Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Indrašis: "Teicu Ņiživijam, lai bullīšos neliek mani pirmo"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Indrašis: "Teicu Ņiživijam, lai bullīšos neliek mani pirmo"
Miks Indrašis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pirmo reizi sezonā divas uzvaras pēc kārtas izcīnīja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā ar 4:3 pēcspēles metienos pārspēja Maskavas "Spartak", Rietumu konferences kopvērtējumā paceļoties uz desmito vietu. "Bullītī gāju un zināju, ka jāriskē. Un vienkārši metu. Sanāca tieši tā, kā gribēju," sarunā ar portālu Sportacentrs.com realizēto izgājienu atcerējās Miks Indrašis. Tāpat pārdomās dalījās arī komandas kapteinis Lauris Dārziņš un rezultatīvākais aizsargs Tomāšs Kundrāteks.

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" treneri pēdējās sezonās pēcspēles metiena izpildītājus paziņoja vien īsi pirms došanās laukumā - piemēram, trešais metējs pēc pirmajiem diviem bullīšiem nemaz nezināja, ka atbildība būs jāuzņemas tieši viņam. Taču Kari Heikiles vadībā sistēma mainījusies - visi trīs tiek informēti laicīgi. "Pērn, kad tevi neuzlika mest, reizēm bija tāds moments: jūti, ka varētu iemest. Bet pats jau neprasīsi: davai, es iešu! Necelsies un neiesi pie trenera. Toties tagad jau laicīgi zinām, kas notiks - Saša [Ņiživijs] pieskrien, uzsit pa plecu un paziņo," atklāja Miks Indrašis.

"Iepriekšējos bullīšos Ņiživijs ielika kā pirmo metēju. Pēc tam viņam teicu, lai neliek pirmo. Ja liec, tad otro vai trešo. Šoreiz pateica, ka iešu trešais. Un man uzreiz priekšā izšķirošais metiens. Vai nu ir, vai nu nav. Bija tāds: bļāviens, vajadzēja mest otrajam! Bet sanāca viss labi," ar humora piesitienu uz domām, kas raisījās galvā izšķirošajos brīžos, atskatījās Indrašis. "Pirmajā bullītī gāju un zināju, ka jāriskē. Un vienkārši metu. Sanāca tā, kā gribēju. Otrajā sanāca viss, tikai ne noslēgums. Visi saka, ka jāmet augšā, bet tieši tajā mirklī grūti apstrādāt un pacelt ripu."

Indrašis ne tikai realizēja pēcspēles metienu, kas ļāva Rīgas "Dinamo" pacīnīties par uzvaru, bet arī guva laukuma saimnieku pirmos vārtus. Ar deviņiem punktiem viņš ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. "Kad dabūju ripu, galvā bija tikai viena 100% doma: došu piespēli Larijam. Taču tur vairs nebija variantu atdot piespēli, tāpēc neatlika nekas cits kā mest. Ideāli trāpīju," norādīja uzbrucējs. Šoreiz gan nesanāca vārtu guvumu atzīmēt ar Maikla Džeksona leģendāro Moonwalk. "Nepiefiksēju, ka skanēja. Tik ātri neapstrādāju informāciju. Toreiz viss notika automātiski: o, varētu uztaisīt! Pie spoguļa netrenējos, bez slidām nemaz nemāku."

Dārziņš: "Jāizvēlas pareizais variants pareizajam vārtsargam"

Ja Indrašis pēcspēles metienu sērijā ļāva Rīgas "Dinamo" pacīnīties par uzvaru, tad panākumu nodrošināja komandas kapteinis Lauris Dārziņš. Arī viņam izdevās realizēt vienu no diviem mēģinājumiem. "Bullīši atšķīrās ar iznākumu. Un ātrumu. Pamainīju ritmu - pirmajā gāju ātrāk, otrajā gāju lēnāk," norādīja noslēdzošajā trešdaļā izlīdzinājumu panākušais uzbrucējs. "Šķita, ka vārtsargs spēlēs aktīvi un centīsies noķert uzreiz, sekos līdzi kustībām. Taču viņš pa lielam nolika abas kājas pie štangām. Varbūt pat vajadzēja kādu pasīvāku kustību izdarīt, toties pacelt ripu augšā. Tā, kā darīju otrajā reizē. Gribēju ātrumā aplikt apkārt kājsargam, bet vārtsargs jau pirms tam bija pieņēmis lēmumu nosegt apakšu un atstāt vaļā augšu. Pirms otrā bullīša veicu analīzi. Patīkami, ka beidzot iemetu."

"Protams, devītnieku neviens nav atcēlis. Ja trāpi, tad principā vienmēr ir gols. Bet šādā duelī ar vārtsargu visbiežāk ir divi varianti. Vai nu taisi ātru kustību un ar izstieptām rokām centies aplikt apkārt kājsargam, jo ir grūti pacelt ripu, vai izdari lēnākas kustības, vairāk sagrupējies, tad vari uzraut augšā. Taču tad vārtsargs paspēj pārvietoties ar visu ķermeni. Koks ar diviem galiem. Jāizvēlas pareizais variants pareizajam vārtsargam," nianses atklāja Dārziņš.

Komandas kapteinis arī atzina, ka psiholoģiskais stāvoklis atstāj iespaidu ne tikai uz momentu realizāciju, bet arī fizisko sagatavotību: "Kad ir zaudējumi, jau ejot laukumā nav spēka. Kad iekrīt viens goliņš, nākamajā maiņā ej un jūti, ka ir spēks! Ja kaut ko dari, bet neredzi augļus, - tas lēnām dzen zemē. Tagad ir patīkami, ka ir divas uzvaras pēc kārtas. Uzreiz ir pareizā sajūta. Atnāc uz treniņu un gribi strādāt. Labais garstāvoklis rodas, pateicoties uzvarām. Par fizisko sagatavotību nav jāuztraucas."

Kundrāteks: "Uzbrukumā jūtu progresu, pamazām ieskrienos"

Indrašis ir Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs - viņa kontā ir deviņi punkti. Astoņus savākuši Tims Sestito, Miķelis Rēdlihs un Dārziņš. Un arī čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks, turklāt visi nākuši par piespēlēm. "Jā, vēl neesmu guvis pirmos vārtus, bet, kamēr komanda uzvar, tas nav svarīgi," sacīja 25 gadus vecais spēlētājs. "Līdz šim pagarinājumos un pēcspēles metienos tikai zaudējām, tāpēc šis mačs bija ļoti svarīgs. Trešajā trešdaļā atspēlējāmies, pēcāk tikām pie diviem punktiem"

Tieši Kundrāteka piespēle ļāva Indrašim pirmās trešdaļas noslēgumā izrauties pa kreiso malu. "Pirms tam pieļāvu pamatīgu kļūdu - lai gan vajadzēja spēlēt vienkārši un vidū atdot Larijam, izvēlējos citu variantu. Viņu spēlētājs pārtvēra ripu, taču atguvu. Sekoja piespēle, un Miks ir labs spēlētājs, visu nokārtoja," atcerējās čehs, kurš kļuvis par komandas rezultatīvāko aizsargu. "Vēl ir tikai sezonas ievads, tāpēc jūtu progresu. Sākums nebija pārāk izdevies, bet tagad ieskrienos."

Kundrāteks arī atzina, ka pēcspēles metieni nekādas problēmas nesagādājot, un viņš solīja tuvākajā laikā aprunāties ar treneriem. Sarunas pozitīvu rezultātu devušas skaitliskā vairākuma sakarā - Rīgas "Dinamo" spēlētāja pārsvaru izdevies izmantot četrās spēlēs pēc kārtas. Panākumu atslēga ir vienkārša, norādīja čehs: "Vairāk metam pa vārtiem, vairāk ejam uz vārtiem. Tas ir acīmredzams. Un tas strādā. Katrā spēlē iemetam pa vienai ripai. Spēlētāji mainās vietām, rotē, bet metieni nekur neizpaliek, un tas ir svarīgākais."

"Beigās varēja redzēt, ka esam piekusuši.Visi esam mazliet noguruši. Fiziski jūtos ļoti labi, katrā mačā spēlēju daudz, bet viena brīvdiena lieti noderēs atslodzei," noslēdza Kundrāteks.

  +5 [+] [-]

, 2015-10-02 02:33, pirms 9 gadiem
Malači, puikas! Labi pastrādāts! Pāris dienas atelpai, un tad vajag uzķert pareizo spēli un ritmu uz izbraukuma mačiem. Un krāt uzvaras!

  -4 [+] [-]

, 2015-10-02 03:35, pirms 9 gadiem
Kundrāteks varētu takā ātrak ieskrieties , septembris jau garām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-10-02 08:40, pirms 9 gadiem
Pirmdienis rakstīja: Kundrāteks varētu takā ātrak ieskrieties , septembris jau garām.
vispār jau viņam lielākais lietderības koeficients komandā.
kaut gan brīžiem kaut kāds bezsakars no viņa puses
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-10-02 09:42, pirms 9 gadiem
Lembja labaa ola rakstīja: Teicu Ņiživijam lai neziepē mani pirmo!
Jo tevi ieziepēja ātrāk kristaps ar resnu vilvcienu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-02 21:23, pirms 9 gadiem
USA*Alex rakstīja: "Kad dabūju ripu, galvā bija tikai viena 100% doma: došu piespēli Larijam..."- un tieshi to gaida visi vártsargi un aizsargi no Mika, jo gadiem zin, ka vinsh met reti. Tápéc arí tik daudz nesekmígu piespélju. Ja Miks no 100 reizém 88 pats mestu un 12 atdotu, tad tas bútu negaidíti pretiniekam. Jámácás no snaiperiem! (Tápéc jau vinji ir snaiperi, ka pashi met!!!!)
Domāju savulaik Ābola audzināšana Mikam ir nedaudz to pamainījusi, kā vairāk sāka spēlēt uz sevi, tā draņķīgāk bija ar spēles laiku pie Arta.

     [+] [-]

, 2015-10-02 23:52, pirms 9 gadiem
Etot sopljak esce budet uchitj Nizivija ka bitj bulliti)))) V kazino igratj u nego lucse polucaetsa cem v hokkej )