Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Dānijas hokeja izlasi pēc 24 gadiem atkal vadīs vietējais treneris

Rolands Eliņš

Dānijas hokeja izlasi pēc 24 gadiem atkal vadīs vietējais treneris
Heincs Ēlerss
Foto: IIHF

Dānijas Hokeja federācija apstiprinājusi jaunu nacionālās izlases galveno treneri. Šo pozīciju turpmāk ieņems dānis Heincs Ēlerss, kurš bija līdzšinējā galvenā trenera zviedra Jannes Kārlsona asistents.

Dānijas izlase jau kopš 2003. gada spēlē pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, bet visu šo laiku tā cīņā devusies ārzemju trenera vadībā. Iepriekšējais dāņu treneris izlasē bija Pērs Holtens Mollers, kurš vadīja Dānijas izlasi no 1989. līdz 1994. gadam.

Iepriekšējos piecos gados Dānijas izlase spēlēja zviedru trenera Jannes Kārlsona vadībā un 2016. gadā atkārtoja savu lielāko sasniegumu, proti, ieguva astoto vietu pasaules čempionātā. Kārlsons šogad gan nespēja ievest Dāniju ceturtdaļfinālā tās laukumā notiekošajā PČ, jo tās ceļu aizšķērsoja Elvis Merzļikins un Latvijas izlase.

Kārlsona vietā Dānijas izlases vadību tagad pārņēmis viņa bijušais asistents Heincs Ēlerss, kurš ir Dānijas izlases pašreizējā līdera un Vinipegas “Jets” spēlētāja Nikolaja Ēlersa tēvs. Ar 52 gadus veco Heincu noslēgts līgums uz diviem gadiem.

“Es sāku darbu pie izlases kā galvenais treneris ar prieku un lepnumu,” federācijas paziņojumā citēts Ēlerss. “Taču es arī zinu, ka tas būs milzīgs izaicinājums un mums jāpaveic daudz darba. Plānoju izdarīt lielāku uzsvaru uz izlases darba sakārtošanu, centīšos, lai tas kļūst organizētāks.”

Ēlerss kā treneris jau vairākus gadus strādā Šveicē un ir galvenais treneris Ivara Punnenova pārstāvētajā klubā “Tigers”. Klubs ar izlasi ir vienojušies, ka Ēlerss varēs apvienot darbu abās vietās.

Izmantotie resursi:
Ehlers to coach Denmark - WM - International...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja