Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ankipāns: "Skanēs banāli, bet mums ir jāmācās uzvarēt kā komandai"

Jānis Celmiņš

Ankipāns: "Skanēs banāli, bet mums ir jāmācās uzvarēt kā komandai"
Ģirts Ankipāns un Artis Ābols uz Rīgas "Dinamo" soliņa. Foto: Annija Meikšāne, F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šodien devies sezonas trešajā izbraukumā, kurā tiks aizvadītas trīs spēles. “Esmu apmierināts ar to vietu, kur šobrīd atrodamies. Te es domāju ne tikai vietu turnīra tabulā, bet arī sniegumu, kādu demonstrējam. Pēdējā spēle nepatika ne man, ne komandai, bet panikas nav,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com pēc viena no pēdējiem treniņiem Rīgā atzina komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

“Iedevām komandai divas brīvdienas, arī treneri nedaudz ievilka elpu un izanalizēja paveikto. Visi esam padarījuši cienījamu darbu. Komanda ir ļoti labā stāvokli, galvenokārt mentāli. Čaļi tic tam, ka pildot spēles plānu, mēs varam sasniegt daudz. Tālo austrumu ceļojums noteikt atstāja kaut kādu iespaidu uz mūsu sniegumu, taču nu tas jau ir aiz muguras un mums jādzīvo tālāk. Bija jūtams, ka balanss starp mentālo fokusu un spēku nedaudz zuda, taču strādājam, lai būtu atpakaļ. Lai cik banāli tas neskanētu, mums ir jāmācās uzvarēt kā komandai,” uzskata Ģirts Ankipāns.

Daudzie savainojumi nav iemesls blāvajam sniegumam pēdējā spēlē. “Visi, kuri devās laukumā, ir bijuši ar mums kopā visu sagatavošanās posmu. Jā, spēļu prakse ir mazāka, bet savainojumi neizšķīra spēles likteni. Skaidrs, ka vienu aizvietot ir vieglāk, citu grūtāk, bet tāds ir hokejs, savainojumi ir neatņemama šī sporta veida sastāvdaļa,” teic treneris, neslēpjot, ka visgrūtāk aizstāt Brendonu Makmilanu, kurš nav devies arī tuvākajā izbraukuma tūrē, un tāpat kā Miķelis Rēdlihs un Uvis Balinskis paliks mājās, lai gatavotos individuāli.

“Makmilans atkal ir guvis savainojumu. Ja sākumā šķita, ka ir atsvaidzināta vecā trauma, tad pēc dziļākiem izmeklējumiem tika secināts, ka ir gūts cits savainojums. Ar Balinski situācija ir visneskaidrākā, viņam ir ļoti nepatīkams savainojums. Ja ikdienā tas viņam netraucē, tad hokeja spēlēšanai ļoti. Domāju, ka viņu agrāk par novembri laukumā gaidīt nav vērts. Par Miķeli ir vislielākā skaidrība, viņš būs atpakaļ uz nākamo mājas spēļu sēriju,” skaidrību ievieš Ankipāns. Atpakaļ ierindā ir Gints Meija un Kristaps Zīle, kuri, visticamāk, spēlēs jau rīt pret Boba Hārtlija vadīto Omskas “Avangard”.

“Visu laiku arī komandai saku, ka mums jābūt gataviem ilgtermiņā, jo vietu “play-off” nenodrošināsim šodien. Ja izdarīsim to, tad februārī. Esmu drošs, ka arī “Jokerit” un SKA arī to neizdarīs šodien vai rīt. Es redzu, ar kādu cieņu pret mums izturas pretinieki, un tas ir patīkami,” teic Rīgas “Dinamo” treneris.

Vaicāts, ko ēd Linuss Videls un Metjū Majone, kuri šobrīd ir starp rezultatīvākajiem visā līgā, Ankipāns atbild īsi: “Domāju, ka te nav runas par ēsānu. Viņi ir ļoti ofensīvi, ir lietas, ko viņi dara ļoti labi un tās viņiem arī lieku un atļauju darīt.” Runājot par palīgiem šim duetam, Ankipāns nevienu nekritizē, bet neslēpj, ka rezerves ir. “Viss būs kārtībā! Ļoti daudz strādā Dzierkals, kurš ar mums nebija kopā sagatavošanās posmā. Ar viņu strādājam individuāli. Vienmēr esmu teicis, ka uzbrucējam pašam ir jāatrod iespējas gūt vārtus. Ar galvu, ceļgalu, augumu… Bet pateikt vienkārši, izdarīt krietni grūtāk,” saka Ankipāns, piebilstot, ka arī par vārtsargiem ir drošs: “Es viņiem uzticos! Pēdējā mājas spēļu sērijā punktus nezaudēja vārtsargi, bet gan visa komanda. Bija reizes, kad viņi pavilka, bija un būs reizes, kad nepavilka un nepavilks, taču tāds ir hokejs. Komanda kopā uzvar un kopā arī zaudē spēles. Mums ir jāmācās uzvarēt visiem kopā!”

Šīs nedēļas ievadā komanda pavēstīja par sadarbības pārtraukšanu ar amerikāņu aizsargu Keidu Fērčaildu. Ankipāns neslēpj, ka konkrēts papildinājums komandai šobrīd netiek meklēts, taču viss var būt. Viņš regulāri saņem piedāvājumus no aģentiem un sauc to par “neizbeidzamu procesu”.

Tuvākais izbraukums solās būt sarežģīts. Rīt pretī stāsies Omskas "Avangard", kuru vada Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs. Komanda ir Austrumu konferences vicelīdere, 13 spēlēs zaudējot tikai vienu reizi. Divas dienas vēlāk pretī stāsies Novosibirskas "Sibir", kas atrodas pretējā pozīcijā – viena uzvara 13 spēlēs. Izbraukumam punkts tiks likts otrdien, mēģinot revanšēties "Barys" par zaudējumu Rīgā.

Izbraukuma spēles

DatumsLaiksPretinieks
5. oktobris19:30Omskas "Avangard"
7. oktobris13:30Novosibirskas "Sibir"
9. oktobris16:30Astanas "Barys"

Cik punktus spēlēs pret Omskas Avangard, Novosibirskas Sibir un Astanas Barys izcīnīs Rīgas Dinamo?

  • 16

  • 59

  • 82

  • 119

  • 21

  • 36

  • 24


  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 16:12, pirms 6 gadiem
Kam ta plāno uzbrukt beigās, īsti nebija skaidrs?

  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 16:45, pirms 6 gadiem
Nu ku ta tik banāli var izteikties?

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 17:00, pirms 6 gadiem
Pietiek auklēties ar vietējiem nespējniekiem, spēlē tikai tāpēc, ka ir latvieši. Tak kaut paņem visus leģus uzbrukumā, lai vismaz punkti krājas. Ja nē, tad vai ir vispār jēga spēlēt?

  +2 [+] [-]

, 2018-10-04 17:21, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Pietiek auklēties ar vietējiem nespējniekiem, spēlē tikai tāpēc, ka ir latvieši. Tak kaut paņem visus leģus uzbrukumā, lai vismaz punkti krājas. Ja nē, tad vai ir vispār jēga spēlēt?
Tak skaties kaut kādu Automobilistu vai kam tur šogad punkti krājas.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 17:23, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Pietiek auklēties ar vietējiem nespējniekiem, spēlē tikai tāpēc, ka ir latvieši. Tak kaut paņem visus leģus uzbrukumā, lai vismaz punkti krājas. Ja nē, tad vai ir vispār jēga spēlēt?
Tādus dzeņus kā tevi, vajag pameklēt..

  -3 [+] [-]

, 2018-10-04 17:23, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Pietiek auklēties ar vietējiem nespējniekiem, spēlē tikai tāpēc, ka ir latvieši. Tak kaut paņem visus leģus uzbrukumā, lai vismaz punkti krājas. Ja nē, tad vai ir vispār jēga spēlēt?
kārtējais dīvainais pesimistiskais viedoklis

  +2 [+] [-]

, 2018-10-04 17:24, pirms 6 gadiem
1vo6m1t5 rakstīja: Tādus dzeņus kā tevi, vajag pameklēt..
Labāk cerēt, ka 2 cilvēki (Majone, Videls) ievilks Dinamo playoffos. Haha good luck

  +6 [+] [-]

, 2018-10-04 17:29, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Labāk cerēt, ka 2 cilvēki (Majone, Videls) ievilks Dinamo playoffos. Haha good luck
Šitas kremļa projekts nav priekš tevis, ne tev abonementa kā perņai, ne priecāties proti kā funs!

  -3 [+] [-]

, 2018-10-04 17:43, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: kārtējais dīvainais pesimistiskais viedoklis
Ir cilvēki pesimisti pēc būtības, kuri vienkārši nespēj būt optimisti ne pie kādiem nosacījumiem. Tos mēs redzam arī šeit komentāros.

     [+] [-]

, 2018-10-04 17:54, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Ir cilvēki pesimisti pēc būtības, kuri vienkārši nespēj būt optimisti ne pie kādiem nosacījumiem. Tos mēs redzam arī šeit komentāros.
Kas ir tas labais, ko var ņemt no vietējo snieguma? Uzskaiti lūdzu.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-04 18:42, pirms 6 gadiem
No vietējiem var paņemt jēgu kāpēc skatīties hokeju. Man nav jēgas skatīties NHL spēles tikai skatīšanās pēc ja nav komandu par ko pārdzīvot. Ja nav mūsējo komandā,man kauns tādu komandu saukt par Latvijas. Brīnos par cilvēkiem,kuriem vienalga kas komandā lai tikai uzvarētu. Jāskatās Automobilis,Avangard,SKA utt

  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 18:51, pirms 6 gadiem
Funs devies līdzi ģērēs ???

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 18:51, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Kas ir tas labais, ko var ņemt no vietējo snieguma? Uzskaiti lūdzu.
Manas domas būtība ka pesimists vienmēr kaut kur piekasīsies un atradīs reālas lietas kuras nav labas. Es arī jebkurā līgā jebkurā komandā atradīšu ko kritizēt. Pesimists vienmēr meklēs slikto . Tā ir pesimista dzīves uztvere. Es skatos kopumā un meklēju pozitīvo. Tas nenezīmē ka es neredzu negatīvo, bet es to nepavairoju , neuzsveru, jo es to nevaru mainīt. Ja es būtu treneris DR tad presei censtos teikt visu pozitīvo kas ir un ko vēlētos uzlabot mainīt. Negatīvais paliktu komandas iekšienē. Arī savā darbā pārrunāju slikto tikai ar konkrētiem cilvēkiem uz kuriem tas attiecas nevis stāstu to visai pasaulei.
DR ir 5 vietā un varētu priecāties, bet ...pesimistiem atkal slikti. Ja latvieši spēlēs labi tad lamās kādu leģionāru.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 19:10, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Manas domas būtība ka pesimists vienmēr kaut kur piekasīsies un atradīs reālas lietas kuras nav labas. Es arī jebkurā līgā jebkurā komandā atradīšu ko kritizēt. Pesimists vienmēr meklēs slikto . Tā ir pesimista dzīves uztvere. Es skatos kopumā un meklēju pozitīvo. Tas nenezīmē ka es neredzu negatīvo, bet es to nepavairoju , neuzsveru, jo es to nevaru mainīt. Ja es būtu treneris DR tad presei censtos teikt visu pozitīvo kas ir un ko vēlētos uzlabot mainīt. Negatīvais paliktu komandas iekšienē. Arī savā darbā pārrunāju slikto tikai ar konkrētiem cilvēkiem uz kuriem tas attiecas nevis stāstu to visai pasaulei.
DR ir 5 vietā un varētu priecāties, bet ...pesimistiem atkal slikti. Ja latvieši spēlēs labi tad lamās kādu leģionāru.
Neko darīt. Gūža strādā par sudzibas.lv administratoru, tā teikt, profesionāls ieradums.

     [+] [-]

, 2018-10-04 19:11, pirms 6 gadiem
strops rakstīja: Funs devies līdzi ģērēs ???
No drošiem avotiem: atbilde NĒ

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 19:46, pirms 6 gadiem
Pilnigi pareizi Girts visu pasaka - hokejs ir komandas spele ar visu no ta izrietoso.
Runajot par si briza situaciju - ari skanes banali, bet ir ta ka ir. Pedejos macos lielako pienesumu devusi 2 viri - Videls un Maione. Jacer, ka ari parejie saks piebalsot. Lai veiksmigs izbraukums!

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 20:09, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: No drošiem avotiem: atbilde NĒ
Es jau vairs pats nezinu kas esmu, kur strādāju , kam līdzi dodu, kas man patīk un kas nepatīk.
Tagad viegli - ienāku SC koemntāros un uzreiz uzzinu kas esmu, kur atrodos, par ko strādāju, cik pelnu, kas man patīk u kas nepatīk.
Man pašam nekas nav jādomā. Droši vien daudzi "zina"par ko es balsošu sestdien.

     [+] [-]

, 2018-10-04 20:13, pirms 6 gadiem
Man piemēram riebjās skatīties spēli un zināt, ka vietējie tāpat neko neizdarīs. Agrāk taču tā nebija!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 20:14, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Kas ir tas labais, ko var ņemt no vietējo snieguma? Uzskaiti lūdzu.
1. Balinska, Sotnieka, Zīles stabilitāte.
2. Gudļevska veiksmīgais sezonas sākums.(izņemot pēdējās spēles).
3. Negaidīti labā Pavlova spēle un veidošanās par vienu no komandas līderiem (līderi ir ne tikai tie ,kuri punktus vāc, jo hokejs ir KOMANDAS spēle).
4. Miķelis , Džeriņš un Lauris nav tas ko gaidījām, bet ir līmenis zem kura viņi nenokrīt.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 20:15, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Man piemēram riebjās skatīties spēli un zināt, ka vietējie tāpat neko neizdarīs. Agrāk taču tā nebija!
Es sportā gan nekad iepriekš nezinu. Tad jau Tu vari spēlēt toto ka mūsējie neiemetīs. Ja jau zini, tad droša , stabila peļņa.

  -2 [+] [-]

, 2018-10-05 12:02, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: 1. Balinska, Sotnieka, Zīles stabilitāte.
2. Gudļevska veiksmīgais sezonas sākums.(izņemot pēdējās spēles).
3. Negaidīti labā Pavlova spēle un veidošanās par vienu no komandas līderiem (līderi ir ne tikai tie ,kuri punktus vāc, jo hokejs ir KOMANDAS spēle).
4. Miķelis , Džeriņš un Lauris nav tas ko gaidījām, bet ir līmenis zem kura viņi nenokrīt.
0+0 un -6 12 speles iir komandas lideris? bittttchhh please

  +1 [+] [-]

, 2018-10-05 17:24, pirms 6 gadiem
Tieši tā. Pavlovs ir viens no komandas līderiem.