Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" pirmajā maiņā Dārziņam un Sestito pievienojas M. Rēdlihs

"Dinamo" pirmajā maiņā Dārziņam un Sestito pievienojas M. Rēdlihs
Miķelis Rēdlihs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" nākamo spēli aizvadīs otrdien, izbraukumā tiekoties ar Novokuzņeckas "Metallurg". Pēc atgriešanās mājās vienība aizvada treniņus, un sastāvā notikušas vairākas būtiskas izmaiņas. Savainojuma dēļ, visticamāk, nevarēs spēlēt centra uzbrucējs Andris Džeriņš, bet pirmajā maiņā kapteinim Laurim Dārziņam un Timam Sestito pievienojies Miķelis Rēdlihs.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" astoto sezonu ievadīja ar patīkamām emocijām, pirmajās trīs spēlēs sakrājot septiņus no deviņiem punktiem. Taču otrdien neizdevās atslēgt Maskavas CSKA vārtus (0:5), bet ceturtdien Zagrebā pret "Medveščak" tika izcīnīts viens punkts (1:2 pagarinājumā). Lai gan abas pēdējās pretinieces atrodas Rietumu konferences galvgalī, neveiksmes piespiedušas treneru korpusu veikt izmaiņas.

"Vēlamies no katra spēlētāja saņemt maksimumu. Pēdējās divās spēlēs esam guvuši tikai vienus vārtus, bet vēlamies saņemt labāku rezultātu. Ir mazas problēmas, piemēram, neizdarām pietiekami daudz metienu, par daudz kustinām ripu uz zilās līnijas. Ir jāiet uz vārtiem. Varam būt efektīvāki. Cerams, ka izmaiņas palīdzēs," sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Kari Heikile.

Vienīgo ripu pēdējo 120 minūšu laikā iemetis centra uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš nebija kopā ar komandu. Heikile atklāja, ka vainīgas muguras sāpes un ka Džeriņš, visticamāk, nedosies arī izbraukumā. Tāpēc izmaiņas Rīgas "Dinamo" virknējumos ir vēl iespaidīgākas. Ceturto maiņu veidoja Edgars Kulda, Armands Bērziņš un Roberts Bukarts, trešajā trenējās Kaspars Saulietis, Fēlikss Šics un Gunārs Skvorcovs, otrajā - Miks Indrašis, Gints Meija un Ville Leino, bet pirmajā virknējumā Laurim Dārziņam un Timam Sestito pievienojies Miķelis Rēdlihs.

"Treneri nolēmuši pameklēt virknējumus, lai uzbrukums būtu jaudīgāks," radušos situāciju komentēja komandas kapteinis Dārziņš. "Ar Miķeli kādu laiku neesam spēlējuši kopā, bet vienmēr paticis atrasties vienā maiņā. Iespējams, pateicoties tam, ka esam gandrīz viena gadagājuma, ka esam izgājuši vienu un to pašu skolu. Ir ielikti līdzīgi pamati hokeja domāšanā, līdz ar to es saprotu viņa pieņemtos lēmumus un viņš - manus. Ir viegli, nav vienam pie otra jāpieslīpējas. Savstarpējā ķīmija, kas radusies, augot vienā laikā un ejot cauri sporta skolām."

Rīgas "Dinamo" ar piecās spēlēs sakrātajiem astoņiem punktiem ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, atrodoties priekšā pagājušās sezonas čempionei Sanktpēterburgas SKA, un arī Dārziņš komandas sniegumā meklē pozitīvo: "Prieks, ka mums vēl ir jūra, kur progresēt. Nesanāk ļoti daudz nianšu. Taču, ja turnīra tabulā krājas punkti, bet ļoti daudz vēl nesanāk, - tas ir pozitīvi. Priekšā vēl daudz maču, kuros sniegumu uzlabot. Esam optimisti."

Viens no rādītājiem, kas nekavējoties jāuzlabo, ir skaitliskais vairākums. Rīgas "Dinamo" izdevies realizēt tikai vienu no 14 iespējām, un komanda ar 7,1% ieņem sesto vietu no apakšgala. "Mūsu vairākums ir ļoti slikts. Arī tas ir viens no iemesliem, kāpēc izšķīrāmies par izmaiņām virknējumos. Jāsadala lomas, jo šobrīd labi kustinām ripu, bet nav metienu," norādīja galvenais treneris Heikile.

"Pat nezinu, kas notiek, kādēļ nevaram gūt vārtus. Protams, ir tikai sezonas sākums un neviens nav perfekts, un tas ir laika jautājums, bet situācijai jāuzlabojas drīz. Ticu, ka komandā ir meistarīgi spēlētāji, kas vairākumu apgriezīs kājām gaisā," pārliecību pauda čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks, kurš izdarījis 12 metienus - visvairāk starp aizsargiem. Vairākumā viņš dežūrā kreisajā iemetiena aplī. "Esmu pieradis pie vietas, treniņos strādāju pie one timer, bet pagaidām neiet iekšā. Turpinājumam jābūt labākam."

Ja Heikile uzskata, ka vairākums ir slikts, bet M. Rēdlihs - ka ļoti, ļoti vājš, tad Dārziņš ir vēl skarbāks - Rīgas "Dinamo" vairākuma šobrīd nav vispār. "Esam izmēģinājuši ļoti daudz, tiešām. Ja būtu izkristalizējusies tikai viena problēma, tad tā jau būtu atrisināta. Katrā spēlē pieviļ kas cits. Cenšamies labot, bet visi elementi vēl nav saslēgušies kopā, nav klikšķis. Ja citreiz veiksmīgi vedas kombinācijas, tad daudz spēka patērēts, lai ieietu zonā. Citreiz zonā ieejam kā pa sviestu, bet klibo saspēle. Strādājam, jo mūsdienu hokejā vairākums ir ļoti svarīgs," sacīja Dārziņš. M. Rēdlihs bija vēl kategoriskāks - mūsdienu hokejā vairākums izšķir mača likteni.

Iespēja padarīt situāciju gaišāku būs nākamajā nedēļā. Otrdien Rīgas "Dinamo" viesosies pie Novokuzņeckas "Metallurg", ceturtdien - pie Novosibirskas "Sibir", sestdien - pie Habarovskas "Amur", bet izbraukums tiks noslēgts Vladivostokā pret "Admiral". Kundrātekam tas būs pirmais ceļojums uz Austrumu konferenci, bet hokejists jau zina, ar ko rēķināties: "Pirmajā izbraukumā visas trīs pilsētas - Minska, Maskava un Zagreba - bija patīkamas. Teicu Jakubam [Sedlāčekam], ka viss ir ļoti labi. Viņš atbildēja: pārāk nepierodi, jo otrais izbraukums būs interesants."

Rīgas "Dinamo" virknējumi

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs – Stīvens Saigo, Guntis Galviņš – Tomāšs Kundrāteks, Kristaps Sotnieks – Ēriks Ševčenko, Aleksandrs Jerofejevs – Oskars Cibuļskis.
Uzbrucēji: Lauris Dārziņš – Tims Sestito – Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis – Gints Meija – Ville Leino, Kaspars Saulietis – Fēlikss Šics – Gunārs Skvorcovs, Edgars Kulda – Armands Bērziņš – Roberts Bukarts, Roberts Locāns, Nikolajs Jeļisejevs, Māris Bičevskis.


, 2015-09-05 15:40, pirms 9 gadiem
Надеюсь, FUNIS не будет огорчен в третий раз подряд!!!
, 2015-09-05 15:43, pirms 9 gadiem
Meija 2 maiņa?! Šucs 3 maiņa! Labi,redzēsim ,kas no tā visa sanāks! Bet nu protams-Lai veicas!
, 2015-09-05 15:57, pirms 9 gadiem
salming18 rakstīja: Meija 2 maiņa?! Šucs 3 maiņa! Labi,redzēsim ,kas no tā visa sanāks! Bet nu protams-Lai veicas!
Kāpēc gan nē? Meija pirmajās spēlēs bija viens no labākajiem.
, 2015-09-05 16:08, pirms 9 gadiem
Agris 77 rakstīja: Kāpēc gan nē? Meija pirmajās spēlēs bija viens no labākajiem.
Meija nav centra uzbrucējs. Otro maiņu atstāt bez centra ir interesants lēmums.
, 2015-09-05 16:09, pirms 9 gadiem
Agris 77 rakstīja: Kāpēc gan nē? Meija pirmajās spēlēs bija viens no labākajiem.
Nu padomā pats-daudz prāta nevajag! 1.Meija ir 2.maiņas spēlētājs-Nē! 2.Dinamo ir vajadzīgi vārti,kurus prasa no pirmajām 2 maiņām,neapstrīdu,ka viņš var izšaut taču,ar pāris goliem sezonā ir par maz! 3.Labi var NOSLIDOT visu spēli VISI spēlētāji,bet bez vārtiem nevar uzvarēt!Piemēram-Sestito viņš slikti spēlē-nē,tikai golu nav,izskatās ,ka vārtu gūšana būs atkal problēma,bet kā jau ierasts no sezonas uz sezonu viena no problēmām būs vairākums!Nekas jau nemainās,problēma gut vartus un vairakums! : ) ) Bet nu protams,lai veicas!
, 2015-09-05 16:18, pirms 9 gadiem
Parak nepierodi...haha...labs👍Novokuzņecka ir ķipa milzigs Ķengarags? Laikam jau
, 2015-09-05 16:29, pirms 9 gadiem
Agris 77 rakstīja: Kāpēc gan nē? Meija pirmajās spēlēs bija viens no labākajiem.
Pēc tava komenta var spriest tā-kā nospēlē pirmās spēlēs,tā nospēlēsi visu sezonu! Tad jau viņš būs līderis jopcik!
, 2015-09-05 16:39, pirms 9 gadiem
Tā tam vajadzētu būt, ņemot vērā pieredzi un vēsturi, bet vai Miķelis un Lauris spēs atkārot "ideālo sadarbību"?
, 2015-09-05 16:49, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Meija nav centra uzbrucējs. Otro maiņu atstāt bez centra ir interesants lēmums.
Neskatoties uz to, ka pieredze šajā pozīcijā ir ievērojami lielāka, arī Džeriņu pēc kvalitātes ir grūti nosaukt par centru.
, 2015-09-05 16:49, pirms 9 gadiem
salming18 rakstīja: Pēc tava komenta var spriest tā-kā nospēlē pirmās spēlēs,tā nospēlēsi visu sezonu! Tad jau viņš būs līderis jopcik!
Jā pareizi saprati, viņš tagad būs otrajā maiņā līdz GK finālam.
Ko Tu uzdod tik muļķīgus jautājumus!
Šobrīd otrajā, pēc nedēļas varbūt pirmajā, pēc pāris mēnešiem iespējams spēlēm netiks pieteikts.
Pirms 20 gadiem virknējumus nemainīja, tagad pat spēles laikā var pāris izmainīt.
, 2015-09-05 16:54, pirms 9 gadiem
Agris 77 rakstīja: Jā pareizi saprati, viņš tagad būs otrajā maiņā līdz GK finālam.
Ko Tu uzdod tik muļķīgus jautājumus!
Šobrīd otrajā, pēc nedēļas varbūt pirmajā, pēc pāris mēnešiem iespējams spēlēm netiks pieteikts.
Pirms 20 gadiem virknējumus nemainīja, tagad pat spēles laikā var pāris izmainīt.
Tavai 2 rindinai vajadzēja ? zīmi! TAS bija jāutājums,bet savā komentārā uz kuru Tu atbildēji es jautājumu nesaskatu pat ar brillēm!!
, 2015-09-05 17:01, pirms 9 gadiem
salming18 rakstīja: Tavai 2 rindinai vajadzēja ? zīmi! TAS bija jāutājums,bet savā komentārā uz kuru Tu atbildēji es jautājumu nesaskatu pat ar brillēm!!
Tas bija pārsteigums ka var uzdot tādus jautājums, tāpēc izsaukuma zīme. Man nekāda atbilde nebija vajadzīga.
, 2015-09-05 17:15, pirms 9 gadiem
Viss būskārtībā, kad vairs nebūs kaut kāds krievu treneris!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-05 17:19, pirms 9 gadiem
Rolands Rivdiķis rakstīja: Cerams, ka šāda veida maiņa dos pozitīvu rezultātu.

www.youtube.com/watch?v=rUIbV7mdL6w
Pietiks katrā postā bāzt savu sūda video.
, 2015-09-05 17:26, pirms 9 gadiem
Ko jūs te cēpās galvenais lai komandai veicas.... Ja neko nedarīs tad ar nekas nebūs....
P.S Labi ka par problēmām un kļūdām runā jau tagad nevis pēc 10 zāģiem.
, 2015-09-05 17:26, pirms 9 gadiem
Ville bija pārāk rezultatīvs priekš pirmās maiņas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-05 17:31, pirms 9 gadiem
Sesito un Dārziņš ir ļoti labi saspēlējušies, tikai uzbrukumā vienmēr trūks trešais kurš palīdz iemest. Vispār sūdīgi mums iet ar realizēšanu..
, 2015-09-05 17:32, pirms 9 gadiem
Alfonso77 rakstīja: Parak nepierodi...haha...labs👍Novokuzņecka ir ķipa milzigs Ķengarags? Laikam jau
laipni lūgts kuzņā Novokuzņecka hokejista acīm - Spoki
, 2015-09-05 17:41, pirms 9 gadiem
Mārtiņš no Valdlaučiem rakstīja: laipni lūgts kuzņā http://spoki.tvnet.lv/hokejs/Novokuznecka-hokejista-acim/471046
Meičas ok😉
, 2015-09-05 17:47, pirms 9 gadiem
Lauris - Miķelis ir Latvijas hokeja klasika. Svarīgi viņiem klāt pielikt īsto centru. Tas ir Heikiles lauciņš. Ja latviešu saiknei izspēle aizies, gaidu izspēles līdz tukšiem vārtiem. 3 maiņā salikti trīs kārtīgi cīnītāji. 2 maiņa miglā tīta. Indraša un Leino spēle kā ar bitēm...neko nevar paredzēt, bet Indrašis pamazām uzņem formu, tas ir redzams. Leino nevar vai trūkst motivācijas, Meija mūžīgi perspektīvais , bet slikts viņš noteikti nav un pirmajās spēlēs man patika Meija. Nesaku ka super, bet pietiekoši labi spēlēja.
4 maiņa ir pilnīgs tumšais zirdziņš šādā izskatā. Bērziņš labi veic melno , neredzamo darbu, Bukarts ir no daudziem hokeja speciālistiem slavēts kā viens no gudrākajiem Latvijas hokejistiem, kā labākā roku darbība, labi metieni utt. It kā ja daudzi tā saka, tad kaut kas viņā ir, bet potenciāla realizācija tuvu nullei. Kulda debijas spēlē bija ļoti centīgs, aktīvs, it kā izskatījās labi priekš debijas, bet...milzīgs haoss hokeja domāšanā darbībā, kad iegūst ripu nav īsti pārdomātas darbības. Norakstīsim to uz jaunību un debiju. Pats pirms sezonas vēlējos, lai Kulda būtu komandā un būtu jauki ja šis hokejists varētu strauji progresēt.
Nākošās izbraukuma spēles būs interesantas ar maiņu ķīmijas vērošanu, bet tā nopietni vērtēt maiņas pēc tik tāla izbraukuma vēl nevarēsim. Šeit savu lomu var nospēlēt arī pārbrauciens, laika maiņas, nogurums uz šo laika maiņas fona.
Vēl piebilde, ka laiks arī aizsargiem sākt gūt vārtus. Vairākumā ripa kustas labi,pietiekoši ātri, bet šķiet ka pietrūkst tieši savstarpējas izpratnes laukumā. Vairākumu daudzi vērtē tikai pēc gūtiem vārtiem, es skatos vai vairākumā tiek izspēlēts līdz pilnīgi brīvam metienam, pirmās spēlēs vēl tas sanāca, bet izbraukumā vairākumā pie it kā ļoti labām saspēlēm tomēr pilnīgi brīvi metieni bija pārāk maz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-05 18:15, pirms 9 gadiem
FUŅIS rakstīja: Lauris - Miķelis ir Latvijas hokeja klasika. Svarīgi viņiem klāt pielikt īsto centru. Tas ir Heikiles lauciņš. Ja latviešu saiknei izspēle aizies, gaidu izspēles līdz tukšiem vārtiem. 3 maiņā salikti trīs kārtīgi cīnītāji. 2 maiņa miglā tīta. Indraša un Leino spēle kā ar bitēm...neko nevar paredzēt, bet Indrašis pamazām uzņem formu, tas ir redzams. Leino nevar vai trūkst motivācijas, Meija mūžīgi perspektīvais , bet slikts viņš noteikti nav un pirmajās spēlēs man patika Meija. Nesaku ka super, bet pietiekoši labi spēlēja.
4 maiņa ir pilnīgs tumšais zirdziņš šādā izskatā. Bērziņš labi veic melno , neredzamo darbu, Bukarts ir no daudziem hokeja speciālistiem slavēts kā viens no gudrākajiem Latvijas hokejistiem, kā labākā roku darbība, labi metieni utt. It kā ja daudzi tā saka, tad kaut kas viņā ir, bet potenciāla realizācija tuvu nullei. Kulda debijas spēlē bija ļoti centīgs, aktīvs, it kā izskatījās labi priekš debijas, bet...milzīgs haoss hokeja domāšanā darbībā, kad iegūst ripu nav īsti pārdomātas darbības. Norakstīsim to uz jaunību un debiju. Pats pirms sezonas vēlējos, lai Kulda būtu komandā un būtu jauki ja šis hokejists varētu strauji progresēt.
Nākošās izbraukuma spēles būs interesantas ar maiņu ķīmijas vērošanu, bet tā nopietni vērtēt maiņas pēc tik tāla izbraukuma vēl nevarēsim. Šeit savu lomu var nospēlēt arī pārbrauciens, laika maiņas, nogurums uz šo laika maiņas fona.
Vēl piebilde, ka laiks arī aizsargiem sākt gūt vārtus. Vairākumā ripa kustas labi,pietiekoši ātri, bet šķiet ka pietrūkst tieši savstarpējas izpratnes laukumā. Vairākumu daudzi vērtē tikai pēc gūtiem vārtiem, es skatos vai vairākumā tiek izspēlēts līdz pilnīgi brīvam metienam, pirmās spēlēs vēl tas sanāca, bet izbraukumā vairākumā pie it kā ļoti labām saspēlēm tomēr pilnīgi brīvi metieni bija pārāk maz.
Ja cilvēks pajoko vienu, divas reizes, normāli, bet ja atkārto kā papagailis, tas jau par kko liecina.
, 2015-09-05 18:17, pirms 9 gadiem
Tevis ļoti trūka....
Beidzot atgriezies Rīgas komandā!
, 2015-09-05 18:20, pirms 9 gadiem
Adolfs 111 rakstīja: Ja cilvēks pajoko vienu, divas reizes, normāli, bet ja atkārto kā papagailis, tas jau par kko liecina.
+1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-05 19:15, pirms 9 gadiem
salming18 rakstīja: Nu padomā pats-daudz prāta nevajag! 1.Meija ir 2.maiņas spēlētājs-Nē! 2.Dinamo ir vajadzīgi vārti,kurus prasa no pirmajām 2 maiņām,neapstrīdu,ka viņš var izšaut taču,ar pāris goliem sezonā ir par maz! 3.Labi var NOSLIDOT visu spēli VISI spēlētāji,bet bez vārtiem nevar uzvarēt!Piemēram-Sestito viņš slikti spēlē-nē,tikai golu nav,izskatās ,ka vārtu gūšana būs atkal problēma,bet kā jau ierasts no sezonas uz sezonu viena no problēmām būs vairākums!Nekas jau nemainās,problēma gut vartus un vairakums! : ) ) Bet nu protams,lai veicas!
golu nav paareejiem no pirmaas Sestito ir 2
, 2015-09-05 19:52, pirms 9 gadiem
Pabrīnījos, kāpēc var puslīdz normāli lasīt komentārus, nav daudz slēpto...
Bet tad atcerējos - heiteri skatās basketu...
(es gan arī skatos )
, 2015-09-05 20:11, pirms 9 gadiem
FUŅIS rakstīja: -1
-2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.