Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" izbraukumu noslēdz bez punktiem

"Dinamo" izbraukumu noslēdz bez punktiem
Pjotrs Ščastļivijs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Trīs spēļu izbraukumu bez punktiem noslēdza Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas Horvātijā katrā trešdaļā ielaida vienus vārtus un ar 2:3 atzina Zagrebas "Medveščak" pārākumu. Regulārā čempionāta ietvaros pirmo reizi kopš 2012. gada novembra izcēlās Māris Bičevskis, tāpat rezultatīvi meta Gints Meija.

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo", kas pirms spēles pret Zagrebas "Medveščak" atradās divu punktu attālumā no RIetumu konferences astotās vietas un trīs punktu attālumā no sestās pozīcijas, problēmas sākās vēl pirms pirmā iemetiena – savainojumu dēļ nevarēja spēlēt Milans Jurčina un Edmunds Augstkalns, saslima pirmā pāra spēlētājs Krišjānis Rēdlihs, tādēļ galvenā trenera Arta Ābola rīcībā bija tikai pieci aizsargi, bet vairākumā palīdzīgu roku sniedza Roberts Bukarts.

Pirmajā trešdaļā Laura Dārziņa piespēle nesasniedza Linusu Videlu, taču ripa nonāca pie Miķeļa Rēdliha, kurš ar sāncenšu palīdzību netrāpīja tukšos vārtos, Pjotrs Ščastļivijs centās spēlēt viltīgi, metot tuvajā stūrī, bet Marcels Hosa meta pāri. Taču 13. minūtē Rīgas "Dinamo" nonāca iedzinējos, jo haoss pie Jakuba Sedlāčeka sargātajiem vārtiem beidzās ar Natana Perkoviča metienu no vidējas distances – 0:1. Pirmo 20 minūšu laikā rīdzinieki pēdējos trīs mačos ielaiduši sešus vārtus.

Arī otrās trešdaļas ievadā Rīgas "Dinamo" neizmantoja lielisku iespēju izcelties: pēc Māra Bičevska metiena un rikošeta ripa nonāca pie Mika Indraša, bet viņš vienatnē nespēja izrēķināties ar Zagrebas "Medveščak" vārtsargu Bariju Brastu – ripa iestrēga kājsargā. Tiesa, laukuma saimnieki nesēdēja rokas klēpī salikuši, vairākas reizes metot no tuvas distances un tiekot pie atlēkušajām ripām, tomēr Sedlāčeks atkal un atkal glāba komandu.

Taču 29. minūtē skaitliskā mazākuma laikā pievīla tiesi čehu vārtsargs – Sedlāčeks paspēja pārvietoties, tomēr netika galā ar Zagrebas "Medveščak" aizsarga Marka Flada metienu tuvajā stūrī. Pēc tam, kad mājinieki dubultoja pārsvaru, iniciatīvu uzņēmās Rīgas "Dinamo" pirmais virknējums, uzbrukuma smailē nonākot Linusam Videlam un Miķelim Rēdliham, bet Laurim Dārziņam izprovocējot pārkāpumu. Tomēr divu minūšu laikā labāko momentu izveidoja Horvātijas klubs – kapteinis Endrū Marejs izrāvās vienatnē pret Sedlāčeku, bet duelī uzvarēja "Dinamo" vārtsargs.

Ābols beidzot ķērās pie virknējumu mainīšanas, un tas deva rezultātu – trīs minūtes pirms otrās trešdaļas noslēguma Gints Meija pēc zilās līnijas šķērsošanas izdarīja metienu aizsarga aizsegā un trāpīja augšējā stūrī, samazinādams deficītu līdz minimumam – 1:2. Turklāt noslēdzošās trešdaļas ievadā no vārtu priekšas meta Dārziņš un Marcels Hosa, tomēr mēģinājumi trāpīt starp Brasta kājsargiem bija nesekmīgi.

Tomēr 48. minūtē Gunārs Skvorcovs nogulēja Bila Tomasa izrāvienu, un Zagrebas "Medveščak" atjaunoja divu vārtu pārsvaru – 3:1. Taču tikai uz 24 sekundēm, jo pēc Miķeļa Rēdliha piespēles no vārtu priekšas izcēlās Māris Bičevskis, kuram tas bija pirmais vārtu guvums regulārā čempionāta ietvaros kopš 2012. gada 16. novembra.

Tiesa, turpinājums izpalika. Tādējādi Rīgas "Dinamo" pēc zaudējumiem pret Helsinku "Jokerit" (2:3) un Bratislavas "Slovan" (1:5) piekāpās arī Zagrebas "Medveščak" (2:3), izbraukumu noslēdzot bez punktiem. Nākamā spēle pirmdien savā laukumā pret Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Jakubs Sedlāčeks (Edgars Masaļskis); Čejs Genovejs - Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks - Mārtiņš Porejs, Oskars Cibuļskis - Roberts Bukarts; Lauris Dārziņš - Linuss Videls - Miķelis Rēdlihs, Marcels Hosa - Pjotrs Ščastļivijs - Mārtiņš Cipulis, Gints Meija - Māris Bičevskis - Miks Indrašis, Kaspars Saulietis - Juris Upītis - Gunārs Skvorcovs, Nikolajs Jeļisejevs.

KHL regulārais čempionāts, 3. oktobris, Zagreba

Zagrebas "Medveščak" - Rīgas "Dinamo" 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Vārti: 12:10 Perkovičs 1:0, 28:57 Flads (Peletjē, Hatčinsons, vair.) 2:0, 36:56 Meija (Bičevskis, M. Rēdlihs) 2:1, 47:05 Tomass (Andersons, Palušajs) 3:1, 47:29 Bičevskis (M. Rēdlihs) 3:2
Soda minūtes: 12:8
Metieni: 30:23
Vārtsargi: Barijs Brasts - Jakubs Sedlāčeks


, 2014-10-03 21:45, pirms 9 gadiem
Nu ludzu apgaismojiet mani , kam mums Pujac? Kapteinis slikts , sūdus vāra uz katra sola! vairakums ierasts spele švaka...un es ka mulkis gaidu kad kaut kas mainisies un saks chali spelet cinities vai visma meginat!
, 2014-10-03 21:46, pirms 9 gadiem
Nu šitiem autsauderiem jau nu gan nebija obligāti zaudēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: DidzisLV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-03 21:46, pirms 9 gadiem
Ko ar tadu vairaakumu var iesaakt?
Slēpts komentārs: bull666
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-03 21:47, pirms 9 gadiem
Megveģakam vēsturisks panākums pret vienu no pasaules vadošajiem klubiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: LAIKS
, 2014-10-03 21:48, pirms 9 gadiem
Bukarts ne pa matu tiesu nav labaks par to pasu Saulieti.
, 2014-10-03 21:48, pirms 9 gadiem
pari vartiem,garam vartiem neko citu nedzirdu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-03 21:48, pirms 9 gadiem
Ar 5 aizsargiem visu speli un vel ar tadu vairakumu. Skumji
Slēpts komentārs: phKRIIII
, 2014-10-03 21:49, pirms 9 gadiem
Kas mums tie par komentētājiem nu? Pie 1:3, 13 minūtes vēl jāspēlē un Vuguls jau saka ka tas esot nopietns pieteikums uzvarai.. Jā,beigās zaudējām,bet nu..
, 2014-10-03 21:49, pirms 9 gadiem
Cik sapratu no Aburta, tagad Arēnu gāzīs apkārt. Kad ir spēle Rīgā?
, 2014-10-03 21:49, pirms 9 gadiem
bull666 rakstīja: Kaa maksā tā strādā.
Nu, šodien jau cīnījās godam, dažas neveiksmīgas kļūdas arī iegrieza, savādāk jau spēlēja tā it kā algu būtu saņēmuši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-03 21:51, pirms 9 gadiem
ahahahahaha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-03 21:52, pirms 9 gadiem
Nu malači
, 2014-10-03 21:52, pirms 9 gadiem
Pec sadam spelem gribas raudat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-03 21:54, pirms 9 gadiem
pleegurs_88 rakstīja: Pec sadam spelem gribas raudat.
nopietni?!
čalīt smagi, tev ir nopietnas problēmas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-03 21:55, pirms 9 gadiem
ElektriskaisZutis005 rakstīja: Tikai Rīga, tikai Dinamo! Nākošajā spēlē ceram uz pilnu Arēnu, lai ir atbalsts, lai visa Krievija redz, ka esam labākie fani pasaulē. Mēs esam lieli, mēs esam vareni, jo mums ir Dinamo!
Zutis ar jaunu psiholoģisko projektu atgriezies?
, 2014-10-03 21:56, pirms 9 gadiem
Turpmāk mūsējiem jāmaksā par cīņassparu,uzvaras tāpat nesagaidīt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.