Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Pirmajā periodā mums paveicās, pēc tam spēlējām jau labāk"

Rolands Eliņš

Ābols: "Pirmajā periodā mums paveicās, pēc tam spēlējām jau labāk"
Artis Ābols
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Pēc Rīgas "Dinamo" iespaidīgās uzvaras pār "Slovan" komandas galvenais treneris Artis Ābols preses konferencē norādīja, ka panākums ļoti svarīgs tieši no psiholoģiskā viedokļa, proti, kā revanšs par iepriekšējā mača neveiksmi.

"Ko lai saka. Šodien viss sanāca pilnīgi greizi," atzina Petri Matikainens, "Slovan" treneris. "Jau pašā sākumā viss liecināja mums par sliktu, pretinieki guva veiksmīgus vārtus. "Dinamo" gan spēlēja ļoti labi, precīzi un ātri saspēlējās. Viņi šobrīd tiecas uz "play-off" un tiešām spēlēja skaisti. Mēs savukārt esam tāda kā karuseļu komanda - vienā spēlē varam darboties pieklājīgi, bet citā... Neticami, patiešām. Taču apsveicu "Dinamo" ar pelnītu uzvaru."

"Jāpiekrīt manam kolēģim," uzsāka Artis Ābols. "Pirmajā periodā spēlējām visai viduvēji, paveicās un sanāca 3:0. Nākamajos divos periodos iemetām mazāk, taču nospēlējām disciplinēti un vārtus nezaudējām. Galu galā, uzvarētām 6:0, tas nemaz nenotiek tik bieži, būtu dīvaini, ja tagad es paustu neapmierinātību ar kaut ko."

"Milanam (Jurčinam) ir neliels savainojums, tad nu nācās spēlēt bez viņa," turpināja Ābols. "Pirmo spēli aizvadīja Ralfs Grīnbergs, nospēlēja godam."

Matikainenam tika uzdots jautājums, vai viņa komanda gadījumā jau nav devusies atvaļinājumā: "Ceru, ka nē. Dažbrīd gan tā izskatās, taču sezona vēl nav beigusies. Mums sastāvā ir daudz izmaiņu pēdējā laikā, mājās palika vairāki puiši ar savainojumiem. Taču izskatās, ka daži mūsu spēlētāji vienkārši nevar izturēt KHL līmeni. Tā ir spēcīga līga, kurā jābūt ātram un jādarbojas bez kļūdām, katra spēle jāaizvada komandas sistēmā. Vismaz es vēl neesmu atvaļinājumā. Ja kāds no manas komandas ir, tad viņš tiks nosēdināts uz rezervistu soliņa un mēs spēlēsim ar trim maiņām. Šodien, piemēram, nācās pusspēli aizvadīt ar trim maiņām."

Ābols uz jautājumu, kāda bija atšķirība starp šo un iepriekšējo spēli, pajokoja, ka vārtsargs šoreiz cits: "Taču šoreiz tiešām vēlētos uzslavēt puišus. Iepriekš mums bija sāpīgs zaudējums, kur neieguvām ne punkta, turklāt tā spēle bija pret tiešajiem konkurentiem, tad nu sanāca zaudēt divreiz vairāk punktus. Bija ļoti svarīgi uzvarēt šo spēli, vienalga vai pretim "Slovan" vai kāda cita komanda, taču bija nepieciešams uzvarēt."

Ābols nevarēja precīzi pateikt, vai Jurčinam nāksies izlaist vēl kādas spēles, taču izteica cerību, ka nākamajā mačā viņš būs atpakaļ ierindā. Komandā šodien nebija arī Rodrigo Ābola, un treneris ar humoru norādīja, ka Rodrigo, cerams, Čerepovecā, kur notiks MHL Zvaigžņu spēle, nepaliks un jau šovakar atgriezīsies Rīgā.

Kā "Dinamo" mājaslapai norādīja Grīnbergs, tad nākamajā spēlē piedalīties nevarēs: "Man ir nelielas problēmas ar papēdi, no kura jāizsūc ūdens, tāpēc trešajā februārī nesanāks pie "Rīgas" uzspēlēt. Uz nākamajām spēlēm jau vajadzētu būt ierindā.”"

„Mans pirmais izgājiens bija pret Helsinku "Jokerit", tur es uzspēlēju trīs maiņas. Šodien treneris uzticējās, Milans Jurčina arī satraumējās un man iedeva uzspēlēt. Pašam ļoti patika. Liels prieks spēlēt pie saviem skatītājiem," sacīja Grīnbergs.

Izmantotie resursi:
Grīnbergs: pretinieks ir jāciena, bet ne...

  +1 [+] [-]

, 2015-02-01 20:12, pirms 9 gadiem
Grīnbergs tiešām izskatījās sakarīgi, cerams Jurčina būs ierindā pret Auto!

     [+] [-]

, 2015-02-01 22:52, pirms 9 gadiem
Atšķirība starp šo un iepriekšējo spēli tāda,ka vārtsargs cits-tas nebija Ābola joks.Tāda arī viena no atšķirībām.Sedlačeks malacis,nevis avantūrists