Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Rīdzinieku aizsargs Māršals: "Mani daudz salīdzina ar Majoni"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rīdzinieku aizsargs Māršals: "Mani daudz salīdzina ar Majoni"
Bens Māršals (centrā). Foto: dinamoriga.lv

Rezultatīvais aizsargs Bens Māršals jaunajā sezonā spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo". Amerikāņu hokejists atklāj, ka viņu daudz salīdzina ar kanādiešu aizsargu Metjū Majoni, kurš pagājušajā sezonā bija viens no rīdzinieku līderiem.

Jums būs tikai otrā sezonā ārpus ASV. Jau varat teikt, ka esat adaptējies Eiropas hokejam?
- Redzams, ka ir būtiskas atšķirības starp Eiropas un Ziemeļamerikas hokeju. Turklāt ir milzu starpība starp KHL un Slovākijas čempionātu, kur spēlēju pagājušajā sezonā. Tādējādi kaut kādā nozīmē es tikai sāku adaptēties, man vēl būs vajadzīgs kāds laiks.

Cik reizes esat salīdzināts ar pagājušās sezonas "Dinamo" galveno zvaigzni Metjū Majoni?
- O, šie salīdzinājumi notiek jau otro gadu. Pagājušajā sezonā pārstāvēju Slovākijas "Banská Bystrica" klubu, kur pirms pāris gadiem spēlēja Majone. Tā kā tas viss man jau ir ierasts, ar šādām runām vairs nevar pārsteigt.

Bet kāda ir jūsu attieksme šajā sakarā?
- Man patīk iet pa viņa ceļu. Mēdz būt, ka tās runas sāk apnikt un kaitināt, jo to ir patiešām daudz. Bet kopumā es pats tiecos uz šiem salīdzinājumiem. Majone gūst panākumus visur, kur ierodas. Un es vēlos iet pa viņa ceļu.

Smieklīgākais joks par jums un Majoni?
- [Smaida.] Visi runā par ģitāru, protams. Bet es uzreiz atbildu, ka neprotu spēlēt ģitāru. Nākas visiem paskaidrot, ka nekad neiznākšu uz skatuves tik lielas auditorijas priekšā un nedziedāšu. Pat neceriet, bez variantiem!

Kad pirmoreiz ieraudzījāt to video no KHL Zvaigžņu spēles Kazaņā?
- Uzreiz, kad parādījās. Ziemā visi runāja tikai par Majoni. Viņa uzstāšanās video uzreiz kļuva par "vīrusu".

Esat pazīstami un kādreiz tikušies?
- Es viņam rakstīju vairākas reizes: prasīju par "Dinamo" un Rīgu, taču neesam tikušies.

Ar ko vēl konsultējāties pirms līguma parakstīšanas?
- Ar puišiem no mana dzimtā štata Minesotas: ar Deniju Kristo un Čārlzu Genoveju, kuri bija spēlējuši "Dinamo". Viņi teica, ka Rīga ir neticama pilsēta. Tādējādi zināju, uz kurieni braucu.

Ko gaidāt no jaunās sezonas "Dinamo" sastāvā?
- Treneri gaida, ka komanda nospēlēs labāk nekā pagājušajā sezonā, kad pietrūka viena punkta, lai tiktu "play-off". Pārbaudes spēle pret SKA (6:5) parādīja, ka mums ir raksturs. Spēles gaitā bijām iedzinējos, taču izrāvām uzvaru. Tas mums iedveš pārliecību, ka komandai ir pa spēkam iekļūt "play-off".

Varat iztēloties, ka savā pirmajā sezonā tiksiet uz KHL Zvaigžņu spēli?
- Tas ir mans personīgais mērķis. Vēlos nokļūt Zvaigžņu spēlē un neredzu nevienu iemeslu, kāpēc es tur nevaru būt. Man vēl jāpierod pie jaunās līgas, jāpieslīpē dažas detaļas, bet jā, tas ir mans mērķis.

Cik gan daudz būs jaunu runu par Majoni, ja tas notiks!
- [Smejas.] Nē, nē, vēlreiz nē! Es nedziedu. Es nespēlēju ģitāru. Ja došos uz Zvaigžņu spēli, tad neredzēsiet mani ar ģitāru.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru

     [+] [-]

, 2019-08-07 19:37, pirms 5 gadiem
Līdz Majonem tev augt un augt.

     [+] [-]

, 2019-08-07 19:50, pirms 5 gadiem
Sers f rakstīja: Līdz Majonem tev augt un augt.
Lūk ''pareizā'' attieksme pret mūsu komandas spļētājiem un atbalstu !Tik tad jau neraudi ja vinš nemetīs.

     [+] [-]

, 2019-08-07 20:37, pirms 5 gadiem
Spēles stils nedaudz atgādina Metjū. Protams, Metjū palaida brīvībā daudz pieļautu kļūdu dēļ un Bens domāju, ka būs nedaudz uzmanīgāks skatoties, kā viņš spēlē pārbaudes spēlēs. Gan adaptēsies un viss būs labi, veiksmi!

  -2 [+] [-]

, 2019-08-07 20:51, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: Lūk ''pareizā'' attieksme pret mūsu komandas spļētājiem un atbalstu !Tik tad jau neraudi ja vinš nemetīs.
Kaut viņš iemestu veselus divus golus sezonā