Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Šuplers: "Mums pietrūka tehniskās meistarības"

Jānis Celmiņš

Šuplers: "Mums pietrūka tehniskās meistarības"
Juliuss Šuplers
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jau ziņojām, ka zaudējumu savā laukumā šodien piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'', kas pārbaudes spēlē atzina Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Fīniksas ''Coyotes'' pārākumu - 1:3. Pēc spēles iespaidos par spēli dalījās abu komandu galvenie treneri Juliuss Šuplers un Deivs Tipē.

Rīgas "Dinamo" komandas galvenais treneris Juliuss Šuplers: "Šī ir vēsturiska spēle, puiši centās un atdeva pēdējos spēkus. Jaunajiem spēlētājiem tā ir lieliska pieredze. Rīgas pilsētai un hokejam Latvijā šis bija liels notikums. Mums pēdējo dienu laikā bijis pasmags grafiks. Puiši ir jūtami saguruši, negribu teikt, ka šodien sevi saudzēja, bet nogurums bija jūtams. Salīdzinājumā ar pretiniekiem mums pietrūka tehniskās meistarības."

Šuplers uzslavēja "sarkanās" maiņas (Lauris Dārziņš, Vitālijs Karamnovs un Miķelis Rēdlihs) darbību. Labi vārdi tika veltīti arī ceturtajai maiņai.

"Tādas spēles ir nepieciešamas, lai hokejs celtu savu līmeni, jo tikai uz savas ādas izjūtot spēcīgāko pretinieku sniegumu var izdarīt nepieciešamos secinājumus un saprast lietas pie kurām jāstrādā vairāk," atzina Šuplers.

Fīniksas "Coyotes" komandas galvenais treneris Deivs Tipē: "Komandas bija dažādās situācijās, mēs Rīgā ieradāmies īsi pirms mača un spēlējām sev neierasta laukuma izmēros. Šis bija labs mačs un laba pieredze mūsu spēlētājiem. Šī bija mūsu pēdējā pārbaude pirms sestdienas spēles NHL regulārajā čempionātā. Prieks, ka uzvarējām. Spēlēt dabūja visi, bija šādi tādi uzdevumi, kurus spēlētāji centās pildīt. Uzskatu, ka esam gatavi spēlei ar "Bruins"."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-10-06 23:31, pirms 13 gadiem
Zeel ka Finiksa uzvareeja, bet muuseejie ar 2. periodaa paraadiija ljoti labu sniegumu, nekur neatpalika no NHL speeleetaajiem.

  +6 [+] [-]

, 2010-10-06 23:35, pirms 13 gadiem
Alexij rakstīja: tas gan. taču trūka arī vēlēšanās viņus uzvarēt, laikam jau pārāk liels respekts
jeb ari mainju muhljishana 3shaja perioda + noraidijumi...

Nevaru sagaidit to dienu, kas Shupis ies pie tam mainjam, kas tika iespeletas pirms sezonas un sutis visu mikushus, huikushus uz metalurgu ogles kramet! [brinums, ka vinju neielika sastava shon]

  -4 [+] [-]

, 2010-10-06 23:37, pirms 13 gadiem
LIELS PALDIES PUISIE JUS CINIJATIES BET VAREJA REDZET KA KAJAS UN ROKAS NOGURUMS BIJA BET TIKUNTA JUS ESAT UN BUSIET PASI LABAKIE JA PAT SODIEN ZAUDEJAT ,TAS NEKAS JO 6DIENA BUS JASPELE JAU RIKTIGI ,ATPUSATIES KARTIGI UN TIEKAMIES ARENA 6DIENA ,TIKAI RIGA TIKAI DINAMO UN TIKAI SKAISTAS UZVARAS

 +11 [+] [-]

, 2010-10-06 23:47, pirms 13 gadiem
balderuska rakstīja: LIELS PALDIES PUISIE JUS CINIJATIES BET VAREJA REDZET KA KAJAS UN ROKAS NOGURUMS BIJA BET TIKUNTA JUS ESAT UN BUSIET PASI LABAKIE JA PAT SODIEN ZAUDEJAT ,TAS NEKAS JO 6DIENA BUS JASPELE JAU RIKTIGI ,ATPUSATIES KARTIGI UN TIEKAMIES ARENA 6DIENA ,TIKAI RIGA TIKAI DINAMO UN TIKAI SKAISTAS UZVARAS
Ja kliedzi, tad ok, bet savādāk izslēdz Caps Lock.
/advice off

  -3 [+] [-]

, 2010-10-06 23:48, pirms 13 gadiem
klasnaja ihra

  +4 [+] [-]

, 2010-10-06 23:49, pirms 13 gadiem
balderuska rakstīja: LIELS PALDIES PUISIE JUS CINIJATIES BET VAREJA REDZET KA KAJAS UN ROKAS NOGURUMS BIJA BET TIKUNTA JUS ESAT UN BUSIET PASI LABAKIE JA PAT SODIEN ZAUDEJAT ,TAS NEKAS JO 6DIENA BUS JASPELE JAU RIKTIGI ,ATPUSATIES KARTIGI UN TIEKAMIES ARENA 6DIENA ,TIKAI RIGA TIKAI DINAMO UN TIKAI SKAISTAS UZVARAS
man liekas, ka Tu esi svinējis koijotu uzvaru
Slēpts komentārs: edbrahman

     [+] [-]

, 2010-10-07 01:08, pirms 13 gadiem
edbrahman rakstīja: Pasākums, organizācija - tas viss forši, bet pēc demonstrētā snieguma Dināmo nav "pelnijis godu" spēlēt ar NHL klubiem.
tas ir, jebkurš cits KHL klubs būtu uzvarējis vai vismaz neižšķirti pamatlaikā nospēlejis?

  +1 [+] [-]

, 2010-10-07 06:51, pirms 13 gadiem
edbrahman rakstīja: Pasākums, organizācija - tas viss forši, bet pēc demonstrētā snieguma Dināmo nav "pelnijis godu" spēlēt ar NHL klubiem.
Kaut ko tādu var izspļaut tikai "īsts" eksperts. klauns.

     [+] [-]

, 2010-10-07 07:15, pirms 13 gadiem
Veciit to nav patiikami atziit, bet es pilniiba Tev piekriitu! KHL liiga Dinamo Riga ir tieshi slavena un respekte vinju tieshi delj taa, ka vinji cinaas ar jebkura liimenja pretinieku! Bet diemzheel biju es areena un aizgaaju no speeles neapmierinaats! Pat ja rezultaats buutu 0:5 coyotu labaa, BET musejie ciinitos ietu uz priekshu uztaisiitu skatiitajiem shovu! skaistu hokeju! nevis mestu ripu vinju zonaa un neietu uz priekshu! Peec shiis speeles es saaku apdomaat to ka Suplers tomeer par vaaju prieksh KHL liigas liimes aug muusu komandas liimenis aug! bet suplera liimenis vairs nevelk sho liigu!
edbrahman rakstīja: Pasākums, organizācija - tas viss forši, bet pēc demonstrētā snieguma Dināmo nav "pelnijis godu" spēlēt ar NHL klubiem.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-07 08:15, pirms 13 gadiem
Fudger rakstīja: Ja kliedzi, tad ok, bet savādāk izslēdz Caps Lock.
/advice off
Var taču aizspiest ausis.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-07 08:30, pirms 13 gadiem
Krievu saitos tādi komentāri, ka nav ko teikt. It kā RD nemaz neesot cīnījušies, vispār izgājuši paslidināties, kaunu padarījuši KHL un Krievijai, ka labāk šo maču vajadzēja spēlēt citai viņu komandai.

  +3 [+] [-]

, 2010-10-07 08:35, pirms 13 gadiem
Vispār pretīgi bija skatīties šo spēli, necīnijās neviena komanda un vispār nebija spēka spēles, tieši tāpat kā KHL. Daiļslidošana.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-07 08:42, pirms 13 gadiem
Sieviešu hokejs... esmu vīlies mūsu komandas vakardienas spēlē, ko gan īsti par spēli nevar nosaukt - drīzāk slidināšanās!

  +2 [+] [-]

, 2010-10-07 08:56, pirms 13 gadiem
smieklīgi, visi gaidīja no mūsējiem kārtīgu ledus graušanu bet saņēma tipisku pārbaudes spēli, ir divējāda sajūta, it kā praktiski pareizi, mums tā spēle neko nedod un jēgas rauties nebija, 6dien būs svarīga spēle, tad kojotiem arī neko nevajadzēja, sanāk ka spēlētāji atspēlēja ķeksim tikai, ļoti žēl.

     [+] [-]

, 2010-10-07 09:02, pirms 13 gadiem
Protams,ka komandas sevi saudzēja un spēlēja visai tehnisku hokeju.To var saprast.Tomēr gribās saskatīt zaudējumu vairāk citur, nekā Šuplera pieminētās tehniskās meistarības trūkums. Man šī spēle atgādināja turpinājumu mačam ar Jugru,kad spēles beigās ar absolūti nevajadzīgiem noraidījumiem spēles beigās Hartigans un Ankipāns noraka maču.Arī šeit pie 1:1 mūsējie izturējuši skaitlisko mazākumu,kad pēkšņi M.Rēdliham ienāk prātā pretinieku zonā turēt spēlētāju aiz nūjas.Rezultāta otro mazākumu pēc kārtas neizturējām.
Trešā perioda vidū iegūstam skaitlisko pārsvaru.Laba iespēja izlīdzināt rezultātu,bet Hartiganam pretinieku zonā ienāk prātā turēt pretspēlētāju ar rokām.Pēc tam mums vēl viens noraidījums un 1-3
Tieši no šiem, it kā sīkumiem ,veidojās spēles rezultāts.Ja komandas vadība neuzsāks cīņu ar nevajadzīgo noraidījumu sērgu ,mums vēl daudz punkti aizies nebūtībā KHL čempionātā.Nu un otrais zaudējuma iemesls protams ir ,kā Baldera kungs sacīja:" Rīgas Dinamo spēlē tik labi ,cik pretinieks ļauj" Nu šis apgalvojums arī it kā nebūtu apstrīdams,jo starpība meistarībā,ātrumā tomēr bija jūtama.Tomēr domāju katrā ziņā šī spēle bija laba skola visiem,gan skatītājiem,gan hokejistiem.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-07 10:00, pirms 13 gadiem
spokss rakstīja: Krievu saitos tādi komentāri, ka nav ko teikt. It kā RD nemaz neesot cīnījušies, vispār izgājuši paslidināties, kaunu padarījuši KHL un Krievijai, ka labāk šo maču vajadzēja spēlēt citai viņu komandai.
Tas nepaarsteidz, jo SKA motivaacija tieshaam bija daudz augstaakaa - njemot veera to kas ir kluba prezidents, domaaju ka pirms spelees pat pats Laaciits atgaadinaaja ka "za rodinu" jaaspeelee, vareeja arii redzeet ka tieshi krievi gribeeja lai shii speele buutu kaut kas vairaak par draudziibas speeli piem. Ribina speeka panjeemiems pret Stalu, peec tam Coroliinas asumi jau bija tikai atbilde uz to..

Ja shaadi SKA speleetu KHL chempi tad vinju rezultati buutu daudz labaaki..

Bet RD principaa jau nebija ne skilla, ne arii taadas motivaacijas, jo mees jau principaa nespeeleejaam "za rodinu", bet vienkaarshi draudziibas speeeli Kojoti jau arii bija loti mieriigi nevajadziigus asumus nemekleeja, traumas vinjiem nav vajadziigas..

  +1 [+] [-]

, 2010-10-07 10:40, pirms 13 gadiem
ne jau katru dienu sanāk uzspēlēt pret NHL komandu, tāpēc arī vajadzēja grauzt ledu un izlikties pa visiem 100%, nevis vnk noslidināties 60 min un viss... Tomēr liela nauda tika izgrūzta, lai šo spēli noorganizētu, taču vajadzīgo efektu tā diemžēl neieguva ar savu blāvo ritējumu!

  -2 [+] [-]

, 2010-10-07 10:53, pirms 13 gadiem
Spēle bija laba, cik nu laba var būt draudzības spēle. Galvenais bija tas, ka guvām vārtus. Nedaudz nepaveicās, ka neguvām otros, bet tas jau nekas, jo šī bija TIKAI draudzības spēle. "Coyotes" tā, iespējams, bija svarīgāka kā mums. Mūsējiem tomēr jātaupa spēkus svarīgākām spēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-07 11:04, pirms 13 gadiem
zaudējām trešo periodu, jo spēlējām bez iedvesmas. kaut kas salūza tieši šajā periodā - vai tie bija noraidījumi, vai nogurums, vai tehniskās meistarīas trūkums. Bieži šajā sezonā 3 periodā esam nekādi - jugra, avangard, spartak... Kāpēc tā?

  +1 [+] [-]

, 2010-10-07 11:48, pirms 13 gadiem
Fīniksas izpildījumā man patika viņu tehnika. Daudziem ir pieņemts, ka NHL tikai ar spēku spēlē "bei i begi" utt. Šeit redzējām, ka pat tādi "kapātāji" kā Douns un Pjats (ne tuvu tas spilgtākais hokejists) ripu prot pieturēt un tehniski apspēlēt pretinieku.

     [+] [-]

, 2010-10-07 12:06, pirms 13 gadiem
kino rakstīja: Fīniksas izpildījumā man patika viņu tehnika. Daudziem ir pieņemts, ka NHL tikai ar spēku spēlē "bei i begi" utt.
OS CAN, krievus var teikt ka apspeeleeja gandriiz PSRS stillaa izspeleejot bezmaz liidz tukshiem vaartiem, sen jau tie laiki pagaajushi, kad CAN tikai skreeja un meta, to par krievi secina...

  -1 [+] [-]

, 2010-10-07 12:08, pirms 13 gadiem
stapo rakstīja: ne jau katru dienu sanāk uzspēlēt pret NHL komandu, tāpēc arī vajadzēja grauzt ledu un izlikties pa visiem 100%, nevis vnk noslidināties 60 min un viss... Tomēr liela nauda tika izgrūzta, lai šo spēli noorganizētu, taču vajadzīgo efektu tā diemžēl neieguva ar savu blāvo ritējumu!
Ne jau RD to speeli apmaksaaja bet KHL liiga, RD izdevumi it kaa bija tikai 100k LS.
Un kaada jeega grauzt ledu paarbaudes speelee, ja peec tam atsaakas nenormaalais KHL kalendaars?!

     [+] [-]

, 2010-10-07 12:12, pirms 13 gadiem
GaryII rakstīja: Ne jau RD to speeli apmaksaaja bet KHL liiga, RD izdevumi it kaa bija tikai 100k LS.
Un kaada jeega grauzt ledu paarbaudes speelee, ja peec tam atsaakas nenormaalais KHL kalendaars?!
vo, vo:
9.10 - Torpedo
11.10 - Lokomotīve
13.10 - Atlant
16.10 - Maskavas Dinamo
18.10 - Spartak
20.10 - Severstaļ
22.10 - SKA
25.10 - Maskavas Dinamo
27.10 - Vitjaz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-07 12:23, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: vo, vo:
9.10 - Torpedo
11.10 - Lokomotīve
13.10 - Atlant
16.10 - Maskavas Dinamo
18.10 - Spartak
20.10 - Severstaļ
22.10 - SKA
25.10 - Maskavas Dinamo
27.10 - Vitjaz
Jēgas grauzt tiešām nebija, jo arī Fīniksa spēlēja rezervēti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-10-07 12:24, pirms 13 gadiem
Yuri rakstīja: Diemžēl jāatzīst, ka es tam pilnībā piekrītu!
RD principaa bija izveleets tikai delj geografijas - Kojotiem nebija taalu jaalido, citaadi RD arii netiktu pie taa goda...

  +1 [+] [-]

, 2010-10-07 12:30, pirms 13 gadiem
spokss rakstīja: Krievu saitos tādi komentāri, ka nav ko teikt. It kā RD nemaz neesot cīnījušies, vispār izgājuši paslidināties, kaunu padarījuši KHL un Krievijai, ka labāk šo maču vajadzēja spēlēt citai viņu komandai.
Taa jau ir - krievu klubam, noteikti buutu vairaak motivaacijas..
Vispaar jau SKA vajadzeeja peec ranga pashiem ar Kojotiem speleet, jo vinji pag. sezonaa bija 4.vietaa visaa NHL, kameer Korolina tikai 24. vietaa...

     [+] [-]

, 2010-10-07 13:41, pirms 13 gadiem
spokss rakstīja: Krievu saitos tādi komentāri, ka nav ko teikt. It kā RD nemaz neesot cīnījušies, vispār izgājuši paslidināties, kaunu padarījuši KHL un Krievijai, ka labāk šo maču vajadzēja spēlēt citai viņu komandai.
Karolinas terneris gan pēc SKA spēles izteicies, ka tieši šādas rupjas pārbaudes spēles ar mēģinājumiem traumēt līderus, kā spēlēja SKA NHL nav vajadzīgas un nākamreiz pirms braukt spēlēt uz Krieviju vajadzētu vēlreiz padomāt kārtīgi vai tiešām to ir vērts darīt, jo NHL nav vajadzīgs, lai tiktu satraumēts kāds viņu star player kaut kādā draudzības spēlē.

     [+] [-]

, 2010-10-07 17:23, pirms 13 gadiem
spokss rakstīja: Krievu saitos tādi komentāri, ka nav ko teikt. It kā RD nemaz neesot cīnījušies, vispār izgājuši paslidināties, kaunu padarījuši KHL un Krievijai, ka labāk šo maču vajadzēja spēlēt citai viņu komandai.
lai cik skumji tas nebutu, bet es tam pilniba piekritu. un te nav runa par to vai si spele mums kaut ko izskir vai ne, tomer ir jasaprot ka KHL speli ar NHL klubu iedeva tiesi mums, nevis kadam citam, kad tad mums vel radisies tada lieliska iespeja spelet pret kadu no NHL klubuiem? tomer tads notikums nenotiek katru dienu, tapec uzskatu, ka dinamo tomer vajadzeja "plesties uz pusem" lai vinetu so speli. Neviens jau neko neteiku ja cali tiesam butu cinijusies un vienalga zaudejusi, te jau ir runa par to, ka mums praktiski uzdavina speli ar NHL klubu, bet mes nospelejam, sorry par izteicienu, kā jēla lola. tomer skatitaji ari maksaja pietiekami lielu naudu, lai varetu verot speli klatiene. Ja vel kadreiz KHL izdomas sarikot speles KHL vs NHL, tad varam but drosi, ka dinamo vairak nedabus to godu spelet ar NHL klubu, tikai un vienigi del ta, ka mes praktiski atslidojam tas 60 min. skumji bet fakts