Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Skudras otrais uznāciens: "Dinamo" uzņems Kalniņu un "Jokerit"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Skudras otrais uznāciens: "Dinamo" uzņems Kalniņu un "Jokerit"
Patriks Zabusovs pārbaudes spēlē pret ''Jokerit''. Foto: Raimonds Volonts/dinamoriga.lv

Otro spēli jaunajā KHL sezonā aizvadīs Rīgas ''Dinamo'', kas šodien 17:00 spēkosies ar vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku ''Jokerit''. Somijas komanda Rīgā ieradusies pēc tam, kad atteicās lidot uz sezonas pirmo maču Minskā.

Rīgas ''Dinamo'' vienība savu pirmo spēli šosezon jau aizvadījusi, aizvakar ar 2:3 atzīstot Nursultanas ''Barys'' pārākumu. 3. septembrī sezonu ar spēli viesos pret Minskas ''Dinamo'' bija paredzēts sākt arī Helsinku ''Jokerit'', taču Jāņa Kalniņa pārstāvētā komanda neaizlidoja uz protestiem pārņemto Baltkrievijas galvaspilsētu, par ko tika sodīta ar tehnisko zaudējumu.

Pētera Skudras pirmajā KHL spēlē pie ''Dinamo'' stūres rīdziniekus iegāza vājais spēles sākums - pirmajā trešdaļā tika zaudēti visi trīs pretinieku gūtie vārti, nonākot iedzinējos ar 0:3. "Varbūt čaļi pārdega. Vēlēšanās bija liela, bet kvalitāte cīņās bija ļoti zema,'' pēc mača preses konferencē, kas notika attālinātā režīmā ar ''Zoom'' platformas starpniecību, atzina Skudra.

Par pirmo jaunās sezonas vārtu autoru ''Dinamo'' rindās kļuva 30 gadus vecais Pāvels Černovs, bet vēlāk tautietim un maiņas biedram piebalsoja vēl viens rīdzinieku jaunpienācējs, pieredzējušais krievu uzbrucējs Deniss Paršins. 34 gadus vecajam Paršinam arī rezultatīva piespēle Černova gūtajos vārtos. Spēlē pret "Barys" neviens no ''Dinamo'' hokejistiem netika pie pozitīva lietderības koeficienta, bet Kristaps Zīle, Daniels Bērziņš un Gints Meija iekrāja -2, treneriem spēles gaitā Meiju nosēdinot rezervē. Pirmajā spēlē vārtsargu izvēle nosliecās par labu Iļjam Proskurjakovam, kurš pēc ne visai veiksmīga sākuma pamazām iespēlējās, kopā atvairot 24 no 27 pretinieku metieniem.

''Dinamo'' un ''Jokerit'' tikās vienā no pirmssezonas pārbaudes spēlēm. 27. augusta spēlē Somijas pilsētā Vantā ar 4:1 uzvaru guva ''Jokerit'', kuras rindās Jānis Kalniņš tika atstāts rezervē, vietu vārtos ieņemot Andersam Lindbekam. Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva Zeks Mičels.

32 gadus vecais zviedrs Lindbeks būs latviešu vārtsarga konkurents uz pirmā numura posteni ''Jokerit'' vārtos. Lindbeks karjeras laikā aizvadījis 135 spēles NHL, pārstāvot piecas dažādas komandas, bet pērn aizvadīja savu pirmo sezonu KHL. Pārstāvot Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'', zviedrs 36 regulārās sezonas spēlēs atvairīja 92,3% pretinieku metienu, vidēji spēlē ielaižot 2,39 vārtus.

Četrus gadus jaunākais Kalniņš ''Jokerit'' rindās spēle jau kopš 2018. gada. Pagājušajā sezonā latvietis uzrādīja labākos statistikas rādītājus karjerā. Izkonkurējot savulaik Stenlija kausu ieguvušo somu Anti Niemi, Kalniņš ''Jokerit'' vārtos stājās 47 regulārās sezonas spēlēs un atvairīja 92,0% metienu, vidēji spēlē ielaižot 2,14 vārtus. Latvietis ar 33 uzvarām kļuva par uzvarētām spēlēm bagātāko vārtsargu KHL. Arī izslēgšanas turnīrā Kalniņš demonstrēja atzīstamu sniegumu, piecās spēlēs atvairot 92,8% metienu un zaudējot 2,04 vārtus.

Rīgas "Dinamo" septembra kalendārs

DatumsLaiksKurPretinieksRez.
3. septembris17:00MājāsBarys2:3
5. septembris17:00MājāsJokerit
8. septembris18:00MājāsVityaz
11. septembris19:30MājāsNeftekhimik
14. septembris15:30ViesosSibir
16. septembris12:00ViesosAmur
18. septembris14:00ViesosBarys
22. septembris19:30MājāsTorpedo
26. septembris17:00MājāsDynamo Ma
29. septembris19:30MājāsCSKA

Šovakar spēles arī Bukarta, Znaroka un Hārtlija komandām

Čerepovecas ''Severstal'' pirmajā mačā ar 6:4 pieveica Habarovskas ''Amur'', taču komandas pieteikumā nebija atrodams Roberta Bukarta vārds. Latviešu uzbrucēja prombūtne varētu būt saistīta ar fizisko kondīciju - ''Severstal'' galvenais treneris pirms pirmā sezonas mača preses konferencē atklāja, ka ''Bukarts vēl nav pilnībā optimālajā formā un vēl strādā individuāli". Tagad ''Severstal'' priekšā krietni nopietnāks pārbaudījums - viena no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām, Ufas ''Salavat Yulaev''.

No pirmajā mačā piedzīvotās sagrāves pret Jaroslavļas ''Lokomotiv'' (2:7) centīsies atgūties Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas ''Spartak'', kas viesos tiksies ar Jekaterinburgas ''Avtomobilist''. Kā pēc spēles atzina ''Spartak'' galvenais treneris Znaroks, komanda nav bijusi gatava ne fiziski, ne psiholoģiski. Pēc otrās uzvaras dosies Boba Hārtlija vadītā Omskas ''Avangard'', kas uzņems Maskavas ''Dynamo''. Pirmajā spēlē Latvijas izlases trenera vadītā komanda ar 1:0 pieveica Novosibirskas ''Sibir''.

KHL spēles, 5. septembris

SpēleLaiks (LV)
Avtomobilist - Spartak15:00
Lokomtiv - Amur17:00
Dinamo R - Jokerit17:00
Torpedo - Sibir17:00
Dinamo Mn - Barys17:10
Severstal - Salavat Yulaev17:30
Avangard - Dynamo18:00

Izmantotie resursi:
https://severstalclub.ru/Press/inte...
https://spartak.ru/news/interview/o...
https://www.khl.ru/

1 2 51 komentārs

  +4 [+] [-]

, 2020-09-05 09:22, pirms 4 gadiem
Vienigais uzvaras veids tehniskais zāģis jokerit 👌
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2020-09-05 09:54, pirms 4 gadiem
Vai somi brauks pie Minskas "odnaklubņikiem" Ģinamo/fsb.ru

  +1 [+] [-]

, 2020-09-05 10:05, pirms 4 gadiem
Jokerit domāju būs ļoti nopietni noskaņojušies un dusmīgi par tehnisko zaudējumu. Jāskatās, vai Dinamo būs maiņās kāds papildinājums! Dārziņa maiņa nestrādā, viņiem vajadzētu normālu centru, jo Miķelis galīgi kopā ar Indraši neiet. Labākā maiņa bija Komareks - Paršins - Černovs, fiziski labi sagatavoti, ar steigu jāmet ārā Jaks, Zīle, Bērziņš, Meija šitie nevelk līmeni, ar tādu KHL maiņu grūti vinnēt, ja profesionālā līmenī dod piespēles pretiniekam pa metienam uz vārtiem un nemāk ripu "nogalināt". Domāju Jokerit paņems 5-1 vai 6-2. Viņiem sastāva dziļums ļoti labs un nopietna sistēma, kā viņi izspēlē uzbrukumu, ievada ripu, Dinamo pagaidām viens liels haoss.

     [+] [-]

, 2020-09-05 10:19, pirms 4 gadiem
Meija un Bērziņš uz Zemgali , par Jaku un Zīli nepiekrītu .
Starp Lauri un Miku varbūt mēģināt krievu Stoļarovu
Slēpts komentārs: Maikl30

  +1 [+] [-]

, 2020-09-05 10:36, pirms 4 gadiem
Nezinu kā jums, bet man ļoti nepatika Miķelis, daudz lieku darbību un sajātu uzbrukumu, tā savulaik Ņiživijs spēlēja savā norietā. Pārtur ripu, neredz laukumu un pārāk bieži ripu uzdāvina pretiniekam uzbrukuma zonā.

Bet tā bija tikai pirmā spēle, redzēsim vai šī tendence ir vecuma vai sezonas sākuma dēļ.

     [+] [-]

, 2020-09-05 10:43, pirms 4 gadiem
Kad Skudra sāks ārdīties???

  +3 [+] [-]

, 2020-09-05 10:50, pirms 4 gadiem
o, pernaks izpederēts

     [+] [-]

, 2020-09-05 11:05, pirms 4 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Jokerit domāju būs ļoti nopietni noskaņojušies un dusmīgi par tehnisko zaudējumu. Jāskatās, vai Dinamo būs maiņās kāds papildinājums! Dārziņa maiņa nestrādā, viņiem vajadzētu normālu centru, jo Miķelis galīgi kopā ar Indraši neiet. Labākā maiņa bija Komareks - Paršins - Černovs, fiziski labi sagatavoti, ar steigu jāmet ārā Jaks, Zīle, Bērziņš, Meija šitie nevelk līmeni, ar tādu KHL maiņu grūti vinnēt, ja profesionālā līmenī dod piespēles pretiniekam pa metienam uz vārtiem un nemāk ripu "nogalināt". Domāju Jokerit paņems 5-1 vai 6-2. Viņiem sastāva dziļums ļoti labs un nopietna sistēma, kā viņi izspēlē uzbrukumu, ievada ripu, Dinamo pagaidām viens liels haoss.
Tu tak esi atmārs...bija tikai viena spēle,bet tu jau te runā pilnīgu vēzi...Tak nav nospelētas vismaz 5 spēles,lai tiešām būtu jāveic krasas izmaiņas...Jādod iespēja un tad jau redzēs kā būs,nevis kāds jāmaina vai jāmet arā...Nu izmaiņas būs,bet domāju minimālas...

  +2 [+] [-]

, 2020-09-05 11:21, pirms 4 gadiem
Nav jādod iespējas, jo fiziskā sagatavotība zem katras kritikas! Saproti no sūda nav iespējams uztaisīt kaut ko kvalitatīvu, normālu ātrspēku jātrenē gadiem, bet jauniešu vecumā nav ielikti pamati un tagad nav vairs uz ko būvēt! Nav starpība kāda tev tehnika, ja fizuha nav, ta arī redzam, ka fiziski netiek līdzi, nelasa spēli un pieļauj kļūdas! Džekiem vasarā ar bobslejistiem nometnēs jātrenējas kopā, citādi galīgi švaki iet. Pirms sauc kādu par atmaru, paskaties uz sevi spogulī un tur ieraudzīsi, kurš ir atmars. Runa ir par to, ka 2 maiņas mums atbilst KHL līmenim, parējie slidinās un aizņem vienkārši vietu uz laukuma

  +1 [+] [-]

, 2020-09-05 11:31, pirms 4 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Nav jādod iespējas, jo fiziskā sagatavotība zem katras kritikas! Saproti no sūda nav iespējams uztaisīt kaut ko kvalitatīvu, normālu ātrspēku jātrenē gadiem, bet jauniešu vecumā nav ielikti pamati un tagad nav vairs uz ko būvēt! Nav starpība kāda tev tehnika, ja fizuha nav, ta arī redzam, ka fiziski netiek līdzi, nelasa spēli un pieļauj kļūdas! Džekiem vasarā ar bobslejistiem nometnēs jātrenējas kopā, citādi galīgi švaki iet. Pirms sauc kādu par atmaru, paskaties uz sevi spogulī un tur ieraudzīsi, kurš ir atmars. Runa ir par to, ka 2 maiņas mums atbilst KHL līmenim, parējie slidinās un aizņem vienkārši vietu uz laukuma
Tak tu umņik,varēji pieteikties par fiziskās sagatavotības treneri Dinamo,ja jau viss tik slikti...saprastu tad ja nebūtu covid un viss būtu kā katru gadu,kad sākam gatavoties jūlijā...bet visām komandām apstākļi bija vienādi,tādēļ ko prasīt un pārmest viņiem nav velmes,jo tā bija tikai pirmā spēle...1.periods bija slikts,noraidījumi nevajadzīgi,bet tā bija pirmā spēle.

     [+] [-]

, 2020-09-05 11:36, pirms 4 gadiem
Da katru gadu fiziskais ir zem katras kritikas, un man nav jāmāca profesionāliem sportistiem, ka pašam ir jārūpējas par savu fizisko formu. Pieauguši vīrieši bērnu ķermeņos kā Hārtlijs teica. Mizalas nekas vairak, butu normali vechi trenetos attiecigi, pagaidam izskatas skumji, cirks uz ledus

  +3 [+] [-]

, 2020-09-05 12:09, pirms 4 gadiem
purva_velns rakstīja: o, pernaks izpederēts


Kurš nākamais? Tas maikls jau sen būtu pelnījis!

     [+] [-]

, 2020-09-05 12:18, pirms 4 gadiem
gaidu profesora analīzi un piedāvāto likmi - vienīgais ievērības cienīgais eksperts šeit.

     [+] [-]

, 2020-09-05 12:26, pirms 4 gadiem
Žēl bet variantu nav

     [+] [-]

, 2020-09-05 12:39, pirms 4 gadiem
Kurš izdomāja iedot tiesibas uz hokeja pārraidēm tv3sport? Tagad nevienu Rigas Dinamo spēli vispār neredz tiešraidē! Tā ir ņirgāšanās un necieņa pret līdzjūtējiem!!!

  +1 [+] [-]

, 2020-09-05 12:50, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja:

Kurš nākamais? Tas maikls jau sen būtu pelnījis!
kopumā sc pamatīgi iztīrīts no vates, fuņa, perņa izpederēti, viena daļa vnk pazuduši, tik asteus kaut ko no miskastes čivina ik pa laikam

  +1 [+] [-]

, 2020-09-05 12:55, pirms 4 gadiem
kuku32 rakstīja: Kurš izdomāja iedot tiesibas uz hokeja pārraidēm tv3sport? Tagad nevienu Rigas Dinamo spēli vispār neredz tiešraidē! Tā ir ņirgāšanās un necieņa pret līdzjūtējiem!!!
Tieši otrādi!
Tā ir cieņa pret vairākuma viedokli, vai kā saka-labs demokrātisks process. Jo dziļāk pagrabā Rīgas ''Aklo zarnu'' spēles, jo labāk.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-05 13:02, pirms 4 gadiem
Pareizs lēmums nerādīt to pazoru pa tv

  -3 [+] [-]

, 2020-09-05 13:04, pirms 4 gadiem
Kurš izvēlēsies skatīties voleju vai OHL, nevis DR šovakar?

  -2 [+] [-]

, 2020-09-05 13:07, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kurš izvēlēsies skatīties voleju vai OHL, nevis DR šovakar?
Jebkurā variantā hokejam tas ir savienojams variants, jo OHL var skatīties pa TV, bet Rīgas ''Aklās zarnas'' internetā.
Par cik volejs ne pārāk interesē, tad tas atkrīt.

     [+] [-]

, 2020-09-05 13:09, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jebkurā variantā hokejam tas ir savienojams variants, jo OHL var skatīties pa TV, bet Rīgas ''Aklās zarnas'' internetā.
Par cik volejs ne pārāk interesē, tad tas atkrīt.
Aha, nīstais Dinamo tuvāks par volejbolu.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-05 13:13, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Aha, nīstais Dinamo tuvāks par volejbolu.
Nē, nepareizi formulē-hokejs ir tuvāks par volejbolu.
To, ka Rīgas ''Aklās zarnas'' var skatīties internetā es izskatīju kā variantu, un arī vairāk tāpēc, ka gribās zināt kas par zvēru šosezon būs Jokerit.
Vai es noskatīšos šo spēli vel nezinu, bet noteikti centīšos noskatīties OHL spēli, jo interesē, kā izskatīsies abas studentu komandas.

     [+] [-]

, 2020-09-05 13:19, pirms 4 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Jokerit domāju būs ļoti nopietni noskaņojušies un dusmīgi par tehnisko zaudējumu. Jāskatās, vai Dinamo būs maiņās kāds papildinājums! Dārziņa maiņa nestrādā, viņiem vajadzētu normālu centru, jo Miķelis galīgi kopā ar Indraši neiet. Labākā maiņa bija Komareks - Paršins - Černovs, fiziski labi sagatavoti, ar steigu jāmet ārā Jaks, Zīle, Bērziņš, Meija šitie nevelk līmeni, ar tādu KHL maiņu grūti vinnēt, ja profesionālā līmenī dod piespēles pretiniekam pa metienam uz vārtiem un nemāk ripu "nogalināt". Domāju Jokerit paņems 5-1 vai 6-2. Viņiem sastāva dziļums ļoti labs un nopietna sistēma, kā viņi izspēlē uzbrukumu, ievada ripu, Dinamo pagaidām viens liels haoss.
Dalleeji piekriitu.

Lielos vilcienos komanda ir tik stipra cik vinu vajaakais speeleetaajs.
Taatad - Ziile, Meija un es teiktu Beerzinsh kopaa ar Majoni(zemais IQ).
Manupraat Ziile un paareejie ir centiigi challi, BET meistariiba ir tik cik ir. Darbs aizsardziibaa Ziilem nevedas. Nav taadas kaa viirishkiibas. Tas pats ar Beerzinu... slidinaas.

Atnaak(tie sauktie pensionaari) Parshins un paraada kursh ir kursh.

Taa teikt meistariibu nenodzersi un starpiiba vai tev 29 vai 34 gadi principaa nav nekaada. Jaagrs "pagodu" taisija arii 40 gadu vecumaa un tas nebija KHL...

Buutu jociigi ja vismaz 2 no ieprieksh mineetiem shodien netiks nonnemti no trases. Es vienoziimiigi dotu atpuutu Meijam un Majonem(Lai citi saprot ka taadas mulkkiibas dariit nedriikst).

Par uzvaru.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-05 13:28, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kurš izvēlēsies skatīties voleju vai OHL, nevis DR šovakar?
nevienu

  -3 [+] [-]

, 2020-09-05 13:29, pirms 4 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Dalleeji piekriitu.

Lielos vilcienos komanda ir tik stipra cik vinu vajaakais speeleetaajs.
Taatad - Ziile, Meija un es teiktu Beerzinsh kopaa ar Majoni(zemais IQ).
Manupraat Ziile un paareejie ir centiigi challi, BET meistariiba ir tik cik ir. Darbs aizsardziibaa Ziilem nevedas. Nav taadas kaa viirishkiibas. Tas pats ar Beerzinu... slidinaas.

Atnaak(tie sauktie pensionaari) Parshins un paraada kursh ir kursh.

Taa teikt meistariibu nenodzersi un starpiiba vai tev 29 vai 34 gadi principaa nav nekaada. Jaagrs "pagodu" taisija arii 40 gadu vecumaa un tas nebija KHL...

Buutu jociigi ja vismaz 2 no ieprieksh mineetiem shodien netiks nonnemti no trases. Es vienoziimiigi dotu atpuutu Meijam un Majonem(Lai citi saprot ka taadas mulkkiibas dariit nedriikst).

Par uzvaru.
Salīdzināt krievu veterānus ar Jagru ir jāmāk.
Un steigt izdarīt secinājumus pēc vienas spēles, ne ar to stiprāko pretinieku, arī ir jāmāk.

     [+] [-]

, 2020-09-05 13:40, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: nevienu
Atpūta pie dabas?

     [+] [-]

, 2020-09-05 13:51, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nē, nepareizi formulē-hokejs ir tuvāks par volejbolu.
To, ka Rīgas ''Aklās zarnas'' var skatīties internetā es izskatīju kā variantu, un arī vairāk tāpēc, ka gribās zināt kas par zvēru šosezon būs Jokerit.
Vai es noskatīšos šo spēli vel nezinu, bet noteikti centīšos noskatīties OHL spēli, jo interesē, kā izskatīsies abas studentu komandas.
Man volejbols nav tuvāks par hokeju, bet volejbola izlase šovakar ir svarīgāka par hokeju.

     [+] [-]

, 2020-09-05 13:53, pirms 4 gadiem
Par Jokerit uzvaru @

  -1 [+] [-]

, 2020-09-05 13:55, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Atpūta pie dabas?
Nezinu, kā Jums tur Rīgā, bet šeit Liepājā šodien ''riktīgi'' prasās pēc atpūtas pie dabas.
Jau ceturto dienu neeju makšķerēt.

     [+] [-]

, 2020-09-05 13:56, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Salīdzināt krievu veterānus ar Jagru ir jāmāk.
Un steigt izdarīt secinājumus pēc vienas spēles, ne ar to stiprāko pretinieku, arī ir jāmāk.
Tev Rīgas Dinamo kāds radinieks spēlē ka tik dedzīgi meties aizstāvēt nevarīgos?

Esi dzirdējis kaut ko no Skudras sacīto par "dziļo sastāvu"? Tas ir tādiem gadījumiem ja kāds indivīds nespēj vai negrib izpildīt uzstādījumus uz spēli. Automātiski "siltumnīcas" efekts pazūd... nevienam vieta sastāvā nav garantēta.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-05 13:57, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man volejbols nav tuvāks par hokeju, bet volejbola izlase šovakar ir svarīgāka par hokeju.
Es Tevi saprotu, bet mani nevilina skatīties sporta veidu, kurš mani minimāli interesē. Maksimums-uzslēgt un paskatīties rezultātu.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-05 13:58, pirms 4 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Tev Rīgas Dinamo kāds radinieks spēlē ka tik dedzīgi meties aizstāvēt nevarīgos?

Esi dzirdējis kaut ko no Skudras sacīto par "dziļo sastāvu"? Tas ir tādiem gadījumiem ja kāds indivīds nespēj vai negrib izpildīt uzstādījumus uz spēli. Automātiski "siltumnīcas" efekts pazūd... nevienam vieta sastāvā nav garantēta.
Nezinu kur Tu manā komentārā pamanīji, ka es jebkādi aizstāvētu Rīgas ''Aklās zarnas''?

     [+] [-]

, 2020-09-05 14:06, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nezinu kur Tu manā komentārā pamanīji, ka es jebkādi aizstāvētu Rīgas ''Aklās zarnas''?
Tu baigi ej no tēmas prom... Tāda sajūta ka vienkārši sāc dialogu dialoga pēc.
Kāda starpība ko kurš salīdzina. "Krievu veterāns" vai "Latviešu pastalnieks".
1 2 51 komentārs