Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Savickis: "Pateicām - paldies, komandu savākt acīmredzot nevarat..."

Savickis: "Pateicām - paldies, komandu savākt acīmredzot nevarat..."
Juris Savickis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pēc trim zaudējumiem pēc kārtas atlaida galveno treneri Kari Heikili un viņa palīgu Raimo Helminenu. "Domāju, tas viņiem nebija pārsteigums - viņi juta un zināja, ka tā varētu notikt. Varbūt šķita, ka varētu pastrādāt un paskatīties, kas tagad notiks, tomēr mūsu pacietības mērs bija galā," sarunā ar portālu Sportacentrs.com pieņemtos lēmumus komentēja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" 13. decembrī izgāza pirmo trešdaļu un svarīgā spēlē par sešiem punktiem zaudēja Minskas "Dinamo" ar 3:5. Panākums ļautu atgriezties cīņā par izslēgšanas spēlēm. Sekoja deviņas dienas ilgs pārtraukums, pēc kura rīdzinieki izbraukumā ar 3:0 sakāva citu tiešo konkurentu Zagrebas "Medveščak", taču tas arī bija viss - mājās bezzobains 1:4 pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo", 1:2 pēcspēles metienos pret Bratislavas "Slovan" un 2:5 pret "Medveščak".

"Abas pēdējās spēles bija sešu punktu vērtē. Šaubas radās jau pirms tam, taču devām treneriem iespēju līdz gada nogalei pieņemt mērus un uzlabot komandas sniegumus. Viņiem tas neizdevās, tādēļ pacietības mērs ir pilns. Pateicām paldies par darbu, taču komandu acīmredzot nevarat savākt," galvenā trenera Kari Heikiles un viņa tautieša Raimo Helminena atlaišanu portālam Sportacentrs.com komentēja Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Par galvenā trenera vietas izpildītāju iecelts ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, un Savickis par tālākajiem lēmumiem nevēlējās izteikties, piebilstot, ka sarunas notiek, bet reizēm ceļā parādās negaidīti šķēršļi, kas procesu apstādina vai nobremzē.

"Pirms tam asus gājienus neveicām, lai gan komanda atradās uz kritiskās robežas - izpildīs minimālo uzdevumu, kas ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs, vai ne. Redzam, ka pašreizējam treneru sastāvam tas neizdodas," turpināja Savickis, kurš apstiprināja, ka mērķis nav mainījies - komandai jābūt starp astoņām labākajām Rietumu konferencē, lai gan 16 spēles līdz čempionāta noslēgumam atstatums ir 16 punkti. "Nekas nav zaudēts. Ja komanda savāksies un spēlēs, vēl varam tikt iekšā. Jāsavāc 50 - 60 procenti punktu."

Aizkulisēs pirms pēdējām divām spēlēm izskanēja informācija: ja nebūs divas uzvaras, Heikiles dienas ir skaitītas. Savickis informāciju neapstiprināja, bet atzīmēja, ka sarunas un diskusijas noritējušas ilgāku laiku: "Decembra sākumā bija nopietnas sarunas. Izšķīrāmies, ka dosim iespēju līdz gada beigām, paskatīsimies, kas notiek. Ja līdz gada beigām sniegums būtu uzlabojies - bet tas nenotika -, rastos iespējas turpināt darbu. Pēdējā spēle pavisam neapmierināja. Redzējām, ka viņiem neizdodas savākt komandu. Sekojam treniņu procesam. Nav arī tā, ka nezinām, kas notiek komandas iekšienē."

"Izskatījās, ka viņi nespēja savākt komandu. Viņiem tas vienkārši neizdevās. Negribu iedziļināties sīkās detaļās, bet beigās šķita, ka viņi paši bija zaudējuši cerības un ticību saviem spēkiem. Viņi paši strādāja pesimistiskā režīmā un juta, ka neizdodas. Bija zaudējuši pārliecību, ka varētu savākt komandu," atklāja Savickis. "Heikilem un Helminenam pieņemtais lēmums nebija pārsteigums - viņi juta un zināja, ka tā varētu notikt. Varbūt šķita, ka varētu pastrādāt un paskatities, kas tagad notiks, tomēr mūsu pacietības mērs bija galā."

Rīgas "Dinamo" rīt tiksies ar Podoļskas "Vityaz", svētdien duelis ar Maskavas "Dynamo", kam sekos septiņu mājas spēļu sērija. Pirmais mačs trešdien pret Austrumu konferences spēcīgāko komandu Omskas "Avangard".


, 2016-01-07 16:29, pirms 8 gadiem
atlaist Savicki!! Ists ļurkatājs
, 2016-01-07 16:36, pirms 8 gadiem
Vairākums pieci pret trīs, visi pietur ripiņu, braukā turpu, šurpu, izdara piespēli partnerim, kurš slidinās drošā attālumā no vārtiem (lai pretinieka aizsargi nenāk un negrūstās), tas parāda, ka metīs, uztaisa pirueti un atspēlē aiz vārtiem, tur ripiņu pietur, vēl viena piespēle, vēl viena, pauze, metiens augstu pāri vārtiem... Šķiet, ka uz laukuma pieci Aleksandri Kerči seniori vislabākajos gados (pāri četrdesmit pieciem)! Kas vainīgs? Treneris!

Triecienmaiņa. Lai man piedod Bērziņš, Toluzakovs un Zabis, bet tādas vairākuma brigādes liek atcerēties Podziņu, Luseniusu un Šindelu ar labu vārdu.
, 2016-01-07 16:37, pirms 8 gadiem
reali lai dinamo meginatu ieklut PO jauzvar visas atlikusas speles! tada iespeja ir 1 no 1 000000000000000 000000000000000 000000000000000 00!!!!
, 2016-01-07 16:39, pirms 8 gadiem
Ar naudu sabojātās vietējās zvaigznes atlaist,labāk pa krievijas augstāko līgu salasīt toluzākovus un rezultāts būs daudz labāks...
, 2016-01-07 16:40, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Vairākums pieci pret trīs, visi pietur ripiņu, braukā turpu, šurpu, izdara piespēli partnerim, kurš slidinās drošā attālumā no vārtiem (lai pretinieka aizsargi nenāk un negrūstās), tas parāda, ka metīs, uztaisa pirueti un atspēlē aiz vārtiem, tur ripiņu pietur, vēl viena piespēle, vēl viena, pauze, metiens augstu pāri vārtiem... Šķiet, ka uz laukuma pieci Aleksandri Kerči seniori vislabākajos gados (pāri četrdesmit pieciem)! Kas vainīgs? Treneris!

Triecienmaiņa. Lai man piedod Bērziņš, Toluzakovs un Zabis, bet tādas vairākuma brigādes liek atcerēties Podziņu, Luseniusu un Šindelu ar labu vārdu.
pareizi saprati. Neticēsi, bet treneris izdomā kā komanda spēlēs vairākumā. Ja nav talanta tad jāstumj ar gaļu tā teikt. Un to nu Heikilem vajadzēja pamanīt.
, 2016-01-07 16:43, pirms 8 gadiem
Smarcha rakstīja: pareizi saprati. Neticēsi, bet treneris izdomā kā komanda spēlēs vairākumā. Ja nav talanta tad jāstumj ar gaļu tā teikt. Un to nu Heikilem vajadzēja pamanīt.
Tā jau ir. Bet kur tad tā gaļa ir? Atliek Sestito savainoties, un komandai vairs nav neviena uzbrucēja, kas varētu pacīnīties un kaut ko iestumt. Ar vieglo kavalēriju var mēģināt Pekkas forčekkingu, bet Pekkam atklājās, ka latvieši neprot un nesaprot hokeja spēles pamatus. Kā saņemt ripiņu un uzšaut ar to pa vārtiem. Un tad ir vienalga, kā tu spēlē - ja gūto vārtu ailītē ir droša un apaļa nulle, pie uzvarām netikt.
, 2016-01-07 16:45, pirms 8 gadiem
Ko treneris var iesākt, ja visi Rizaņu spēlētāji ir neaizskaramo statusā?
Ja tu esi izlases spēlētājs tu drīksti vnk atslidot sezonu! Tāpat neviens neatlaidīs tevi, jo esi letiņš! Ar leģiem protams savādāk!
, 2016-01-07 16:46, pirms 8 gadiem
Savicki, ja tu komandas līderis sūti uz farmu, tad kā, lai komanda uzticas vadībai?
Slēpts komentārs: inter hok
Slēpts komentārs: Hei!
, 2016-01-07 16:48, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Tā jau ir. Bet kur tad tā gaļa ir? Atliek Sestito savainoties, un komandai vairs nav neviena uzbrucēja, kas varētu pacīnīties un kaut ko iestumt. Ar vieglo kavalēriju var mēģināt Pekkas forčekkingu, bet Pekkam atklājās, ka latvieši neprot un nesaprot hokeja spēles pamatus. Kā saņemt ripiņu un uzšaut ar to pa vārtiem.
Atceros Zanroka laikus izlasē, kad pat Dārziņš lika pretiniekus apmalē... Manuprāt Heikile nespēja izmantot to resursu, kas viņam bija. Kundrāteks, tam ir ļoti spilgts pierādījums. Anyway gan izlasei gan Dinamo pie esošā spēlētāju resursa vajag super-labu treneri. Tas protams ja mēs tikt kaut kur augstāk par vietu kur esam tagad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-07 16:50, pirms 8 gadiem
Īstenība bija tā:

Savickis lauzītā somu mēlē : Kari kā tev nav kauna ? Man abi ceļgali bija asinīs lūdzoties naudu komandai. A rezultāta nav (( Heikile pasmaidīja un atbildēja : "Pats tiec galā ar saviem keponiem !" Es braucu mājā ))
, 2016-01-07 16:50, pirms 8 gadiem
Būtu labāk patriecis Dārziņu, Rēdlihus un gan jau vēl kādu (šosezon to daiļslidošanu pamaz esmu skatījies, tāpēc tikai šie purni tā pamatīgi ar savu impotenci ir ielekuši acīs)!

Bet globāli skatoties, jo ātrāk tā Dinaburga noies pa burbuli, jo labāk Latvijas hokejam!
, 2016-01-07 16:54, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Vairākums pieci pret trīs, visi pietur ripiņu, braukā turpu, šurpu, izdara piespēli partnerim, kurš slidinās drošā attālumā no vārtiem (lai pretinieka aizsargi nenāk un negrūstās), tas parāda, ka metīs, uztaisa pirueti un atspēlē aiz vārtiem, tur ripiņu pietur, vēl viena piespēle, vēl viena, pauze, metiens augstu pāri vārtiem... Šķiet, ka uz laukuma pieci Aleksandri Kerči seniori vislabākajos gados (pāri četrdesmit pieciem)! Kas vainīgs? Treneris!

Triecienmaiņa. Lai man piedod Bērziņš, Toluzakovs un Zabis, bet tādas vairākuma brigādes liek atcerēties Podziņu, Luseniusu un Šindelu ar labu vārdu.
Vakardienas 1.perioda beigas - tikko dabūts vairākums, laikam bija kādas 45 sekundes līdz beigām, pirmais iegājiens neizdodas, ripa vidus zonā, pagājušas kādas 20 sekundes, bet tā vietā, lai dotos atpakaļ Medveščaka zonā, mūsējie lēēēēni aizslido mainīties. Tiešām tajās 20 sekundēs tā pārgura, ka nevarēja periodu viena maiņa līdz beigām nospēlēt?
Ā, un Toluzakovs vismaz pirmajās spēlēs atstāj labu iespaidu, vismaz puika cenšas, atšķirībā, teiksim, no Meijas - ja nebūtu iemetis to golu un vienreiz pirms tam kamerā parādits uz soliņa, vispār nebūtu pamanījis, ka viņs vakar spēlē.
, 2016-01-07 16:54, pirms 8 gadiem
Pa nopietno. Sliktā spēle ir ne tikai trenera vaina. Mūsu stāri ir riktīgi biezi palikuši. Villas,Maibahi,Merši )) Nav vairs uguntiņas acīs. Arī KHL klubi paliek stiprāki. A mūsu Dārziņš,Rēdlihs un co ir saguruši . Un nejau no hokeja ))) Zin,ka var tepat klaknēt Dinamo un saņemt algu. Krievija lielākā daļa aptirsas un saprot,ka jāpaliek vien mājas pie mammām un tētiem. Tagad gaidīšu PČ. Gribēšu redzēt jaunās atmazkas - kuram atkal sieva dzemdēs,nogurums,motivācijas trūkumi un citas vēsmas ))
, 2016-01-07 16:57, pirms 8 gadiem
Uz to gāja....
Tas ir likumsakarīgi;-(
Murgs, piedoddiiet, vakar ne spēle...
Labi, ka skatījos pa TV maču, jo te nu token būtu jāiet prasīt naudu atpakaļ par ticketiem..
es nesaprotu, kurš būs tas muļķa skatītājs, kas tagad uz DINAMO majas spleeem pirks biletes....
PAR tik bālu speeli butu ieeja par 3 eiro jātaisa
, 2016-01-07 17:04, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Savicki, ja tu komandas līderis sūti uz farmu, tad kā, lai komanda uzticas vadībai?
Tu gribēji teikt lūzerus...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-07 17:13, pirms 8 gadiem
Divus trenerus atlaida ,ietaupīs naudu nākamās sezonas trenerim līdz janvārim.Vissliktākais ,ka dinamo spēlē slikti sezonā ,kad vairums khl klubu ir vājāki kā iepriekšējā sezonā.
, 2016-01-07 17:19, pirms 8 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Pa nopietno. Sliktā spēle ir ne tikai trenera vaina. Mūsu stāri ir riktīgi biezi palikuši. Villas,Maibahi,Merši )) Nav vairs uguntiņas acīs. Arī KHL klubi paliek stiprāki. A mūsu Dārziņš,Rēdlihs un co ir saguruši . Un nejau no hokeja ))) Zin,ka var tepat klaknēt Dinamo un saņemt algu. Krievija lielākā daļa aptirsas un saprot,ka jāpaliek vien mājas pie mammām un tētiem. Tagad gaidīšu PČ. Gribēšu redzēt jaunās atmazkas - kuram atkal sieva dzemdēs,nogurums,motivācijas trūkumi un citas vēsmas ))
Kadi 4-5 bus ar atrunaam,tas ir tocna,uz cempi skrien tikai nespejnieki,pedejos gados,dinamo blice! Jaskatas ko karsiks,bartulis teiks! Tie tadi kas sen nav spelejusi!
, 2016-01-07 17:32, pirms 8 gadiem
Krievija brūk un arī dināmu ir uz bankrota , 150% pēdêjā sezona
, 2016-01-07 17:33, pirms 8 gadiem
Ja pagājušā gada beigās vienubrīd vēl likās, ka tā kā iet uz labo pusi (pāris labi izbraukumi), tad pēdējās 5 spēles parādīja, ka jau iesēdušies pamatīgā purvā un grimst tikai dziļāk. Un šoferis neko nejēdz. Vakardienas murgs bija spilgts punkts uz i. Cerams, ka Sējējs vismaz kādu impulsu spēs dot, lai komanda atjēgtos no stagnācijas un saprastu, ka par velti nekas nebūs, neviens nav neaizstājams. It sevišķi, runājot par nākamo sezonu. Lai cik kuram panākumu bijis un kur kurš spēlējis.
, 2016-01-07 17:41, pirms 8 gadiem
Šīs sezonas iznākums (ir jānotiek brīnumam, lai iznākums būtu cits, kā pašlaik paredzētais) ir, galvenokārt, komandas vadības un menedžmenta vaina. Komanda NEBIJA gatava KHL sezonai komplektācijas ziņā. Treneris strādā ar to, kas viņam ir.

Kad par komandas līderiem mēģina pataisīt spēlētājus, kuri vidēji sezonā gūst pa 30 punktiem. Pašlaik starp visu komandu rezultatīvākajiem spēlētājiem Dinamo līderis ir beigu galā. Un, ja nu kas, nevar teikt, ka viņš spēlē slikti, jo savus 30 punktus vai tuvu tam tāpat savāks.

Jautājums - uz ko cerēja komandas vadība? Uz to, ka Dārziņš 30 gados par supersnaiperi kļūs? Vai ko?

Līdz ar to, daudziem liekas, ka vietējie spēlētāji laiž luni, jo rezultāta nav, lai gan viņi spēlē tieši tāpat kā līdz šim. Tikai ar to starpību, ka tagad nav tāda Ozoliņa, Hosas, Elisona, Hartigana vai vēl kāda. Viņi bija tie, kas "pavilka" komandu.

Šogad komandai nav naudas, nav leģionāru, kuri uzbrukumā ir produktīvi, līdz ar to nav rezultāta. Un nebūtu pie jebkura trenera, jo nav jau kam spēlēt.

Tāpēc šādas mini-izrādes ir ļoti interesantas. Ja cienītie kungi tiešām uzskatīja, ka ar šādu komandu var būt kāds cits rezultāts pašlaik esošajam, tad būs vien viņus jālūdz izdot sava pasaku grāmata.
, 2016-01-07 17:44, pirms 8 gadiem
Aha Savicki, Komanda ir mēsls un tu vēl prasi rezultātu, ieliec no savas kabatas naudu budzetā un tad sāc domāt par Play-off
, 2016-01-07 17:48, pirms 8 gadiem
Savickim ar matemātiku ir diezgan vāji. Viņš cer ka iegūstot atlikušās spēlēs 50-60% iekļūst PO. Paskaitām kaut vai 60% no potenciālajiem 48 punktiem ir 29 punkti (noapaļojot). 54 +29 = 83 punkti. Uz doto brīdi Slovan 8 vietā ar 70 punktiem un vēl 12 spēles. Tātad Slovan jāpaņem tikai 12 punkti 12 spēlēs. Un vēl jau ir pārējās komandas (Minska, Spartak) kurām jāņem mazāk par 50%.
Savickim nepieciešami kursi elementārajā matemātikā.
, 2016-01-07 17:51, pirms 8 gadiem
Lieku kasti ar bairīšiem, ka jau tuvākajā laikā Dinamo pievienosies Vītoliņš un Ignatjevs...
, 2016-01-07 17:51, pirms 8 gadiem
Laipni lūgts mājās Hari Vītoliņ
, 2016-01-07 17:51, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šīs sezonas iznākums (ir jānotiek brīnumam, lai iznākums būtu cits, kā pašlaik paredzētais) ir, galvenokārt, komandas vadības un menedžmenta vaina. Komanda NEBIJA gatava KHL sezonai komplektācijas ziņā. Treneris strādā ar to, kas viņam ir.

Kad par komandas līderiem mēģina pataisīt spēlētājus, kuri vidēji sezonā gūst pa 30 punktiem. Pašlaik starp visu komandu rezultatīvākajiem spēlētājiem Dinamo līderis ir beigu galā. Un, ja nu kas, nevar teikt, ka viņš spēlē slikti, jo savus 30 punktus vai tuvu tam tāpat savāks.

Jautājums - uz ko cerēja komandas vadība? Uz to, ka Dārziņš 30 gados par supersnaiperi kļūs? Vai ko?

Līdz ar to, daudziem liekas, ka vietējie spēlētāji laiž luni, jo rezultāta nav, lai gan viņi spēlē tieši tāpat kā līdz šim. Tikai ar to starpību, ka tagad nav tāda Ozoliņa, Hosas, Elisona, Hartigana vai vēl kāda. Viņi bija tie, kas "pavilka" komandu.

Šogad komandai nav naudas, nav leģionāru, kuri uzbrukumā ir produktīvi, līdz ar to nav rezultāta. Un nebūtu pie jebkura trenera, jo nav jau kam spēlēt.

Tāpēc šādas mini-izrādes ir ļoti interesantas. Ja cienītie kungi tiešām uzskatīja, ka ar šādu komandu var būt kāds cits rezultāts pašlaik esošajam, tad būs vien viņus jālūdz izdot sava pasaku grāmata.
Šīs sezonas komanda no visām 8 varētu būt potenciāli vislabāk nokomplektēta (vai viena no labāk nokomplektētām 8 sezonu laikā). Tas arī ņemot vērā ka KHL komandas kopumā šogad ir palikušas vājākas komplektācijas ziņā. Šī ir vienīgā sezona kad sastāvs sezonas sākumā patiešām reāli atbilda PO komandai. Pie tam stabilai PO komandai.
Dārziņš . Nē nebūs supersnaiperis, bet sezonā savi 15 goli vismaz jāgūst 60 spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-07 17:53, pirms 8 gadiem
Samaksā latviešu puišiem,,,, Karsumam,Daugaviņam,,,Ābolam.... no naudas ko savāc no LATVIJAI nozagtās Inčukalna gāzes glabātuves... un būs hokejs....
, 2016-01-07 17:53, pirms 8 gadiem
Un lai to saprastu vajadzeja 40+ spēles... Nu moins... Citās komandās aizsargiem ir vairāk punktu nekā mūsu 1 maiņas uzbrucējiem...trenneris hu***va
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-07 17:53, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Šīs sezonas komanda no visām 8 varētu būt potenciāli vislabāk nokomplektēta (vai viena no labāk nokomplektētām 8 sezonu laikā). Tas arī ņemot vērā ka KHL komandas kopumā šogad ir palikušas vājākas komplektācijas ziņā. Šī ir vienīgā sezona kad sastāvs sezonas sākumā patiešām reāli atbilda PO komandai. Pie tam stabilai PO komandai.
Dārziņš . Nē nebūs supersnaiperis, bet sezonā savi 15 goli vismaz jāgūst 60 spēlēs.
iepriekš es tiku lasījis tikai nostāstus par FUNS Dinamo-māniju, bet tagad arī esmu pārliecinājies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.