Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Indrašis slavē Bičevski un vērtē fanus, Šags par savām neveiksmēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Indrašis slavē Bičevski un vērtē fanus, Šags par savām neveiksmēm
Miks Indrašis, Māris Bičevskis un Lauris Dārziņš
Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Četru zaudējumu sēriju pārtrauca Rīgas "Dinamo", kas Tallinā ar 4:3 pēcspēles metienos pieveica Kontinentālās hokeja līgas čempioni Magņitogorskas "Metallurg". Galvenais treneris Normunds Sējējs atklāja, ka pirms mača spēlētājiem īpaši uzsvērts, lai nepelna noraidījumus. Divus vārtus guvušais Miks Indrašis sarunā ar portālu Sportacentrs.com pārdzīvoja par neiemesto bullīti, bet Džastins Šags atzina: ja viņam būtu dota iespēja, pēcspēles metienu censtos raidīt starp kājsargiem.

Normunds Sējējs, Rīgas "Dinamo" galvenais treneris: "Teiksim tā, pirmajā trešdaļā sākām neslikti. Tomēr otrajā periodā kaut kā bijām ļoti, ļoti bailīgi, ielaidām vārtus, jo pretinieks pielika. Pirms mača brīdinājām, ka nedrīkst noraidīties – pretī būs labi izpildītāji. Pēc tam izdevās izlīdzināt rezultātu un pat aiziet priekšā, taču meistarība ir meistarība.

Neskatoties uz to, ka Rīga ir tuvāk Tallinai nekā Magņitogorska, lielākā daļa līdzjutēju turēja īkšķus par "Metallurg". Tomēr mums izdevās uzvarēt. Paldies puišiem – izcietām un bijām labāki bullīšos. Vai satura ziņā aizvadījām labāko spēli… Iespējams, tā bija pati veiksmīgākā šajā sezonā. Vārtsargs darbojās labi, uzvarējām bullīšos. Manuprāt, pirms tam bijām zaudējuši cetras piecas reizes pēc kārtas pēcspēles metienos, bet šoreiz bijām veiksmīgāki."

Miks Indrašis, Rīgas "Dinamo" uzbrucējs: "Veiksmīgākā spēle? Ja reiz treneris tā saka, tad laikam tā arī ir. Lai gan dažas bijušas veiksmīgākas, jo dabūjām trīs punktus. Taču pretī bija top komanda, un pret tādu iegūt divus punktus – tas ir diezgan labi.

Pirms katra mača analizējam, ko pretinieki dara, ko piedāvā vairākumā, kā aizstāvas mazākumā, to pašu pieci pret pieciem un ieslidošanos. Kaut ko mēģinājām izanalizēt. Kā tu redzi, viņiem ir viena maiņa, kura vairākumā ir viena no labākajām līgā, varētu pat teikt, ka pati labākā. Kaut kas sanāca un kaut kas nesanāca.

Kas ir viņu trumpji vairākumā? Viņiem ir visi trumpji. Pieci trumpji viņiem ir laukumā. Bet mēs pretī liekam četrus trumpjus. Kā teicu, skatāmies video un mēģinām saprast, ko viņi dara. Ne vienmēr viss izdodas, arī šoreiz ielaidām vienus vārtus. Mazas nianses. Bet viņiem spēlē lieli meistari, tāpēc sanāk pieļaut kļūdas."

38. minūtē Rīgas "Dinamo" izvirzījās vadībā, kad Indrašis vairākumā izmantoja Māra Bičevska piespēli no aizvārtes, un centra uzbrucējs no partnera saņēma uzslavas: "Viņš ir malacis. Smagi strādā, vienmēr smagi strādājis, un beidzot ir atrasta īstā vieta. Starp mums viņš izskatās diezgan labi."

Uzvaru bullīšos atnesa kapteinis Gints Meija, kamēr Indrašim iespēju neizdevās izmantot. "Skatījos, ka Ginča izgāja no kreisās malas un uzmeta. Izdomāju, ka iešu no labās un viņš gaidīs metienu. Parādīju metienu, gribēju pavilkt un trāpīt zem atsitējcimda. Parādīju metienu, vārtsargs noraustījās, ņēmu uz ērto satvērienu un… kaut kur ieslīdēja stūrī. Pie tā ir jāpiestrādā. Norāvās, norāvās. Slido ar galvu zemē uz soliņu un ceri, ka pretinieki nākamo neiemetīs."

"Laukums bija mazāks nekā Rīgā, un varbūt mums tas pat deva priekšrocības, jo trenējamies uz mazā laukuma. Rīgā trenējamies uz mazā, bet tad pēkšņi ir jāspēlē uz lielā, un atšķirība ir baigi jūtama. Gan vairākumā, gan mazākumā visās izspēlēs ir par vienu metru jākustas šur vai tur. Te laukums bija pierastāks," sacīja Indrašis, kurš arī novērtēja līdzjutēju atbalstu. "Mūsējie mēģināja, bet pretinieku komandas fani bija daudz sanākuši un pārbļāva. Taču ir interesanti, ja arī ārpus laukuma ir mazas sacensības."

"Jā, no sākuma likās jocīgi, ka lielākā daļa fano par pretiniekiem, ka viņiem ir lielāks atbalsts. Bet, loģiski padomājot, nonāc pie secinājuma, ka tā laikam ir," noslēdza Indrašis, kurš ar pieciem metieniem bija aktīvākais Rīgas "Dinamo" rindās un guvis trīs no komandas pēdējiem četriem vārtiem.

Džastins Šags, Rīgas "Dinamo" uzbrucējs: "Man šķiet, ka esam laba komanda, kurai šajā sezonā nav veicies. Domāju, ka turpinājumā varam uzvarēt daudz maču. Iepriekš zaudējām, kad izdarījām vairāk metienu nekā pretinieks, jo neveicās, nevarējām dabūt ripu vārtos. Šoreiz pretinieki meta vairāk, bet prieks par Jāni [Kalniņu]."

Šags aizvadīja otro maču pēc savainojuma izārstēšanas: "Jutos mazliet labāk nekā iepriekšējā mačā. Bija labs ātrums, laba pozīcijas izvēle, centos cīnīties līdz galam. Protams, vienmēr vari būt labāks. Kad atradīšu vārtu garšu, noteikti varēšu palīdzēt vairāk, varēšu palīdzēt uzvarēt spēles."

Iemetis divus vārtus 30 mačos, Šags daudz pārdzīvo par individuālo sniegumu. "Esmu vīlies, jo pirmo reizi karjerā man tik ļoti neveicas. Skatoties, cik metienus esmu izdarījis un cik vārtus guvis, negribas ticēt savām acīm. Nezinu… Viens no tiem gadiem. Bet vēl ir daudz laika, lai visu pagrieztu uz labo pusi. Ceru, ka sezonas otrajā pusē matemātika būs mana sabiedrotā," teica kanādietis. Šags izdarījis 85 metienus, tātad realizācija ir 2,4%.

"Sergejs Mozjakins ir lielisks spēlētājs, kurš labi redz laukumu un pieņem pareizos lēmumus," sāncenšu līderi vērtēja Šags. "Viņš uzvelk virsū divus pretiniekus, iedzen viņus slazdā un tad izveido momentu. Maiņas biedri no viņa iegūst tik daudz, tajā pat laikā viss piecinieks saprotas tik labi, ka to ir interesanti vērot."

"Kad vēroju viņu vairākumu, secināju, ka spēlētāji domā nevis vienu, bet divus soļus uz priekšu, un tāpēc tas ir tik labs. Visiem hokeja IQ ir augstā līmenī," teica Šags. "Kā apturēt šādu vairākumu? VIsu laiku būt metienu līnijās un jārunā savā starpā, jābūt vienotiem, lai varētu izdarīt spiedienu, kad parādās iespēja."

Ja Šagam tiktu uzticēta pēcspēles metiena izdarīšana, viņš mestu starp kājsargiem. "Kāpēc? Mana nojauta saka, ka tas būtu pareizais lēmums."

Slēpts komentārs: LUX_04

  -4 [+] [-]

, 2016-12-03 04:55, pirms 7 gadiem
Teiksim ta tagad uzvarejusi magnitku un vel esti publikas prieksa Edam baigie vatoni viss esam bikses cempioni nu nodzivojusies dinamo .
Slēpts komentārs: OTELO

  -3 [+] [-]

, 2016-12-03 06:38, pirms 7 gadiem
Indrašis mazliet padomāja un izdomāja,ka laikam tā ir.

Izklausās,ka vsp nav domājis vai neko nespēja izdomàt...

P.S Tiem,kas nelasa rakstu,nesapratīs

  +5 [+] [-]

, 2016-12-03 10:10, pirms 7 gadiem
Man, piemēram, absolūti nav brīnums, ka lielākā daļa zāles bija par Magņitku. Estiņiem hoķis pa lielam ir pie kājas, kamēr tur lokāliem urļikiem tas KHL pasākums kopumā + vēl pagājušā gada KHL čempiņa vizīte viņu rajonā ir viens no galvenajiem sporta notikumiem vismaz šajā gadā! Tapēc gan zāle bija pilna, gan arī par magņitku tika fanots uz nebēdu! "Dublis divi" būs rīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-03 12:47, pirms 7 gadiem
Tie bija fani no Ru sabraukuši, vai vietējie krievvalodīgie fani, kuri, protams, atbalstīja Ru komandu? Jo neticu, ka estiņi atbalstītu Ru komandu

  -1 [+] [-]

, 2016-12-03 14:20, pirms 7 gadiem
LUX_04 rakstīja: prieks par igauņu faniem, kas novērtē augstākās klases komandas!
Vismaz 50% no fanu atbalsta atkarājas komandas vēlēšanās turpināt spēlēt ar uguni acīs, to ļoti bieži ir teikuši paši hokejisti pēcspēles intervijās.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-03 19:27, pirms 7 gadiem
methodman rakstīja: Tie bija fani no Ru sabraukuši, vai vietējie krievvalodīgie fani, kuri, protams, atbalstīja Ru komandu? Jo neticu, ka estiņi atbalstītu Ru komandu
Paskaties, cik daudzi Latvijā atbalsta krievu komandu Динамо Рига!

     [+] [-]

, 2016-12-03 20:04, pirms 7 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Paskaties, cik daudzi Latvijā atbalsta krievu komandu Динамо Рига!
cik??? cik arēnā ir krievi??? esi tur bijis, tautas nodevēj?