktiem +/- -15???? tādi ar sūdainu mietu no jebkuras komandas jādzen (nekā personīga).
, 2015-10-07 13:52, pirms 9 gadiem
USA*Alex rakstīja: Ar ko Tavs "... nostājies pozā..." atshkiras no "Es teicu, ka nevēlos doties uz Liepāju..."? Bútíbá ne ar ko. Tikai viená gadíjumá viens saka, otrajá gadíjumá viens saklausa. "Dienas" sakará informators bija tas, kursh saklausíja. Vétra údens glázé!
Būtībā atšķiras - ar panākto vienošanos par līguma laušanu, kas Dienā netika pieminēta. Vai Tev par daudz bremžu šķidruma organismā, ka nepielec??

Un tad ieliec sevi kluba "ādā". Izlasot laikrakstā, ka, eku, hokejists bezmaz piekāš klubu un nekur negrasās doties - ko Tu nodomātu par hokejistu, mmm? Īpaši zinot, ka vienošanās jau ir panākta ...
, 2015-10-07 14:35, pirms 9 gadiem
beigs karjeru laikam..ja netiks NHL))
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-07 17:03, pirms 9 gadiem
Tak Bukiju jau sen vajadzēja no Dinamo defoltēt,pāris smukas ripas iemetis un tas arī viss.Ar muti jau māk braukt,bet ,kad iziet laukumā tad čiks vien iznāk.Liepāja kā reiz būtu viņa īsta vieta,atbilstošajam sniegumam.
, 2015-10-07 17:18, pirms 9 gadiem
Novelu atrast Bukijam save treneri , veiksmi.
, 2015-10-07 18:13, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: Uz Ladu pie Ābola !
Vēl kādi 5-8 zaudējumi un Ābols ar Masaļski ar varēs meklet jaunu darbu
, 2015-10-07 18:46, pirms 9 gadiem
hokejists77 rakstīja: Vēl kādi 5-8 zaudējumi un Ābols ar Masaļski ar varēs meklet jaunu darbu
Masaļskis jau nu galīgi nav vainīgs pie zaudējumiem!Ladai uzbrukumā ir pilnīga impotence!
, 2015-10-07 19:34, pirms 9 gadiem
Elmars Egle rakstīja: Novelu atrast Bukijam save treneri , veiksmi.
viņam tāds nav!
, 2015-10-07 20:23, pirms 9 gadiem
gribetos gan zinat, ar ko, Locans, Jelisejevs, Kulda ir labaki par Bukartu, pastastiet, ja kads zin......???????
, 2015-10-07 20:42, pirms 9 gadiem
Blues rakstīja: gribetos gan zinat, ar ko, Locans, Jelisejevs, Kulda ir labaki par Bukartu, pastastiet, ja kads zin......???????
Ar pases datiem
, 2015-10-08 00:41, pirms 9 gadiem
eziz rakstīja: Ar pases datiem
pases dati nespele, spele hokejisti..........
, 2015-10-08 01:16, pirms 9 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Paldies par to, ko viņš ir darijis komandas labā, bet uzskatu, ka jau pirmssezonā viņam bija jāmeklē cits klubs, jo Dinamo viņš tā arī neko nav līdz šim parādijis.
Ļoti labi nospēlēja toreiz Naģeždā, bet sezonā neko viņš nerādīja.
Lai veicas turpmāk viņam.
Un,kurš tad kko rāda?
, 2015-10-08 18:18, pirms 9 gadiem
Nu nekas, ja neder Dinamiešiem, var jau braukt uz ŅHĻ paspēlēt pāris gadiņus...
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.