Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Sestito cer atgriezties laukumā piektdien

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sestito cer atgriezties laukumā piektdien
Tims Sestito
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" zaudējis izredzes piedalīties izslēgšanas spēlēs, taču komandas labākais snaiperis Tims Sestito, kurš 19. janvārī iedzīvojās savainojumā, raujas atpakaļ laukumā. "Ja varu palīdzēt, tad netaisos sēdēt tribīnēs un skatīties, kā komandas biedri uz ledus atdod visus spēkus," sarunā ar portālu Sportacentrs.com iemeslus pauda amerikāņu uzbrucējs.

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" janvāris nebija veiksmīgs mēnesis, 12 spēlēs izcīnot tikai četras uzvaras. Atmiņā paliekošāko panākumu - 4:3 pagarinājumā pret Novokuzņeckas "Metallurg" - garantēja Tima Sestito trīs gūtie vārti. Taču četras dienas vēlāk duelis pret Habarovskas "Amur" amerikāņu centra uzbrucējam beidzās jau septītajā minūtē. "Atradāmies skaitliskajā vairākumā, kad devos pie apmales pēc ripas. Trieciens gūžas rajonā izsita no līdzsvara, tāpēc neveikli ielidoju apmalē," sarunā ar portālu Sportacentrs.com notikumus atcerējās Sestito. Viņš norādīja, ka ļaunu prātu uz pāridarītāju netur, jo spēka paņēmiens nebija netīrs vai ļaunprātīgs - vienkārši nepaveicās.

Pēcāk Akims Aliu piezvanījis, apjautājies par cietušā labsajūtu un atvainojies, un Sestito pauda, ka šādu rīcību novērtē - tas parāda, ka spēlētāji cits citu ciena. "Nebiju dusmīgs, jo savainojumi ir daļa no spēles. Arī viņam teicu, ka nav nepieciešamības atvainoties. Par to, ka viņš tērēja brīvo laiku, lai uzzinātu, kā man klājas, jūtos labi," norādīja Sestito. Aizstāvēt cietušo komandas biedru, kurš šosezon kāvies trīs reizes, metās Gints Meija, kurš paldies saņēma uzreiz pēc spēles. Sajūta, kad partneri ir gatavi aizstāvēt, iesaistoties dūru cīņās ar lielāku un pieredzējušāku pretinieku, ir neaprakstāma, norādīja uzbrucējs.

Protams, šāda gādība nekādi neiespaidoja diagnozi - lauzts atslēgas kauls un sezona noslēgusies. Tomēr Sestito aizdomas radušās uzreiz. "Pēc ielidošanas apmalē roka palika nejūtīga, vēlāk parādījās sāpes. Kad devāmies uz rentgenu, zināju, ka nav labi, taču ziņas par lūzumu bija pārsteigums. Vairāk šķita, ka ir savainotas saites. Tas bija nelāgs un nomācošs pārsteigums," notikumus atminējās uzbrucējs. Pēc dažām dienām viņa šaubas apstiprinājušās - atkārtotās pārbaudēs lūzums vairs netika konstatēts -, tomēr, lai atgrieztos laukumā, paveikts liels darba apjoms trenažieru zālē, strādājot ar gumijām, un uz pleca izkausēti neskaitāmi kilogrami ledus.

Tāpat atgriešanos laukumā iespaidojusi gripa, kas Sestito piemeklēja pirms četrām piecām dienām, un šajā laika posmā uzbrucējs zaudējis trīs kilogramus svara. "Lai atgrieztos laukumā, vispirms ir jāatgūst spēks; pēdējo divu nedēļu laikā esmu slidojis divas reizes. Domāju, ka nopietns treniņš gan šodien, gan rīt ļaus laukumā atgriezties piektdien," cerību izteica Sestito, kurš ar 19 vārtu guvumiem ir komandas labākais snaiperis. "Esmu sasniedzis brīdi, kad labāk būs tikai pēc mēneša vai divu dīkstāves, tāpēc jādodas palīgā komandai."

Piektdien pulksten 19:30 Rīgas "Dinamo" uzņems Astanas "Barys", kas par viena punkta tiesu atpaliek no astotās vietas Austrumu konferencē un kurai katrs mačs var būt izšķirošs.

Taču Rīgas "Dinamo" tā nav. Līdz sezonas beigām atlikušas piecas spēles un komanda vairs necīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Kāpēc doties laukumā, nevis sākt rehabilitācijas procesu un nodoties atpūtai? Sestito atbilde tālu nav jāmeklē - komandas biedru dēļ: "Tas ir mūsu darbs - mums par to maksā. Netaisos sēdēt tribīnēs un skatīties, kā citi spēlētāji cīnās un atdod visus spēkus. Ja esmu gana vesels un varu palīdzēt, tad dodos laukumā." Skatīšanās no malas nav process, kuru uzbrucējs izbauda, jo jūtas bezpalīdzīgs un vairs neuzskata sevi par daļu no komandas, tomēr ir arī pozitīvais - iespējams iegūt svaigu skatījumu uz lietām, un tas varētu noderēt arī laukumā.

Neskatoties uz visiem sarežģījumiem, Sestito saglabā labu noskaņojumu - uz jautājumu, vai plecs joprojām liek par sevi manīt, viņš atrauca, ka par sevi liek manīt pilnīgi viss. "Man ir 31 gads. Pievieno plecu visiem pārējiem savainojumiem, sasitumiem un zilumiem," norādīja uzbrucējs, kurš jaunības garšu atguva, pēc treniņa piedaloties ripu lasīšanā. Kādam tas esot jādara.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2016-02-03 14:13, pirms 8 gadiem
Labs speeleetaajs,labs cilveeks,zheel ka Dinamo uz naakosho gadu nespees vinu notureet

  +5 [+] [-]

, 2016-02-03 14:14, pirms 8 gadiem
Savicka kungs!

Ja šis spēlētājs netiks saglabāts uz vēl vismaz nākamo sezonu, es Dinamo spēles principā vairs neskatīšos. Šis ir perfekts hokejists. Varbūt ne pats meistarīgākais, bet ar cīņassparu un mērķtiecību panāk savu! Kaut vai fakts, ka teorētiski bija traumēts līdz sezonas beigām un tieši Dinamo zaudēja izredzes uz Gagarinu, Sestito tāpat cer atgriezties un uzspēlēt vēl šosezon! Iespējams, labākais leģionārs kāds Dinamo ir bijis. Jā, ir bijuši meistarīgāki leģionāri, bet Sestito ir paraugs visiem!

P.S. Pēdējie 2 teikumi ir perfekts piemērs par to, kāds cilvēks un piemērs uz laukuma viņš ir.

     [+] [-]

, 2016-02-03 14:17, pirms 8 gadiem
kramblers rakstīja: Labs speeleetaajs,labs cilveeks,zheel ka Dinamo uz naakosho gadu nespees vinu notureet
Redzēsim , var būt izdosies noturēt.

     [+] [-]

, 2016-02-03 14:18, pirms 8 gadiem
a jēga. pierādīt nevienam neko vairs nevajag..ja nu vienīgi savu statistiku papildinat..tanī komanda ar punktu gūšanu parejiem ir lielas problemas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-03 14:27, pirms 8 gadiem
Tima Sestito pēdējās spēles RD kreklā. Visi uz Arēnu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-03 15:02, pirms 8 gadiem
Robis K rakstīja: Pieminiet manus vārdus, Dinamo kopā ar Sestito vel tiks play-off
doma ceribas kausu

  +2 [+] [-]

, 2016-02-03 15:12, pirms 8 gadiem
Sestito- īsts vecis,cepuri nost!

  +5 [+] [-]

, 2016-02-03 15:13, pirms 8 gadiem
"Netaisos sēdēt tribīnēs un skatīties, kā komandas biedri uz ledus atdod visus spēkus".

Tas viņam nedraud, Tims var droši atkopties, pasēdēt tribīnēs un paskatīties, kā komandas biedri uz ledus atslido.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-03 15:41, pirms 8 gadiem
Taisni vai brīnums, ka TRTD ir tāda tipa spēlētāju ir šosezon dabujuši! Kaut gan dažreiz jau arī loterijās var kaut ko vinnēt.... Viennozīmīgi labākais leģis pat vairāku gadu griezumā! Patiesībā čalis ir parasts (pārsvarā) AHL, (mazāk) NHL "kaplis", bet KHL līmenī ļoti labs - īsts old school kanādiešu tipa (Gordija Hova "hattrika" cienīgs) špīlers, kas var gan pats iemest, gan pasu atdot, gan vēl pa muti sadot, lai arī formāli ir amerikānis! Un nešaubos, ka čalim pēc šīs sezonas būs nopietnāki piedāvājumi no citiem biezākiem KHL klubiem un svētajam būs ļoti jāpacenšas, ja viņš gribēs Sestito vēl vismaz uz sezonu noturēt!

  -1 [+] [-]

, 2016-02-03 16:07, pirms 8 gadiem
Patīkama apņemsanās, noskaņojums Sesisto. Šādos gadījumos jāprasa, vai forsēta atgriešanās laukumā neatstās sekas uz nākošo sezonu (ja ne šajā gadījumā tad jautājums attiecināms uz jebkuru sportistu ,kurš raujas laukumā pēc iespējas ātrāk). Svarīgākais ir ar īstermiņa mērķiem nesabojāt veselību ilgtermiņā.
Vai Sesisto būs nākošgad? To droši vien skaidri nezin pats Sesisto.
Patīkami Sesisto izteicieni.
" ļaunu prātu uz pāridarītāju netur, jo spēka paņēmiens nebija netīrs vai ļaunprātīgs - vienkārši nepaveicās."
" skatīties, kā komandas biedri uz ledus atdod visus spēkus,"

  +1 [+] [-]

, 2016-02-03 16:07, pirms 8 gadiem
Tims īsts vecis un cinītājs,kapteiņa uzšuves cienīgs kaut vai ka ir leģionārs.Ļoti simpatize šis spēlētājs iederetos Maskava vai pie Skudras Torpedo.Ceru ka Sējējam ir plāniņs kā Timu paturēt dinamo.

     [+] [-]

, 2016-02-03 16:10, pirms 8 gadiem
netaisos sēdēt tribīnēs un skatīties,kā komandas biedri uz ledus atdod visus spēkus,,"

arī ar humora izjūtu viss kārtībā.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-03 16:23, pirms 8 gadiem
Visiem spēkiem jānotur, īsts līderis, jāatrod labi partneri(leģionāri) šamējam un būs labi

     [+] [-]

, 2016-02-03 16:25, pirms 8 gadiem
VnkHuulijs rakstīja: Kepkaam lieli prieki!!! Dazhs labs aizdzeeries fanels tapat veel cer uz ploviem, tapec viss ok

  +1 [+] [-]

, 2016-02-03 16:26, pirms 8 gadiem
Sestito laikam sieva beigusi klapēt

  +1 [+] [-]

, 2016-02-03 16:41, pirms 8 gadiem
Laikam grib atgūt formu un vēl kādā Šveices ,vai Vācijas klubā iekļūt.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-03 16:50, pirms 8 gadiem
Visu cieņu Timam! Mūsdienās šādus cilvēkus atrast nav viegli. Dinamo vadība - neizlaidiet noķertu zivi, kā jau esat izdarījuši ar daudzām citām, dabūjiet klāt vēl citus labus spēlētājus, un beidzot uztaisiet labu komandu! Īstie Dinamo fani ir izsalkuši pēc uzvarām un play-off cīņām! Līdz nākamajai sezonai vēl laika daudz!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-03 17:24, pirms 8 gadiem
Lūk TAS ir vecis! Viens no retajiem DR spēlētājiem uz kuru vienmēr bijis prieks skatīties kā šis sitas laukumā!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-03 17:57, pirms 8 gadiem
Respekts pret Sestito.
Būtu RD lupatas ņēmušas piemēru no šī veča!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-03 21:51, pirms 8 gadiem
Musu neveiksmes principa sakas pec Ozolina aiziesanas, bet sis speletajs pilniba atbilst vinam. Manas domas ka bez vina Rigas Dinamo tuvaka nakotne nekas nespid, un vispar es nebutu preti ka vinam iedotu LV pilsonibu un vins varetu spelet musu izlaase. Ticiet man sadi speletaji uz zemes nemetajas!!!!

     [+] [-]

, 2016-02-03 23:51, pirms 8 gadiem
Tu traks vai?ja pārējie tā domātu tad mums būtu nodrošināts playoffs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja