Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

SPKC: Lēmumu par spēles norisi pieņem tās rīkotājs - Rīgas "Dinamo"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

SPKC: Lēmumu par spēles norisi pieņem tās rīkotājs - Rīgas "Dinamo"
Foto: Kaspars Volonts, Dinamo Rīga

Vakar Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas “Dinamo” savā laukumā ar 4:3 pēcspēles metienos pieveica Minskas “Dinamo”. Mačs notika, neskatoties uz faktu, ka viesu komandai pēc ierašanās Latvijā tika atklātas pozitīvas Covid-19 analīzes. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sarunā ar portālu Sportacentrs.com skaidroja, ka lēmumu par pasākuma norisi pieņem pasākuma rīkotājs.

Minskas “Dinamo” Latvijā ieradās ar sešu uzvaru sēriju, bet spēlē pret Rīgas “Dinamo” nācās saskarties ar problēmām - vairākiem komandas dalībniekiem bija pozitīvas Covid-19 analīzes. Uz soliņa nevarēja būt neviens no četriem treneriem, kuri ikdienā strādā ar komandu.

Tāpēc galvenā trenera pienākumus uzņēmās Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents Dmitrijs Baskovs. Viņš Rīgā atradies, lai kārtotu organizatoriskus jautājumus saistībā ar 2021. gada pasaules čempionāta norisi. Tāpat minskiešiem bija problēmas aizsardzības līnijā, nespēlējot diviem leģionāriem.

Ja Rīgas “Dinamo” pēc komandā konstatētajām saslimšanām atradās mājas karantīnā, jo visi komandas locekļi tika noteikti par kontaktpersonām, tad Minskas “Dinamo” izgāja laukumā un nopelnīja vienu punktu.

Kā portāls Sportacentrs.com noskaidroja Slimību profilakses un kontroles centrā, tad, rīkojot sporta pasākumu, pirmkārt, ir jāņem vērā Ministru kabineta noteikumi saistībā ar Covid-19 ierobežošanu, otrkārt, lēmumu par pasākuma norisi pieņem organizators, kurš izvērtē atbildību un riskus. Pieņemtos lēmumus pārrauga ministrijas, šajā gadījumā - Izglītības un zinātnes ministrija. Kā norādīja centrā, tad visas sezonas garumā notiek sadarbība un informācijas apmaiņa ar Rīgas “Dinamo” klubu.

Likums paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem pieļaujami izņēmumi saistībā ar ierašanos Latvijā, lai piedalītos īpaši noteiktajos sporta pasākumos, pie kādiem pieder arī Rīgas “Dinamo” KHL spēles. Taču, kā norādīts likumā, šie izņēmumi attiecas tikai uz pašizolāciju pēc ierašanās valstī, nevis citiem vispārējiem Covid-19 ierobežošanas nosacījumiem, ieskaitot noteikumu par mājas karantīnu kontaktpersonām.

Jānorāda, ka Covid-19 kontaktpersonas statusu nosaka SPKC, bet tikai Latvijā dzīvojošajām personām, un Latvijas pusē neviena kontaktpersona netika noteikta, bet cilvēki ar pozitīvajiem testiem Minskas “Dinamo” komandā devās prom no valsts.

Latvijā saslimšana ar Covid-19 konstatēta divās lielajās hokeja komandās - Rīgas “Dinamo” un Daugavpils “Dinaburga”. Abu dalībniekiem tika noteikta karantīna. Savukārt pasaules prakse ir dažāda, un lielā daļā vadošo līgu, ja komandā fiksēta saslimšana, cilvēks ar pozitīvajām analīzēm tiek ievietots karantīnā, bet pārējie drīkst turpināt treniņus un spēles, ja vien nav aizdomas par masveida inficēšanos.

     [+] [-]

, 2020-10-02 18:30, pirms 4 gadiem
Tad kāpēc kaut kādi SPKC ībļi pieņem lēmumus parasto, mirstīgo vietā?

  +3 [+] [-]

, 2020-10-02 18:35, pirms 4 gadiem
Tad jau tiem kam jasez pasizolacijas utt ar pashi pienemiet leemumu- seedet vai nee. Kas shis par bulshitu

  +2 [+] [-]

, 2020-10-02 19:39, pirms 4 gadiem
Varbūt beidzam- EČ pludmales volejbolā jau bija precendenti!!! Viens no komandas inficēts un pārējie nemaz nepiedalās!!! Un punkts!!! Un tur nezin kāpēc no lielās kaimiņvalsts nebija nekādu protestu par eksprestestiem utml. Kāpēc jālaiza kādam vēdera lejasgala otrā puse??? Ar ko KHL labāks uz patreizējo brīdi par "štrunta" Eiropas čempionātu???

     [+] [-]

, 2020-10-02 20:04, pirms 4 gadiem
laikam, ka ģinamas bosi un labvēļi ar politiskiem un koruptīviem līdzekļiem ir panākuši īpašu izņēmuma statusu šim lielajam sērgas perēklim.

  +3 [+] [-]

, 2020-10-02 20:10, pirms 4 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Varbūt beidzam- EČ pludmales volejbolā jau bija precendenti!!! Viens no komandas inficēts un pārējie nemaz nepiedalās!!! Un punkts!!! Un tur nezin kāpēc no lielās kaimiņvalsts nebija nekādu protestu par eksprestestiem utml. Kāpēc jālaiza kādam vēdera lejasgala otrā puse??? Ar ko KHL labāks uz patreizējo brīdi par "štrunta" Eiropas čempionātu???
bet inficēto kontaktpersonas taču varēja spēlēt EČ

  +1 [+] [-]

, 2020-10-02 20:34, pirms 4 gadiem
ice F-1
Kur ir konsekvence? Vai atceries vienas komandas vizīti Rīgā pēc Somijas apmeklējuma? Tad komanda uzreiz aizbrauca projām un spēle nemaz nenotika. Te atbrauc cita, konstatē, ka ir pozitīvie un spēle notiek???
Paskatīsimies, kuri rīt varēs spēlēt!

  -1 [+] [-]

, 2020-10-02 20:42, pirms 4 gadiem
Argonauts rakstīja: laikam, ka ģinamas bosi un labvēļi ar politiskiem un koruptīviem līdzekļiem ir panākuši īpašu izņēmuma statusu šim lielajam sērgas perēklim.
drīzāk atrasti robi noteikumos ( steigā sastādīti un nepilnīgi ) un liek tagad mīksto uz spkc rekomendācijām un ieteikumiem. Jo moskovija ar masē , kas pa huiņu , ka spēlēt nevar un testi Latvijā sūdīgi u.t.t.
savickijam nekas cits neatliek , kā riskēt...
kaut gan lielāki riski komandai tāpat moskovijā. pēc izbraukuma esmu pārliecināts par 90% , ka ģinamai atkal karantīna draud...

     [+] [-]

, 2020-10-02 21:05, pirms 4 gadiem
Tad lai saslimušo ārstēšanas izdevumus arī sedz spēļu organizētājs, tā būtu godīgi.

     [+] [-]

, 2020-10-02 22:47, pirms 4 gadiem
Jāpārņem labākā pasaules prakse, visiem ierobežojumiem jābūt samērīgiem. Un tas attiecas ne tikai uz Dinamo vai hokeju kā sporta veidu, bet visu sportu. Jo pretējā gadījumā viss apstāsies kā pavasarī. Protams, būs jāseko līdzi kā situācija attīstīsies, bet pagaidām nav ko strēbt karstu.
P.S. Daži kādreizējie Covid ierobežojumu kritizētāji (neko nevajag ierobežot utt.) tagad apmetuši kažoku uz otru pusi, tiklīdz vīrusa problēma skārusi viņu tik ļoti nemīlēto klubu. Gatavi visus karantīnā iesēdināt, lai tikai Dinamo nespēlē! Nožēlojamie. 😵

  +1 [+] [-]

, 2020-10-02 23:18, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Jāpārņem labākā pasaules prakse, visiem ierobežojumiem jābūt samērīgiem. Un tas attiecas ne tikai uz Dinamo vai hokeju kā sporta veidu, bet visu sportu. Jo pretējā gadījumā viss apstāsies kā pavasarī. Protams, būs jāseko līdzi kā situācija attīstīsies, bet pagaidām nav ko strēbt karstu.
P.S. Daži kādreizējie Covid ierobežojumu kritizētāji (neko nevajag ierobežot utt.) tagad apmetuši kažoku uz otru pusi, tiklīdz vīrusa problēma skārusi viņu tik ļoti nemīlēto klubu. Gatavi visus karantīnā iesēdināt, lai tikai Dinamo nespēlē! Nožēlojamie. 😵
Kāpēc tu melo ,jo tie kuri atbalstīja ierobežojumus tos atbalsta arī tagad un ģinamo ar visu ap sevi ir covid perēklis.

  -2 [+] [-]

, 2020-10-02 23:31, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Tad lai saslimušo ārstēšanas izdevumus arī sedz spēļu organizētājs, tā būtu godīgi.
Kāda vēl tev "saslimušo ārtsēšana"? Nējūti šķirbu starp "saslimt" un "inficēties"? Pirmie gadījumi, ja nemaldos, fiksēti vispār nav, otrie PO BARABANU, kā inficējās, tā arī izinficēsies, kā lielākā daļa normālo ļautiņu, kurus Koronka kaut kāda veidā un mērā ir skārusi

  -2 [+] [-]

, 2020-10-02 23:33, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Kāpēc tu melo ,jo tie kuri atbalstīja ierobežojumus tos atbalsta arī tagad un ģinamo ar visu ap sevi ir covid perēklis.
Pats tak tu esi viens riktīgs perēklis Perinies vien tālāk savās kovidiotiskās paranojās!

  +1 [+] [-]

, 2020-10-03 00:12, pirms 4 gadiem
mapost rakstīja: Pats tak tu esi viens riktīgs perēklis Perinies vien tālāk savās kovidiotiskās paranojās!
Man paranojas nav un mans dzīves veids šogad nekādi nav nainījes,bet krievija un baltkrievija ir covid perēkļi.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-03 04:22, pirms 4 gadiem
franku krustojuma bomzis atkal smird izlaists no karantīnas!