Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Bronzas sērijas otrajā spēlē "Zemgale/LLU" pēc revanša pret "Liepāju"

Rolands Eliņš

Bronzas sērijas otrajā spēlē "Zemgale/LLU" pēc revanša pret "Liepāju"
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

Latvijas hokeja Virslīgā šovakar 18:30 Liepājā tiks aizvadīta otrā spēle cīņā par bronzas medaļām. Lai arī pēc 40 minūtēm vakar neizšķirts vēl bija 1:1, "Liepāja" pirmajā mačā uzvarēja ar 6:1, bet "Zemgale/LLU" šodien noteikti cer uz revanšu.

"Liepājas" komandas sastāvā vakar vairs nebija no "Dinamo" atsūtīto papildinājumu Roberta Bukarta, Gunāra Skvorcova un Mārtiņa Poreja, taču pārliecinoši uzvarēt ar 6:1 tas netraucēja. Tagad var tikai zīlēt, vai šis "Liepājas" iespēlētais sastāvs pret "Kurbadu" būtu spēlējis labāk vai sliktāk nekā pusfinālā redzētais, taču pirmā spēle parādīja, ka "Zemgalei/LLU" draud nopietnas problēmas.

"Zemgale/LLU" nu zaudējusi jau četrās spēlēs pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 7:28, tiesa, sausā palikusi nav ne reizi. Sērijas pret "Mogo" pirmā spēle gan pierādīja, ka zemgalieši spējīgi patraucēt regulārās sezonas līderu trio, taču atšķirībā no "Mogo", "Kurbada" un "Liepājas" LLU komandai nācās aizvadīt patiešām sīvu ceturtdaļfinālu, kurā tikai piecās spēlēs tika apturēts "Rīgas/Prizma" kurss uz čempiona titula aizstāvēšanu.

Sērija par bronzas medaļām noris līdz trīs vienas komandas uzvarām, līdz ar to otrajai spēlei ir īpaša nozīme. "Liepāja" uzvaras gadījumā var ielikt pilnīgi visus trumpjus savās rokās, jo tad "Zemgalei" būtu jāuzvar trīs spēlēs pēc kārtas, savukārt "Zemgale/LLU" ar revanšu šodien var ne tikai izlīdzināt sēriju, bet arī atņemt "Liepājai" mājas spēļu priekšrocības. Jāpiemin, ka regulārajā sezonā "Liepājai" pret "Zemgali" nemaz neklājās tik lieliski un no pieciem mačiem divos tika zaudēts.

"Liepājas" sastāvā trīs spēlētāji sasnieguši "play-off" desmit punktu robežu - Artūram Mickevičam desmit punkti, bet Bruno Zabim un Edgaram Homjakovam pa 12. Abi rezultatīvāko spēlētājus sarakstā atpaliek tikai no "Kurbada" uzbrucēja Jāņa Straupes, savukārt "Zemgales/LLU" rezultatīvākais spēlētājs ir Valentīns Feoktistovs ar deviņiem punktiem. Vakardienas mačā vienīgos "Zemgales" vārtus guva Artūrs Āboliņš, turklāt pimajos divos periodos par sagrāvi vēl nevarēja skaidri nojaust, jo piecus vārtus "Liepāja" guva tikai trešajā periodā.

Spēle sāksies 18:30, un tās tiešraide būs pieejama arī portālā Sportacentrs.com

"Liepāja"-"Zemgale/LLU" 1-0

SpēleKomandasDatumsLaiks
1.Liepāja-Zemgale/LLU30.036:1
2.Liepāja-Zemgale/LLU31.0318:30
3.Zemgale/LLU-Liepāja02.0419:30
4.Zemgale/LLU-Liepāja03.0415:00*
5.Liepāja-Zemgale/LLU05.04TBD*

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija

  +2 [+] [-]

, 2015-03-31 15:26, pirms 9 gadiem
par Zemgales revanšu! Negribas garlaicīgu sēriju vienos vārtos.