Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Lipsbergam 2+2 WHL, Bļugeram vārti NCAA

Lipsbergam 2+2 WHL, Bļugeram vārti NCAA
Roberts Lipsbergs
Foto:Seattlethunderbirds.com

Šonakt rezultatīva nakts padevās latviešu hokejistiem Ziemeļamerikā. WHL četrus punktus (2+2) guva Roberts Lipsbergs, bet divas piespēles Rihardam Bukartam. Savukārt NCAA vārtu guvums Teodoram Bļugeram

Rietumu hokeja līgā (WHL) uzvaru izcīnīja Riharda Bukarta pārstāvētā Brendonas "Wheat Kings", kas ar 6:4 uzveica "Warriors" vienību. Bukartam šajā mačā divas rezultatīvas piespēles, kā arī divas soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +1. Šosezon Bukartam 40 mačos 46 (18+28) punkti, kā arī 16 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +10.

Uzvaru izcīnīja arī Edgara Kuldas pārstāvētā Edmontonas "Oil Kings", kas ar 4:0 pieveica Reddīras "Rebels" vienību. Kulda šajā mačā atzīmējās ar divām soda minūtēm. Šosezon Kuldam 26 mačos 15 (6+9) punkti, kā arī 16 soda minūtes un negatīvs lietderības koeficients -3. Savukārt savus pretiniekus sagrāva Roberts Lipsbergs un viņa pārstāvēta Sietlas "Thunderbirds", kas ar rezultātu 9:2 sagrāva Prinsdžordžas "Cougars" vienību. Lipsbergam šajā mačā četri (2+2) punkti, kā arī pozitīvs lietderības koeficients +3. Šosezon Lipsbergam desmit mačos 13 (4+9) punkti, kā arī četras soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +3.

NCAA pirmās divīzijas spēlē uzvaru izcīnīja Teodors Bļugers un viņa pārstāvētā Minesotas štata universitātes komanda "Mavericks", kas ar 5:1 uzvarēja "Ferris State Bulldogs" vienību. Bļugers maču aizvadīja komandas otrajā virknējumā, gūstot vārtus, kā arī pozitīvs lietderības koeficients +1. Šosezon Bļugeram 26 aizvadītajos mačos 21 (9+12) rezultativitātes punkts, kā arī 18 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +5.

Amerikas hokeja līgā (AHL) rezultatīvā cīņā uzvaru izcīnīja Kristers Gudļevskis un viņa pārstāvētā Sirakjūzas "Crunch", kas izbraukumā ar 6:4 uzveica Bufalo "Sabres" fārmklubu – Ročestras "Americans". Gudļevskis šajā mačā atvairīja 23 no 27 pretinieku metieniem. Šosezon Gudļevskis 22 mačos vidēji ielaidis 2,78 vārtus un atvairījis 90,2% metienu, kā arī izcīnījs 14 uzvaras.

Austrumu krasta hokeja līgā (ECHL) zaudējumu piedzīvoja Ralfs Freibergs un viņa pārstāvētā Ontārio "Reign" , kas ar rezultātu 1:4 piekāpās Aidaho "Steelheads" vienībai. Freibergam šajā mačā viens metiens pa vārtiem un negatīvs lietderības koeficients -1. Šosezon Freibergam 27 spēlēs astoņi (2+6) punkti, kā arī astoņas soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +9. Arī Vitālijs Pavlovs un viņa pārstāvētā Kolorado "Eagles" ar rezultātu 2:4 atzina Aļaskas "Aces" pārākumu. Pavlovs šajā spēlē divas reizes meta pa vārtiem, kā arī saglabāja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon Pavlovam 42 mačos 18 (8+10) punkti, kā arī 19 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +8. Savukārt uzvaru izcīnīja Ričarda Birziņa pārstāvētā Tulsas "Oilers", kas ar rezultātu 4:2 pieveica Bremptonas "Beast" vienību. Birziņš šajā mačā nepiedalījās. Šosezon Birziņam 25 spēlēs pieci (0+5) rezultativitātes punkti, kā arī 16 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +6.

Kvebekas Junioru hokeja līgā zaudējumu pēcspēles metienos piedzīvoja Ņikita Jevpalovs un viņa pārstāvētā Bleinvilas-Buābriānas "Armada", kas ar 3:4 piekāpās "Sherbrooke" vienībai. Jevpalovs šajā spēlē rezultatīvi piespēlēja komandas otrajos vārtos, kā arī uzvarēja 9/18 iemetienu un veica vienu spēka paņēmienu. Savu iespēju pēcspēles metienu sērijā, Jevpalovs palaida garām. Ar 46 mačos sakrātiem 72 (38+34) punktiem, Jevpalovs ir piektais rezultatīvākais hokejists visā līgā. Tikmēr Georga Golovkova pārstāvētā Dramondvilas "Voltigeurs" piekāpās Sentdžonsas "Sea Dogs" vienībai. Golovkovs šajā mačā nepiedalījās. Šosezon Golovkovam 40 aizvadītajos mačos 28 (9+19) rezultativitātes punkti, kā arī 19 soda minūtes un negatīvs lietderības koeficients -7.

Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL) zaudējumu piedzīvoja Haralds Egle un viņa pārstāvētā Medisonas "Capitols" vienība, kas ar 2:5 atzina Čikāgas "Steel" pārākumu. Eglem šajā mačā rezultatīva piespēle četri metieni pa vārtiem. Šosezon 31 spēlēs Eglem 22 (10+12) punkts, kā arī negatīvs lietderības koeficients -11. Citā mačā Kristofera Binduļa pārstāvētā "Des Moines Buccaneers" ar rezultātu 2:3 pēcspēles metienos atzina "Lincoln Stars" pārākumu. Bindulim šajā mačā viens metiens pa vārtiem, bet kopumā šosezon Bindulis USHL aizvadījis desmit mačus, kuru laika palicis bez punktiem.

Ziemeļamerikas hokeja līgā (NAHL) savā starpā tikās Roberta Šmita pārstāvēta "Janesville", kas ar rezultātu 6:1 sakāva Sanda Zolmaņa un Bruno Birzīša pārstāvēto "Eagles" vienību. Šmitam šajā mačā rezultatīva piespēle, viens metiens un pozitīvs lietderības koeficients +3, savukārt Zolmanim piespēle vienīgajos "Eagles" vārtos, kā arī trīs metieni, divas soda minūtes un negatīva lietderība -1, bet Birzītim viens metiens un negatīvs lietderības koeficients -2. Šosezon Šmitam 27 mačos 11 (5+6) punkti, kā arī 22 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +1, savukārt Zolmanim 40 mačos 38 (11+27) punkti, kā arī 16 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +18, bet Birzītim 31 spēlē 20 (6+14) punkti, kā arī 16 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Citā mačā Oskara Batņas pārstāvētā Bismarkas "Bobcats" ar 4:1 uzveica Aberdīnas "Wings" vienību. Batņam divi metieni uz pozitīva lietderība +1. Šosezon Batņa 33 mačos iekrājis 16 (8+8) punktus, kā arī 37 soda minūtes un negatīvu lietderību -8. Bet Filipa Bunča pārstāvētā Džonstaunas "Tomahawks" ar 6:5 pagarinājumā uzveica Springfīldas "Jr Blues" vienību. Buncim šajā mačā divas rezultatīvas piespēles, kā arī trīs metieni, divas soda minūtes un pozitīva lietderība +3. Šosezon Buncis 12 mačos iekrājis septiņus (0+7) punktus, kā arī sešas soda minūtes un pozitīvu lietderību +1.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com
| The American Hockey League

WCHA.com - Official Website of the Western...
QMJHL Network
WHL Network
The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page
USHL
2014-15 NAHL.com | North American Hockey League...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-01-31 12:07, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: Lispbergs saņēmies pēc Jevpalova līguma noslēgšanas ar Sharks. Pirmajā CHL sezonā likās vis daudzsološākais - bet vistālāk tikuši abi pārējie , Kulda tika draftēts NHL , Jevpalovam līgums ar NHL klubu.
Ja godīgi tad es biju ļoti pārsteigts, ka Lipsbergu neviens nedraftēja!!!
Lai tiktu līdz NHL, vai vismaz AHL šie ceļi ir neizdibināmi - kurš vēl divus gadus atpakaļ varēja iedomāties, ka Ronalds Ķēniņš spēlēs Vancouver Canucks? Jo Šveicē viņš nebija nekāda vārtu gūšanas mašīna un arī izlasē reti guva kādus vārtus vispār, bet NHL viņā ieraudzīja tās īpašības, kas mūsu vietējiem Beresņeviem un Znarokiem - neieraudzīt!!!
Tāpēc jau T.Nolans ir NHL treneris, jo spēja ieraudzīt Gudļevski un Indraši - Gudļevskis tika līdz NHL vārtiem, bet Indrašis laikam pats negrib īsti grauzt ledu kā to dara Ķēniņš, jo abi bija vienā un tajā pašā vasaras nometnē pie Canucks, bet līgumu piedāvāja tikai Ķēniņam, lai arī Indrašis induviduāli ir tehniskāks (vismaz potenciāls ir)!!!
Tas ir treneru talants - ieraudzīt to, kas nav acīm redzams visiem!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-31 12:26, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Bluggers ar beidzot guust golu.
Teddy Blueger viņš ir

  +2 [+] [-]

, 2015-01-31 12:47, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Ja godīgi tad es biju ļoti pārsteigts, ka Lipsbergu neviens nedraftēja!!!
Lai tiktu līdz NHL, vai vismaz AHL šie ceļi ir neizdibināmi - kurš vēl divus gadus atpakaļ varēja iedomāties, ka Ronalds Ķēniņš spēlēs Vancouver Canucks? Jo Šveicē viņš nebija nekāda vārtu gūšanas mašīna un arī izlasē reti guva kādus vārtus vispār, bet NHL viņā ieraudzīja tās īpašības, kas mūsu vietējiem Beresņeviem un Znarokiem - neieraudzīt!!!
Tāpēc jau T.Nolans ir NHL treneris, jo spēja ieraudzīt Gudļevski un Indraši - Gudļevskis tika līdz NHL vārtiem, bet Indrašis laikam pats negrib īsti grauzt ledu kā to dara Ķēniņš, jo abi bija vienā un tajā pašā vasaras nometnē pie Canucks, bet līgumu piedāvāja tikai Ķēniņam, lai arī Indrašis induviduāli ir tehniskāks (vismaz potenciāls ir)!!!
Tas ir treneru talants - ieraudzīt to, kas nav acīm redzams visiem!!!
Kad tā saucamie ''hokeja fani'' Latvijā beidzot iemācīsies, ka uzbrucēja gūtie punkti ir svarīgi, bet ne izšķiroši?
Lipsbergam ir čujs uz vārtu gūšanu, bet nav nekāds noslēpums, ka puisim ir problēmas ar attieksmi.
NHL draftā ir pieejami simtiem labu hokejistu, ja Lipsbergs nav spējis pierādīt sevi kā darba rūķi, kurš būs gatavs NHL 3/4 maiņā kapāties kā nenormāls, tad neviena komanda drafta piku uz viņu netērēs. Robim nekad nav bijis tāds talants lai spēlētu NHL 1/2 maiņā.
Savukārt Ķēniņš ir vēl viens pierādījums tam, ka vidējais latviešu hokeja fans ir visai prasti domājošs. Ne jau dēļ NLA sakrātajiem vidēji 0,5 punktiem viņš tika pie līguma ar Canucks un ne jau dēļ 0,33 punktiem AHL viņš saņēma izsaukumu uz augšu. Ronaldam ir pavisam citas īpašības un prasmes, kas tiek izvirzītas priekšplānā punktu gūšanai. Būtu tā kā pēdējais laiks beidzot saprast, ka hokejā, ik īpaši ZA uzbrucēja pienākumi nesākas un nebeidzas tikai ar punktu gūšanu. Pats Ronalds dodoties uz ZA skaidri definēja savu lomu komandā un to kā viņš izsitīsies uz NHL.

  -2 [+] [-]

, 2015-01-31 13:08, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Ja godīgi tad es biju ļoti pārsteigts, ka Lipsbergu neviens nedraftēja!!!
Lai tiktu līdz NHL, vai vismaz AHL šie ceļi ir neizdibināmi - kurš vēl divus gadus atpakaļ varēja iedomāties, ka Ronalds Ķēniņš spēlēs Vancouver Canucks? Jo Šveicē viņš nebija nekāda vārtu gūšanas mašīna un arī izlasē reti guva kādus vārtus vispār, bet NHL viņā ieraudzīja tās īpašības, kas mūsu vietējiem Beresņeviem un Znarokiem - neieraudzīt!!!
Tāpēc jau T.Nolans ir NHL treneris, jo spēja ieraudzīt Gudļevski un Indraši - Gudļevskis tika līdz NHL vārtiem, bet Indrašis laikam pats negrib īsti grauzt ledu kā to dara Ķēniņš, jo abi bija vienā un tajā pašā vasaras nometnē pie Canucks, bet līgumu piedāvāja tikai Ķēniņam, lai arī Indrašis induviduāli ir tehniskāks (vismaz potenciāls ir)!!!
Tas ir treneru talants - ieraudzīt to, kas nav acīm redzams visiem!!!
Nesaprotu tavu pārsteigumu par Lipsbergu - LV izlase un ECHL parādīja, ka veču hoekjam viņš nav vēl šiti gatavs...

  -2 [+] [-]

, 2015-01-31 13:20, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Kad tā saucamie ''hokeja fani'' Latvijā beidzot iemācīsies, ka uzbrucēja gūtie punkti ir svarīgi, bet ne izšķiroši?
Lipsbergam ir čujs uz vārtu gūšanu, bet nav nekāds noslēpums, ka puisim ir problēmas ar attieksmi.
NHL draftā ir pieejami simtiem labu hokejistu, ja Lipsbergs nav spējis pierādīt sevi kā darba rūķi, kurš būs gatavs NHL 3/4 maiņā kapāties kā nenormāls, tad neviena komanda drafta piku uz viņu netērēs. Robim nekad nav bijis tāds talants lai spēlētu NHL 1/2 maiņā.
Savukārt Ķēniņš ir vēl viens pierādījums tam, ka vidējais latviešu hokeja fans ir visai prasti domājošs. Ne jau dēļ NLA sakrātajiem vidēji 0,5 punktiem viņš tika pie līguma ar Canucks un ne jau dēļ 0,33 punktiem AHL viņš saņēma izsaukumu uz augšu. Ronaldam ir pavisam citas īpašības un prasmes, kas tiek izvirzītas priekšplānā punktu gūšanai. Būtu tā kā pēdējais laiks beidzot saprast, ka hokejā, ik īpaši ZA uzbrucēja pienākumi nesākas un nebeidzas tikai ar punktu gūšanu. Pats Ronalds dodoties uz ZA skaidri definēja savu lomu komandā un to kā viņš izsitīsies uz NHL.
Smieklīgs komentārs
Nesaprotu, kam tu viņu adresēji. Kas ir vidējais prasti domājošais hokeja fans???
Cilvēkiem, kas interesējas par hokeju, tāpat uzreiz bija skaidrs, ka, ja Ķēniņs uzspēlēs NHL, tad pārsvarā 4. maiņā, maksimums 3. maiņā un ne augstāk un ar zemu rezultivitāti...

Bet vispār ir pretējs piemērs - Duagaviņš, kuru NHL gribēja izčakarēt un uztaisīt par tādu Ķēniņu un pareizi Daugava izdarīja, ka notinās no ZA un pierādīja, ka viņš tomēr ir punktu guvējs nevis spēka spēlētājs...

  -4 [+] [-]

, 2015-01-31 15:05, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Ja godīgi tad es biju ļoti pārsteigts, ka Lipsbergu neviens nedraftēja!!!
Lai tiktu līdz NHL, vai vismaz AHL šie ceļi ir neizdibināmi - kurš vēl divus gadus atpakaļ varēja iedomāties, ka Ronalds Ķēniņš spēlēs Vancouver Canucks? Jo Šveicē viņš nebija nekāda vārtu gūšanas mašīna un arī izlasē reti guva kādus vārtus vispār, bet NHL viņā ieraudzīja tās īpašības, kas mūsu vietējiem Beresņeviem un Znarokiem - neieraudzīt!!!
Tāpēc jau T.Nolans ir NHL treneris, jo spēja ieraudzīt Gudļevski un Indraši - Gudļevskis tika līdz NHL vārtiem, bet Indrašis laikam pats negrib īsti grauzt ledu kā to dara Ķēniņš, jo abi bija vienā un tajā pašā vasaras nometnē pie Canucks, bet līgumu piedāvāja tikai Ķēniņam, lai arī Indrašis induviduāli ir tehniskāks (vismaz potenciāls ir)!!!
Tas ir treneru talants - ieraudzīt to, kas nav acīm redzams visiem!!!
Nesapratu pārmetumu vietējiem treneriem - Ķēniņš vienmēr saukts uz U un lielo izlasi, Nolanam Indraši ieteica Ābols, Miks iespēju izmantoja

     [+] [-]

, 2015-01-31 16:05, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Nesapratu pārmetumu vietējiem treneriem - Ķēniņš vienmēr saukts uz U un lielo izlasi, Nolanam Indraši ieteica Ābols, Miks iespēju izmantoja
un lai būtu pavisam korekti, tad Kēniņu pirmais uz PČ paņēma tieši Znaroks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja